Ετικέτες

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Οι Ουκρανοί ναζί κατηγορούν δημοσιογράφους για κατασκοπεία



image




Δύο δημοσιογράφοι του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού Zvezda κατηγορούνται για «κατασκοπεία» και κρατούνται από την Εθνική Φρουρά στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
Ο Αντρέι Σουσένκοφ και ο Αντόν Μαλίσεβ συνελήφθησαν εχθές, Παρασκευή, την ώρα που βρίσκονταν κοντά σε μπλόκο του στρατού κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ.
Κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, όπως αναφέρει το Russia Today, τους έδεσαν τα μάτια, τους πέρασαν χειροπέδες και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία με ελικόπτερο, σύμφωνα με τον οδηγό των δύο δημοσιογράφων.

Έκτοτε, η επαφή μαζί τους χάθηκε, ενώ οι επικεφαλής του τηλεοπτικού σταθμού απαντούν στις κατηγορίες κατασκοπίας κάνοντας λόγο για «αθλιότητες».
Σήμερα, Σάββατο, μέλη της Εθνικής Φρουράς δήλωσαν πως οι δύο άνδρες βρίσκονται στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασφαλείας για να «διαπιστωθεί η αιτία της επίσκεψής τους».
Σύμφωνα, πάντως, με τον τηλεοπτικό σταθμό οι δημοσιογράφοι σκόπευαν να συμμετάσχουν στην περιοδεία του νεοεκλεγέντος προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, με πρώτο σταθμό το Ντόνετσκ.
Εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που είναι ζωντανοί. Αλλά εξοργισμένοι με τις κατηγορίες εναντίον τους. Βρίσκονταν σε δημοσιογραφική αποστολή. Δεν κρύβονταν την ώρα που πλησίαζαν το συνοριοφυλάκιο. Είχαν στην κατοχή τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου