Ετικέτες

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τι έγραφε ο Παπαδιαμάντης για τους κυβερνώντες το 1896


Τι έγραφε ο Παπαδιαμάντης για τους κυβερνώντες το 1896

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 22, 2012
Τις ημύνθη περί πάτρης;
Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια ταέπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι ‘γυφτοχαρατζήδες’, τώρα σε ‘αθεώνουν’ οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι.
Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν ‘φούρνους με καρβέλια’, δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θαπληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, όν ήθελαν παρουσιάσουν.

Τα Γιάννενα γιορτάζουν την ελευθερία τους


Τα Γιάννενα γιορτάζουν την ελευθερία τους


Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 99η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.
Με την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στις 11.45 το πρωί κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 99η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.
Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η αναβίωση του Μπιζάνειου δρόμου, που θα ξεκινήσει στις 8.45 το πρωί από το Μπιζάνι και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία, όπου στις 10.30 θα γίνει απονομή επάθλων στους νικητές. Στις 10.30 θα τελεστεί και δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν θα παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.