Ετικέτες

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

“ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ”…Ευαγγελικές φράσεις στην καθημερινή ζωή μας


Μπορεί την Κυριακή να γιορτάζουμε τη Λαμπρή, αλλά στην ελληνική παράδοση η Μεγάλη Εβδομάδα δεν «εγκλωβίζεται» χρονικά τις ημέρες των Παθών, αλλά διαχέεται μέσω των ευαγγελικών περικοπών στην καθημερινότητα όλου του έτους. Το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας διατηρεί, μέσω της γλώσσας, αναλλοίωτη την πορεία του Θείου Δράματος έως την κορύφωσή του με τη λυτρωτική Ανάσταση.

Απίστευτο: Ο Τομ Χανκς, ντυμένος με μαύρο κοστούμι, σήκωσε τον Επιτάφιο [εικόνες]


Στο ναό της Αγίας Σοφίας στο Λος Αντζελες, σχεδόν κάθε Μεγάλη Παρασκευή ο σούπερ σταρ Τομ Χανκς, με την Ελληνοαμερικανίδα ορθόδοξη χριστιανή γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον, συμμετέχει στη λειτουργία και μάλιστα σηκώνει και τον Επιτάφιο.
undefined
Σύμφωνα με το greekreporter μαζί του είναι συνήθως και η Νία Βαρντάλος αλλά και ο πρόεδρος της 20th Century Fox Τζιμ Γιαννόπουλος (φαίνεται πίσω του στη φωτογραφία). Ο Τομ Χανκς με τον φίλο του Τζιμ Γιαννόπουλο μάλιστα κρατούν κάθε χρόνο και τον Επιτάφιο. Συνηθίζει επίσης να παρακολουθεί στην ίδια εκκλησία και την Ανάσταση.

Θα μπορούσε να είναι κι η προσωποποίηση του κάθε δοκιμαζόμενου Ελληνα σήμερα

Γράμματα και μηνύματα εκτελεσμένων πατριωτών της Εθνικής Αντίστασης


undefined

ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 14 χρόνων, από την Καλλιθέα : «Πατέρα, με πηγαίνουν στην Καισαριανή για εκτέλεση με άλλους επτά κρατούμενους. Μη λυπάστε! Πεθαίνω για τη Λευτεριά και την Πατρίδα».