Ετικέτες

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τζιχαντιστές εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο στο Ιράκ


τζιχαντΟι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον του πανεπιστημίου του Ραμάντι, το οποίο έχει καταληφθεί από τζιχαντιστές που έχουν συλλάβει ομήρους φοιτητές και μέλη του προσωπικού, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η επίθεση διεξάγεται από τις ειδικές δυνάμεις και ακούγονται σφοδρά πυρά, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ιρακίγια είχε μεταδώσει νωρίτερα πως οι δυνάμεις ασφαλείας ετοιμάζονται για να εισβάλουν στο πανεπιστήμιο για να απελευθερώσουν τους ομήρους.

Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν το πρωί το πανεπιστήμιο Άνμπαρ του Ραμάντι, 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης.

Σύμφωνα με το Ιρακίγια, μέσα στο πανεπιστήμιο υπάρχουν 15 ως 20 μαχητές, μερικοί από τους οποίους είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Αυτή η επίδειξη δύναμης των τζιχαντιστών λαμβάνει χώρα την επομένη σφοδρών μαχών ανάμεσα σε εξεγερμένους και δυνάμεις ασφαλείας στην επαρχία Νινευή που στοίχισαν τη ζωή σε 36 ανθρώπους, και δύο ημέρες έπειτα από μια επίθεση που πραγματοποίησαν εξεγερμένοι εναντίον της πόλης Σαμάρα, όπου έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μερικές συνοικίες πριν ο στρατός ανακαταλάβει την πόλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου