Ετικέτες

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Όλα έτοιμα για πανίσχυρη ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Όλα έτοιμα για πανίσχυρη ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Οι επαφές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και η 26η Ιανουαρίου θα βρει την Ελλάδα και πάλι ελεύθερη και με την συγκυβέρνηση των δύο αντιμνημονιακών κομμάτων πανίσχυρη στο τιμόνι της χώρας!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων βρίσκονται πλέον σε προχωρημένο στάδιο και ήδη όπως όλα δείχνουν οι ΑΝΕΛ θα αναλάβουν τουλάχιστον ένα χαρτοφυλάκιο στη νέα κυβέρνηση.

Η συμβολική κίνηση Τσίπρα : Λουλούδια στο σκοπευτήριο Καισαριανής αμέσως μετά την ορκωμοσία του



Στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο αξίωμα του πρωθυπουργού.
Σε μια άκρως συμβολική κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και αντ’ αυτού προτίμησε με μια λιτή ανθοδέσμη να μεταβεί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και να τιμήσει τους εκεί εκτελεσθέντες.
Εκεί άφησε την ανθοδέσμη στο μνημείο και βάζοντας το χέρι στο μέρος της καρδιάς τίμησε τους πεσόντες.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Νταβούτογλου: Το Ισλάμ είναι η πραγματική θρησκεία της Ευρώπης


Μια μέρα, η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ, υποστηρίζει
Δεν θα ζητιανέψουμε, δεν θα ικετεύσουμε, θα μπούμε στην ΕΕ με το κεφάλι ψηλά. Αυτό υποστήριξε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμετ Νταβούτογλου, μιλώντας σε Τούρκους που ζουν στη Ζυρίχη. Ο  Νταβούτογλου είπε επίσης ότι τα τζαμιά από την Ανατολή μέχρι την Ευρώπη θα προστατευτούν και πως το Ισλάμ είναι πραγματική θρησκεία της Ευρώπης και θα συνεχίσει να είναι έτσι.
Ο Νταβούτογλου είπε επίσης ότι υπάρχει μια Τουρκία, η οποία πριν 13 χρόνια περίμενε στην είσοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία σήμερα προεδρεύει των G20 και έχει δώσει δάνειο στο ΔΝΤ. Υποστήριξε μάλιστα ότι όποιος ευρωπαίος ψάχνει για δουλειά, μπορεί να απευθυνθεί στην Τουρκία η οποία τώρα διαθέτει, όπως είπε, εργασίες για τους Ευρωπαίους που τις χρειάζονται.
Newzup 
infognomonpolitics@gmail.com

Εορτάζοντες την 26ην του μηνός Ιανουαρίου – Ο ΟΣΙΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ μετά της συμβίας του ΜΑΡΙΑΣ και των τέκνων τους ΑΡΚΑΔΙΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ


Εορτάζοντες την  26ην του μηνός  Ιανουαρίου – Ο ΟΣΙΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ μετά της συμβίας του ΜΑΡΙΑΣ και των τέκνων τους ΑΡΚΑΔΙΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ
Ο ΟΣΙΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ μετά της συμβίας του ΜΑΡΙΑΣ και των τέκνων τους ΑΡΚΑΔΙΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ
Ό λόγος του Θεού ειδικά για τους πλουσίους παραγγέλλει: «Τοις πλουσίοις εν τω νυν αιώνι παράγγελλε μη ύψηλοφρονείν, μηδέ ήλπικέναι επί πλούτου άδηλότητι, άλλ” εν τω Θεώ τω ζώντι, τω παρέχοντι ήμίν πάντα πλουσίως εις άπόλαυσιν». Πες, δηλαδή, στους πλουσίους, σ” αυτή την πρόσκαιρη ζωή να μην ύψηλοφρονοϋν, ούτε να έχουν στηριγμένες τίς ελπίδες τους στον αβέβαιο υλικό πλούτο, αλλά να ελπίζουν στο ζωντανό Θεό, πού όλα μας τα δίνει πλούσια για να τα απολαμβάνουμε.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015: Ποσοστά στο 99/7 % της Επικράτειας


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015: Ποσοστά στο 99/7 % της Επικράτειας
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015… Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στο 99,7% της Επικράτειας, έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 36,34% (149 έδρες)
Ν.Δ.: 27,81% (76 έδρες)
Χρυσή Αυγή: 6,28% (17 έδρες)
Το Ποτάμι: 6,05% (17 έδρες)
ΚΚΕ: 5,47% (15 έδρες)
ΑΝΕΛ: 4,74% (13 έδρες)
ΠΑΣΟΚ: 4,68 (13 έδρες)

Δίκαια ή Άγια;



Όταν οι στρατιώτες του Καραϊσκάκη έπιασαν ένα συνάδελφό τους που είχε λιποτακτήσει κατά την ώρα της μάχης κι ετοιμάζονταν να τον σκοτώσουν, ο μεγάλος στρατηγός του ‘21 τους σταμάτησε και τους είπε:
- Σταθείτε μια στιγμή. Σας αφήνω να τον κάνετε ό,τι θέλετε. Αλλά σας λέω τούτο μονάχα: Αν τον σκοτώσετε, θα πράξετε δίκαια. Αν τον συγχωρήσετε, θα πράξετε άγια.
Και οι στρατιώτες «έπραξαν άγια» και τον απελευθέρωσαν.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/anekdota/12#ixzz3PtqKgkWH

Πολ Νιούμαν 1925 – 2008



Πολ Νιούμαν
Θρυλικός αμερικανός ηθοποιός της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ και αντικείμενο λατρείας εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο για τα γαλάζια του μάτια. Η κωμωδία ήταν η τέχνη του, οι αγώνες αυτοκινήτων το πάθος του, η αγάπη του πήγαινε στην οικογένεια και τους φίλους του, η καρδιά και η ψυχή στην υπηρεσία ενός καλύτερου κόσμου.
Ο Πολ Νιούμαν (Paul Newman) γεννήθηκε στο Σέικερς Χάιτ του Οχάιο στις 26 Ιανουαρίου 1925, από πατέρα εβραίο στο θρήσκευμα και μητέρα καθολική, με καταγωγή από τη Σλοβακία. Από μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον του για το θέατρο και με την ενθάρρυνση της μητέρας του συμμετείχε με ένα μικρό ρόλο στην παράσταση Ρομπέν των Δασών, που ανέβηκε στο σχολείο του.

Φιλοποίμην Φίνος 1907 – 1977


Φιλοποίμην Φίνος
Ο Φιλοποίμην Φίνος γεννήθηκε στην Κάτω Τιθορέα της Λοκρίδας το 1907. Ο πατέρας του ήταν γιατρός και ο ίδιος σπούδασε Νομικά. Ωστόσο, ποτέ δεν άσκησε τη δικηγορία, μιας και από τα παιδικά του, ακόμα, χρόνια το όνειρό του ήταν να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.
Το 1939 αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Πουλά όλα τα υπάρχοντά του και ιδρύει στο Καλαμάκι τα «Ελληνικά Κινηματογραφικά Στούντιο». Την επόμενη χρονιά κάνει την πρώτη και τελευταία σκηνοθετική του απόπειρα με την ταινία «Το Τραγούδι του Χωρισμού», με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη Λήδα Μιράντα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Παγκόσμια Ημέρα των Τελωνείων




Κάθε χρόνο στις 26 Ιανουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Τελωνείων, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων, για την ανάδειξη του έργου, το οποίο επιτελούν. 
Ειδικότερα, οι ελληνικές τελωνειακές αρχές διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στη διαφύλαξη της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών, των οικονομικών συμφερόντων της χώρας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών - μελών της από το αθέμιτο και παράνομο εμπόριο, προσφέροντας υποστήριξη στη νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/215#ixzz3PtikoxrH

Ημέρα της Αυστραλίας




Η Ημέρα της Αυστραλίας είναι η εθνική εορτή της χώρας των καγκουρό. Με συναυλίες, υπαίθριες, ψησταριές και άφθονα πυροτεχνήματα, οι Αυστραλοί γιορτάζουν κάθε χρόνο στις 26 Ιανουαρίου την άφιξη των πρώτων Ευρωπαίων αποίκων, που επισυνέβη στις 26 Ιανουαρίου του 1788.

Νόρμπερτ Σούλτζε 1911 – 2002

Νόρμπερτ Σούλτζε
1911 – 2002

Νόρμπερτ Σούλτζεα
Ο συνθέτης Νόρμπερτ Σούλτζε (Norbert Schultze) γεννήθηκε στο Μπραουνσβάϊχ της Γερμανίας στις 26 Ιανουαρίου του 1911. Έγραψε μουσική για παιδικά μιούζικαλ και πολλά τραγούδια, αλλά στην ιστορία θα μείνει για ένα, τη Λιλή Μαρλέν.
Πρόκειται για ένα τραγούδι, που χτύπησε τις ευαίσθητες γνώρισε των στρατιωτών που πολεμούσαν και από τις δύο πλευρές των χαρακωμάτων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μιλούσε για ένα στρατιώτη, που άφησε πίσω στην πατρίδα την αγαπημένη του Λιλή Μαρλέν για να πάει να πολεμήσει στο μέτωπο.

Τα δάνεια του '21




Στις 12 Απριλίου 1823 η έκθεση της δωδεκαμελούς επιτροπής, που είχε ορίσει η Β' Εθνοσυνέλευση για να συντάξει ένα πρόχειρο προϋπολογισμό του επαναστατημένου Έθνους δεν άφηνε κανένα περιθώριο για την κρισιμότητα της κατάστασης: Τα έξοδα του πρώτου εξαμήνου του 1823 θα ανέρχονταν σε 38 εκατομμύρια γρόσια και τα έσοδα σε μόλις 12 εκατομμύρια γρόσια. Η φορολογία, οι τελωνειακοί δασμοί, οι λείες, τα λάφυρα, τα λύτρα, ο εσωτερικός δανεισμός, οι εισφορές ντόπιων και φιλελλήνων, δεν ήταν ικανές να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό. Η έκθεση της Επιτροπής κατέληγε με την προτροπή να γίνεται καλύτερη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από τους τοπικούς άρχοντες και την ανάγκη να αναζητηθούν νέοι πόροι. Η ανάγκη εξωτερικού δανεισμού ήταν πλέον μονόδρομος.
Στις 2 Ιουνίου 1823 το Εκτελεστικό (Κυβέρνηση) εξουσιοδότησε τους Ιωάννη Ορλάνδο, Ανδρέα Ζαΐμη και Ανδρέα Λουριώτη να μεταβούν στο Λονδίνο και να συνάψουν δάνειο 4.000.000 ισπανικών ταλλήρων. Η επιτροπή καθυστέρησε να αναχωρήσει, λόγω έλλειψης χρημάτων για τα έξοδα του ταξιδιού, τα οποία κάλυψε με δάνειο ο Λόρδος Βύρων. Στις 26 Ιανουαρίου 1824, ο Ιωάννης Ορλάνδος και ο Ανδρέας Λουριώτης έφθασαν στην αγγλική πρωτεύουσα και ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις, στις οποίες πήραν μέρος και μέλη του Φιλελληνικού Κομιτάτου, συνομολόγησαν ένα δάνειο 800.000 λιρών με τον οίκο Λόφναν (9 Φεβρουαρίου 1824). Το δάνειο είχε τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και περίοδο αποπληρωμής 36 χρόνια. Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα.

Ο σεισμός του 450

Ο σεισμός του 450

Τα κατεστραμμένα τείχη της Κωνσταντινούπολης
Τα κατεστραμμένα τείχη της Κωνσταντινούπολης

Στις 26 Ιανουαρίου του 450 ισχυρός σεισμός έπληξε την Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές καταστροφές και να σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι. Την εποχή εκείνη στο θρόνο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας βρισκόταν ο Θεοδόσιος Β' ο Μικρός (401-450). Οι σεισμολόγοι στις μέρες μας υπολόγισαν ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εντάσεως 9 βαθμών της κλίμακας Μερκάλι.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 26 Ιανουαρίου




μ. Χ.
450

Ισχυρός σεισμός πλήττει την Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές καταστροφές και να σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι.
1785

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, από τους Ιδρυτές - Πατέρες του Αμερικανικού Έθνους, σε επιστολή προς την κόρη του εκφράζει την αντίθεσή του για την επιλογή του αετού ως συμβόλου των ΗΠΑ. Ο ίδιος προτιμούσε τη γαλοπούλα.

Να μην επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα των δωσίλογων, των δολοφόνων του Λαού μας!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΛΥΜΠΙΑ: Τα 4 αιτήματα του Ποταμιού για να μπει σε κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ!


Τέσσερα Υπουργεία αναμένεται να ζητήσει το «Ποτάμι» για να μπει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Ολυμπία, τις τελευταίες ώρες υπήρξε non paper προς τους υποψηφίους του κόμματος, για να μην απαντούν ξεκάθαρα στα τηλεοπτικά πάνελ για τις επόμενες κινήσεις του Ποταμιού.
Επίσης, αναφέρεται ότι θα ζητήσει τέσσερα Υπουργεία από τον Αλέξη Τσίπρα, τα οποία μάλιστα είναι από τα πλέον νευραλγικά!
Οι ίδιες πληροφορίες του Ολυμπία αναφέρουν ότι ζητεί τα Υπουργεία: Δικαιοσύνης, Παιδείας, Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών!

Guardian-Πρωτοσέλιδο (26/1): «Η ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βάζει την Ελλάδα σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη»

THE TIMES-Πρωτοσέλιδο (26/1): «Η Ευρώπη συγκλονίστηκε από την Ελληνική Επανάσταση κατά της λιτότητας»

Μετά από έναν αιώνα η Βουλή δεν θα έχει Παπανδρέου !


papandreoyΜετά από σχεδόν ένα αιώνα μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές οικογένειες της χώρας δεν θα εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο!

Η αρχή έγινε το 1923 με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Ο συνονόματος εγγονός όμως, δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή..

Η πολιτική σταδιοδρομία της οικογένειας Παπανδρέου ξεκίνησε το 1923, όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο πατέρας του Ανδρέα εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Η παρατήρηση από το euro2day.gr