Ετικέτες

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η Μυστική ζωή του Χίτλερ. Η μύηση στον αποκρυφισμό


«Η ΕΔΑ». Εξώφυλλο ενός από τα πολλά περιοδικά 
αποκρυφιστικού περιεχομένου 
που κυκλοφόρησαν στη Γερμανία 
μετά τον Α’ ΠΠ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΠΑΝΗΣ
Δρ. Ιστορίας και Φιλοσοφίας των θρησκειών

 Καθόλη τη διάρκεια του Β’ ΠΠ, αλλά μέχρι και τις ημέρες μας, οι θεωρίες για τις σχέσεις αποκρυφισμού και Γ’ Ράιχ έχουν γνωρίσει μεγάλη άνθηση. Είναι επίσης  γνωστό ότι ο Χίτλερ, ως «μαθητής» του Νίτσε, είχε απορρίψει τον Χριστιανισμό. Κατά πόσο όμως ο ίδιος πίστευε στις σκοτεινές δυνάμεις; Επιδίωκε πράγματι μια επι­στροφή στη θρησκεία της σκανδιναβικής μυθολογίας ή όλα αυτά εντάσσονταν μέσα στο πολιτικό του παιχνίδι, προκειμένου να προσελκύσει με το μέρος του τους απογοητευμέ­νους από τον Χριστιανισμό και, επιπλέον, να ανεξαρτητοποιηθεί από την ισχυρή επιρροή της Εκκλησίας; Μήπως ο ίδιος δεν πίστευε σε τίποτε άλλο παρά στο ότι ήταν όργανο του πεπρωμένου;

Το 1919 ιδρύθηκε στο Μόναχο η περίφημη «Εταιρεία της Θούλης», η οποία και έπαι­ξε πολύ σημαντικό ρόλο στην άνοδο των Εθνικοσοσιαλιστών. Βασικά, ήταν μια ακροδεξιά και αντισημιτική οργάνωση, τα μέλη της οποίας προήλθαν κυρίως από μία παλαιότερη οργάνωση, που αποκαλείτο «Το Τάγμα των Τευτόνων». Είχε ιδρυθεί βάσει των προτύπων των Ελευθεροτεκτόνων, διέθετε διάφορα επίπεδα μύησης και σε αυτήν είχαν πρόσβαση μόνο όσοι μπορούσαν να αποδείξουν ότι είχαν καθαρή γερμανική καταγωγή. Απέκλειε δηλαδή Εβραίους και Σλάβους, των οποίων η παρουσία ήταν πολυπληθής στις γερμανι­κές χώρες.

AYTA ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ 62Η ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ, ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΣΤΗΝ 

ΥΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ 23 ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ...

Ναρκισσιστές και ψυχοπαθείς

Τσάι-δολαρίου
Ιάκωβος Ιωάννου 
 Στον τομέα της πολιτικής, σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο, είναι πολύ δύσκολο να τους αποφύγει κανείς, γεγονός που τεκμηριώνεται από τα «πολιτικά πιόνια» που τοποθετεί σε μία χώρα το ΔΝΤ, καθώς επίσης από τις εμμονές της καγκελαρίου
«Θα χρησιμοποιήσω κάθε κόλπο που υπάρχει για να σώσω τις Μεγάλες Ιδέες μου. Έχωαπειλήσει ακόμη και πως θα αυτοκτονήσωΑκούγεται τρελόΠάντα πίστευα πως είσαι τρελός όταν πηγαίνεις σε ψυχίατρο…..αλλά δεν είσαι τρελός, αν είσαι απλά παρανοϊκός.
Μία υγιής παράνοια βοηθάει τη δουλειά ενός δημιουργικού ανθρώπου επειδή, άκουσε με προσεκτικά, σε κυνηγά όλος ο κόσμος. Το να ζεις μία ζωή που η δουλειά σου κρίνεται από τους Φαρισαίους αυτού του κόσμου, είναι τρομακτικό. Θα σε πουν εκκεντρικόΘα σε πουν τρελό.Μην τους δίνεις καμία σημασία«  (G. Lois).

Μετατίθεται το χρονοδιάγραμμα για την καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο


GIDARAKOS-EYAGGELOS
Η επίθεση σε βάρος επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Συρία και η επιφύλαξη του οργανισμού για την παράδοση των χημικών από το καθεστώς, έχει πάει προς τα πίσω το χρόνο καταστροφής του οπλοστασίου στη Μεσόγειο και στη συνέχεια την καύση των υποπροϊόντων είπε μιλώντας στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης Βαγγέλης Γιδαράκος  απορρίπτοντας το ενδεχόμενο οι όποιες πληροφορίες να δρουν παρελκυστικά προκειμένου  να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η επιχείρηση.

Εκλογικά και γεωπολιτικά παίγνια στη Θράκη


Να το έγγραφο της ιστορικής επιτυχίας του DEB.
Μετάφραση εικόνας : Στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης κάναμε να γραφτεί το κόμμα DEB. Tα σημεία δείχνουν περιοχές στις οποίες πήραμε ψήφους. (από Τουρκικά Νέα)
του Σταύρου Λυγερού
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έστεψαν με επιτυχία τη μεγαλύτερη προσπάθεια της Άγκυρας να συσπειρώσει εκλογικά και να ελέγξει πολιτικά τη μουσουλμανική μειονότητα. Η συντριπτική πλειονότητα των μουσουλμανικών ψήφων κατευθύνθηκε στο τουρκόφρονο Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ). Το πανελλαδικό ποσοστό του είναι 0,75% (42.627 ψήφους), αλλά κατέκτησε την πρώτη θέση στους νομούς Ροδόπης (42%) και Ξάνθης (26%).

ΘΡΑΚΗ, Η ΝΕΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; ΑΝΑΛΥΣΗ!!


του Λεωνίδα Αποσκίτη*
Το βράδυ της 25ης Μαΐου, την ώρα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση αποδοκιμαζόταν από το 70% του ελληνικού λαού και ο πρωθυπουργός της εθνικής εκποίησης και υποτέλειας προέβαινε σε μία ακόμη αλαζονική δήλωση, στην Θράκη άνοιγε η νέα, καυτή, φάση του θρακικού ζητήματος.
Το μειονοτικό εξτρεμιστικό κόμμα DEB/ΚΙΕΦ, με τεράστια οικονομική στήριξη από την Τουρκία και το Κατάρ, κέρδιζε το 42,2% των ψήφων στον νομό Ροδόπης και το 27% στο νομό Ξάνθης. Η μάχη για την σωτηρία της ελληνικής Θράκης άρχιζε και τυπικά εκείνη την στιγμή, θέτοντας και πάλι επί τάπητος, μετά το 1974, το ευρύτερο πρόβλημα της συνοχής ολόκληρου του ελληνικού έθνους. Ήταν η αναμενόμενη κατάληξη μιας μεγάλης περιόδου σειράς λαθών, παραλείψεων και προδοσιών εκ μέρους των πολιτικών καστών του αθηνοκεντρικού κράτους.

Το Σύνταγμα «Καταδρομών» του Θεσσαλικού Κάμπου στη …φωλιά τ ων φιδιών ! (φώτο)



Επίθεση «Καταδρομών» μαθητών σε οργανωμένη τοποθεσία …Υποστηριζόμενη από οχήματα μεταφοράς προσωπικού και Ελικόπτερα
161Κάποτε λέγαμε οτι η ΣΜΥ εδώ και 130 χρόνια βγάζει Ηγέτες …Τώρα θα λέμε ότι εκπαιδεύει και το Σύνταγμα Καταδρομών του Θεσσαλικού Κάμπου ! (Μαθητής Καταδρομέας απλά πετάει πάνω απο το εμπόδιο με φόρτο μάχης )

Τελική φάση άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ-2014 με αποβατική ενέργεια στη Σαμοθράκη


vv
Στοιχείο αντιαρματικού MILAN επί οχήματος Hummer του Συγκροτήματος Αποβατικού Τάγματος στην ακριτική Σαμοθράκη.
Ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλαν χθες οι Ένοπλες Δυνάμεις με την εκτέλεση αποβατικής ενέργειας στην ακριτική Σαμοθράκη από την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο πλαίσιο της τελικής φάσης της μεγάλης κλίμακας άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ-2014 του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λίτσα και του Διοικητή του Δ΄ΣΣ Αντιστράτηγου Χρήστου Χαλκίδη.

Η παραγκούπολη στο Όσλο… “κατάληψη Blitz”

 

Από: Zacharias Skevakis
Blitz
Το Blitz  (Νορβηγικά: Blitzhuset) είναι ένα αυτόνομο σπίτι στο κέντρο του Όσλο, Νορβηγία. Ξεκίνησε ως  κατάληψη κτηρίου  στο κέντρο της πόλης του Όσλο το 1981 και έκτοτε αποτελεί το κέντρο του κοινωνικού, κομμουνιστικού και αναρχικού ακτιβισμού.
Το Όσλο, μια μικρή χαριτωμένη φτωχή πόλη, έδειχνε την ταπεινή του καταγωγή όταν το επισκέφτηκα για πρώτη φορά το 1974. Χαμηλά κτίρια μικροί δρόμοι μερικά νεοκλασικά, κατοικίες των πλούσιων Δανών που περάσαν στα χέρια της ντόπιας ελίτ μετά την ανεξαρτησία της Νορβηγίας.
Και ύστερα ήρθε το πετρέλαιο.

Λαγκάρντ: Δεν θα είμαι υποψήφια πρόεδρος της Κομισιόν






Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέγοντας πως προτίθεται να ολοκληρώσει τη θητεία της ως επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Δεν είμαι υποψήφια και ο λόγος που δεν είμαι υποψήφια είναι ότι έχω δουλειά» δήλωσε την Παρασκευή η Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο.

«Είναι μια δουλειά, για την οποία συμβαίνει να πιστεύω ότι είναι μάλλον σημαντική αυτή τη στιγμή, για την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αρκετά ευγενικό, ώστε να με υποστηρίξει τότε, την οποία οφείλω να κάνω και την οποία προτίθεμαι να ολοκληρώσω» δήλωσε η Λαγκάρντ.

«Οπως λέει και ο μικρότερος γιος μου, μαμά, όταν αρχίζεις κάτι, πρέπει να τελειώνεις τη δουλειά».

Πηγή: in.gr, AΠΕ

Πακιστάν: Ο στρατός έριξε “μαύρο” στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι





Η πακιστανική κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία του μεγαλύτερου ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου της χώρας, του Geo News, εναντίον του οποίου έχει στραφεί ο στρατός αφού το δίκτυο κατηγόρησε τις ισχυρές μυστικές υπηρεσίες του στρατού ότι επιχείρησαν να δολοφονήσουν έναν επιφανή δημοσιογράφο του.

Η κυβερνητική Ρυθμιστική Αρχή Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως "αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει άμεσα την άδεια" του Geo News "για μια περίοδο 15 ημερών" και να του επιβάλει πρόστιμο 10 εκατ. ρουπιών (περίπου 75.000 ευρώ). 

Ανησυχούν οι Κινέζοι για τα πετρέλαια στο Νότιο Σουδάν


Ανησυχούν οι Κινέζοι για τα πετρέλαια στο Νότιο Σουδάν
Η Κίνα είναι ανήσυχη για τις εξελίξεις στο Νότιο Σουδάν και αναλαμβάνει διπλωματικά ενεργό ρόλο προκειμένου να προστατεύσει τις επενδύσεις της (Πηγή: REUTERS)
Ανήσυχη για την κρίση στη Νότιο Σουδάν είναι η Κίνα καθώς εδώ και περίπου πέντε μήνες που διαρκούν οι συγκρούσεις απειλούνται  οι πετρελαϊκές της επενδύσεις. Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αν και το Πεκίνο έχει απλώσει τα «πλοκάμια» της οικονομίας του σε όλο τον κόσμο, συνήθως η διπλωματία του διατηρεί χαμηλούς τόνους στα πολιτικά ζητήματα.
Τώρα όμως, επισημαίνει το δημοσίευμα, κινέζοι αξιωματούχοι έχουν επιδοθεί σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο με δυτικούς διπλωμάτες στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, προκειμένου να βοηθήσουν τους αφρικανούς διαμεσολαβητές να βάλουν ένα τέλος στις συγκρούσεις.
Διπλωμάτες λένε ότι η μόνιμη κινεζική παρουσία στην Αιθιοπία και οι συναντήσεις τους με διπλωμάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Νορβηγία, αποκαλύπτουν μία ασυνήθιστα ενεργή διπλωματία του Πεκίνου. Όταν μία αρχική συμφωνία για κατάπαυση του πυρός υπεγράφη τον περασμένο Ιανουάριο, έναν μήνα αφότου ξέσπασαν οι συγκρούσεις, ανώτατος κινέζος διπλωμάτης είπε ότι ο πρεσβευτής της Κίνας στην Αιθιοπία μιλησε ενώπιον άλλων απεσταλμένων, θέτοντας τον τόνο της κινεζικής πολιτικής στην περιφέρεια. «Συνέλθετε» είπε ο πρεσβευτής στους απεσταλμένους του Νοτίου Σουδάν, σύμφωνα με τον διπλωμάτη. Είναι εμφανές ότι το Πεκίνο, όσο οι επενδύσεις του στην Αφρική αυξάνονται, ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Οι ξεχασμένοι Κούρδοι της Συρίας


Μποζανίνου Τάνια 
Ο Σαλέχ Μουσλίμ, επικεφαλής του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης, μιλά στο «Βήμα» για τον διπλό αγώνα τους ενάντια στους σαλαφιστές και το καθεστώς Ασαντ 
Οι ξεχασμένοι Κούρδοι της Συρίας
Ανδρες της κουρδικής πολιτοφυλακής (YPG) περιπολούν σε περιοχή της Βόρειας Συρίας. «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στη Συρία χωρίς τους Κούρδους» λέει ο ισχυρότερος ηγέτης των Κούρδων της Συρίας, Σαλέχ Μουσλίμ (μικρή φωτογραφία)

Eπίσκεψη του Ερντογάν στη Βιέννη στις 19 και 20 Ιουνίου







Διπλωματικοί κύκλοι στη Βιέννη θεωρούν σίγουρη την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην αυστριακή πρωτεύουσα την 19η και την 20ή Ιουνίου, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν προβλέπεται να έχει επίσημες συναντήσεις ούτε με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, ούτε με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Χάιντς Φίσερ.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στη Βιέννη —στη συνέχεια θα μεταβεί στο Παρίσι όπου είναι προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ— θα έχει προφανώς ιδιωτικό χαρακτήρα και όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Αυστριακής Δημοκρατίας δεν προβλέπεται μια συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον Αυστριακό πρόεδρο, καθώς ο κ. Φίσερ δεν θα βρίσκεται εκείνες τις ημέρες στη Βιέννη

Κρύο ντους για τον Ομπάμα, η Πράγα δεν θέλει το ΝΑΤΟ


Réseau International (Γαλλία)          (μτφ. Κριστιάν) 
Η Τσεχική Δημοκρατία δεν χρειάζεται τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο έδαφός της και δεν απαιτεί την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Bohuslav Sobotka (φώτο) απαντώντας σε δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα στην Πολωνία. Κρύο ντους για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δείχνουν τα δόντια τους οι ΗΠΑ: Απειλούν και τη Βουλγαρία με κυρώσεις για τον SOUTH STREAM


αγωγοςΜετά τις απειλές της Ε.Ε. ήρθαν τώρα και οι Αμερικάνοι να τραβήξουν το αυτί της Βουλγαρίας, προειδοποιώντας ότι δεν «παγώσουν» τον SOUTH STREAM θα υπάρξουν κυρώσεις…

Ο βουλγαρικός Τύπος του Σαββάτου έδωσε ευρεία δημοσιότητα στην ανακοίνωση, δια της οποίας «οι ΗΠΑ απείλησαν με κυρώσεις τους Βούλγαρους που βοηθάνε το σχέδιο South Stream, όπως σχολιάζει σε χαρακτηριστικό τίτλο η εφημερίδα της Σόφιας «24 Ώρες».

Ομπάμα, Πούτιν και Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο επίκεντρο του βιβλίου της Χίλαρι Κλίντον





«Εύθικτο» και «αυταρχικό» χαρακτηρίζει η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο υπό έκδοση βιβλίο της με τίτλο «Hard Choices» («Δύσκολες Επιλογές») που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τρίτη, εν μέσω της έντονη φημολογίας περί υποψηφιότητάς της για την προεδρία το 2016.

Το δίκτυο CBS, στο οποίο ανήκει ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster που θα εκδώσει το βιβλίο, εξασφάλισε αποσπάσματά του, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ορκίστηκε ο Ποροσένκο.



7-6-14

Παρουσία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αλλά και πολλών άλλων ηγετών ορκίστηκε πρόεδρος της Ουκρανίας ο μεγιστάνας Πέτρο Ποροσένκο. Στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί την ειρήνη: «Δεν θέλω ούτε εκδίκηση ούτε πόλεμο, παρά τις τεράστιες θυσίες του λαού».

Επανέλαβε όμως ότι η Κριμαία ήταν, είναι και θα είναι κομμάτι της Ουκρανίας.

Παράλληλα, κάλεσε τους φιλορώσους να παραδώσουν τα όπλα, υποσχόμενος δικαιοσύνη για όσους «έχουν λερώσει τα χέρια τους με αίμα» και αμνηστία για όσους δεν είχαν συμμετοχή σε πράξεις βίας.

Υποσχέθηκε επίσης εκλογές στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, καθώς και περισσότερες εξουσίες.

Έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση να γίνει για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Ιδιαίτερα σκληρά λόγια χρησιμοποίησε για τον προκάτοχό του στην προεδρία Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στον οποίο απέδωσε την πλήρη ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην Ουκρανία.

Τον κατηγόρησε επίσης ότι χρηματοδοτεί τις τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στα ανατολικά της χώρας.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στον Εύξεινο Πόντο


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου, χρησιμοποιώντας μέρος από το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, που υποσχέθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα,  στους συμμάχους του NATOενισχύοντας τα σύνορα με τη Ρωσία και θα συνεχίσουν να στέλνουν πολεμικά πλοία στην περιοχή, όπως είπε ο υπουργός Άμυνας,Chuck Hagel την Πέμπτη (5 Ιουνίου) στη Ρουμανία.
Ο Χάγκελ είναι ο τελευταίος υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που επισκέπτεται την Ευρώπη μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, καθώς η Ουάσιγκτον φαίνεται να καθησυχάζει τους  νευρικούς συμμάχους της, σχετικά με τις προθέσεις της Μόσχας, ενώπιον μιας ενδεχόμενης έναρξης ενός Ψυχρού Πολέμου.

Η Ρωσία θα απαντήσει στην αντιπυραυλική “ασπίδα”


Η Ρωσία θα απαντήσει στην αντιπυραυλική “ασπίδα”
Βίκτορ Λιτόβκιν, ειδικά για τη RBTH
Οι προσπάθειες της Δύσης να κόψουν κάθε γέφυρα διαλόγου με τη Μόσχα για το σοβαρό θέμα της αμερικανο-ΝΑΤΟϊκής αντιπυραυλικής “ασπίδας” κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, είναι κινήσεις που υπονομεύουν τη διεθνή σταθερότητα, και δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Οι οργανωτές της ετήσιας -10ης κατά σειρά- συνδιάσκεψης για την αντιπυραυλική άμυνα, η οποία θα διεξαχθεί από 17 ως 20 Ιουνίου στο Μάιντς της Γερμανίας, απέρριψαν τη συμμετοχή σε αυτή των ρώσων εκπροσώπων. Η παραίτηση της Δύσης από το διάλογο με τη Ρωσία για το θέμα, θα οξύνει την αντιπαράθεση, και θα επιφέρει πλήγμα στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.

«Το βήμα αυτό εντάσσεται στη συνολική τακτική περιστολής του διαλόγου με τη Ρωσία για τα θέματα της αντιπυραυλικής άμυνας, στην οποία προβαίνουν το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι «μια τέτοια συμπεριφορά στρουθοκαμηλισμού δεν μπορεί να μην προκαλεί ανησυχία, καθώς στην Ευρώπη συνεχίζεται η χωρίς περιορισμούς ανάπτυξη των στοιχείων της αμερικανο-ΝΑΤΟϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο ανατροπής της στρατηγικής ισορροπίας και της υπονόμευσης της διεθνούς σταθερότητας».

Συνάντηση Πούτιν και νέου Προέδρου Ουκρανίας


"Ζήτησαν να τερματιστεί γρήγορα η αιματοχυσία στη νοτιοανατολική Ουκρανία"

Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, συνομιλούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της 70ης επετείου της Απόβασης στη Νορμανδία, στο Μπενουβίλ, στη Γαλλία.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησαν σήμερα να σταματήσουν γρήγορα η αιματοχυσία και η στρατιωτική δράση στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα έναν εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Οι Ουκρανοί ναζί κατηγορούν δημοσιογράφους για κατασκοπεία



image




Δύο δημοσιογράφοι του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού Zvezda κατηγορούνται για «κατασκοπεία» και κρατούνται από την Εθνική Φρουρά στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
Ο Αντρέι Σουσένκοφ και ο Αντόν Μαλίσεβ συνελήφθησαν εχθές, Παρασκευή, την ώρα που βρίσκονταν κοντά σε μπλόκο του στρατού κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ.
Κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, όπως αναφέρει το Russia Today, τους έδεσαν τα μάτια, τους πέρασαν χειροπέδες και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία με ελικόπτερο, σύμφωνα με τον οδηγό των δύο δημοσιογράφων.

Έκτοτε, η επαφή μαζί τους χάθηκε, ενώ οι επικεφαλής του τηλεοπτικού σταθμού απαντούν στις κατηγορίες κατασκοπίας κάνοντας λόγο για «αθλιότητες».
Σήμερα, Σάββατο, μέλη της Εθνικής Φρουράς δήλωσαν πως οι δύο άνδρες βρίσκονται στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασφαλείας για να «διαπιστωθεί η αιτία της επίσκεψής τους».
Σύμφωνα, πάντως, με τον τηλεοπτικό σταθμό οι δημοσιογράφοι σκόπευαν να συμμετάσχουν στην περιοδεία του νεοεκλεγέντος προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, με πρώτο σταθμό το Ντόνετσκ.
Εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που είναι ζωντανοί. Αλλά εξοργισμένοι με τις κατηγορίες εναντίον τους. Βρίσκονταν σε δημοσιογραφική αποστολή. Δεν κρύβονταν την ώρα που πλησίαζαν το συνοριοφυλάκιο. Είχαν στην κατοχή τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα».

Για να τελειώνουμε: Οι “ανεξάρτητες αρχές” είναι ο προπομπος του φασισμού.



πρωτο θεμα θεοχαρηςΑπό την έλευση της συμμορίας Παπανδρέου και έπειτα, η δημοκρατία κακοποιήθηκε βάναυσα. Ένα ελεεινό τρίπτυχο διορισμένων, οδήγησε την Ελλάδα στον όλεθρο, το πλιάτσικο και την καταστροφή. Προσέξτε, διορισμένων. Όχι εκλεγμένων. Μιλάμε βέβαια για την ΕΛΣΤΑΤ, την ΤτΕ και το πρωτοφανές… Τον αποτυχημένο εκλογικά Παπακωνσταντίνου, ως διορισμένο υπουργό οικονομικών!

Εκπαιδευτικά κουπόνια: η χαριστική βολή…




“Για τον φρηντμανισμό, τα πάντα αφορούν την ιδιωτική πρωτοβουλία: παιδεία, υγεία, ασφάλεια, συντάξεις, ενέργεια, υποδομές κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσα έγιναν στην Νέα Ορλεάνη, μετά την καταστροφή του 2005. Η ιδέα του Φρήντμαν ήταν απλή: αντί το κράτος να δαπανήσει χρήματα προκειμένου να ξαναχτίσει τα κατεστραμμένα δημόσια σχολεία, να χορηγήσει εκπαιδευτικά κουπόνια στους μαθητές. Με αυτά τα κουπόνια, τα παιδιά θα μπορούσαν να επιλέξουν το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο θα ήθελαν να φοιτήσουν ενώ το κράτος θα επιδοτούσε ανάλογα αυτά τα ιδρύματα.

«Είσαι γιατρός ή πωλητής χαλιών»; Ιουν 7


by Mαν.Αρκάς
σ



‘’…πήγαμε μαζί στα επείγοντα του αμερικανικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου.
Καθώς μπήκα τρέχοντας μέσα, με τον μικρό Χάνι στα χέρια μου και το αίμα να μας καλύπτει και τους δύο, ξέσπασα σε κλάματα.
«Βρείτε μου έναν γιατρό, σας παρακαλώ».
Μέσα σε λίγα λεπτά είχε έρθει ο γιατρός, αλλά πριν κοιτάξει το παιδί με ρώτησε ψυχρά αν είχα χρήματα για την θεραπεία του.

Καταδίκη Βόσνιου μουσουλμάνου για εγκλήματα πολέμου εναντίον Σέρβων και Κροατών


θυματαΣε 12 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην στρατιωτικός των μουσουλμανικών δυνάμεων της Βοσνίας, Έντιν Ντζέκο, ο οποίος είχε διαφύγει στις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο.

«Ο Έντιν Ντζέκο κρίθηκε ένοχος για τη συμμετοχή του στην εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου και αμάχων», δήλωσε ο Βόσνιος δικαστής.

Ο Βόσνιος μακελάρης που εκδόθηκε από τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2011, ήταν μέλος μιας ειδικής μονάδας του βοσνιακού στρατού με την ονομασία Zulfikar, η οποία κατηγορείται για δολοφονίες αμάχων και αιχμαλώτων πολέμου.

www.olympia.gr

Ερντογάν: "Να γεμίσουμε το Σουλτάναχμέτ και μετά βλέπουμε"



"Πρώτα να γεμίσουμε το Σουλτάναχμέτ που είναι δίπλα και μετά βλέπουμε", ήταν η απάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ενρτογάν σε αυτούς που φώναζαν να ανοίξει η Αγιά Σοφιά για μουσουλμανική προσευχή κατά την διάρκεια των εγκαινίων του τζαμιού στο Ορτάκιοϊ.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν διπλωματική την απάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού σε αυτούς που ζητάνε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Άλλωστε, παρόμοια απάντηση είχε δώσει και πέρσι το Μάιο κατά τη σύνοδο του κόμματός του στο Κιζίλτζαχάμ της Τουρκίας, όταν βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του έθεσαν το θέμα για πρώτη φορά.
"Το Σουλτάναχμετ είναι άδειο. Όταν γεμίσει το Σουλτάναχμετ συζητάμε και για την Αγία Σοφία", είχε πει τότε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Οι πιέσεις για άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για μουσουλμανική προσευχή προέρχονται από το Κόμμα Ευημερίας, η νεολαία του οποίου είχε οργανώσει την περασμένη βδομάδα μουσουλμανική προσευχή μπροστά από την Αγία Σοφιά. Στις εκδηλώσεις είχε συμμετάσχει και η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, αλλά με συμβολικό αριθμό μελών.

Πηγή:ΚΥΠΕ - See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/133151#sthash.HcHrwU1M.dpuf

Το γερμανικό πρόβλημα


Analyst Team
Γερμανία,-Μέρκελ,-Ευρώ
Οι Πολίτες της χώρας φοβούνται τον ίδιο τους τον εαυτό, το «ναζί» μέσα τους, το μοναχικό και άγριο λύκο της στέπας – προσπαθώντας αδιάκοπα να τον αποβάλλουν ή να τον εξημερώσουν, παραποιώντας «κατ’ ανάγκη» τα γεγονότα

Είναι προφανές ότι, λόγω της αυταρχικής πολιτικής της καγκελαρίου, σε συνδυασμό με την αδυναμία των ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, η Ευρώπη είναι ξανά αντιμέτωπη με το πρόβλημα, το οποίο τη βασανίζει από το 15ο αιώνα και εντεύθεν: με το γερμανικό πρόβλημα, σύμφωνα με γνωστό ιστορικό.

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Έφτασε η ώρα να απαντηθεί το ερώτημα που τέθηκε το 1204




    Το 1204 ήταν ίσως η πιο σημαντική χρονιά για τον ελληνισμό. Ήταν η χρονιά της πρώτης άλωσης της Κωνσταντινούπολης, όταν η πόλη ήταν ακόμη η Νέα Υόρκη του Μεσαίωνα και όχι η σκιά του εαυτού της που έπεσε αργότερα στους Οθωμανούς.

    Απόβαση... ηγετών στη Νορμανδία - και στη μέση ο Βλαντίμιρ Πούτιν


    «Προγεφύρωμα δημοκρατίας η Νορμανδία» είπε ο Ομπάμα 

    O Βλαντίμιρ Πούτιν γίνεται δεκτός με τιμές κατά την άφιξή του το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Ντοβίλ για τους εορτασμούς της 70ης επετείου της Απόβασης στη Νορμανδία
    Στις τελετές για την 70ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία, όλοι οι ηγέτες των ισχυρών χωρών που δίνουν το «παρών» στους εορτασμούς κοιτούν τον Βλαντίμιρ Πούτιν: Η ουκρανική κρίση και το ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ Δύσης και Μόσχας έχει καθορίσει το κλίμα στις συναντήσεις μεταξύ των ηγετών αλλά και στις τελετές.
    Χωρίς χειραψία και με «αυστηρά μηνύματα» συνομίλησε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με τον ρώσο πρόεδρο σε συνάντησή τους πριν τους εορτασμούς. 

    Iσπανία: Χορήγηση υπηκοότητα στους απογόνους των Εβραίων που διώχθηκαν πριν 500 χρόνια



    Στην προσπάθειά της να επανορθώσει ένα "ιστορικό λάθος", η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα δίνεται η υπηκοότητα στους απογόνους των Εβραίων που διώχθηκαν από την Ισπανία πριν από σχεδόν 500 χρόνια.

    «Έφυγε» ο τελευταίος Νάβαχο «code talker» σε ηλικία 93 ετών


    Ο κώδικας επικοινωνίας παρέμεινε αδιάρρηκτος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο «Έφυγε» ο τελευταίος Νάβαχο «code talker» σε ηλικία 93 ετών 
    Ο δεκανέας Τσέστερ Νεζ στρατολογήθηκε μαζί με άλλους 28 Νάβαχο το 1942 και πολέμησε στο Γκουανταλκανάλ, το Γκουάμ, το Πελελίου και το Μπουγκενβίλ. (Πηγή: AP Photo/The Arizona Republic, Mark Henle) 
    Ουάσινγκτον
    Ο Τσέστερ Νεζ, ένας από τους 29 Ινδιάνους Νάβαχο που συμμετείχαν στη δημιουργία του κώδικα επικοινωνίας που δεν κατόρθωσαν να σπάσουν οι Ιάπωνες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

    «Μοιραστήκαμε τη δύναμη της γλώσσας μας με τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όταν οι 29 πρώτοι 'code talkers' κατατάχθηκαν εθελοντικά. Δυστυχώς, χάσαμε τον τελευταίο επιζώντα από αυτούς τους 29 άνδρες, τον Τσέστερ Νεζ, που πέθανε στον ύπνο του»  ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εθνότητας των Νάβαχο Μπέν Σέλι.

    Η ιστορία των ντόνατ: Πώς γεννήθηκαν τα αγαπημένα μας γλυκά


    Η ιστορία των ντόνατ: Πώς γεννήθηκαν τα αγαπημένα μας γλυκά

    Τα ντόνατς είναι αγαπημένο σνακ, όχι μόνο για το πρωινό, αλλά για όλες τις ώρες της ημέρας. Μάλιστα από το 1938 στις ΗΠΑ, η πρώτη Παρασκευή του Ιουνίου θεωρείται «διεθνής μέρα των ντόνατς» με δωρεάν γλυκά και σχετικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Πώς όμως μπήκαν στη ζωή μας αυτά τα λαχταριστά γλυκά;
    Παρόλο που η ιστορία των ντόνατς στην Αμερική είναι σχετικά μικρή, οι άνθρωποι απολάμβαναν παρόμοια γλυκά σε όλο τον κόσμο για αιώνες. Στην Αρχαία Ρώμη και την Ελλάδα, τηγάνιζαν λωρίδες γλυκιάς ζύμης και τα κάλυπταν με γλυκές και αλμυρές γαρνιτούρες.

    Στη μνήμη του ALLU FUN MARX…

     


    Eνας δάσκαλος του μπλόγκινγκ έφυγε ξαφνικά…
    δειτε εδώ την ειδηση…
    Κοφτερό μυαλό,με ανησυχιες, αναζητήσεις, ποιότητα, χιουμορ,
    τα ιστολόγια του αφησαν εποχή, διδαξαν  τι σημαινει καλό μπλογκινγκ…
    Εδώ το κύριο μπλογκ του…
    Εδώ η Μισιρλού του, όπου ειχε συγκεντρώσει δεκάδες εκτελέσεις του περιφημου τραγουδιού…
    Και εδώ το Ιδιογράφως, όπου μας ειχε κάνει την τιμή να φιλοξενήσει και τις δημουργιες δυο μαθητριών μου απ’το Χαρτούμ…
    Ας ειναι ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάσει…

    Από: http://apouro.blogspot.gr/2014/06/allu-fun-marx.html

    Μάνος Χατζιδάκις: «Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι»


    Δημοσιεύθηκε από netakias.com στο Ιουνίου 7, 2014
    manos_xatzidakis02 
    Ελευθεροτυπία
    “Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.
    Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται.
    Ενώ τα πουλιά… Για τα πουλιά, μόνον οι δολοφόνοι, οι άθλιοι κυνηγοί αρμόζουν, με τις «ευγενικές παντός έθνους παραδόσεις». Κι είναι φορές που το κτήνος πολλαπλασιαζόμενο κάτω από συγκυρίες και με τη μορφή «λαϊκών αιτημάτων και διεκδικήσεων» σχηματίζει φαινόμενα λοιμώδους νόσου που προσβάλλει μεγάλες ανθρώπινες μάζες και επιβάλλει θανατηφόρες επιδημίες.

    Πρόσφατη περίπτωση ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.Μόνο που ο πόλεμος αυτός μας δημιούργησε για ένα διάστημα μιαν αρκετά μεγάλη πλάνη, μιαν ψευδαίσθηση. Πιστέψαμε όλοι μας πως σ’ αυτό τον πόλεμο η Δημοκρατία πολέμησε το φασισμό και τον νίκησε. Σκεφθείτε: η «Δημοκρατία», εμείς με τον Μεταξά κυβερνήτη και σύμμαχο τον Στάλιν, πολεμήσαμε το ναζισμό, σαν ιδεολογία άσχετη από μας τους ίδιους. Και τον… νικήσαμε. Τι ουτοπία και τι θράσος. Αγνοώντας πως απαλλασσόμενοι από την ευθύνη του κτηνώδους μέρους του εαυτού μας και τοποθετώντας το σε μια άλλη εθνότητα υποταγμένη ολοκληρωτικά σ’ αυτό, δεν νικούσαμε κανένα φασισμό αλλά απλώς μιαν άλλη εθνότητα επικίνδυνη που επιθυμούσε να μας υποτάξει.
    Ένας πόλεμος σαν τόσους άλλους από επικίνδυνους ανόητους σε άλλους ανόητους, περιστασιακά ακίνδυνους. Και φυσικά όλα τα περί «Ελευθερίας», «Δημοκρατίας», και «λίκνων πνευματικών και μη», για τις απαίδευτες στήλες των εφημερίδων και τους αφελείς αναγνώστες. Ποτέ δεν θα νικήσει η Ελευθερία, αφού τη στηρίζουν και τη μεταφέρουν άνθρωποι, που εννοούν να μεταβιβάζουν τις δικές τους ευθύνες στους άλλους.
    (Κάτι σαν την ηθική των γερόντων χριστιανών. Το καλό και το κακό έξω από μας. Στον Χριστό και τον διάβολο. Κι ένας Θεός που συγχωρεί τις αδυναμίες μας εφόσον κι όταν τον θυμηθούμε μες στην ανευθυνότητα του βίου μας. Επιδιώκοντας πάντα να εξασφαλίσουμε τη μετά θάνατον εξακολουθητική παρουσία μας. Αδυνατώντας να συλλάβουμε την έννοια της απουσίας μας. Το ότι μπορεί να υπάρχει ο κόσμος δίχως εμάς και δίχως τον Καντιώτη τον Φλωρίνης).

    Άγνωστοι Έλληνες ήρωες: Οι εθνικοί ήρωες τ ης Αργεντινής



    argΟ Ελληνισμός, όπως έχουμε επισημάνει σε μία μεγάλη σειρά άρθρων μας, δεν γνωρίζει σύνορα και δεν μπαίνει σε καλούπια.
    Ανέκαθεν οι Έλληνες ταξίδευαν σε όλον τον κόσμο και διατηρώντας την «ελληνική φλόγα» άσβηστη στην καρδιά τους, «σημάδευαν» με την συμβολή τους την ιστορία κάθε τόπου.
    Μέχρι σήμερα χτυπούν ελληνικές καρδιές σε μέρη που το μυαλό του, με συμβατικό τρόπο, ενημερωμένου ανθρώπου αδυνατεί να διανοηθεί. Ενδέχεται να μιλούν διαφορετική γλώσσα, να έχουν διαφορετική πίστη αλλά υπάρχει ένα στοιχείο από το οποίο δεν μπορούν να «γλιτώσουν»! Το ελληνικό DNA… Αυτό που τους «στιγματίζει» με αυτήν την «τρελληνική» συμπεριφορά, την οποία δεν διαθέτει κανείς άλλος στον πλανήτη! Την συμπεριφορά αυτή που τους κάνει να βγαίνουν μπροστά, να τολμούν, να ρισκάρουν και να διαπρέπουν!