Ετικέτες

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

“Έρχεται πόλεμος”! Οι εκτιμήσεις Reuters κι άλλων ΜΜΕ για το Ιράν


“Έρχεται πόλεμος”! Οι εκτιμήσεις Reuters κι άλλων ΜΜΕ για το Ιράν




Όλο και περισσότερες πληροφορίες,αναλύσεις και εκτιμήσεις για έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν βλέπουν κάθε μέρα το φως της δημοσιότητας και προβληματίζουν.
Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debka υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι τα όσα λέει και πράττει τις τελευταίες ημέρες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου,οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για έναν περιφερειακό πόλεμο.Προσδιορίζουν χρονικά μάλιστα την έναρξή του μεταξύ του 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου.

Εξευτελισμός


Εξευτελισμός

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 6, 2011
Εφημερίδα τα ΝΕΑ 2-11-2011
“Η Καγκελάριος Μέρκελ έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι στην περίπτωση της Ελλάδας θέλει έργα και όχι λόγια. Το εννοούσε κατά λέξη, και απόδειξη τούτου είναι ότι όρισε έναν υφυπουργό της ως εντεταλμένο για την προώθηση και παρακολούθηση προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ, τα οποία δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα. ………… Ιδιαίτερο βάρος από τη γερμανική πλευρά θα δοθεί στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων από την ΕΕ. Σύμφωνα με τον κ. Φούχτελ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100 προγράμματα στην Ελλάδα προς άμεση υλοποίηση με τα κονδύλια των 16 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να εκταμιευτούν αν υπήρχαν οι συγκεκριμένες μελέτες ”

Τι χωρίζει λοιπόν τον Γιάννη Μιχελάκη από τα ζώα; Η απάντηση στο κουΐζ…


Τι χωρίζει λοιπόν τον Γιάννη Μιχελάκη από τα ζώα; Η απάντηση στο κουΐζ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 6, 2011
Μία άγνωστη ιστορία, ενδεικτική. Έτσι για να μην απορούν κάποιοι για την στάση που έχουμε σε ορισμένα θέματα…
Ο Γιάννης Μιχελάκης ήταν διευθυντής ενημέρωσης και ειδήσεων στον Αντέννα από το 2002.
Το 2009, όταν η κρίση είχε κάνει εμφανή τα σημάδια της στην αγορά και επακόλουθα στα μεγάλα ΜΜ”Ε”, ζητήθηκε από την ιδιοκτησία του σταθμού πρόταση Μιχελάκη για περικοπές μισθών και προσωπικού.
Τι έκανε λοιπόν ο τύπος;
Παρέδωσε τις προτάσεις του σε κλειστό φάκελλο στην ιδιοκτησία. Στον φάκελλο αναφερόταν…
…μόνο ένα όνομα. “Γιάννης Μιχελάκης”.
Η συνεργασία με τον σταθμό έληξεδεν έχει καμμία σημασία τι δικαιολογίες ακούστηκαν ειδικά από την πλευρά της ιδιοκτησίας που άλλωστε δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκαναν ΟΛΑ τα ΜΜ”Ε” μέχρι και σήμερα.
Καταλάβατε λοιπόν τι χωρίζει τον Γιάννη Μιχελάκη από τα “ζώα”;
Το ότι ο Μιχελάκης προτίμησε να χάσει την θεσούλα του και τον μισθουλάκο του από το να κάνει τον δήμιο και τον ρουφιάνο. Τον σφουγγοκωλάριο της εξουσίας, τον πισωγλέντη της καριέρας.
Την ίδια στιγμή που κάποια ανθρωποειδή πουλάνε όχι μόνο συναδέλφους για δίφραγκα, αλλά ακόμα και την πατρίδα τους για τα ψιχουλάκια της (παρα)κρατικής διαφήμισης. Μιλάμε για συμμορίες ολόκληρες που περιλαμβάνουν και “ομόσταυλους” του κυρίου Μιχελάκη.
Πιστεύουμε ότι σας λύθηκαν αρκετές απορίες.

Το Ιράκ διαπραγματεύεται συμφωνία αγοράς όπλων με τη Ρωσία




ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Το Ιράκ διαπραγματεύεται συμφωνία αγοράς όπλων με τη Ρωσία

Ιρακινή αντιπροσωπεία επισκέπτεται σήμερα την Μόσχα για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία για την αγορά όπλων με σκοπό την ενίσχυση των δυνατοτήτων των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού της χώρας μετά την αποχώρηση των μάχιμων στρατευμάτων των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο Ιρακινός βουλευτής Φάλαχ Ζιντάν.

"Η αντιπροσωπεία που βρίσκεται στη Ρωσία έχει συνομιλίες σχετικά με τον εξοπλισμό του ιρακινού στρατού με όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ για την διατήρηση της ασφάλειας στο Ιράκ", είπε ο Ζιντάν, μέλος της επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας της βουλής του Ιράκ, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Αλ Σάμπαχ.

Δεν θα εισπράττει τον μισθό Πρωθυπουργού ο Monti



ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Δεν θα εισπράττει τον μισθό Πρωθυπουργού ο Monti



Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι τόνισε πως δεν θα ζητήσει ποτέ από τους Ιταλούς να κάνουν θυσίες γιατί τους το ζητεί η Ευρώπη και πως δεν αισθάνεται πίεση από Γαλλία και Γερμανία. «Δεν θα πω ποτέ στους Ιταλούς: κάντε κάτι επειδή μας το ζητεί η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Α. Φ. Ράσμουσεν: H απόφαση της Χάγης δεν αλλάζει τίποτα


ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Α. Φ. Ράσμουσεν: H απόφαση της Χάγης δεν αλλάζει τίποτα


To NATO έλαβε υπόψη τη σημερινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση της προσφυγής της πΓΔΜ και τόνισε ότι η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008.Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ρασμούσεν υπογραμμίζει ότι έλαβε υπόψη την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με το διμερές θέμα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.Όπως υπογραμμίζει ο Α. Ρασμούσεν, η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει την απόφαση των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008 . «Συμφωνήσαμε ότι θα απευθυνθεί πρόσκληση στην ΠΓΔΜ μόλις εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας», αναφέρει ο Α. Ρασμούσεν, ο οποίος τονίζει ότι η απόφαση του ΝΑΤΟ επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από άλλες Συνόδους Κορυφής και υπουργικές συνόδους της Συμμαχίας.
http://www.e-typos.com

ΙΝΔΙΑ, ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ


ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011


ΙΝΔΙΑ, ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ

του Α. Ανδριανόπουλου


Διεθνής Ρόλος και Σημασία
Η Παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αναδείξει τον ρόλο της Ασίας στο διεθνές σκηνικό. Σε μια εποχή που είναι σε πρώτη προτεραιότητα οι οικονομικές δυνατότητες δεν έχει σημασία η κατάκτηση εδαφών αλλά ο έλεγχος αγορών. Η Κίνα και Ινδία είναι οι κεντρικοί άξονες της ομάδας ΒΡΙΚ (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα). Μαζί με το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν που αποτελούν τις σημαντικότερες χώρες της Κεντρικής Ασίας σε οικονομικό επίπεδο, έχουν διατρέξει τα τελευταία δύσκολα χρόνια με σχετικά ελάχιστες οικονομικές απώλειες. Με την συμμετοχή τους στο Shanghai Cooperation Organization (μετεξέλιξη του Shanghai Five) έχουν βάλει τις βάσεις για μια πολύ σημαντική παρουσία στο διεθνές σκηνικό.

Γ. Σαββαΐδης: Πολιτικά τα κίνητρα της προσφυγής της ΠΓΔΜ



Υποκινούμενη από πολιτικά κίνητρα με σκοπό να παρακαμφθούν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την εποπτεία του Ειδικού Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα, κρίνει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη δικαστική διαδικασία στο ΔΔΧ, πρέσβυς ε.τ. Γ. Σαββαΐδης την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.

The Community of Latin American and Caribbean States (CELAC). Challenge to US Hegemony in Western Hemisphere?


The Community of Latin American and Caribbean States (CELAC). Challenge to US Hegemony in Western Hemisphere?

By Federico Fuentes
A summit of huge importance was held in Venezuela on December 2-3. Two hundred years after Latin America’s independence fighters first raised the battle cry for a united Latin America, 33 heads of states from across the region came together to form the Community of Latin American and Caribbean States (CELAC).
For Latin America, the summit represented a further step away from its traditional role as the United States’ backyard and its emergence as a player in its own right in international politics.

Τουρκία: Και οι Τσερκέζοι θέλουν εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα


ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Τουρκία: Και οι Τσερκέζοι θέλουν εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα


7877
Ο Τζιχάν Τζαντεμίρ πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Καυκάσου ανέφερε πως οι Τσερκέζοι που ζουν στην Τουρκία με τον καιρό ξέχασαν την μητρική τους γλώσσα και ζήτησε ¨να τους παρέχεται εκπαίδευση στην μητρική τους γλώσσα¨. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΠ Χουσεΐν Τσελίκ ανέφερε πως το κράτος πρέπει να πάρει πρωτοβουλία ώστε να μαθαίνουν τα άτομα την μητρική τους γλώσσα, ότι συζήτησε με κάποιους πρυτάνεις το άνοιγμα μαθημάτων που θα διδάσκουν αμπχαζιανά και τσερκέζικα, αλλά ότι αυτό κόλλησε στα ¨ρατσιστικά αντανακλαστικά των καθηγητών¨.

Ύποπτο εμβόλιο ‘τρέλανε’ ανταποκριτή του BBC στην Αθήνα


ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ύποπτο εμβόλιο ‘τρέλανε’ ανταποκριτή του BBC στην Αθήνα

EA4477363BBB5DDD6724747828DF2519 300x124 Ύποπτο εμβόλιο τρέλανε ανταποκριτή του BBC στην ΑθήναΟ Malcolm Brabant, ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα και γνωστός βρετανός πολεμικός ανταποκριτής ζει μια τρομακτική περιπέτεια υγείας μετά από ένα ύποπτο εμβόλιο που έκανε πριν μερικούς μήνες. Ο δημοσιογράφος προετοιμαζόμενος για ταξίδι στην Ακτή του Ελεφαντοστού προκειμένου να καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο στην αφρικανική χώρα χρειάστηκε να κάνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Mail on Sunday επισκέφθηκε το Κέντρο Εμβολιασμού της Ανατολικής Αττικής.
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον εμβολιασμό ο Malcolm Brabant, άρχισε να εμφανίζει κυματοειδή πυρετό και σπασμούς. Μερικές μέρες αργότερα άρχισε να έχει και παραισθήσεις και εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας.

Χάγη: Η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία


Χάγη: Η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία

Τι λέει το ΥΠΕΞ για την απόφαση
Με ψήφους 15 προς 1 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε ότι η Ελληνική Δημοκρατία ασκώντας βέτο στην εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, παραβίασε την υποχρέωσή της βάσει του άρθρου 11, παρ.1, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Νέο βιβλίο: ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ & ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠ 1950-2010 ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ & ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ



ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Νέο βιβλίο: ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ & ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠ 1950-2010 ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ & ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ

Συγγραφέας: Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Τσουμής
Εκδόσεις: Δούρειος Ίππος @ 2011, τηλ.: 6937937539, website: www.doureios.com, e-mail: doureios@doureios.com
Σελίδες: 350


Ο Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Τσουμής, από τις διάφορες θέσεις ευθύνης στις οποίες υπηρέτησε στην διάρκεια της καρριέρας του, συγκέντρωσε εμπειρίες τις οποίες καταθέτει ως συνολική μαρτυρία σε αυτό το βιβλίο. Από νέος λοχαγός στην Κύπρο το 1964-1966, στην υπηρεσία της ΚΥΠ το διάστημα 1973-1976 πάλι στην Κύπρο, εν συνεχεία ως Ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα την περίοδο 1981-1983, απέκτησε σημαντική εμπειρία από το Κυπριακό και τα γενικότερα θέματα Τουρκίας.

Κρατικοί κατάσκοποι στην αντιπολίτευση της Γεωργίας;


Κρατικοί κατάσκοποι στην αντιπολίτευση της Γεωργίας;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 6, 2011


Ένα σημαντικό γεγονός δεν έλαβε τη δημοσιότητα που χρειάζεται και ίσως
ενδιαφέρει τους αναγνώστες σας. Αφορά κατασκόπους του Σαακασβίλι που τους
έβαζε στην αντιπολίτευση για να ανατρέπει τους αντιπάλους του και να
“καρφώνουν” τις αντιδράσεις για να τις ελέγχει. Και στην Ελλάδα γίνονται
τέτοια βέβαια και είναι χαρακτηριστική συμπεριφορά καθεστώτος που κλονίζεται.
Ορισμένοι Πόντιοι του Καυκάσου (που κυνηγήθηκαν από τον χώρο του Σαακασβίλι)
δεν μπόρεσαν να οργανωθούν πολιτικά αυτόνομοι και λόγω τέτοιων ενεργειών του
καθεστώτος. Δεν το λεν ανοιχτά αλλά έπαιξε ρόλο. Φαίνεται ότι η Ευρασιατική
Οικονομική Ένωση που αναπτύσσεται εκνευρίζει τα τσιράκια των Αμερικανών γιατί
μπορεί να επεκταθεί και στην περιοχή μας. Θυμηθείτε το.

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις εκλογές στη Ρωσία


Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις εκλογές στη Ρωσία

Την ανησυχία των ΗΠΑ για τις κοινοβουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Ρωσία, εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, από τη Βόννη, αναφερόμενη στην έκθεση του ΟΑΣΕ στην οποία επισημάνθηκαν παρατυπίες κατά την εκλογική αναμέτρηση. «Ανησυχούμε επίσης και για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι ανεξάρτητοι παρατηρητές των εκλογών παρενοχλήθηκαν και οι ιστοσελίδες τους δέχτηκαν επιθέσεις», ανέφερε η Χίλαρι Κλίντον, η οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ρωσικές αρχές θα λάβουν μέτρα με βάση τις συστάσεις τόσο των δικών της παρατηρητών, όσο και των παρατηρητών του ΟΑΣΕ

Αδεια για ξενοδοχείο στην Αλιμνιά με τα αρχαία


Αδεια για ξενοδοχείο στην Αλιμνιά με τα αρχαία

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 6, 2011


Δεν φτάνει που οι Γερμανοί μάς προτρέπουν να πουλήσουμε τα νησιά μας, οι εγχώριες δημοτικές αρχές φαίνεται ότι αποφάσισαν να «βάλουν» μόνοι τους τα -γεμάτα αρχαιολογικούς θησαυρούς- ελληνικά νησιά στο ενοικιαστήριο! Ο λόγος για το Δημοτικό Συμβούλιο της Χάλκης, το οποίο αποφάσισε να ενοικιάσει τη νήσο Αλιμνιά με στόχο την άμεση τουριστική αξιοποίησή της.
Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, οι οποίοι κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση κατήγγειλαν τις κινήσεις του Δήμου Χάλκης.
«Μια τέτοια απόφαση χωρίς τη σχετική γνωμοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών και μάλιστα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου (ΚΒ ΕΠΚΑ, 4η ΕΒΑ, Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Δωδεκανήσου), η οποία από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ασκεί τον αρχαιολογικό έλεγχο για την προστασία των μνημείων του δωδεκανησιακού νησιωτικού συμπλέγματος, εγείρει ερωτήματα για τον χαρακτήρα της οικονομικής επένδυσης στην οποία διατίθεται να προβεί ο Δήμος Χάλκης» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΑ.
Το ζήτημα φυσικά περιπλέκεται διότι το νησάκι, που βρίσκεται ανάμεσα στη Χάλκη και τη Ρόδο, είναι από το 1999 κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος (ολόκληρο) λόγω των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων που υπάρχουν εκεί.
«Θεωρούμε ότι η Αλιμνιά, ένα από τα μοναδικά διαχρονικά μνημεία του Αιγαίου με πλούσιες αρχαιότητες -ρωμαϊκούς και παλαιοχριστιανικούς τάφους, μέρη  παλαιοχριστιανικής βασιλικής, αλλά και αγγεία της νεολιθικής εποχής-, κινδυνεύει άμεσα με οριστική εξαφάνιση, αν προχωρήσουν σχέδια ενοικίασής της».

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι σύμφωνα με τη Δέσποινα Κουτσούμπα, την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, «ο δήμος, χωρίς να έχει ενημερώσει ούτε το υπουργείο Πολιτισμού αλλά ούτε και το υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισε να αναθέσει σε διεθνή εταιρία τη δημιουργία μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας»!

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΕΑ συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας των αρχαιολόγων. Ο σύλλογος θα υποστηρίξει τους συναδέλφους που θα προσφύγουν στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια για την ακύρωση της διαπιστωτικής πράξης, ενώ τις ημέρες των δικαστηρίων οι ίδιοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Γιώτα Βαζούρα