Ετικέτες

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Bloomberg: Το δράμα πίσω από το οικονομικό θαύμα της Μέρκελ -Η ιστορία ενός Ελληνα εργάτη που δούλευε στη Γερμανία χωρίς να πληρώνεται!



Bloomberg: Το δράμα πίσω από το οικονομικό θαύμα της Μέρκελ -Η ιστορία ενός Ελληνα εργάτη που δούλευε στη Γερμανία χωρίς να πληρώνεται!

Η Daimler AG είναι μία από τις πολλές γερμανικές εταιρείες που έχουν βρει έναν εύσχημο τρόπο για να μειώσουν το μισθολογικό κόστος, σε μια χώρα της οποίας η οικονομία ανθεί: μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους σαν να είναι… συνδετήρες!
Η διαπίστωση ανήκει στο Bloomberg, που φέρνει στο φως τις συνθήκες εργασίας στη Γερμανία και, με αφορμή την περίπτωση ενός Έλληνα εργάτη, καταδεικνύει τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στην αγορά εργασίας της χώρας και που δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που θέλει να περάσει προς τα έξω η Άνγκελα Μέρκελ.

Οι εξτρεμιστές-Ισλαμιστές σύνδεσμοι Βιέννης & Σεράγεβο



ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ

Στη Βιέννη κατοικοεδρεύουν εδώ και έτη μέλη ακραίων Ισλαμιστικών οργανώσεων Βοσνίων-Μουσουλμάνων που έχουν παίξει σημαντικότατο ρόλο,τόσο στη διάδοση των ιδεών τους σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, όσο και στην ενίσχυση Μεσανατολικών οργανώσεων μέσω προπαγάνδας, στρατολόγησης, οικονομικής ενίσχυσης και ως Τζιχαντιστές στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ.

Οι Τζιχαντιστές απειλή για την Ελλάδα και την Ε.Ε




Γράφει ο Ανδρέας Μπανούτσος ( Αναλυτής Διεθνών Σχέσεων με ειδικότητα σε θέματα Ασφαλείας)

Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Συρία και το Ιράκ ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επέλασης του Ισλαμικού Κράτους και των αεροπορικών βομβαρδισμών των ΗΠΑ και της συμμαχίας των «προθύμων» έχει οδηγήσει τους τελευταίους μήνες σε σημαντική αύξηση του κύματος των προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες αυτές προς την Ελλάδα και την Ε.Ε. Ανησυχία προκαλεί στις Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ, Ε.Υ.Π) το ενδεχόμενο να εισέλθουν ή να έχουν εισέλθει στη χώρα μας και Τζιχαντιστές υποδυόμενοι τους πρόσφυγες. Οι περισσότεροι ωστόσο από τους Τζιχαντιστές αυτούς εκτιμάται ότι δεν θα επιδιώξουν να παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά πως θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με τελικό προορισμό τη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη. 
Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας δεν θα μπορέσει να μείνει ανεπηρέαστη από τη λαίλαπα των Τζιχαντιστών και τα κύματα των προσφύγων και των μεταναστών που οι εξτρεμιστικές και απάνθρωπες πράξεις τους προκαλούν. Απαιτείται λοιπόν σοβαρότητα και επαγγελματισμός από τις Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας, στοιχεία που σε σημαντικό βαθμό διαθέτουν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι που μπορεί να συνεπάγονται για την Ελλάδα η ενδεχόμενη επιστροφή και παραμονή έστω και ενός μικρού αριθμού Τζιχαντιστών στη χώρα μας. 
Το γεγονός ότι θα αναλάβει την ευθύνη από την 1η Νοεμβρίου 2014 του εξαιρετικά σημαντικού χαρτοφυλακίου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος, ένας από τους ελάχιστους ικανούς Έλληνες πολιτικούς, μπορεί να ωφελήσει τα μέγιστα τη συλλογική προσπάθεια για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στην Ε.Ε γενικότερα αλλά και στην Ελλάδα ειδικότερα ως κυρίας πύλης εισόδου των παράνομων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίσης, ως πολιτικός προϊστάμενος του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αντιτρομοκρατίας κ.Ζιλ ντε Κερκόφ μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην στενότερη συνεργασία των κρατών μελών της Ε.Ε στο κρίσιμο ζήτημα της καταπολέμησης της Ισλαμιστικής τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού, με την προώθηση πολιτικών που θα ευνοούν την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των Ευρωπαϊκών και εθνικών αρχών ασφαλείας και πληροφοριών. 

Illegal immigration and growing reactions in EU.












Migration is a term always used to describe a phenomenon of mass population movements legally or illegally via some countries borders. However in recent years and waves of people coming (mostly) in the West, is usually driven to mistaken assumptions and misunderstandings. Migration is not the issue. Illegal immigration is


Illegal immigration is not about refugees who under international laws are in right oftemporary protection and residence, while war or their political prosecution, is still on going. Illegal immigration is about those people who leave their countries which are not in state of war , or under a regime/dictatorship and decide to cross borders in an illegal way in hoping to meet a better fate.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΚΟΥΛΟΥΘΑ ΤΗΣ (Μικρή συλλογή άρθρων)



Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ένοπλος που εξαπέλυσε την επίθεση στο Μνημείο των Πεσόντων και το Κοινοβούλιο του Καναδά συνδέεται με εξτρεμιστές από τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.



Μιλώντας στο BBC, ο Τζον Μπάιρντ είπε ότι ο 32χρονος δράστης, Μάικλ Ζεάφ Μπιμπόου, ήταν σίγουρα «ριζοσπαστικοποιημένος», αλλά το όνομά του δεν βρισκόταν σε λίστα με άτομα υψηλού κινδύνου. 

Η Μαύρη Πέμπτη του '29.






Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 (αγγλικά:The Great Depression) ήταν μια κατάσταση διεθνούς οικονομικής ύφεσης που διήρκεσε από ένα μέχρι δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης ιστορίας και χρησιμοποιείται τον 21ο αιώνα ως παράδειγμα για το πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή. Η "Μεγάλη Ύφεση", όπως χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές προκλήθηκε μετά από το χρηματιστηριακό κραχ, που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου του 1929, την λεγόμενη Μαύρη Πέμπτη. Το τέρμα της κρίσης στις ΗΠΑ ταυτίστηκε με το έναυσμα της πολεμικής οικονομίας του 2ου παγκοσμίου πολέμου, γύρω στο 1939.

Κίνα: Η τρίτη δύναμη στο διάστημα!




Το Πεκίνο ξεκίνησε τη τρίτη φάση του σεληνιακού προγράμματος εξερεύνησης σύμφωνα με το οποίο ένα πειραματικό διαστημικό σκάφος έχει οριστεί να πετάξει γύρω από το φεγγάρι και πίσω, μπροστά από την πρώτη μη επανδρωμένη προσγείωση της Κίνας στη σεληνιακή επιφάνεια το 2017. 



Το διαστημόπλοιο απογειώθηκε χθες το βράδυ από το Xichang Satellite Launch Center στη  κεντρική Κίνα. Λίγο αργότερα μπήκε στην τροχιά της Γης,  όπως δήλωσε η Κρατική Διοίκηση Επιστήμης, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Ύψωμα 731: Οι Θερμοπύλες που δεν έπεσαν!




Στις αρχές Μαρτίου 1941, ο ίδιος ο Μπενίτο Μουσολίνι έφτασε στην Αλβανία για να παρακολουθήσει από κοντά τις επιχειρήσεις. Κύριος στόχος, η διάσπαση του μετώπου σε μια γραμμή έξι χιλιομέτρων, από την Γκλάβα στο Μπούμπεσι. Την επιχείρηση είχε αναλάβει το όγδοο ιταλικό σώμα στρατού, που έριξε στη μάχη τέσσερις μεραρχίες και δυο τάγματα μελανοχιτώνων, κρατώντας άλλες δύο σε εφεδρεία. Απέναντι τους, η πρώτη ελληνική μεραρχία που πολεμούσε συνεχώς από την αρχή της εκστρατείας. Η πολυδιαφημισμένη «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών ξέσπασε στις 9 του Μάρτη του 1941 σε όλη τη γραμμή του μετώπου. Στις 26 του Μάρτη ο απολογισμός ήταν τραγικό. Δώδεκα ιταλικές μεραρχίες με άφθονα εφόδια είχαν ριχτεί σε έξι καταπονημένες ελληνικές και δεν πήραν ούτε σπιθαμή εδάφους.

ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΜΕΡΟΣ Α’)


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΕΝΙΚΑ 
Η λέξη θέατρο προέρχεται από τα αρχαία Ελληνικά και σήμαινε αρχικά, το σύνολο ή μια συνάντηση, μια ανταλλαγή μεταξύ των θεατών. Μετά πήρε τη σημασία του τόπου όπου γίνεται το θέαμα και της ίδιας της παράστασης (η θέα – αντίληψη, με τα μάτια της ψυχής, όχι τους οφθαλμούς). Οι γνώσεις μας για το αρχαίο θέατρο στηρίζονται σε τρεις πηγές:
1. Αρχαιολογικά ευρήματα από ανασκαφές στα αρχαία θέατρα και παραστάσεις από αγγειογραφίες,
2. Μεταγενέστερη παράδοση όπως πραμάτειες για θεάματα θεάτρου και αναφορές ρητόρων και ιστορικών και
3. Σωζόμενα δραματικά κείμενα.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ Ο ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ


Η Οργάνωση Σύνθεση του Μακεδονικού Στρατού
Ο Φίλιππος δημιούργησε την τελειότερη πολεμική μηχανή του αρχαίου κόσμου. «Καθιέρωσε την υποχρεωτική στρατολογία, την όποια καί εσυστηματοποίησε και ούτως εδημιούργησε πρώτος και συστηματικώς αυτός, «εθνικόν» στρατόν, όστις πάλιν συνέβαλε μεγάλως εις την ανάπτυξιν μεταξύ των Μακεδόνων ισχυρόν πνεύματος εθνικής ενότητος». Αυτό διαφοροποιεί το μακεδονικό στρατό από τούς στρατούς των ελληνικών πόλεων. Ο δικός τους στρατός ήταν «πολιτικός», αποτελούμενος από ενόπλους πολίτες, οι όποιοι στρατεύονταν, όταν το επέβαλλε ή ανάγκη.

Ο στρατός του Φιλίππου ήταν κατ’ εξοχήν «στρατιωτικός», αποτελούμενος από ένα εθνικό σύνολο εύρωστων αγροτοποιμένων, πού εξελίχθησαν σταδιακά σ’ επαγγελματίες πολεμιστές και διευθύνονταν από ειδικό σώμα επαγγελματιών αξιωματικών. Οι στρατιώτες αυτοί υποβάλλονταν σε καθημερινές σκληρές ασκήσεις, εθίζονταν σε μακρινές πορείες, είχαν μεγάλη αντοχή και φοβερή πειθαρχία. Ο στρατός αυτός ήταν το εσωτερικό στήριγμα του Φιλίππου κατά των φυγόκεντρων τάσεων πού παρουσίαζαν πάντοτε οι τοπικοί άρχοντες τής Μακεδονίας.

Γερμανός Ακτιβιστής στο Δίστομο έπειτα από 3.000 χλμ. πορείας κατά του Ναζισμού!


Image
Αύριο Παρασκευή 24/10/2014 φθάνει στο Μαρτυρικό Δίστομο ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Ιστορίας κ. Στέφαν Μακνήλ που ξεκίνησε από την Γερμανία και προχωρά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας του “από το Λίντιτσε στο Δίστομο” – μια κίνηση κατά του Ναζισμού και προβολής του αγώνα για δικαίωση των θυμάτων του!