Ετικέτες

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Συνάντηση Πούτιν και νέου Προέδρου Ουκρανίας


"Ζήτησαν να τερματιστεί γρήγορα η αιματοχυσία στη νοτιοανατολική Ουκρανία"

Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, συνομιλούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της 70ης επετείου της Απόβασης στη Νορμανδία, στο Μπενουβίλ, στη Γαλλία.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησαν σήμερα να σταματήσουν γρήγορα η αιματοχυσία και η στρατιωτική δράση στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα έναν εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Οι ηγέτες των δύο χωρών συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, τον περασμένο Μάρτιο, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την Απόβαση στη Νορμανδία.

«Στη σύντομη συνομιλία τους, τόσο ο κ. Πούτιν όσο και ο κ. Ποροσένκο ζήτησαν να τερματιστεί γρήγορα η αιματοχυσία στη νοτιοανατολική Ουκρανία καθώς και οι μάχες και από τις δύο πλευρές – από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και από τους υποστηρικτές της ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας», μετέδωσε το πρακτορείο ΡΙΑ Νόβαστι επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή: ΚΥΠΕ – ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου