Ετικέτες

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Κίνα: Η τρίτη δύναμη στο διάστημα!




Το Πεκίνο ξεκίνησε τη τρίτη φάση του σεληνιακού προγράμματος εξερεύνησης σύμφωνα με το οποίο ένα πειραματικό διαστημικό σκάφος έχει οριστεί να πετάξει γύρω από το φεγγάρι και πίσω, μπροστά από την πρώτη μη επανδρωμένη προσγείωση της Κίνας στη σεληνιακή επιφάνεια το 2017. 



Το διαστημόπλοιο απογειώθηκε χθες το βράδυ από το Xichang Satellite Launch Center στη  κεντρική Κίνα. Λίγο αργότερα μπήκε στην τροχιά της Γης,  όπως δήλωσε η Κρατική Διοίκηση Επιστήμης, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Η μονάδα Chang'e-5-T1 θα βρίσκεται  περίπου 413.000 χιλιομέτρα μακριά από τη Γη στο πιο απομακρυσμένο σημείο της σχετικά σε μια αποστολή οκτώ ημερών. Το όχημα σε τροχιά έχει ως στόχο τη "λήψη πειραματικών δεδομένων και επικύρωση των τεχνολογιών επανεισόδου"


Η αποστολή θα επιστρέψει στη Γη, χρησιμοποιώντας μια σοβιετικού τύπου μέθοδο: πρώτα θα αναπηδήσει από τη γήινη ατμόσφαιρα για να επιβραδύνει και, στη συνέχεια, θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα με τη χαμηλότερη ταχύτητα

Το 2017 έχει προγραμματιστεί η πρώτη  αποστολή της Κίνας στο Φεγγάρι προκειμένου να συλλέγουν δείγματα και να επιστρέψον στη Γη, καθιστώντας την Κίνα την τρίτη δύναμη στο διάστημα μετά τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.


Εκτός από το σεληνιακό πρόγραμμα, το Πεκίνο εργάζεται και σε ένα ακόμη πρόγραμμα προκειμένου  να δημιουργήσει ένα πιο μόνιμο διαστημικό σταθμό.


Επιμέλεια: Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου