Ετικέτες

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο Σερραίος επιχειρηματίας Άκης Αγοραστός μιλάει στον βρετανικό Guardian για Μνημόνιο και Βουλγαρία!


Ο Σερραίος επιχειρηματίας Άκης Αγοραστός μιλάει στον βρετανικό Guardian για Μνημόνιο και Βουλγαρία!

Το δρόμο της... Βουλγαρίας δείχνει στην Ελλάδα ο βρετανικός Guardian ο οποίος φιλοξενεί ρεπορτάζ για τις ελληνικές επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν στη γειτονική μας χώρα. «Η Βουλγαρία επωφελείται από την αδύναμη ελληνική οικονομία» τονίζει στον τίτλο του, αναφερόμενος αμέσως μετά στα πακέτα βοήθειας που πήρε η χώρα και αναρωτώμενος γιατί μια επιχείρηση να μείνει στην Ελλάδα. Μιλάει για τη μετακόμιση του γυμναστηρίου του στη Βουλγαρία ο Σερραίος Δημοτικός Σύμβουλος Άκης Αγοραστός που είχε δώσει αποκλειστική συνέντευξη στα SerraikaNea!

Δεν μαθαίνουμε με τίποτα


Μετά την χρεοκοπία της χώρας, υπήρξαν άπειρες συζητήσεις και άπειρα άρθρα για τους πολιτικούς της χώρας. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στα κόμματα και στους πολιτικούς, ενώ οι Έλληνες ολιγάρχες παρουσιάζονται ακόμα ως «υγιείς δυνάμεις», αν και οι πάντες γνωρίζουν πως οι Έλληνες ολιγάρχες ελέγχουν τα κόμματα και τους πολιτικούς.
Οι Έλληνες ολιγάρχες ελέγχουν πήρως τη χώρα και έχουν στην κατοχή τους τα ΜΜΕ, τα οποία μπορεί να είναι χρεοκοπήμένα αλλά -ελλείψει νέων ΜΜΕ- έχουν ακόμα μεγάλη δύναμη.

Η Ανοιξη στην αρχαία Ελλάδα και ο μύθος της Περσεφόνης


Η Ανοιξη στην αρχαία Ελλάδα και ο μύθος της Περσεφόνης
Mιας και επίσημα έχει μπει η Άνοιξη και η φύση αναγεννάται, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως  όπως συνέβαινε με τα περισσότερα φυσικά φαινόμενα, έτσι και τις αλλαγές των εποχών, οι Αρχαίοι Έλληνες τις απέδιδαν σε θεϊκή παρέμβαση.
Ένας από τους πιο όμορφους μύθους της Ελληνικής μυθολογίας, είναι η ιστορία της Περσεφόνης, κόρης της θεάς Δήμητρας και του Δία, την οποία ερωτεύτηκε ο θεός Πλούτωνας και την πήρε μαζί του στον Κάτω Κόσμο.Σύμφωνα με τον μύθο, η Δήμητρα, η οποία ήταν η θεά της καρποφορίας και της γονιμότητας και υπεύθυνη για την καλή σοδειά και την άνθιση της φύσης είχε κάνει την όμορφη Περσεφόνη με το θεό Δία.

Οι Τούρκοι κατέρριψαν συριακό αεροσκάφος


                         Φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet


Oι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας κατέρριψαν την Κυριακή ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, κοντά στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.

Η Κριμαία είναι η αρχή, συμφωνούν οι αναλυτές.




Μετά την απόσχιση της Κριμαίας και την de facto προσάρτηση της στην Ρωσία, πολλοί μίλησαν πως είμαστε καθοδόν για μια νέα "γεωπολιτική Γιάλτα", για την αναπροσαρμογή καταστάσεων και συνόρων στην Ευρώπη. Προσωπικά θα έλεγα πώς μοιάζει περισσότερο με μια νέα "συνθήκη Ελσίνκι".

Νέες προκλήσεις για την αλβανική εθνική ταυτότητα


Jordan Jorgji
Υποψήφιος Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 
Δύο αξιοσημείωτα γεγονότα που προκάλεσαν την αντίδραση της κοινής γνώμης στην Αλβανία πρόσφατα, είναι αφενός, η δημόσια δήλωση ενός βουλευτή του Κοσσόβου, ο οποίος αμφισβήτησε τον χαρακτηρισμό “εθνικό ήρωα” για τον Γιώργο Καστριώτη Σκεντέρμπεης (Gjergj Kastriot Skenderbeu) και αφετέρου, η αποκάλυψη από τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες του σκανδάλου της στρατολόγησης Αλβανών μουσουλμάνων, ως μισθοφόρων στην πλευρά των αντικαθεστωτικών στη Συρία. Και οι δύο εξελίξεις, αν και διαφορετικές μεταξύ τους, προκαλούν τον ανεξίθρησκο χαρακτήρα του αλβανικού έθνους.
Ο βουλευτής του Κοσσόβου, Αμίρ Αχμέτη (Amir Ahmeti) τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του εθνικού μύθου του Σκεντέρμπεη ως ήρωα των Αλβανών, λέγοντας ότι ο Σκεντέρμπεης, ενεργώντας ως θρησκευτικός ηγεμόνας, σκότωσε όσους Αλβανούς μουσουλμάνους προέβαλλαν αντίσταση στην επαναφορά του χριστιανισμού ως παλιά θρησκεία. Πρόσθεσε ότι “…πρέπει να δοθεί ένα τέλος στους μύθους, επειδή οι επόμενες γενεές έχουν ανάγκη για την αληθινή μας ιστορία, οποιαδήποτε κι’αν είναι αυτή, και να μη διαποτίζονται από μύθους…εφόσον ο Σκεντέρμπεης ήταν υπεύθυνος για να χυθεί αλβανικό αίμα για θρησκευτικούς λόγους, εγώ δεν μπορώ να τον αποκαλώ εθνικό ήρωα”. Αλλά αυτή η δήλωση δεν αποτελεί τυχαίο περιστατικό. 

Ο τουρκικός στρατός βοηθά ξένους μισθοφόρους να περάσουν στη Συρία

Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν)
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη Μπασάρ Τζααφάρι, απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα και την Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας για να καταγγείλει επίσης τη στήριξη του τουρκικού στρατού στη διεθνή τρομοκρατία.

ΠΕΡΙ ΚΡΙΜΕΑΣ -3 ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ (Mικρή συλλογή αρθών)

Ρωσία: Το «τρόπαιο» της Κριμαίας και η καινούργια στρατηγική εξίσωση

Του Ζαχαρία Μίχα
Τελικά, η Ρωσία παραμερίζοντας όλα τα επιχειρήματα που αφορούσαν το άμεσο και το μελλοντικό δυνητικό κόστος που θα μπορούσε να προκύψει ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της Κριμαίας, επέλεξε να προχωρήσει και να αποκόψει τη χερσόνησο από την Ουκρανία, ενσωματώνοντάς την στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η δύση αντιμέτωπη με τις ίδιες της τις απειλές

Φιόντορ Λουκιάνοφ, πολιτικός επιστήμων
Η Ρωσία δεν προτίθεται να κάνει πίσω στο θέμα τα Κριμαίας και η δύση καταλαβαίνει ότι δεν είναι δυνατή η απομόνωση μιας τεράστιας, σημαντικής χώρας, με πυρηνικά όπλα και γιγαντιαία δεξαμενή πόρων. Πόσο μάλλον, όταν υπάρχει το ενδεχόμενο η πίεση να φέρει μια ρωσο-κινεζική συμμαχία που θα αλλάξει τις παγκόσμιες ισορροπίες.
Η ομάδα των επτά ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών του κόσμου (G-7) προτίθενται να συναντώνται στο εξής χωρίς τη Ρωσία. Οι ηγέτες τους δεσμεύονται για μια σκληρή αντίδραση στην ενσωμάτωση της Κριμαίας, που μπορεί να φτάσει και στην πλήρη διεθνή απομόνωση της Ρωσίας. Κατά πόσο, όμως, αυτό είναι εφικτό;

Ποιοι είναι οι 50 πλουσιότεροι Ελληνοαμερικανοί

Σύμφωνα με τον National Herald έχουν περιουσία αξίας 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ο Τζον Κατσιματίδης με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και την Χίλαρι Κλίντον
Νέα Υόρκη
Περιουσία αξίας 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν οι πενήντα πλουσιότεροι Ελληνοαμερικανοί, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του αγγλόφωνου Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης, The National Herald. Ανάμεσα σ' αυτούς συμπεριλαμβάνονται και τουλάχιστον δεκαπέντε ομογενείς που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για επιχειρηματίες, επιστήμονες και επενδυτές από κάθε κλάδο και τομέα. Όπως επισημαίνεται, η ελληνική ομογένεια της Αμερικής είναι η δεύτερη σε οικονομική επιφάνεια και ευρωστία εθνικότητα ανάμεσα στην πανσπερμία που συγκροτεί το μωσαϊκό της αμερικανικής κοινωνίας, ενώ είναι η πρώτη στην παιδεία και στη μόρφωση.

