Ετικέτες

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Γερμανός Ακτιβιστής στο Δίστομο έπειτα από 3.000 χλμ. πορείας κατά του Ναζισμού!


Image
Αύριο Παρασκευή 24/10/2014 φθάνει στο Μαρτυρικό Δίστομο ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Ιστορίας κ. Στέφαν Μακνήλ που ξεκίνησε από την Γερμανία και προχωρά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας του “από το Λίντιτσε στο Δίστομο” – μια κίνηση κατά του Ναζισμού και προβολής του αγώνα για δικαίωση των θυμάτων του!

Η υποδοχή θα γίνει στις 10:30 η ώρα το πρωί, στο χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας θα τιμήσει τον ακτιβιστή με το Μετάλλιο της Πόλης του Μαρτυρικού Διστόμου, το οποίο θα του απονείμει ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γεωργακός. Στις εκδηλώσεις υποδοχής συμμετέχει και ο Πολιτισμικός Συλλογος.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του Δήμου ”ο κ. Μακνήλ,πριν 37 ημέρες με αφετηρία το Μαρτυρικό Λίντιτσε της Τσεχίας (που είχε την ίδια τύχη με εκείνη του Διστόμου από τους Ναζί στις 10 Ιουνίου του 1942), ξεκίνησε το πεζοπόρο ταξίδι του μέχρι το Δίστομο σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων τόσο του Διστόμου όσο και των άλλων Μαρτυρικών πόλεων και χωριών, από το Γερμανικό κράτος”.
Η δράση του κ. Στέφαν Μακνήλ αφορά όλα τα Μαρτυρικά χωριά, αλλά η πρωτοβουλία του Γερμανού ιστορικού – που εξελίσσεται και θα συνεχιστεί!- τιμά ιδιαίτερα το Δίστομο Βοιωτίας, αφού το επέλεξε να καταλήξει – συμβολικά, στον τίτλο – σε αυτό!
Δείτε την ιστορία του Λίντιτσε στο βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου