Ετικέτες

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ



Μανωλια Μανου5 Ιουλίου 1:35 μ.μ.
Την νύχτα της 7ης προς 8η Αυγούστου του 626 η Κωνσταντινούπολη πολιορκήθηκε από τους Πέρσες και Αβάρους και σώθηκε από τη μεγαλύτερη ως τότε απειλή της ιστορίας της. Ο λαός, θέλοντας να πανηγυρίσει τη σωτηρία του, την οποία απέδιδε σε συνδρομή της Θεοτόκου, συγκεντρώθηκε στο Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών. Τότε, κατά την παράδοση, όρθιο το πλήθος έψαλε τον από τότε λεγόμενο «Ακάθιστο Ύμνο» στην Παναγία, αποδίδοντας τα «νικητήρια» και την ευγνωμοσύνη του «τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ

Ενα κιτρινισμένο χειρόγραφο αποκαλύπτει τα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουλίου 5, 2012
Ένα ξεχασμένο «κιτρινισμένο» χειρόγραφο βρέθηκε καταχωνιασμένο στο αρχείο του Παλατιού του Τόπκαπι με τον κωδικό CI3, έκρυβε ιστορικά γεγονότα για τα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου…
Σε αυτό ο … εξέχων Ιμβριώτης γαιοκτήμονας Κριτόβουλος, κατέγραψε τα όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για την κατάκτηση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, βασιζόμενος στα προσωπικά του βιώματα αλλά και σε αφηγήσεις συγχρόνων του.

Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα

 Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού.
Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι ‘εξόδευσαν’, για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την ‘βαπτίσουν’ με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη». 

Σκωτία: Συνετρίβησαν δύο βρετανικά μαχητικά


Σκωτία: Συνετρίβησαν δύο βρετανικά μαχητικά

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2012/7/3/1341326773577/RAF-Tornado-GR4-008.jpg
Δύο μαχητικά αεροσκάφη, τύπου Τορνέιντο, της βρετανικής βασιλικής πολεμικής αεροπορίας, συνετρίβησαν την Τρίτη ανοιχτά των βορείων ακτών της Σκωτίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης ενός εκ των δύο αεροσκαφών διασώθηκαν από ελικόπτερο, που έφτασε στην περιοχή και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Η τύχη του πληρώματος του δεύτερου αεροσκάφους αγνοείται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, τα αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε «σοβαρό επεισόδιο» κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι «οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το επεισόδιο παραμένουν άγνωστες». NAFTEMPORIKI 

ΗΠΑ: Έλληνες επιστήμονες σε 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας!


ΤΕΤΆΡΤΗ, 4 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012

ΗΠΑ: Έλληνες επιστήμονες σε 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας!

Έλληνες επιστήμονες έχουν ως επικεφαλής τουλάχιστον 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ!

Οι ομάδες τους διαπρέπουν και διεκδικούν τις ανώτατες επιστημονικές διακρίσεις, δημιουργώντας πρωτοποριακά προϊόντα, που φιλοδοξούν να αποσπάσουν το δικό τους μερίδιο σε μια ευρύτερη παγκόσμια αγορά (αυτή της νανοτεχνολογίας) 500-600 δισ. ευρώ σήμερα, που προβλέπεται να φτάσει το 1,5 τρισ. σε μόλις τρία χρόνια από σήμερα, το 2015!
 
Κάποιοι από αυτούς τους διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διεθνές επιστημονικό πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2012 που θα λάβει χώρα από 30 Ιουνίου - 7 Ιουλίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Μαθητές κατασκεύασαν υποβρύχιο ρομπότ


Μαθητές κατασκεύασαν υποβρύχιο ρομπότ

Σε εργαστήριο δοκιμών του υποβρυχίου ρομπότ που κατασκεύασε ομάδα μαθητών από λύκεια της Αλεξανδρούπολης συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του εργαστηριακού κέντρου φυσικών επιστημών «Εκπαιδεύοντας τους Μηχανικούς του Μέλλοντος» του Ευγενίδειου Ιδρύματος», μετατράπηκε η πισίνα γνωστού ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης.

Στην πρώτη φάση, οι μαθητές κατασκεύασαν το σκελετό του έργου και τον παρουσίασαν, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα μπουν αισθητήρες για να μπορεί το ρομπότ να κάνει μετρήσεις στο νερό, χωρίς να αποκλείεται και η τοποθέτηση κάμερας αλλά και βραχίονα για περαιτέρω χρήσεις. 
Όπως τονίσθηκε το ρομπότ μπορεί να λειτουργήσει και ως τηλεκατευθυνόμενο. Στόχος του προγράμματος ήταν να εκπαιδευτούν οι μαθητές στην ομαδικότητα, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Καραϊλανίδης, που ήταν και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών. 

Aναδύθηκε η 10η Πριγκιπόνησος!


Aναδύθηκε η 10η Πριγκιπόνησος!

Αναρτήθηκε από τον/την antexoume στο Ιουλίου 3, 2012
-Είχαμε την τύχη παλιότερα να ταξιδέψουμε στα Πριγκιπόνησα. Η Χάλκη με την Μονή να δεσπόζει πάνω από την πόλη, μυρίζει ακόμα Ρωμιοσύνη… Τα παλιά αρχοντικά άλλης εποχής, άλλης κουλτούρας έμειναν εκεί …
του ΝΙΚΟY ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Όσο και αν αυτό ακούγεται εκπληκτικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ, μια χαμένη νήσος που ανήκει στο γνωστό σύμπλεγμα των Πριγκιποννήσων, (η δέκατη νήσος), έξω από την Κωνσταντινούπολη, αποκαλύφτηκε πρόσφατα από Τούρκους ερευνητές. Η νήσος αυτή που η ιστορική της ονομασία είναι Βόρδωνες, βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την ακτή στην περιοχή του Μποσταντζή και είναι μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

ΚΑΜΕΡΟΝΙΑΔΑ: ΠΩΣ ΕΝΑΣ" ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ" ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣ[ΑΣΜΟ ΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΣΕΙΡΑ ΑΡΘΡΩΝ)


Το αρχιλαμόγιο ο Κάμερον, βρήκε την λύση στο κολοσσιαίο σκάνδαλο της Barclays… Θα κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες!!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 4, 2012
http://olympiada.files.wordpress.com/2012/07/david-cameron-1copy.jpg?w=224&h=320Ο άνθρωπος που αγωνίζεται λυσσαλέα για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, που είχε το θράσος να χαρακτηρίσει την Ελλάδα “Οθωμανική επαρχία”, τώρα βρήκε τρόπο να ξεπεράσει επικοινωνιακά το σκάνδαλο που ταλανίζει την Βρετανία.
Μην αναρωτιέστε, η ιστορία έχει αποδείξει ότι όποιος δυτικός πολιτικός υποστηρίζει τα Τουρκικά “δίκαια” (χεχε), έχει πάντα “ταπεινότατα” κίνητρα…
Με πληροφορίες από την Σοφία Τ.
«Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες, αν βγουν από το ευρώ»  Έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας σε Έλληνες μετανάστες είναι ο πρωθυπουργός της χώρας σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη. Ο David Cameron κατά τη διάρκεια μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, στην οποία παρουσίαζε τις βρετανικές θέσεις(σχόλιο: γιατί στην Σύνοδο δεν μπόρεσε γιατί νύσταξε. Η ΕΕ πρέπει να τις ακούσει σχεδόν μια βδομάδα μετά) έναντι των τελευταίων εξελίξεων στην ΕΕ και στην οικονομία, σε ερώτηση που του τέθηκε για την Ελλάδα δήλωσε αποφασισμένος να κλείσει τα σύνορα σε Έλληνες μετανάστες, αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προβλεφθεί μια μαζική είσοδος των Ελλήνων στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την μεγάλη ύφεση και να προστατευθεί η Βρετανία», ανέφερε αρχικά. Σημείωσε μάλιστα ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει καταρτίσει σχετικά σχέδια έκτακτης δράσης προκειμένου να προασπίσει την ασφάλεια και την οικονομία της Βρετανίας, ωστόσο ευχήθηκε να μην χρειαστεί η εφαρμογή τους. Για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η στενότερη σύγκλιση στην ευρωζώνη είναι απαραίτητη για να επιβιώσει το κοινό νόμισμα. Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας TheresaMayτόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση «εργάζεται σκληρά» για να διαχειριστεί μια πιθανή μετακίνηση Ελλήνων στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στο εθνικό της νόμισμα.
Υ.Γ.: η Ελλάδα είναι το καλύτερο θέμα όταν μια κυβέρνηση στην Ευρώπη τα έχει κάνει σαν τα μούτρα της. Στην Βρετανία είναι η BARCLEY’S;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έρχεται η ώρα των Ελλήνων



Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουλίου 2, 2012
Έρχεται η ώρα των ΕλλήνωνΔεν είναι η πρώτη φορά που το κορμί της Ελλάδας βάλλεται πανταχόθεν.Η υπέροχη Ελληνική Γη και τα γεννήματα της στους αιώνες άλλωστε ήταν μόνιμος στόχος επιβουλής.
Μέσα στον βόρβορο της διαφθοράς, και της ιδιοτέλειας, σφυρηλατείται το καθάριο αδαμάντινο σώμα του Πατριωτισμού, όπως ακριβώς ένας βαλλόμενος οργανισμός γεννά αντισώματα για την τελική αντεπίθεση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κορμί της Ελλάδας βάλλεται πανταχόθεν. Η υπέροχη Ελληνική Γη και τα γεννήματα της στους αιώνες άλλωστε ήταν μόνιμος στόχος επιβουλής όλων αυτών που δεν μπορούσαν να αντέξουν το καθάριο Ελληνικό φως. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε οι κοινωνοί του σκοταδισμού, της μισαλλοδοξίας, της ύβρεως να ανεχτούν αυτόν τον φάρο που στέκει ενάντια στις λυσσαλέες επιθέσεις, φωτοβόλος ως τα πέρατα της οικουμένης;

Μία σύντομη ανάλυση από το taxalia μιας αλβανικής φωτογραφίας…



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 2, 2012
Το άρθρο της ημέρας από το TaXalia
undefined
Τι βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία;
Κάποιος Έλληνας θα έλεγε…. βλέπω 4000 Αλβανούς εθνικιστές (αλβανο τσάμηδες) να διαδηλώνουν για την υποτιθέμενη «γενοκτονία» που τους έκανε η Ελλάδα!
Λάθος, αυτό που βλέπετε είναι -τουλάχιστον- άλλα πεντέξι πράγματα:
  1. Βλέπετε, μία διαδήλωση πάνω σε έναν συγχρονο ασφαλτροστρωμένο δρόμο που δύο μόλις χρόνια πριν ήταν ένας απίστευτος -σχεδόν απροσπέλαστος από ΙΧ- χωματόδρομος. Τον δρόμο αυτό κατασκέυασε η Ελλάδα (εντός της Αλβανίας!) με Ελληνικά χρήματα (κατά 75%), Ελληνική επίβλεψη (Εγνατία Οδός Α.Ε.) και Ελληνική κατασκευή (ΑΕΓΕΚ)
  2. Βλέπετε, τουλάχιστο δύο χιλιάδες άτομα (50%*4000), που έχουν νοσηλευτεί δωρεάν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Δουρούτης των Ιωαννίνων ή κάποιο άλλο, πληρώνοντας τίποτε ή ίσως κάποιο εντελώς τυπικό ποσό.
  3. Βλέπετε, τουλάχιστο δύο χιλιάδες άτομα (50%*4000), που δουλεύουν στην Θεσπρωτία και πηγαινοέρχονται με εντελώς στοιχειώδη-φιλικό έλεγχο στα σύνορα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, από το Μαυρομάτι (χωριό της Αλβανίας από τα λίγα μη Ελληνόφωνα χωριά της λεγόμενης “Βορείου Ηπείρου”, έδρα των αλβανοτσάμηδων) στην Ελλάδα και ανάποδα.
  4. Βλέπετε, κάποιους ηλικιωμένους που παίρνουν (και σίγουρα έπαιρναν για χρόνια) σύνταξη ΟΓΑ από το Ελληνικό δημόσιο.
  5. Βλέπετε, κάποιους νεότερους στην ηλικία οι οποίοι παίρνουν επίδομα ανεργίας και επίδομα ενοικίου (μιας και ζουν μόνιμα στην Ελλάδα….)
  6. Βλέπετε, κάποιους φοιτητές που σπουδάζουν δωρεάν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ)
Οι σκέψεις δικές σας…
TaXalia.blogspot.com
02/07/2012

Πενθεί η ελληνική ποδηλασία



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 5, 2012
20120705-231810.jpgΗ ελληνική ποδηλασία πενθεί τον χαμό της Αγγελικής Κουτσονικολή. Η 23χρονη αθλήτρια άφησε την τελευταία πνοή της στην άσφαλτο, μετά από αυτοκινητικό δυστύχημα που συνέβη στην Εθνική οδο Αθηνών-Κορίνθου.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ακόμα ο πατέρας και ο αδερφός της, που νοσηλεύονται εκτός κίνδυνου. 
Τα τραγικά νέα πληροφορήθηκε στο εξωτερικό, όπου βρίσκεται, η αδελφή της, επίσης αθλήτρια της ποδηλασίας, και επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα.
Η Κουτσονικολή εντάχθηκε το 2006 στο σωματείο του Πρωτέα και το 2011 σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα 500μ. και 200μ. κορασίδων, ενώ από το 2009 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας.
www.athina984.gr

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ


Αν δεν ξέρετε, ορίστε η απάντηση:
Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, αλλά της αρχαιοελληνικής πόλης Βυζάντιον, που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης.
Αυτό το σήμα, που είναι πανάρχαιο και απαντάται ως λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη.
Ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση.... Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου.

ΔΥΟ ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ (Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη -Σ.Μ.)

undefined

Έστειλαν πακέτο με δηλητήριο στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουλίου 5, 2012
makarios18042012Νέα απόρρητα έγραφα αποκαλύπτουν ότι η εξορία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου προγραμματιζόταν από τους Βρετανούς λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ.
Τα έγγραφα αυτά, αποδεσμεύθηκαν από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και δημοσιοποιήθηκαν σήμερα 18/4 από τα Βρετανικά Αρχεία.
Επιστολή του Υπουργείου Αποικιών ημερομηνίας 7ης Σεπτεμβρίου 1955 προς τον τότε κυβερνήτη των Σεϋχελλών Σερ Ουίλλιαμ Ατις, αναφέρεται σε συνάντηση αξιωματούχου του υπουργείου στην οποία ο κυβερνήτης είχε βολιδοσκοπήσει ότι πιθανόν να ζητείτο από τις Σεϋχέλλες «να φιλοξενήσουν ένα διακεκριμένο επισκέπτη ή επισκέπτες από τη Κύπρο» και θα χρειαζόταν αλλαγή της νομοθεσίας ώστε ο όρος «πολιτικοί κατάδικοι» να αντικατασταθεί με τον όρο ‘πρόσωπα που απελάθηκαν από τη Κύπρο’ κατόπιν γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα.
Το Υπουργείο Αποικιών είχε φροντίσει μάλιστα να διασφαλίσει ότι ο τόπος εξορίας δεν θα ήταν πραγματική φυλακή και ο κυβερνήτης αφού εισηγήθηκε το εξωτικό Σαν Σουσί επέλεξε να ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό με ποιητικό τρόπο στέλνοντας στην απάντηση του με τους ακόλουθους στίχους στο υπουργείο:

Στην τελική ευθεία η αποδοχή της δωρεάς των 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ


Στην τελική ευθεία η αποδοχή της δωρεάς των 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ


Εκνευρισμό φαίνεται πως προκαλεί σε ορισμένους κύκλους η επικείμενη εισήγηση της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο ΚΥΣΕΑ για την επιχειρησιακή αναγκαιότητα της αποδοχής των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams που παραχωρούνται δωρεάν ως Πλεονάζον Αμυντικό Υλικό (Excess Defense Articles: EDA) από τα αμερικανικά αποθέματα. 
Έτσι σε ένα ακόμη δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου, στη στήλη των παραπολιτικών, ο απλός αναγνώστης θα διαβάσει για άρματα μάχης που «σαπίζουν στα νεκροταφεία των ΗΠΑ», για «απόρρητο έγγραφο-φωτιά της αρμόδιας Διεύθυνσης Αμυντικού Σχεδιασμού» που κρίνει μη συμφέρουσα την αποδοχή της παραχώρησης, για «500 εκατ. δολάρια για τη μεταφορά, την ενεργοποίηση και την αναβάθμισή τους» και φυσικά ως ενισχυτικά των παραπάνω, για τα διάφορα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου που καταγγέλλουν «την Ελλάδα ότι ενώ διαθέτει έναν υπέρογκο αριθμό αρμάτων πολύ μεγαλύτερο από τις επιχειρησιακές της ανάγκες, δαπανώντας 2 δισ. ευρώ οι Ελληνες φλερτάρουν με την ιδέα να προμηθευτούν επιπρόσθετα μεταχειρισμένα άρματα από τις ΗΠΑ»!

Τουρκία: Βρέθηκαν οι σοροί των δύο πιλότων


Τουρκία: Βρέθηκαν οι σοροί των δύο πιλότων



Οι σοροί των δύο πιλότων του τουρκικού μαχητικού F-4 που καταρρίφθηκε στις 22 Ιουνίου από τη συριακή αεράμυνα εντοπίστηκαν σήμερα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ο στρατός είχε ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για να βρεθούν οι δύο πιλότοι ενώ είχε στείλει στη θαλάσσια περιοχή και ένα ειδικά διαμορφωμένο σκάφος για να ανασύρει τα συντρίμμια του αεροσκάφους που είχαν εντοπιστεί σε βάθος περίπου 1.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
«Τα πτώματα εντοπίστηκαν στο βυθό και γίνονται εργασίες για να τα μεταφέρουμε στην επιφάνεια», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου.

Ο Χίτλερ ήθελε να σώσει μόνο ένα Εβραίο, τον φίλο του



Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουλίου 6, 2012
Φωτογραφία για Ο Χίτλερ ήθελε να σώσει μόνο ένα Εβραίο, τον φίλο τουΜια εκπληκτική επιστολή που στάλθηκε στην Γκεστάπο υπό τις διαταγές του Αδόλφου Χίτλερ …
αποκαλύπτει πως ο δικτάτορας επιθυμούσε να διασώσει έναν και μόνο Εβραίο την περίοδο του Ολοκαυτώματος.
Πρόκειται για τον Ερνστ Ες, έναν δικαστή, για τον οποίο ο Φύρερ διέταξε να μην «διωχθεί ή απελαθεί», διότι είχε διατελέσει διοικητής του στα χαρακώματα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Περίπου έξι εκατομμύρια Εβραίοι – συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του Ες – υπολογίζεται ότι εξοντώθηκαν κατά Ολοκαύτωμα. Ωστόσο ο δικτάτορας ανακάλεσε τις μνήμες του από τα μέτωπα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου όπου υπηρέτησε ως δεκανέας και για αυτό δεν ήθελε να κυνηγηθούν όσοι υπηρέτησαν στο διάστημα 1914-1918.

Οι Έλληνες εμφανίζονται να τα έχουν κλέψει όλα…



Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουλίου 6, 2012
Δίνουμε στους ξένους αφορμές για ν’ αρχίσουν να ξαναγράφουν την ιστορία… Στο καινούργιο βιβλίο ενός καθηγητή στην Οξφόρδη, οι Έλληνες εμφανίζονται να τα έχουν κλέψει όλα: την τέχνη από την Αίγυπτο. Τους θεούς από τη Μέση Ανατολή. Τα μαθηματικά από τη Βαβυλώνα (…) Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο οι ξένοι βλέπουν την Ελλάδα. Αυτή είναι η πιο σημαντική επίπτωση για το μέλλον της χώρας. Πιο σημαντική ακόμη και από τα οικονομικά της προβλήματα. Είδα τελευταία ακόμη και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά γενετικής, τα οποία υποστηρίζουν ότι έγιναν τεστ DNA και αποκαλύφθηκε δήθεν ότι οι μόνοι που δεν είναι ευρωπαϊκής προέλευσης είναι οι Έλληνες (…) Παλιά δεν αισθάνθηκα ποτέ άβολα όταν δήλωνα ότι είμαι Έλληνας. Τώρα (…) Γερμανοί, Τούρκοι, έχουν απαιτήσεις. Κι όταν είμαστε τελείως χρεοκοπημένοι, όταν έχουμε χάσει τον σεβασμό προς τη χώρα μας, ποιος θ΄αντιδράσει;».
Ο άνθρωπος που εξομολογείται τα παραπάνω, με εμφανή συγκίνηση και απογοήτευση, έφυγε από την Ελλάδα πριν από 44 χρόνια, αμέσως μόλις πήρε το πτυχίο του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εστειλαν τον Μπάλαρντ να βρει το τουρκικό F-4 Ο αμερικανός ωκεανογράφος Μπομπ Μπάλαρντ εντόπισε τα συντρίμμια του Φάντομ στον βυθό της Μεσογείου



Επιμέλεια: Κίττυ Ξενάκη

Την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανός ωκεανογράφος Μπομπ Μπάλαρντ και τα 48 μέλη του πληρώματός του βρίσκονταν πάνω στον «Ναυτίλο» σε κάποιο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης αργοπίνοντας τον καφέ τους και μελετώντας υποθαλάσσιους χάρτες, ενώ η θάλασσα λίκνιζε απαλά το ερευνητικό σκάφος τους. Ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου για δίμηνη αποστολή στις βόρειες ακτές της Τουρκίας, με την ελπίδα να βρουν αρχαία ναυάγια και θέλοντας παράλληλα να εξερευνήσουν ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο και να συγκεντρώσουν δείγματα από υδροθερμικούς πόρους• έπρεπε να οριστικοποιήσουν τα σχέδιά τους. Μια ρουτίνα οικεία στον 69χρονο Μπάλαρντ.
Είναι άλλωστε ένας από τους πιο γνωστούς ωκεανογράφους στον κόσμο, έχει ηγηθεί περίπου 125 αποστολών, είναι αυτός που ανακάλυψε το ναυάγιο του «Τιτανικού» στον Βόρειο Ατλαντικό το 1985, το ναυάγιο του θωρηκτού «Μπίσμαρκ» το 1989, της τορπιλακάτου PT-109 του Τζον Φ. Κένεντι το 2003, του χαμένου στόλου του Γουαδαλκανάλ, καθώς και των αρχαιότερων ναυαγίων που έχουν εντοπιστεί ποτέ, ανοιχτά των ακτών του Ισραήλ. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια, εντούτοις, ήταν κάθε άλλο παρά συνηθισμένο.

Ανθρωπογενής καταστροφή η Φουκουσίμα





Εκθεση αρμόδιας επιτροπής καταλήγει ότι φταίει ο ιαπωνικός κομφορμισμός
A.P., Reuters, AFP
TOKΙO. Tη σύμπραξη της ιαπωνικής πυρηνικής βιομηχανίας με τις κυβερνητικές υπηρεσίες που όφειλαν να την ελέγχουν, καθώς και την κουλτούρα του ιαπωνικού κομφορμισμού, εντόπισε μεταξύ των αιτιών της πυρηνικής καταστροφής της Φουκουσίμα η έκθεση της αρμόδιας επιτροπής της ιαπωνικής Βουλής. Tα συμπεράσματα της έκθεσης αμφισβητούν εκ βάθρων τα επιχειρήματα της εταιρείας Tepco, σύμφωνα με τα οποία η καταστροφή της 11ης Mαρτίου 2011 οφείλεται σε μια φυσική καταστροφή που συμβαίνει «μία φορά στο εκατομμύριο».
Eκτιμώντας τους διάφορους παράγοντες που οδήγησαν στην κατάρρευση των συστημάτων ψύξης των αντιδραστήρων της Φουκουσίμα Nταΐτσι και στη διαρροή μεγάλων ποσοτήτων ραδιενέργειας, τα μέλη της επιτροπής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για «ανθρωπογενή καταστροφή».

Ποινές φυλάκισης σε πρώην δικτάτορες της Αργεντινής για κλοπές μωρών


Ποινές φυλάκισης σε πρώην δικτάτορες της Αργεντινής για κλοπές μωρών

Δύο πρώην δικτάτορες καταδικάσθηκαν σε 50 και 15 χρόνια κάθειρξη για κλοπές μωρών.
Ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής Χόρχε Βιντέλα (1976-1981) καταδικάσθηκε σήμερα στο Μπουένος Άιρες σε κάθειρξη 50 ετών για κλοπές μωρών αντιπολιτευομένων στη διάρκεια της δικτατορίας (1976-1983), ενώ ένας από τους συγκατηγορουμένους του, ο Ρεϊνάλντο Μπινιόνε, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία το 1982-1983, σε κάθειρξη 15 ετών, ανακοίνωσε το δικαστήριο.
Το δικαστήριο αποφάσισε «να καταδικάσει τον απόστρατο στρατηγό Χόρχε Βιντέλα (86 ετών) σε κάθειρξη 50 ετών (...) και τον απόστρατο στρατηγό Ρεϊνάλντο Μπινιόνε (84 ετών) σε 15 χρόνια», ανέγνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Ροκέτα ενώπιον μιας κατάμεστης αίθουσας.

Κόντρα Κασουλίδη με τον Βρετανό Ευρωβουλευτή Graham Watson,«Η Βρετανια φέρει μέρος της ευθύνης για το ότι η Κύπρος είναι χωρισμένη στα δύο»--Graham Watson, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και Εμπάργκοτ!


Κόντρα Κασουλίδη με Βρετανό Ευρωβουλευτή «Η Βρετανια φέρει μέρος της ευθύνης για το ότι η Κύπρος είναι χωρισμένη στα δύο»


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προτεραιότητες Κυπριακής Προεδρίας, ο κ. Κασουλίδης ζήτησε και έλαβε το λόγο μετά την παρέμβαση του Βρετανού Φιλελεύθερου Ευρωβουλευτή κ. Graham Watson o οποίος εν μέσω κατηγοριών περί διαφθοράς σε τομείς της Κυπριακής Οικονομίας, επέρριψε ευθύνες στη Λευκωσία για τη μη επίλυση του Κυπριακού κάνοντας μάλιστα διασύνδεση και με την πρόσφατη εύρεση φυσικών πόρων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Απαντώντας, ο κ. Κασουλίδης έψεξε τον Βρετανό Ευρωβουλευτή, τονίζοντας ότι ``δεν είναι αντικειμενικό και δίκαιο να αποδίδονται τέτοιες κατηγορίες στην Προεδρεύουσα χώρα η οποία μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της και μάλιστα από έναν Ευρωβουλευτή αποικιοκρατικής χώρας η οποία στη βάση του ``διαίρει και βασίλευε`` φέρει μέρος της ευθύνης για το ότι η Κύπρος είναι χωρισμένη στα δύο``.
Ανάλογη απάντηση, υπενθυμίζοντας μάλιστα και την συνεχιζόμενη παρουσία των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, έδωσε ο κ. Κασουλίδης και στη Βρετανίδα μη εγγεγραμένη Ευρωβουλευτή κα Nicole Sinclaire η οποία διαμαρτυρήθηκε για την ``επίθεση`` στη χώρα της.
http://www.kathimerini.com.cy/

"Αιματηρές" περικοπές στον βρετανικό στρατό


Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, παρουσίασε στη Βουλή των Κοινοτήτων το πρόγραμμα περικοπών μόνιμου προσωπικού στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις: έως το 2020, αυτές θα φθάσουν το 20% του σημερινού δυναμικού, καθώς προγραμματίζεται "η κατάργηση εν καιρώ 17 στρατιωτικών σχηματισμών". Η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την περιστολή των κρατικών δαπανών, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητικές πηγές. Αφού εφαρμοστεί η "δρακόντεια" αυτή μείωση του μόνιμου προσωπικού τους, οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας θα επανέλθουν αριθμητικώς στο συγκριτικά αρκετά χαμηλότερο αριθμητικά επίπεδό τους του ξεκινήματος του προπερασμένου αιώνα, πρόσθεσαν.
Συγκεκριμένα, από 102 χιλιάδες στρατιωτικούς έως και το 2020 η Βρετανία θα αρκεστεί στις 82 χιλιάδες μόνιμο προσωπικό, είπαν.

Οι Έλληνες δεν κάνουν παιδιά λόγω κρίσης, λέει βελγική εφημερίδα


Οι Έλληνες δεν κάνουν παιδιά λόγω κρίσης, λέει βελγική εφημερίδα

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 7, 2012
20120707-131817.jpgΣτην απροθυμία ολοένα και περισσότερων νεαρών ζευγαριών στην Ελλάδα να αποκτήσουν παιδιά λόγω της οικονομικής κρίσης, αναφέρεται ρεπορτάζ της εφημερίδας του Βελγίου De Tijd υπό τον τίτλο «Χωρίς παιδιά λόγω της κρίσης».
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ανασφάλεια για το μέλλον είναι διάχυτη στην Ελλάδα, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά για τα πλάνα δημιουργίας οικογένειας, με το σκεπτικό αφενός ότι η απόκτηση παιδιών συνεπάγεται ένα επιπρόσθετο, υπέρογκο, οικονομικό κόστος και αφετέρου ότι οι προοπτικές διαγράφονται τόσο ζοφερές, που τα παιδιά που θα έλθουν στον κόσμο θα δυσκολευτούν αφάνταστα για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Η εφημερίδα φιλοξενεί παράλληλα δηλώσεις νέων ζευγαριών, τα οποία περιγράφουν με μελανά χρώματα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα εξηγούν ότι οι δαπάνες για την ανατροφή παιδιών είναι δυσβάσταχτες για πολλούς νέους ανθρώπους, που είτε έχουν μείνει άνεργοι, είτε έχει μειωθεί ο μισθός τους.

Χιλιάδες ήρωες του '40 άταφοι στα βουνά της Αλβανίας


Χιλιάδες ήρωες του '40 άταφοι στα βουνά της Αλβανίας

Εφυγαν με ένα όνειρο: Να διώξουν τους κατακτητές της Ελλάδας. Αμούστακα παιδιά, με τα κλαμένα μάτια της μάνας τους καρφωμένα πάνω τους. Νέοι που ήθελαν να ζήσουν, να κάνουν οικογένεια, να σπουδάσουν, να μεγαλώσουν, να γεράσουν. Ανδρες που δεν πρόλαβαν να χαρούν το γαμήλιο γλέντι και την αγκαλιά της αγαπημένης τους.

Εκαστος εφ’ ω ετάχθη, Σεβασμιότατε...


Αυτές τις μέρες μεγάλη χαρά επικρατεί στους χώρους της Επιστήμης και δικαίως, αφού μετά από πολλούς κόπους, επιμονή και προσπάθειες, οι εμπλεκόμενοι στο πείραμα του CERN - με πρώτο και καλύτερο τον Peter Higgs, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του – μέσω του επιταχυντή αδρονίων, κατάφεραν να ανακαλύψουν το μποζόνιο Higgs ή σωματίδιο του Θεού, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται.


Κι ενώ, όπως είναι φυσικό, όλοι χαίρονται, όταν η Επιστήμη κάνει άλματα, στον εκκλησιαστικό χώρο έχει πέσει βαθιά περισυλλογή και πένθος. «…Δυστυχῶς ὅμως δέν εἶναι τόσο ἁπλά τά πράγματα γιατί πίσω ἀπό αὐτές τίς τρομακτικές καί αἴσχιστες γιά τήν ἀνθρώπινη προσωπικότητα, τήν ἀνθρώπινη ἱστορία καί τήν ἀνθρώπινη φιλοσοφία ἀπόψεις κρύβεται τό ἀποκρουστικό πρόσωπο τοῦ διαμονισμοῦ, γιατί μόνο δαιμόνια καί κατεχόμενοι ἀπό αὐτά μποροῦν νά μωρολογοῦν μέ τέτοιες ἀνοησίες…», είναι μερικά από τα λόγια της σχετικής ανακοίνωσης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που εξαπολύει μύδρους κατά της Επιστήμης.

Πεδίον του Άρεως: Ένα πάρκο με θλιβερή ιστορία


Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Πεδίον του Άρεως: Ένα πάρκο με θλιβερή ιστορία

Με τους φακέλους υπό μάλης, το αίμα στο κεφάλι και τα νεύρα τεντωμένα, ως ζημιωμένος κρεοπώλης, έφυγα πεζή από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, αφού λεωφορεία και τρόλει απεργούσαν. Και οι δικηγόροι αποχή είχαν, αλλά κάποιες δουλειές ήλπιζα η ανόητη ότι θα κατάφερνα να τις διεκπεραιώσω γιατί ήταν εξαιρετικά επείγουσες. Έμεινα με την ελπίδα. Έτσι κι αλλιώς – ας το πάρουμε όλοι απόφαση – με αποχή ή χωρίς, για αρνησιδικία πρέπει να μιλάμε πλέον και όχι για απονομή Δικαιοσύνης.

CERN-ομαι!


CERN-ομαι!

«Αφήστε το Μνημόνιο και πιάστε το μποζόνιο», αντηχεί η ιαχή στο Ιντερνετ τις τελευταίες ημέρες. Μα, τώρα, είναι όνομα αυτό για μια τόσο βαρυσήμαντη επιστημονική ανακάλυψη; Μποζόνιο;;; Σιγά μην το πούνε και μπαζόνιο, από το μπάζο. Μα είναι δυνατόν τέτοια ονομασία σούργελο για το σωματίδιο του Θεού, Θεέ μου;

Τίποτα δεν κατάλαβα. Κάτι η ζέστη, κάτι τα λόγια του παπά, κάτι ο καύσωνας, η τρόικα, το χαράτσι της Εφορίας, η έλλειψη ευφορίας - δεν έχω καταλάβει τί-πο-τα! Και να πεις, δεν έκανα προσπάθειες; Φιλότιμες! Φύλλο και φτερό το γκουγκλάρισα το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του Χιγκς. Που ακόμα και το όνομα Χιγκς, σαν λόξιγκας ένα πράμα.
Λοιπόοοον… Αυτό το μποζόνιο, που λες, είναι ένα σωματίδιο που είναι υπεύθυνο για την ύπαρξη μάζας χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε βαρύτητα στο Σύμπαν.

Η Ουάσινγκτον καλεί το Βελιγράδι να αποδεχτεί την «πραγματικότητα» της ανεξαρτησίας του Κοσόβου


Η Ουάσινγκτον καλεί το Βελιγράδι να αποδεχτεί την «πραγματικότητα» της ανεξαρτησίας του Κοσόβου


Ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος κάλεσε σήμερα τη Σερβία να αποδεχτεί την «πραγματικότητα» της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, που κηρύχθηκε μονομερώς το 2008 από την αλβανική πλειοψηφία της περιοχής, και κάλεσε Βελιγράδι και Πρίστινα να συνεργαστούν για την εξομάλυνση των σχέσεών τους.

«Δεν περιμένουμε, ούτε και η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό το στάδιο η Σερβία να αναγνωρίσει το Κόσοβο, δεν θα κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Φίλιπ Γκόρντον υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, στη διάρκεια συνόδου των ηγετών της νοτιανατολικής Ευρώπης στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

«Όμως η Σερβία θα πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα ενός δημοκρατικού, κυρίαρχου, ανεξάρτητου και πολυεθνικού Κοσόβου, στα σημερινά του σύνορα», επισήμανε ο Γκόρντον.

Σπάνιο εύρημα στην αρχαία Δημητριάδα



Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουλίου 11, 2012
Το αναπάντεχο εύρημα ήρθε στο φως στο Βόρειο νεκροταφείο της αρχαίας Δημητριάδας και «μας εντυπωσίασε η…πολύ καλή κατάσταση διατήρησής του, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο ήταν…τοποθετημένο στον τάφο με τις αλλεπάλληλες προστατευτικές κατασκευές» υπογραμμίζει η αρχαιολόγος Έλσα Νικολάου, αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών. Η κ. Νικολάου, η οποία διενήργησε την ανασκαφική έρευνα, υπογραμμίζει ότι «είναι ένα εύρημα που σαφώς ξεχωρίζει λόγω πολυτέλειας αλλά και περιεχόμενου»

6 Ιουλίου..-.9 Ιουλίου,


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 9, 2012
20120709-013358.jpgΣτις 9 Ιουλίου του 1861, η Αργεντινή κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.
Το 1821, οι Τούρκοι προχωρούν σε σφαγές Κυπρίων. Απαγχονίζεται ο αρχιεπίσκοπος Κυπριανός και αποκεφαλίζονται τρεις αρχιερείς και οι πρόκριτοι του νησιού
, ενώ το 1832 υπογράφεται ο Διακανονισμός της Κωνσταντινούπολης ή Συνθήκη του Καλεντέρ Κιόσκ, με την οποία ρυθμίζονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ἀναγράφω... - Κ. Παπαϊωάννου - [Η νεοτερικότητα, τέλειος αντίποδας του ελληνικού ανθρωπισμού]


Ἀναγράφω... - Κ. Παπαϊωάννου - [Η νεοτερικότητα, τέλειος αντίποδας του ελληνικού ανθρωπισμού]

Link to Ἀναγράφω...


Posted: 08 Jul 2012 01:23 PM PDT
Duerer, Melencolia I, 1514
Από την Αναγέννηση και μετά, δεν μπορούμε πια να σκεφτούμε το σύμπαν ως ένα δομημένο και συνεκτικό όλον. Ο κόσμος φέρνει μέσα του μια δυαδικότητα που τίποτα δεν μπορεί να την υπερβεί: ο κόσμος των πραγμάτων και ο κόσμος του πνεύματος εμφανίζονται ως οι δύο πόλοι μιας πραγματικότητας για τους οποίους ήδη ο Ζαν Μαιρ (Jean Mair), στα τέλη του 15ου αιώνα, έλεγε πως nonfacientia unumla [«Δεν είναι ταυτόσημα», «Δεν αποτελούν ένα»]Το είναι της φύσης αποτελεί στο εξής αντικείμενο παράστασης, επιστημονικής γνώσης και τεχνικής εκμετάλλευσης. Το είναι του ανθρώπου τίθεται ως υποκείμε­νο απέναντι στον κόσμο ο οποίος γίνεται πλέον αντιληπτός ως ένα σύστη­μα αντικειμένων ουσιαστικά ξένο προς τον άνθρωπο, «βουβό» σε ό,τι α­φορά τον ύστατο προορισμό του.