Στη συνέχε

Αποδοκιμασίες κατά Ερντογάν για τη φίμωση του Twitter

REUTERS, AΠΕ, AFP
ΑΓΚΥΡΑ. Σε σύγκρουση με την Ε.Ε., με την τουρκική αντιπολίτευση, αλλά και με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, πάλαι ποτέ σύμμαχό του, φέρνει τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν η απόφασή του να απαγορεύσει το Twitter. Η αναστολή λειτουργίας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει σάλο στη γείτονα, ειδικά ενόψει των κρίσιμων δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου.
Η Ε.Ε. διεμήνυσε ότι με τέτοιου είδους ενέργειες η Αγκυρα θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της, ενώ η Γερμανία αποδοκίμασε μέσω του εκπροσώπου της Αγκελα Μέρκελ την πραξικοπηματική φίμωση του Twitter με ένα... tweet: «Σε μια ελεύθερη κοινωνία, οι πολίτες αποφασίζουν πώς θα επικοινωνούν, όχι το κράτος».

Βρέθηκε ο ρόλος της Ελλάδας στην Ε.Ε.: Θα γίνει το γηροκομείο της Γερμανίας !





Λίγο μετά την είσοδο της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, αγγλοσάξονες και δυτικοευρωπαίοι επενδυτές, θεωρώντας την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιταλία, υπαίτιες για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, τις χαρακτήρισαν P.I.G.S.(γουρούνια), βασισμένοι στα αρχικά γράμματα των τεσσάρων χωρών.

Ασφαλής σύντροφος ή ασφαλής εαυτός;


Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν απέρριψε ή δεν απορρίφθηκε αλλά και κανείς δεν μπορεί να δηλώσει άτρωτος μπροστά στον πόνο ότι εκδιώχθηκε, στο φόβο ότι θα μείνει μόνος ή ότι δεν θα βρει ποτέ τον άνθρωπο της ζωής του.
Η αναζήτηση του έρωτα και της αγάπης αλλά κι ο φόβος της απόρριψης ή της μοναξιάς περπατούν χέρι-χέρι στις ζωές των ανθρώπων. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν απέρριψε ή δεν απορρίφθηκε αλλά και κανείς δεν μπορεί να δηλώσει άτρωτος μπροστά στον πόνο ότι εκδιώχθηκε, στο φόβο ότι θα μείνει μόνος ή ότι δεν θα βρει ποτέ τον άνθρωπο της ζωής του.

Δάκρυσε ο Αρχηγός… Στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Υψώματος 731!



20140322-231204.jpg
Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να δακρύζει, ούτε να τον ακούς να μιλά με σπασμένη φωνή από την συγκίνηση!
Το βούρκωμα του Αρχηγού σεβάστηκε ακόμη και ο καμεραμάν του γνωστού Καναλιού της Κεντρικής Ελλάδος και έστρεψε την κάμερα αλλού, μη μπορώντας να αντέξει και αυτός την φόρτιση της στιγμής!

Ναζισμός και σεξουαλικότητα: Το παράδειγμα των ομοφιλόφυλων και των ροζ σπιτιών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης…




  
Αναμνηστική πλάκα στοΒερολίνο με το ροζ τρίγωνο στην κορυφή, εις μνήμην τωνομοφυλόφιλων που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης
via: Δοκιμή
*Μέρος της εισήγησης της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απο συντρόφισσες της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Γκύζη και της Συλλογικής κουζίνας της Τετάρτης στο Αυτόνομο Στέκι στις 5/4.
Το συγκεκριμένο θέμα μας έφερε αντιμέτωπες με έναν όγκο υλικού και πληροφοριών που για να το διαχειριστούμε οφείλαμε μεθοδολογικά να τα προσεγγίσουμε μέσα από το τρίπτυχο Ναζισμός- Σεξουαλικότητα – Εφαρμοσμένες πολιτικές πριν και στη συνέχεια εντός των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Απαραίτητο ήταν να δούμε τα παραπάνω υπό το πρίσμα του ανθρωπολογικού τύπου που εισηγήθηκαν οι θεωρητικοί της ναζιστικής ιδεολογίας.. Έτσι προχωρήσαμε τη δουλειά μας επιχειρώντας να κατανοήσουμε όσα συνέβησαν μέσα από τους παρακάτω άξονες οι οποίοι παρουσιάζονται μεν με μια σχετική χρονική-θεματική αλληλουχία αλλά προφανώς αλληλοδιαπλέκονται τόσο ως βήματα όσο και ως διασταυρούμενη εμπειρία συζήτησης και συμπερασμάτων