Ετικέτες

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Φτιάχνουν βαλίτσες για Γερμανία

Φτιάχνουν βαλίτσες για Γερμανία

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 18, 2012
Κατά 90% αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν στη Γερμανία το 2011 σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.
Σύμφωνα με το Reuters, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπηρεσία, 23.800 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία το 2011, ενώ ουρές σχηματίζονται για να μάθουν τη γερμανική γλώσσα.
Την ίδια στιγμή, οι Ισπανοί που μετανάστευσαν το 2011 στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης έφτασαν τους 21.000, περίπου 52% περισσότεροι από πέρυσι.
Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε και στην μετακίνηση από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Συγκεκριμένα περίπου 163.00 Πολωνοί μετακινήθηκαν το 2011 στη Γερμανία, 49.000 περισσότεροι από το 2010, ενώ μετακινήθηκαν 41.000 Ούγγροι, 12.000 περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά.
Το 2011 ο πληθυσμός της Γερμανίας έφτασε τα 81.8 εκατομμύρια, ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6,8%.

H αναγκαστική μετανάστευση , είναι άγριο πράμα !

H αναγκαστική μετανάστευση , είναι άγριο πρ άμα !

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 18, 2012
Γράφει ο Λεωνίδας Ο.
Η μετανάστευση από μεγάλη ανάγκη , είναι άγριο πράμα .
Διάβασα την είδηση ότι :
(Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζει η μετανάστευση άνεργων Ελλήνων με προορισμό τη Γερμανία, γεγονός το οποίο σπεύδουν να εκμεταλλευτούν ομογενείς εργοδότες. Σε μεγάλο ποσοστό, αναβιώνουν «ήθη και έθιμα» της πατρίδας, όπως η παραβίαση ωραρίων, η ανασφάλιστη εργασία και η περικοπή εισοδημάτων …)
Αντίστοιχη πληροφόρηση είχα προ μηνών από φίλο που ζει στην Αυστραλία την οποία δημοσιοποίησα αλλά και από άλλον από τον Καναδά και σημείωνα ότι , η αναγκαστική μετανάστευση , είναι άγριο πράμα .

Αμερικανογαλλική συμφωνία: Η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

Αμερικανογαλλική συμφωνία: Η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 18, 2012
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι υπάρχει «σύγκλιση» στις απόψεις του ιδίου και αυτές του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την ανάπτυξη, ενώ οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την πεποίθηση τους πως η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη.
«Όσον αφορά την ανάπτυξη….
ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι οι απόψεις του συγκλίνουν» με αυτές της Γαλλίας, δήλωσε ο Ολάντ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι δύο άνδρες έχουν «την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη».
Εξάλλου ο Ομπάμα επεσήμανε μετά την συνάντησή του στο Οβάλ Γραφείο με τον Ολάντ, που πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ μετά την ανάληψη της προεδρίας της Γαλλίας, ότι η σύνοδος της Ομάδας των 8 (G8), που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο Καμπ Ντέιβιντ, θα πρέπει να επικεντρωθεί στους τρόπους προαγωγής της ανάπτυξης παράλληλα με τις μειώσεις δαπανών στην Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη.
«Ο πρόεδρος Ολάντ και εγώ συμφωνήσαμε ότι είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία», σημείωσε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους

19 Μαΐου: Φόρος τιμής… τουλάχιστον!

19 Μαΐου: Φόρος τιμής… τουλάχιστον!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 19, 2012
20120519-155858.jpgΤης Μανταλένας Παπαδοπούλου
Ημέρα πένθους και μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων και οι Έλληνες οφείλουμε φόρο τιμής στο αίμα και την δυστυχία των συνελλήνων μας που σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, από την τουρκική επέλαση της περιόδου 1915-1923. Οφείλουμε η μνήμη μας βέβαια να μην περιορίζεται μόνο στις 19 Μαΐου αλλά και τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου. Θα πρέπει λοιπόν το ελληνικό κράτος να επιδιώξει διεθνώς την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Δεν πρόκειται μόνο για θέμα εθνικό, αλλά για έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και αν αντιμετωπίζεται σαν κάτι λιγότερο υποτιμάται η σημασία του. Τέτοιου είδους εγκλήματα δεν διαγράφονται. Λαός που ξεχνάει την ιστορία του οδεύει στην αποσύνθεση.

Αλφρέδος Ρόζενμπεργκ:


undefined

 


undefinedΑλφρέδος Ρόζενμπεργκ:

”Σε κάθε χώρα θα βρούμε ιδιοτελή καθάρματα για να συνεργαστούμε”.

Επαληθεύτηκε το 1941.

Επαληθεύεται στις μέρες μας.

Η ρυπαρή ιδεολογία κυριαρχεί πάλι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα “ιδιοτελή καθάρματα” της Ελλάδας

Ποντιακό ενάντια στο ραγιαδισμό – Η γενοκτ ονία των Ποντίων

Ποντιακό ενάντια στο ραγιαδισμό – Η γενοκτ ονία των Ποντίων

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 19, 2012
Νίκος Λυγερός: Η γενοκτονία του Πόντου - Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων
Ο ραγιαδισμός ακόμα κι όταν είναι θεσμικός παραμένει ραγιαδισμός. Διότι η νοοτροπία είναι μία και δεν αλλάζει με τη θέση. Έτσι είναι η σκλαβοσύνη! Μας το εξηγούσε ήδη ο Επίκτητος: θεώρησε τον εαυτό σου ως ελεύθερο ον ή ως σκλάβο, όλα εξαρτώνται από σένα! Το Ποντιακό δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες και τους ανθρώπους, διότι είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Έτσι οι αντιδράσεις των ραγιάδων ενάντια στην επέτειο της γενοκτονίας είναι πάντα ενδεικτικές όχι μόνο της πίστης τους αλλά και της θεσμικής τους ανεπάρκειας. Και ο λόγος είναι απλός. Από το 1994 και μετά δεν είναι οι Πόντιοι που οργανώνουν την επέτειο, αλλά το ίδιο το κράτος, διότι αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων με νόμο της Βουλής των Ελλήνων.

Πόντος – ματωμένη Γη Ελληνική.

Πόντος – ματωμένη Γη Ελληνική.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 19, 2012
Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 213.000-368.000 Ελλήνων. Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα. Τα γεγονότα αυτά αναγνωρίζονται επισήμως ως γενοκτονία από το Ελληνικό Κράτος και την Αυστραλία αλλά και από διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.
Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Η γενοκτονία ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.
Η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών βρίθουν μαρτυριών για το ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον του Ελληνικού λαού. Η Γενοκτονία των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε παράλληλα με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Κατόπιν εισήγησης του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, η η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994, και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

Βόμβα Μέρκελ: ζητά δημοψήφισμα για το ευρώ παράλληλα με τις εκλογές

Βόμβα Μέρκελ: ζητά δημοψήφισμα για το ευρώ παράλληλα με τις εκλογές

Η καγκελάριος απηύθυνε την πρόταση στην τηλεφωνική επικοινωνία της με τον κ. Παπούλια
Βόμβα Μέρκελ: ζητά δημοψήφισμα για το ευρώ παράλληλα με τις εκλογές
Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως εξής:
«Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ»

Λευκωσία: Εντονες αντιδράσεις για τις τουρκικές απειλές σχετικά με τις έρευνες

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Λευκωσία: Εντονες αντιδράσεις για τις τουρκικές απειλές σχετικά με τις έρευνες


Την έντονη αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας προκάλεσαν οι τουρκικές απειλές σχετικά με τη διαδικασία του β' γύρου αδειοδότησης για έρευνες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Σε ανακοίνωσή του το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «ακόμη μία έκφανση της παράνομης και προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας», διαμηνύοντας πως οι απειλές αυτές «δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει στον τομέα της ενέργειας».
Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, οι απειλές αυτές είναι χωρίς αντίκρισμα, διότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί πάντοτε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί του εδάφους, της θάλασσας και της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης/Υφαλοκρηπίδας, όπως αυτά διασφαλίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).
«Οι τουρκικές διεκδικήσεις είναι ανυπόστατες και αντίθετες προς το Διεθνές Δίκαιο. Μια κατοχική δύναμη δεν μπορεί να καθορίζει την πολιτική ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους ούτε να επιχειρεί να επιβάλει τα επεκτατικά της σχέδια με απειλές και εκφοβισμούς», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει διεθνώς την παράνομη και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία, όπως αναφέρει, «επιχειρεί με την πολιτική των κανονιοφόρων να προωθήσει τα επεκτατικά της σχέδια στην Κύπρο». Επίσης, διαβεβαιώνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της με όλα τα ειρηνικά μέσα που διαθέτει, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.
Νωρίτερα η Αγκυρα αμφισβήτησε τη νομιμότητα του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ για εξερεύνηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων υποστηρίζοντας ότι μέρος των θαλάσσιων αυτών περιοχών συμπίπτει με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στη Μεσόγειο.
«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα στις περιοχές αυτές» τονίζει το τουρκικό υπουργείο και προειδοποιεί ότι την ευθύνη για την ένταση που θα δημιουργηθεί από τις έρευνες θα φέρουν οι εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο.

FT: Μετά την Ελλάδα… το χάος

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

FT: Μετά την Ελλάδα… το χάος

undefined
By Martin Wolf 
Ο εκνευρισμός της ευρωζώνης με την Ελλάδα έχει πάρει ακραίες διαστάσεις. Στο κάτω-κάτω το 80% των κατοίκων της δηλώνει υπέρ της παραμονής στο ευρώ, αλλά μετά οι Έλληνες αποτυγχάνουν να εκλέξουν πολιτικούς έτοιμους να εφαρμόσουν τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Κι αυτό τρελαίνει τους πιστωτές. Όλο και περισσότερο τους γίνεται ευκολότερο να αποδεχτούν την ελληνική έξοδο, ίσως και να την καλωσορίσουν. Αλλά θα πρέπει να προσέχουν τι εύχονται.

FT : Απομονωμένη η Angela Merkel στο G8

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

FT : Απομονωμένη η Angela Merkel στο G8



By Robin Harding, Richard McGregor 
Παραμονή της συνόδου του G8, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι καλωσορίζουν την εξέλιξη της συζήτησης στην Ευρώπη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και η Angela Merkel, η καγκελάριος της Γερμανίας, μπορεί να δει ότι πλέον είναι απομονωμένη, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες της ασκούν έντονες πιέσεις να συμβάλει στην ώθηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.Προσδοκώντας σε μία σύνοδο λιγότερο τυπική και περισσότερο ουσιαστική, ο Barack Obama θα διευθύνει ο ίδιος τη συζήτηση -δεδομένου ότι και η δική του προεκλογική μάχη, άλλωστε, θα δοθεί σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία-, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στο Camp David, στο Maryland.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ίσα τα δικαιώματα Τ/κ και Ε/κ στο φυσικό αέριο

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ίσα τα δικαιώματα Τ/κ και Ε/κ στο φυσικό αέριο


Του Γιάννη Αδειλίνη
«Οι δύο λαοί θα πρέπει να συναποφασίσουν πώς θα χρησιμοποιηθούν οι πηγές φυσικού αερίου»
«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα στις έρευνες για φυσικό αέριο δυτικά του νησιού» 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κύπρο, τονίζοντας ότι γίνεται αντιληπτό πως στην δεύτερη κατακύρωση έρευνας εξόρυξης πετρελαίου, φυσικού αερίου «της Ε/κ διοίκησης της νοτίου Κύπρου, παραβλέποντας τα δι-καιώματα των Τ/κ , αποτάθηκαν κονσόρσιουμ 15 διεθνών εταιρειών πετρελαίου εκ των οποίων οι πε-ρισσότερες μεσαίου μεγέθους».

«Ο Λαϊκός Αλβανικός Στρατός» απειλεί τους Σέρβους του Κοσόβου, λέει η KFOR

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

«Ο Λαϊκός Αλβανικός Στρατός» απειλεί τους Σέρβους του Κοσόβου, λέει η KFOR

«Ο Λαϊκός Αλβανικός Στρατός» απειλεί τους Σέρβους του Κοσόβου, λέει η KFOR
Όπως δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος των Διεθνών Δυνάμεων Ασφαλείας στο Κόσοβο (KFOR) Μαρκ Στίμλερ, το τελευταίο διάστημα άγνωστοι διανέμουν διανέμουν φυλλάδια στην επαρχία, με τα οποία καλούνται οι Σέρβοι να εγκαταλείψουν το έδαφός της, σε σε αντίθετη περίπτωση τους απειλούν με αντίποινα από πλευράς κάποιου «Αλβανικού Εθνικού Στρατού».


«Η KFOR είναι ενήμερη για την κατάσταση. Για επιχειρησιακούς λόγους δεν μπορώ ακόμη να πω πώς ακριβώς θα αντιδράσουμε σε αυτό, αλλά η KFOR αντιμετωπίζει σοβαρά οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλεια στη ζώνη ευθύνης της και πρόκειται να εργαστεί για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας», είπε ο Στίμλερ στη δήλωση του για τον Τύπο.Όπως ανακοινώθηκε, πολλοί Σέρβοι κάτοικοι της περιοχής είναι σε ακραίο βαθμό τρομαγμένοι και φοβούνται πιθανές επιδρομές ενόπλων στα σπίτια τους,

Η «Μεσογειακή Ασπίδα» της Αγκυρας απειλεί την Κύπρο Επιθετική απάντηση της Τουρκίας στις κινήσεις για την ΑΟΖ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Η «Μεσογειακή Ασπίδα» της Αγκυρας απειλεί την Κύπρο Επιθετική απάντηση της Τουρκίας στις κινήσεις για την ΑΟΖ



Η «Μεσογειακή Ασπίδα» της Αγκυρας απειλεί την Κύπρο
Αγγελος Αθανασόπουλος
 Η ευθύνη για οποιαδήποτε ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα ανήκει στις εταιρείες που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων που πρόσφατα ολοκληρώθηκε από τη Λευκωσία. Αυτή την προειδοποίηση εκτόξευσε με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για να εκμεταλλευθεί τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της.

Η προειδοποίηση δεν έρχεται τυχαία. Άλλωστε, σε πρόσφατη συνάντησή του, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας συζήτησε εκτενώς το θέμα της δημιουργίας μίας «Μεσογειακής Ασπίδας» με επίκεντρο τον ενεργειακό κόμβο του Τσεϊχάν ώστε να ενισχύσει τη ναυτική παρουσία της στην περιοχή και να διεμβολίσει τον άξονα Κύπρου - Ισραήλ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον τουρκικό Τύπο, η «Μεσογειακή Ασπίδα» περιλαμβάνει την ανάπτυξη στην περιοχή πρόσθετων σκαφών της ακτοφυλακής, φρεγατών και τορπιλακάτων. Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται να αυξηθεί ο αριθμός των φρεγατών από δύο σε τέσσερις, ο αριθμός των τορπιλακάτων από τρεις σε πέντε και ο αριθμός των πλοίων της ακτοφυλακής από ένα σε τρεις. Θα παράσχουν επίσης υποστήριξη αεροπορικές δυνάμεις. Επιπλέον, θα εφαρμοστεί και στην Ανατολική Μεσόγειο η προηγμένη τεχνολογία παρακολούθησης που εφαρμόζεται στο Αιγαίο.

Σχετικά με τις κυπριακές έρευνες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει την προηγούμενη ανακοίνωση που είχε εκδώσει για το θέμα αυτό στις 15 Φεβρουαρίου και επαναλαμβάνει ότι «οι Τουρκοκύπριοι έχουν ακριβώς ίσα και αδιάσπαστα δικαιώματα, όπως οι Ελληνοκύπριοι στις φυσικές πηγές του συνόλου της υφαλοκρηπίδας του νησιού».

Ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου απαντά στον N. Μιχαλολιάκο

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου απαντά στον N. Μιχαλολιάκο

undefined
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
http://www.pheme.gr/
Ο Α. Σκευοφύλαξ απαντά στο αρχηγό της Χρυσής Αυγής για την παραμύθα του Πολυτεχνείου.
"Δημοκρατία έχουμε! Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και εγώ μπορώ να πω ότι γαμάω την Ορνέλα Μούτι, ποιος θα με απαγορεύσει. Το θέμα είναι ποιος θα με πιστέψει"!

Σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξετάζουν ΕΕ, ΕΚΤ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξετάζουν ΕΕ, ΕΚΤ

Σενάριο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X]  επεξεργάζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τον επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ.
Σενάριο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επεξεργάζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τον επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Γκουχτ.

Το Βολφραμιο και η Ελλαδα των Σπανίων Γαιών

Το Βολφραμιο και η Ελλαδα των Σπανίων Γαιώ ν

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 19, 2012
Από τον Πόρτα – Πόρτα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ

gold.jpg
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ , ΕΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ
ΜΙΚΡΟ ( ή μάλλον μηδαμινό ) ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ….! ! ! ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ:

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΗΓΑΓΕ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΣΕ 150 ΧΩΡΕΣ ΑΝΑ TΟΝ ΚΟΣΜΟ.. Η ΕΥΒΟΙΑ (ΕΥ + ΒΙΟΣ = ΕΥΤΥΧΗΣ ΒΙΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΩΞΙΤΗ (ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ…ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ
ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ… ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ…
Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΡΑΚΗ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ) ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ‘Ε’, ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΣΜΙΟ… 60.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ…

Hμέρα διαμαρτυρίας η 9η Ιουνίου ενάντια στην ACTA

Hμέρα διαμαρτυρίας η 9η Ιουνίου ενάντια στην ACTA

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 18, 2012
undefinedΑν και πολλοί πίστεψαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε την ACTA η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες η συνθήκη τελικά να εγκριθεί….
Προκειμένου λοιπόν να εκφράσουν την αντίθεση τους προς το ενδεχόμενο αυτό οι Ευρωπαίοι πολίτες συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες εναντίον της.  Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περισσότερες από 70 πόλεις στην Ευρώπη, λίγο πριν τεθεί υπό ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η συνθήκη που θεωρείται ότι πλήττει βάναυσα θεμελιώδη δικαιώματα καθώς επιβάλει «αστυνόμευση» του Διαδικτύου προκειμένου να παταχθεί η πειρατεία.

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ(1792-1849)

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ(1792-1849)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 18, 2012

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Γράφει η Σοφία Τ.

Ο Νικηταράς ήταν Αρκάς. Γεννήθηκε στο χωριό Τουρκολέκα της Μεγαλόπολης(1782) και πατέρας του ήταν ο κλέφτης Σταματέλος Τουρκολέκας. Η μητέρα του Σοφία Καρούτσου ήταν αδελφή της γυναίκας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο Νικηταράς λοιπόν ήταν ανιψιός του Γέρου του Μοριά. Κατά μία άλλη εκδοχή, ο Νικηταράς γεννήθηκε(1784) στο χωριό Νέδουσα Μεσσηνίας, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Ταΰγετου, προς την μεριά του Μιστρά, 25 περ. km από την Καλαμάτα. Τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στο χωριό του πατέρα του, στο χωριό Τουρκολέκα του Δήμου Φαλαισίας της επαρχίας Μεγαλουπόλεως, του Νομού Αρκαδίας. 11χρονος, βγήκε στο αρματολίκι ακολουθώντας τον πατέρα του. Αργότερα εντάχθηκε στο «μπουλούκι» του περίφημου κλέφτη Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

''....είναι δυνατός ο Θεός όπου μας...
Μανωλια Μανου19 Μαΐου 12:19 μ.μ.
''....είναι δυνατός ο Θεός όπου μας προστατεύει. Και θα δείξωμεν την τύχη μας σ' αυτές τις θέσεις τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριόμαστε μ' ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν'' (Μακρυγιάννης)

Γκρεμίζοντας τα ψεύδη: Ούτε ένας Πόντιος δεν πολέμησε στο πλευρό των Ναζί!

Γκρεμίζοντας τα ψεύδη: Ούτε ένας Πόντιος δεν πολέμησε στο πλευρό των Ναζί!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 18, 2012

Στην Ελλάδα ως γνωστόν η Νυρεμβέργη δεν έφτασε ποτέ. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στην καπηλεία του πατριωτισμού από δοσίλογους, σε αγαστή συνεργασία με την αμιγή ναζιστική προπαγάνδα νεοδοσίλογων με αριστερό μανδύα. Η έρευνα του ιστορικού Βλάση Αγτζίδη αποτελεί χαστούκι στην καπηλεία του πατριωτισμού από ανθρώπους που συνεργάστηκαν εντέλει με την διαχρονικά υπεύθυνη δύναμη για τις γενοκτονίες των Γηγενών.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ

Ημέρα μνήμης δεν σημαίνει ημέρα...
Μανωλια Μανου19 Μαΐου 11:56 π.μ.
Ημέρα μνήμης δεν σημαίνει ημέρα συναισθηματικής απλώς εκτόνωσης. Θρηνούμε τη δολοφονία 353.000 Ελλήνων από τις στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις του τουρκικού κράτους, κεντρικής πολιτικής απόφασης και μεθοδικά
σχεδιασμένης στρατηγικής. Η οδύνη είναι ανεξάλειπτη και αφόρητη, αλλά μόνη η οδύνη μένει πάντοτε άγονη.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ. ΕΓΩ, ΤΟ ΔΙΣΕΓΓΟΝΟ ΘΑ ΓΙΝΩ ΔΙΚΑΣΤΗΣ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ. ΕΓΩ, ΤΟ ΔΙΣΕΓΓΟΝΟ ΘΑ ΓΙΝΩ ΔΙΚΑΣΤΗΣ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 19, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
Ο ξεριζωμός και η γενοκτονία των Ποντίων(19/05/1919) ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Η γενοκτονία των Ποντίων(1916-1923) με 353.000 νεκρούς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του 20ου αι.. Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα(Φεβρουάριος 1994) την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου, ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα, ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο(1916-1923). Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την 70ετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Γιατί η ήττα του 1922, η «νέα τάξη πραγμάτων» που επικράτησε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά. Ο περιορισμός των πνευματικών νεοελληνικών οριζόντων είχε άμεση αντανάκλαση στη ελλειμματική ιστορική μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων. Τι εννοούμε όμως με τον όρο «γενοκτονία»;  Πριν από τον όρο «γενοκτονία» υπήρχε ο όρος «Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας». Τα αίτια της οικονομικής ανάπτυξης θα πρέπει να αναζητηθούν αρχικά στην εκμετάλλευση των μεταλλείων της Αργυρούπολης, στη διάνοιξη του εμπορικού δρόμου Τραπεζούντας-Ταυρίδας και αργότερα των οικονομικών ανταλλαγών, μέσω θαλάσσης με τα λιμάνια του Ευξείνου Πόντου-κυρίως της Κριμαίας-. Η οικονομική ανάκαμψη συνδυάστηκε με δημογραφική άνοδο. Οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 άτομα(1865), 330.000(1880) άτομα οι οποίοι κατοικούσαν κυρίως στα αστικά κέντρα. Ο ποντιακός ελληνισμός που ζούσε(αρχές 20ου αι.) στις περιοχές Σινώπης, Αμάσειας, Τραπεζούντας, Σαμψούντας, Λαζικής, Αργυρούπολης, Σεβάστειας, Τοκάτης, και Νικόπολης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αριθμούσε, σύμφωνα με υπολογισμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Οθωμανικών αρχών περ. 600.000 άτομα. Στη Ν Ρωσία, στην περιοχή του Καυκάσου, την ίδια εποχή υπήρχαν περ. 150.000 Πόντιοι, που είχαν μετοικίσει εκεί μετά την Άλωση της Τραπεζούντας(1461). Υπήρχαν(1860) στην περιοχή του Πόντου 100 ελληνικά σχολεία, ενώ μετά την κατάλυση της οθωμανικής κυριαρχίας(1919) τα σχολεία υπολογίζονταν σε 1401 με 86.000 μαθητές, με πιο φημισμένο το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από τα σχολεία οι Πόντιοι διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες, και θέατρα, με τα οποία έκαναν αισθητό το υψηλό πνευματικό τους επίπεδο και το εθνικό τους φρόνημα. Ο ποντιακός ελληνισμός, από την πτώση της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας(1461) γνώρισε διωγμούς, σφαγές, ξεριζωμούς και προσπάθειες βίαιου εξισλαμισμού και εκτουρκισμού. Η οθωμανική κατάκτηση του μικρασιατικού Πόντου μπορεί να διακριθεί σε 3 περιόδους. 1η: Άλωση Τραπεζούντας(1461)-μέσα 17ου αι.. Την περίοδο αυτή οι Τούρκοι κρατούν ουδέτερη στάση κατά των Ελλήνων του Πόντου. 2η: μέσα 17ου αι.-τέλος Ρωσοτουρκικού Πολέμου. Χαρακτηρίζεται με τη θρησκευτική βία κατά των χριστιανικών πληθυσμών. Την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται ομαδικοί εξισλαμισμοί των ελληνικών πληθυσμών. Τελευταία περίοδος(τελειώνει το 1922) υποδιαιρείται σε 2 υποπεριόδους: 1η(από την Συνθήκη Κιουτσούκ Καϊναρτζή 1774). Χαρακτηρίζεται από τη συστηματική προσπάθεια των τοπικών αρχών να μην εφαρμόζουν προς όφελος των χριστιανών τους φιλελεύθερους νόμους. B’ υποπερίoδος  2η(αρχίζει το 1908) Χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη του τουρκικού εθνικισμού. Από τους Βαλκανικούς Πολέμους(1912-3) και τους επίσημους συμβούλους, Γερμανούς, οι Νεότουρκοι διδάχθηκαν ότι μονάχα με την εξαφάνιση των Ελλήνων και Αρμενίων θα έκαναν πατρίδα τους τη Μικρά Ασία. Οι διάφορες μορφές βίας δεν αρκούσαν για να φέρουν τον εκτουρκισμό. Η απόφαση για την εξόντωσή τους πάρθηκε από τους Νεότουρκους το 1911, εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια του Α΄ ΠΠ και ολοκληρώθηκε από το Μούσταφα Κεμάλ Ατατούρκ(1919-1923). Οι σοβινιστικές τάσεις των Νεότουρκων φαίνονταν από πολύ νωρίς. Οι Νεότουρκοι αρνιούνταν πως υπάρχει εθνικό ζήτημα στην Τουρκία και επέλεξαν την πολιτική της βίαιης αφομοίωσης των εθνικών μειονοτήτων. Σε μια μυστική σύσκεψη υπό την προεδρία του Ταλαάτ Πασά, ο δρ. Σακίρ Μπεχαεντίν, στέλεχος των Νεότουρκων λέει: «Τα έθνη που απόμειναν από παλιά στην Αυτοκρατορία μας μοιάζουν με ξένα και βλαβερά χόρτα που πρέπει να ξεριζωθούν. Να ξεκαθαρίσουμε τη γη μας. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της επανάστασής μας.» Στην ίδια σύσκεψη ο δρ, Ναζίμ λέει: «…Θέλω να ζήσει ο Τούρκος. Και θέλω να ζήσει μόνο σ αυτά τα εδάφη και να είναι ανεξάρτητος. Εκτός των Τούρκων όλα τα άλλα στοιχεία να εξοντωθούν, άσχετα σε ποιά θρησκεία ή πίστη ανήκουν. Αυτή η χώρα πρέπει να καθαρίσει από τα ξένα στοιχεία. Οι Τούρκοι πρέπει να κάνουν την εκκαθάριση.» Η εφημερίδα «Ο Λαός» της Πόλης προειδοποιούσε τους Τούρκους ηγέτες: «Σήμερα με το τουρκικό σύνταγμα, αν έχετε ακόμα τα ίδια μυαλά, αν προσπαθάτε με το φανατισμό και με τον τουρκισμό να πνίξετε κάθε ξέχωρη εθνική ζωή, θα χυθεί αίμα πολύ κι από τα 2 μέρη και η Ευρώπη θα σας καθήσει στο σβέρκο. Τούρκοι που τυραννάτε τους λαούς της Αυτοκρατορίας, να μάθετε πως κανένας λαός δεν είναι τόσο πρόστυχος, τόσο ελεεινός, που να δέχεται να τυραννιέται και να κυβερνιέται από τον τύραννό του, τον ξένο, τον αλλόφυλο. Και τότες πια, σα δε σωφρονιστείτε, θα διαλυθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και η Τουρκία θα σβήσει.» Το Νεοτουρκικό Κομιτάτο «Ένωση και Πρόοδος» ιδρύθηκε το 1889. Στο συνέδριό τους, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη(1911) πάρθηκε η απόφαση, ότι η Μικρά Ασία πρέπει να γίνει μωαμεθανική χώρα. Η απόφαση αυτή καταδίκασε σε θάνατο διάφορες εθνότητες. Στην απόφαση γράφεται: «Η Τουρκία πρέπει να γίνει μωαμεθανική χώρα, όπου η μωαμεθανική θρησκεία και οι μωαμεθανικές αντιλήψεις θα κυριαρχούν και κάθε άλλη θρησκευτική προπαγάνδα θα καταπνίγεται… Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πλήρης οθωμανοποίηση όλων των υπηκόων της Τουρκίας. Και είναι ολοκάθαρο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με την πειθώ. Άρα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένοπλη βία… Το δικαίωμα των άλλων εθνοτήτων να έχουν δικές τους οργανώσεις θα πρέπει να αποκλειστεί. Κάθε μορφή αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης θα θεωρείται προδοσία προς την τουρκική αυτοκρατορία.» Έτσι διαμορφώνεται στο Μικρασιατικό χώρο μια κατάσταση, σύμφωνα με την οποία έχουμε από τη μια τις απαιτήσεις των Ελλήνων και των Αρμενίων για ελευθερία και ανεξαρτησία και από την άλλη τον ακραίο τουρκικό εθνικισμό. Ένας παράγοντας που παρεμβαίνει υπέρ των οθωμανικών συμφερόντων είναι ο γερμανικός. Οι Γερμανοί έχουν τεράστια συμφέροντα στην Τουρκία. Οικονομικά και στρατιωτικά. Ελπίζουν ότι με μια ισχυρή Τουρκία θα ανταγωνίζονται καλύτερα τους Βρετανούς. Γι’ αυτό το λόγο η γερμανική πολιτική εκπονεί ένα πρόγραμμα ακεραιότητας της Τουρκίας, η υλοποίηση του οποίου προϋποθέτει την εξόντωση των πληθυσμών εκείνων που ενισχύουν τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Τουρκία γίνεται το πιο σημαντικό πεδίο δράσης του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Κινητήρια δύναμη είναι οι γερμανικές τράπεζες, οι οποίες έχουν κολοσσιαίες επιχειρήσεις στην Ασία. Μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους οι Γερμανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να φανατίσουν τις τουρκικές μάζες εναντίον των χριστιανών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σε μια προκήρυξη που κυκλοφορεί η «Γερμανική Τράπεζα της Παλαιστίνης» γράφεται: «Αν πεινούμε και υποφέρουμε εμείς οι Τούρκοι, αιτία είναι οι γκιαούρηδες που στα χέρια τους κρατούν τον πλούτο μας και το εμπόριό μας. Ως πότε θα ανεχόμαστε τις προκλήσεις τους. Μποϋκοτάρετε τα προϊόντα τους. Σταματήστε κάθε δοσοληψία μαζί τους. Τι τη θέλετε τη φιλία τους; Ποιό το όφελος να συναδελφώνεστε και να τους προσφέρετε με τόση ειλικρίνεια την αγάπη και τον πλούτο μας…». Mετά τους Βαλκανικούς πολέμους και κυρίως με την έναρξη του Α’ ΠΠ, υλοποιείται η αποφασισμένη από το 1911 απόφαση των Οθωμανών οριστική λύση του εθνικού προβλήματος της Αυτοκρατορίας με την φυσική εξόντωση των γηγενών εθνοτήτων. Έκθεση που στάλθηκε στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών από την Κωνσταντινούπολη αναφέρει: «Μεταξύ των υπό του Νεοτουρκικού κομιτάτου ληφθεισών αποφάσεων είναι και ο εκτουρκισμός των ελληνικών πληθυσμών, ο οποίος δεν είναι δυνατός, εφ όσον υπάρχουσι συμπαγείς ελληνικοί συνοικισμοί». Το κλίμα που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται περιγράφεται στο άρθρο με τίτλο «Οθωμανοί εις τα όπλα»(13/10/1911) της εφημερίδας «Ηχώ» της Σαμψούντας: «Ο ιερός πόλεμος είναι θεία εντολή, της οποίας η εγκατάλειψις εις τοιαύτην εποχήν είναι αδύνατος… Εμπρός αδελφοί, ας ετοιμασθώμεν από σήμερον να συγκρουσθώμεν μετά των εχθρών, να πίωμεν το αίμα των». Αρχίζουν(1914) οι μεγάλες διώξεις κατά των Ελλήνων της Ιωνίας και της Α Θράκης. Το 1915 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον Ποντιακό Ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Τη χρονιά εκείνη, και ενώ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είχαν εμπλακεί στον Α’ ΠΠ, οι Τούρκοι εκπόνησαν ένα σχέδιο εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας. Πραγματοποιήθηκε(Ιούνιος) η εξορία και στη συνέχεια η σφαγή των Αρμενίων, ενώ αρχίζουν οι πρώτες βιοπραγίες εναντίον του ποντιακού στοιχείου. Τον Δεκέμβριο του 1916 εκπονήθηκε από τους Τούρκους στρατηγούς Εμβέρ και Ταλαάτ σχέδιο εξόντωσης του άμαχου ελληνικού πληθυσμού του Πόντου που προέβλεπε: «Άμεση εξόντωση μόνον των ανδρών των πόλεων από 16-60 ετών και γενική εξορία όλων των ανδρών και γυναικόπαιδων των χωριών στα ενδότερα της Ανατολής με πρόγραμμα σφαγής και εξόντωσης». Το πρόγραμμα ξεκίνησε 15 ημέρες αργότερα και εφαρμόστηκε κυρίως στις περιοχές της Σαμψούντας και της Πάφρας. Η περιοχή της Τραπεζούντας είχε γλυτώσει από τη μανία των Τούρκων διότι είχε καταληφθεί(Απρίλιος 1916) από τον ρωσικό στρατό. Όταν όμως οι Ρώσοι εγκατέλειψαν την πόλη(Φεβρουάριος 1918), τότε ο μισός περίπου πληθυσμός της περιοχής εγκατέλειψε τις εστίες του και ακολούθησε τον ρωσικό στρατό κατά την υποχώρησή του. Οι περισσότεροι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Καυκάσου και των παραλίων της Γεωργίας. Οι Τούρκοι στον Πόντο άρχισαν με την επιστράτευση όλων από 16-60 ετών και την αποστολή τους σε Τάγματα Εργασίας. Αμφισβήτησαν το δικαίωμα των Ελλήνων να ασκούν ελεύθερα τα επαγγέλματά τους και απαγόρευσαν τους μουσουλμάνους να εργάζονται επαγγελματικά με τους Έλληνες με την ποινή της τιμωρίας από τις στρατιωτικές Αρχές. Καταρχάς οι άτακτες ορδές των Τούρκων επιτίθονταν στα απομονωμένα ελληνικά χωριά κλέβοντας, φονεύοντας, αρπάζοντας νέα κορίτσια, κακοποιώντας και καίγοντάς τα.Οι Τούρκοι πολύ σύντομα, χωρίς προσχήματα πια περνούν στην επίθεση. Από κάθε γωνιά του Πόντου και της Μικράς Ασίας έρχονται καταγγελίες. Οι σποραδικές δολοφονίες αρχίζουν να αυξάνονται. Χωρικοί, που πήγαιναν να δουλέψουν στα χωράφια τους, βρίσκονταν καθημερινά δολοφονημένοι. Οι διωγμοί εκδηλώθηκαν αρχικά με τη μορφή σποραδικών κρουσμάτων βίας, καταστροφών, απελάσεων και εκτοπισμών. Φαίνονταν σαν να προέρχονταν από ανεύθυνα στοιχεία. Πολύ γρήγορα όμως έγιναν συστηματικοί, πιο οργανωμένοι και εκτεταμένοι και στρέφονταν κατά των Ελλήνων και κατά των Αρμενίων. Εμπνευστής και εγκέφαλος αυτής της επιχείρησης της γενοκτονίας ήταν ο Μεχμέτ Ταλαάτ, υπουργός των Εσωτερικών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Με δικές του εντολές, που καλούσαν τις αρχές να μη δείχνουν κανένα έλεος και για τους χριστιανούς, εξαπολύθηκαν οι διωγμοί κατά των «ανεπιθύμητων» εθνοτήτων σε μια τεράστια έκταση. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγκάστηκε, σε ένδειξη πένθους, να κλείσει(15/05/1914) όλες τις εκκλησίες και τα σχολεία και να καταγγείλει στις Μ. Δυνάμεις τους νέους διωγμούς. Δεν κατάφερε όμως τίποτε γιατί κηρύχθηκε στο μεταξύ ο Α΄ ΠΠ, στον οποίο η Τουρκία έλαβε μέρος ως σύμμαχος της Γερμανίας, έχοντας πια την ευχέρεια να εφαρμόσει πλήρως το παλαιότερο σχέδιο της εξόντωσης των χριστιανών. Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής ανάγκασε χιλιάδες Έλληνες των παραλίων της Μικρασίας να εγκαταλείψουν τις προαιώνιες εστίες τους και να μετοικήσουν με πολυήμερες εξοντωτικές πορείες. Σύμφωνα με μια έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας(Ιούνιος 1915), είναι γραμμένα τα εξής: «Οι εκτοπιζόμενοι από τα χωριά τους δεν είχαν δικαίωμα να πάρουν μαζί τους ούτε τα απολύτως αναγκαία. Γυμνοί και ξυπόλητοι, χωρίς τροφή και νερό, δερόμενοι και υβριζόμενοι, όσοι δεν εφονεύοντο οδηγούντο στα όρη από τους δημίους τους. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς πέθαιναν κατά την πορεία από τα βασανιστήρια. Το τέρμα του ταξιδιού δεν σήμαινε και τέρμα των δεινών τους, γιατί οι βάρβαροι κάτοικοι των χωριών, τους παρελάμβαναν για να τους καταφέρουν το τελειωτικό πλήγμα…» Σκοπός των Τούρκων ήταν, με τους εκτοπισμούς, τις πυρπολήσεις των χωριών, τις λεηλασίες, να επιτύχουν την αλλοίωση του εθνολογικού χαρακτήρα των περιοχών που κατοικούνταν από Ρωμιούς και να καταφέρουν ευκολότερα των εκτουρκισμό εκείνων που θα απέμεναν. Η ποντιακή αντίσταση Οι Έλληνες του Πόντου αρχίζουν να οργανώνουν ομάδες αυτοάμυνας των χωριών τους. Χαρακτηριστικό των συνθηκών οργάνωσης των ένοπλων ομάδων των Ελλήνων είναι τα γεγονότα της Σαντάς. Σε Γενική τους Συνέλευση οι κάτοικοι αποφασίζουν(17/12/1917) την ίδρυση αντάρτικων ομάδων για να προστατευθούν από τις επιθέσεις που οργάνωναν κατά καιρούς τουρκικές συμμορίες. Το σύνθημα που κυριάρχησε στη συνέλευση ήταν: «Να ληστέψουμε τους ληστές». Μεγάλη συμμετοχή στις ένοπλες ομάδες έχουν και οι γυναίκες. Η σημαντικότερη αντάρτικη ομάδα ως το 1918, έχει για αρχηγό την καπετάνισσα Πελαγία, η οποία αναλαμβάνει την διοίκηση μετά τον θάνατο του άντρα της. Ένα τραγούδι των Ελλήνων της Πάφρας του Δ Πόντου, που αναφέρεται στη συμμετοχή των γυναικών έχει τους εξής στίχους: «Από τις γυναίκες των Παφραλήδων πήραν τα όπλα οι μισές για να διώξουν τους Τούρκους. Σκοτώθηκαν όλες!». Σύντομα το κίνημα φουντώνει. Στην ακμή του αριθμεί σε περισσότερους από 18.000 ένοπλους. Μέχρι το τέλος όμως θα χαρακτηρίζεται από την πολυδιάσπαση. Όπως μας πληροφορεί ένας οπλαρχηγός εκείνης της περιόδου, το ποντιακό αντάρτικο στην ακμή του ήταν μοιρασμένο σε 300 ομάδες με ξεχωριστούς καπετάνιους. Οι τουρκικές πηγές μιλούν για 25.000 αντάρτες που έγιναν «ο φόβος και ο τρόμος των τουρκικών χωριών». Οι απόψεις ότι πρέπει να γίνει «Γενική Επανάσταση» των Ελλήνων σε συνδυασμό με την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων με στόχο την δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, αρχίζουν να διατυπώνονται δημόσια. Οι αντάρτες προμηθεύονται τον οπλισμό τους από τις μάχες, το παράνομο δίκτυο που έχουν δημιουργήσει στις ελληνικές κοινότητες της Ρωσίας και την ρωσική βοήθεια. Ο αγώνας είναι εξαιρετικά σκληρός. Ο Γερμανός πρεσβευτής Kuhlmann ενημερώνει(13/12/1916) τον αρχικαγκελάριο Holweg στο Βερολίνο: «Οι πρόξενοι Σαμψούντας(Bergfeld) kαι Κερασούντας(Schede) αναφέρουν για τις άμεσα απειλούμενες μετατοπίσεις των ελληνικών παραλιακών πληθυσμών… Μέχρι τώρα δολοφονήθηκαν 250 αντάρτες. Αιχμαλώτους δεν κρατούν. Πέντε χωριά πυρπολήθηκαν.» Σε γράμμα που στέλνουν οι αντάρτες προς την ελληνική κυβέρνηση ζητώντας βοήθεια σε πολεμικό κυρίως υλικό, διαβάζουμε: «Ενεργώντας κατόπιν εντολής των αρχηγών των αντάρτικων ομάδων της ιδιαιτέρας μας πατρίδας, που αγωνίζονται για την ελευθερία και ανεξαρτησία του Πόντου σε ανεξάρτητη Ελληνική Δημοκρατία, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Ως γνωστόν από πενταετίας ήδη επαναστάτησαν τα τέκνα του Πόντου και αγωνίζονται κατά του τουρκισμού με δικούς τους αρχηγούς…» Ιδρύεται(Οκτώβριος 1917)  στο Αικατερινοντάρ της Ν Ρωσίας η «Κεντρική Εθνική Επιτροπή Ποντίων» με στόχο την απελευθέρωση του Πόντου. Συναντάται (Οκτώβριος 1917) με τον Ελευθέριο Βενιζέλο ο Κ. Κωνσταντινίδης και τον ενημερώνει για τους στόχους του ποντιακού κινήματος. Απευθυνόμενος προς τους Έλληνες του Πόντου, ο Κ. Κωνσταντινίδης πρόεδρος της δυναμικότατης ποντιακής οργάνωσης της Μασσαλίας, διακηρύσσει: «Συμπολίτες, σε μας έτυχε να ζητήσουμε και να πετύχουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Ας ενωθούμε λοιπόν κάτω από το ιδεώδες της ελευθερίας…» Το τελειωτικό χτύπημα Η ήττα της Τουρκίας από τις δυνάμεις της Entende και το τέλος του Α΄ ΠΠ έφερε μια προσωρινή ανάπαυλα στο απάνθρωπο σχέδιο των Νεότουρκων. Η νέα τουρκική κυβέρνηση υποχρεώνεται από τις νικήτριες δυνάμεις να δώσει άδειες επιστροφής στους λίγους εξόριστους που είχαν απομείνει. Οι Πόντιοι πίστεψαν ότι το τέλος του Α’ ΠΠ Πολέμου θα έφερνε και οριστικό τέρμα στα δεινά τους, αλλά διεψεύσθησαν. Οι εκκλήσεις τους για να συμπεριληφθούν στο ελληνικό κράτος δεν εισακούστηκαν από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος θεωρούσε ότι ο Πόντος ήταν πολύ απομακρυσμένος από τις υπόλοιπες ελληνικές περιοχές με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η υπεράσπισή του από τις τουρκικές επιδρομές. Σε αντάλλαγμα πρότεινε να προχωρήσουν οι Πόντιοι στη δημιουργία μιας ομοσπονδίας με τους Αρμένιους, και πράγματι ο αρχιεπίσκοπος Τραπεζούντας Χρύσανθος Φιλιππίδης και ο πρόεδρος των Αρμενίων Αλέξανδρος Χατισιάν υπέγραψαν (Ιανουάριος 1920) συμφωνία για τη δημιουργία Ποντοαρμενικού κράτους. Όμως ο αρμενικός στρατός ηττήθηκε(Νοέμβριος 1920) στο Ερζερούμ από τις δυνάμεις του Κεμάλ με αποτέλεσμα να συνθηκολογήσουν οι Αρμένιοι και να μείνουν οι Πόντιοι μόνοι τους. Αρχίζει(1919) νέος διωγμός κατά των Ελλήνων από το κεμαλικό καθεστώς, πολύ πιο άγριος κι απάνθρωπος από τους προηγούμενους. Εκείνος ο διωγμός υπήρξε η χαριστική βολή για τον ποντιακό ελληνισμό. Με την αποβίβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα(με την υποστήριξη των Άγγλων), αρχίζει η 2η και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας(19/05). Σε τηλεγράφημά του στο διοικητή του 15ου σώματος του Ερζερούμ γράφει: «H κατάσταση στην Σαμψούντα είναι τόσο ανησυχητική, που μπορεί να έχει θλιβερές συνέπειες. Γι’ αυτό είμαι αναγκασμένος να παραμείνω εδώ». Ο Κεμάλ σύντομα αυτονομείται και αρχίζει τη συγκρότηση ενός εθνικιστικού τουρκικού κινήματος, εκμεταλλευόμενος τα θρησκευτικά συναισθήματα των μουσουλμανικών εθνών. Συνεργαζόμενος με ληστρικές συμμορίες αρχίζει την συγκρότηση στρατού. Η τουρκική εθνοσυνέλευση δημιουργεί τον «Κεντρικό Στρατό» με έδρα την Σεβάστεια. Στα καθήκοντα αυτού του στρατού περιλαμβάνονται η εξόντωση των Ελλήνων ανταρτών του Πόντου και η καταστολή της κουρδικής εξέγερσης στο Κοτς-γκρι, ανάμεσα στη Σεβάστεια και στο Ερζινγγιάν. 2 στρατιές του στρατού του τις ρίχνει στη μάχη για να αντιμετωπίσει τους Πόντιους αντάρτες. Το κεμαλικό κίνημα χαρακτηρίζεται από ένα φανατικό, επιθετικό και επεκτατικό εθνικισμό. Ο Κεμάλ είναι ο εκφραστής της οθωμανικής γραφειοκρατίας και των στρατοκρατών, οι οποίοι διαφωνούν με την επίλυση του εθνικού προβλήματος με βάση τα δικαιώματα των εθνοτήτων. Τα χαρακτηριστικά του κεμαλικού κιν­ήματος είναι η τυραννία και η εκμετάλευση. Ο φιλοναζισμός και άλλες αντίστοιχες ιδεολογίες είναι η νομοτέλεια του Κεμαλισμού. Με τη βοήθεια μελών του Νεοτουρκικού Κομιτάτου συγκροτεί μυστική οργάνωση, τη Mutafai Milliye, κηρύσσει το μίσος εναντίον των Ελλήνων και σχεδιάζει την ολοκλήρωση της εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει σ’ αυτό το σημείο στον Τοπάλ Οσμάν, Τούρκο συμμορίτη ο οποίος ενεργούσε, λεηλατούσε και διέπραττε τις θηριωδίες, ασύστολα, με τον μανδύα του στρατιωτικού. Ο Τοπάλ Οσμάν και οι άνδρες του ήταν υπεύθυνοι(1919) για φόνους  χιλιάδων Ελλήνων και για λεηλασίες εκατοντάδων ελληνικών χωριών. Ο Μουσταφά Κεμάλ κάλεσε τον Τοπάλ Οσμάν σε μυστική συνάντηση στην πόλη Χάβζα της Αμισού(29/05/1919) και ως ο νέος αρχηγός του τουρκικού κράτους, να του δώσει εξουσιοδότηση-νομιμοποίηση, χρήμα και όπλα για να τελειώνει μια για πάντα με τους Ρωμιούς του Πόντου. Όταν λοιπόν πληροφορήθηκε ο Tοπάλ Oσμάν την επιθυμία του Mουσταφά Kεμάλ να συναντηθεί μαζί του, πήρε τους στενούς του συνεργάτες και πήγε στη Xάβζα. H 1η συνάντηση γνωριμίας του Tοπάλ Oσμάν με τον Mουσταφά Kεμάλ πραγματοποιήθηκε στις 29/05/1919 στη Xάβζα. H συνομιλία των πρωτεργατών της ποντιακής γενοκτονίας ήταν σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τον Tούρκο ιστοριογράφο Sener Cemal, η ακόλουθη: Mουσταφά Kεμάλ: «Bλέπω ότι ήσουν φιλόπατρις από τα νεανικά σου χρόνια. Aκολουθείς ακόμη και τώρα τα ιδανικά που έθεσες από τότε. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι να απελευθερωθεί η χώρα και να μη μείνει ούτε ένας εσωτερικός ή εξωτερικός εχθρός. Θα υπερασπιστείς τα χωριά και τις πόλεις της Mαύρης Θάλασσας. H συμμορία σου από μια ανοργάνωτη και ανεκπαίδευτη δύναμη θα γίνει ένα τάγμα. Διοικητής του τάγματος αυτού θα είσαι εσύ. Θα σου δώσουμε νέους και θρασείς αξιωματικούς… Mε την πάροδο του χρόνου και μόλις θα έχουμε ενδείξεις ότι παρανομούν θα τους καθαρίσουμε όλους». Tοπάλ Oσμάν: «Mην ανησυχείτε καθόλου Πασά μου! Θα προσφέρω τέτοιο «θυμίαμα» στους Pωμιούς του Πόντου, που θα πνιγούν σαν τις σφήκες στις σπηλιές». Έκτοτε ο Τοπάλ Οσμάν άρχισε μεθοδικά να ξεκαθαρίζει το τοπίο, θωρείται ότι αυτός και το σύνταγμα του είναι υπεύθυνοι για τις περισσότερες σφαγές στην περιοχή του Κ και του Δ Πόντου, με ιθύνοντα νου, για τη 2η φάση της εγκληματικής του δράσης, τον Μουσταφά Κεμάλ.Οι Πόντιοι αντάρτες ζητούν ενίσχυση από την ελληνική κυβέρνηση. Οι εκκλήσεις τους όμως για στρατιωτική βοήθεια μένουν αναπάντητες από την ελληνική κυβέρνηση. Σε επιστολή(Αύγουστος 1919) αναφέρουν τα εξής: «Ενεργώντας κατόπιν εντολής των αρχηγών των αντάρτικων ομάδων της ιδιαιτέρας μας πατρίδας που αγωνίζονται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Πόντου σε ανεξάρτητη Ελληνική Δημοκρατία, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Ως γνωστόν από πενταετίας ήδη επαναστάτησαν τα τέκνα του Πόντου και αγωνίζονται κατά του τουρκισμού με δικούς τους αρχηγούς… Επιβάλλεται η ανάγκη προμήθειας σ’ αυτούς ενδυμάτων και σκεπασμάτων… Εκτός αυτού υπάρχει μεγάλη ανάγκη αποστολής φαρμάκων, επιδέσμων κ.λπ. χρειωδών για τους τραυματίες. Έχουμε επίσης μεγάλη ανάγκη όπλων, πολυβόλων και μυδραλιοβόλων με όλα τους τα εξαρτήματα. Γι αυτό δηλώνουμε ότι θέλουμε να στείλουμε με δικές μας δαπάνες εδώ δύο άνδρες για εξάσκηση…». Δυστυχώς το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να κατανοήσει την δυναμική που έχει ο ποντιακός αγώνας. Καμιά βοήθεια δεν αποστέλλεται στους Έλληνες αντάρτες του Πόντου την στιγμή που ο Κεμάλ Πασάς στέλνει κατά των Ποντίων ανταρτών την 3η στρατιά του τουρκικού στρατού. Στον Πειραιά φορτώνεται ένα πλοίο με όπλα και πυρομαχικά για να αποσταλεί στην Αμισσό, το οποίο όμως δεν ξεκινά ποτέ. Οι αντάρτες βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης. Καμιά βοήθεια δεν φτάνει σε αυτούς πλέον. Οι Σοβιετικοί έχουν αποκόψει τους δρόμους εφοδιασμού από τις ελληνικές κοινότητες της Ρωσίας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν απαντά στις αγωνιώδης εκκλήσεις της. Ένα πλοίο που φορτώνεται στον Πειραιά με όπλα και πυρομαχικά για αυτούς δεν ξεκινά ποτέ. Ανεξάρτητα από την αδυναμία και την πολυδιάσπασή τους, οι Πόντιοι αντάρτες φέρνουν σε δύσκολη θέση τον τουρκικό στρατό. Παρ’ όλο που με τον αριθμό τους αντιστοιχούσαν σε μια μεραρχία, κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν πολλαπλάσιο τουρκικό στρατό. Μέσα σε λίγα χρόνια ο Κεμάλ εξόντωσε τον ελληνισμό του Πόντου και της Ιωνίας. Τα θύματα της γενοκτονίας θα ήταν πολύ περισσότερα, αν δεν υπήρχε το ποντιακό αντάρτικο. Με την επικράτηση του Κεμάλ, οι διωγμοί συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση. Στήνονται στις πόλεις του Πόντου τα διαβόητα έκτακτα δικαστήρια ανεξαρτησίας, που καταδικάζουν και εκτελούν την ηγεσία του ποντιακού ελληνισμού. Υπολογίζεται ότι συνολικά λόγω αυτών των μέτρων έχασαν τη ζωή τους 350.000 Πόντιοι. H δικαστική διαδικασία ήταν κωμικοτραγικά συνοπτική. Mετά την τυπική απολογία, ανακοίνωναν στους προγραφέντες την απόφαση του δικαστηρίου που ήταν ο θάνατος στην αγχόνη. Σπάνια καταδίκαζαν κάποιους υπόδικους σε 5, 10 ή 15 χρόνια κάθειρξη, για να κρατήσουν τους τύπους της, δήθεν, δικαστικής νομιμότητας. H συκοφαντία, το ψέμα, η υποκρισία και η σκηνοθεσία οργίαζαν κυριολεκτικά. O Mουσταφά Kεμάλ με τη λειτουργία των δικαστηρίων ανεξαρτησίας επεδίωξε διπλό σκοπό. 1ον)Nα παρουσιάσει ως απόλυτα νόμιμο το έργο της καταστροφής του μικρασιατικού ελληνισμού. 2ον)Nα θανατώσει, από την άλλη, τις ελληνικές κοινότητες των πιο ανθηρών πόλεων εξολοθρεύοντας τους επιφανείς με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά απ’ ό,τι με την εξορία, όπου θα μπορούσαν πιθανόν να σωθούν. Aυτό το τελευταίο αποτέλεσμα εξάλλου επιτεύχθηκε, γιατί εκατοντάδες απ’ αυτούς τους επιφανείς κρεμάστηκαν ή τουφεκίστηκαν κυρίως στην Aμάσεια, όπου οι φυλακές ξεχείλισαν από διακεκριμένες προσωπικότητες των επιστημών και του εμπορίου, προερχόμενες απ’ όλα τα μέρη της περιοχής του Πόντου. Ως τον Αύγουστο του 1922 ο Κεμάλ, έχοντας εκκαθαρίσει τα δευτερεύοντα μέτωπα στη Μικρά Ασία, προχώρησε ανενόχλητος στη σταδιακή εξόντωση του Ποντιακού Ελληνισμού. Οι πόλεις και τα χωριά κάηκαν, οι χωρικοί σφάχτηκαν, ατιμάστηκαν, εξορίστηκαν ή έφευγαν ομαδικά στα δάση και στα βουνά. Οσοι άνδρες συλλαμβάνονταν προωθούνταν στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας. Με μεσολάβηση των συμμαχικών δυνάμεων η ελληνική κυβέρνηση και ο Κεμάλ συμφώνησαν(Οκτώβριος 1922) να μεταφερθούν οι Έλληνες του Πόντου με τουρκικά καράβια στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί με ελληνικά στην Ελλάδα. Υπεύθυνος για την ομαλή μετακίνηση των προσφύγων ορίστηκε ο Αλέξανδρος Πάλλης. Το 1ο καράβι με πρόσφυγες ξεκίνησε από τη Σαμψούντα(Νοέμβριος 1922) για την Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης. Το προσφυγικό ρεύμα θα συνεχιστεί και σε όλη τη διάρκεια του 1923. Οι χριστιανικοί πληθυσμοί του Πόντου περιελήφθησαν(1924) στη ελληνοτουρκική σύμβαση για την ανταλλαγή των πληθυσμών. Όσοι άνδρες επέζησαν από εκείνους που είχαν συλληφθεί τα προηγούμενα χρόνια και υπηρετούσαν στα τάγματα εργασίας(αμελέ ταμπουρού), πέρασαν στην Ελλάδα είτε μέσω Σαμψούντας, είτε μέσω Συρίας. Η Γενοκτονία και ο Ξεριζωμός των Ελλήνων, από μια περιοχή στην οποία ο Ελληνισμός είχε συνεχή και λαμπρή παρουσία 2.800 ετών, ολοκληρώθηκε το 1924, όταν αποχώρησε και ο τελευταίος Έλληνας του Πόντου, με βάση τις συμφωνίες Ανταλλαγής των Πληθυσμών(1923). Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρόξενος, όταν έγραφε την τελευταία σελίδα του Προξενείου της Τραπεζούντας έγραφε ότι «αφήνουμε πίσω μας 100.000 εξισλαμισμένους Έλληνες». Η προσφυγιά Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το ποσοστό των Ποντίων στο 1.220.000 πρόσφυγες που δέχθηκε η Ελλάδα(δεκαετία 1920). Τα ποντιακά σωματεία υπολογίζουν ότι περίπου 400.000 Πόντιοι εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, κυρίως στους νομούς Δράμας, Κιλκίς, Καβάλας, Ξάνθης, Κοζάνης, Πρέβεζας και στα αστικά κέντρα Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, εντασσόμενοι στην ελληνική κοινωνία. Η άφιξη των Ποντίων στις Νέες Πατρίδες ήταν η απαρχή μιας δύσκολης, αλλά δημιουργικής πορείας για τον ποντιακό ελληνισμό. Στην Ελλάδα η μοίρα των Ποντίων συνδέθηκε άρρηκτα με τη μοίρα των υπολοίπων προσφύγων. Τα πρώτα χρόνια της ζωής στη νέα πατρίδα δεν ήταν σίγουρα και τα πιο ευχάριστα. Το έργο της προσφυγικής αποκατάστασης ήταν τεράστιο και η ελληνική κυβέρνηση αδυνατούσε να το αντιμετωπίσει από μόνη της. Για το λόγο αυτό προσέφυγε στη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας. Διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, κυρίως αγγλικές και αμερικάνικες(π.χ. Αmerican Bible Society, Save the Children Fund και All British Appeal) προσέφεραν σημαντικά στην ανακούφιση των προσφύγων. Η Ελλάδα προχώρησε στη σύναψη δανείων με ξένες τράπεζες, για να εγκαταστήσει παραγωγικά τους πρόσφυγες. Την όλη διαχείριση των χρημάτων και την πρόοδο του εποικιστικού έργου, ανέλαβε μια διεθνής επιτροπή υπό την κηδεμονία της ΚΤΕ, η Επιτροπή Αποκαταστάσεως Προσφύγων(ΕΑΠ). 1ος πρόεδρος της ΕΑΠ διορίσθηκε ο Αμερικανός Henry Morgentau, πρεσβευτής λίγο αργότερα στην Αθήνα. Η εγκατάσταση των προσφύγων προχώρησε προς 2 βασικές κατευθύνσεις α)την αγροτική και β)την αστική εγκατάσταση. Η αγροτική εγκατάσταση αποδείχθηκε σαφώς πιο εύκολη από την αστική, γιατί η διαθέσιμη γη που υπήρχε ήταν αρκετή, ιδίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η ΕΑΠ αναλάμβανε να χορηγήσει στους αγρότες-πρόσφυγες σπίτια, συνήθως 1 σπίτι σε κάθε 2 ή 3 οικογένειες. Τους προμήθευε και με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη γη. Η αγροτική εγκατάσταση των προσφύγων προχώρησε με γοργούς ρυθμούς και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί(1930). Η αστική εγκατάσταση συναντούσε μεγαλύτερες δυσχέρειες κι αυτό γιατί οι πρόσφυγες έπρεπε να εγκατασταθούν στις πόλεις και να έχουν τη δυνατότητα να βρουν δουλειά. Οι αστοί αποτελούσαν το 42% μεταξύ των προσφύγων, ενώ ο συνολικός αστικός πληθυσμός της χώρας δεν ξεπερνούσε το 23%. Αποτέλεσμα: να δημιουργηθούν γύρω από τις μεγάλες πόλεις προσφυγικοί συνοικισμοί από χαμόσπιτα, όπου οι συνθήκες διαβίωσης ήταν άθλιες. Η αστική αποκατάσταση των προσφύγων προχώρησε τελικά με πολύ αργούς ρυθμούς και ουσιαστικά παρέμεινε ανολοκλήρωτη. Υπολογίζεται πως υπήρχαν περ. 3.000 πρόσφυγες που ήταν ακόμη άστεγοι(τέλη 1970). Παρά τα προβλήματα, η εγκατάσταση των προσφύγων στη μητροπολιτική Ελλάδα κρίνεται ικανοποιητική. Η μαζική άφιξη χιλιάδων προσφύγων προκάλεσε ισχυρό σοκ σε μια κοινωνία με απαρχαιωμένους θεσμούς και μια καθυστερημένη οικονομία.Οι θετικές αλλαγές της άφιξης των προσφύγων εντοπίζονται σε διάφορες πτυχές του οικονομικού και κοινωνικού βίου. α)εθνολογικός τομέας Οι μειονότητες στην Ελλάδα αποτελούσαν περ. το 13% του συνολικού πληθυσμού(1913). Λίγο αργότερα(1920), το ποσοστό αυτό πλησίασε το 20%. Αυτό σημαίνει πως το 1920 ο ένας στους 5 κατοίκους της χώρας ήταν πρόσφυγας. Στη Μακεδονία(1920), το ποσοστό του γηγενούς πληθυσμού κυμαίνονταν γύρω στο 45%. Όμως, η μαζική εγκατάσταση προσφύγων, κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη, σε συνδυασμό με την αποχώρηση 300.000 περ. Μουσουλμάνων και 60.000 περ. Βούλγαρων, ανέτρεψε δραματικά τα πληθυσμιακά δεδομένα. Έτσι, το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού της Μακεδονίας έφτασε το 88,8%(1926), ενώ οι Έλληνες αποτελούσαν το 93,8% του συνολικού πληθυσμού της χώρας(1928). Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα ήταν(τέλη δεκαετίας 1920) το κράτος με τη μεγαλύτερη εθνική ομοιογένεια στη Βαλκανική και ένα από τα πλέον ομοιογενή κράτη στην Ευρώπη. Η άποψη μάλιστα αυτή πιστοποιείται και από τα πλέον επίσημα χείλη, τους προέδρους της ΕΑΠ, Morgentau, Eddy και Howland. β)οικονομικός τομέας Η προσφορά των προσφύγων ήταν τεράστια. Η οικονομία της χώρας είχε σχεδόν αποσυντεθεί και η παραγωγή είχε πέσει πολύ χαμηλά(τέλη 1922). Όμως, οι πρόσφυγες ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση. Οι ανάγκες της εγκατάστασής τους οδήγησαν στην απαλλοτρίωση των τσιφλικιών και των μεγάλων κτημάτων-μέχρι τότε αποτελούσαν η κύρια μορφή ιδιοκτησίας γης-. Εισήχθησαν νέες καλλιέργειες και εφαρμόσθηκαν νέες τεχνικές. Η σταφίδα(ως το 1922) αποτελούσε την κύρια καλλιέργεια, λόγω, όμως, των συνεχών σταφιδικών κρίσεων αντικαταστάθηκε από τον καπνό ο οποίος κάλυψε το 70% περ. των ελληνικών εξαγωγών. Η καλλιέργεια του καπνού γινόταν κατά τα 2/3 από πρόσφυγες. Αποτέλεσμα: 10 χρόνια μετά την άφιξη των προσφύγων η καλλιεργήσιμη γη είχε αυξηθεί 55% και το αγροτικό εισόδημα είχε διπλασιασθεί. Και στον τομέα της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας η προσφορά των προσφύγων ήταν ευεργετική. Αναπτύχθηκαν νέοι κλάδοι(π.χ. μεταξουργία, κεραμεική,  χαλκουργία, ταπητουργία, αργυροχοΐα και βυρσοδεψία). +900 βιομηχανίες ιδρύθηκαν(1923-30). Επίσης , στο ίδιο διάστημα, οι εμπορικές συναλλαγές της χώρας με το εξωτερικό σχεδόν διπλασιάσθηκαν. γ)πνευματικός τομέας Η συμβολή των προσφύγων υπήρξε τεράστια. Επιστήμονες, διανοούμενοι και πνευματικοί άνθρωποι από τη Μ. Ασία λάμπρυναν τον χώρο των ελληνικών γραμμάτων. Ενδεικτικά ονόματα: αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος, ιστορικός Παύλος Καρολίδης, φιλόλογος Ιωάννης Συκουτρής, Δημήτρης Γληνός, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης, Φώτης Κόντογλου, Διδώ Σωτηρίου, η Μαρία Ιορδανίδου, Μενέλαος Λουντέμης, Δημήτρης Ψαθάς, Κάρολος Κουν, Πάνος Κατσέλης, Μανώλης Καλομοίρης. Όσον αφορά, την πνευματική συνεισφορά των Ποντίων είναι σημαντικό ότι ιδρύθηκε(1927) η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών από ομάδα Ποντίων με επικεφαλής τον μητροπολίτη Τραπεζούντας και μετέπειτα αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρύσανθο. Κυκλοφόρησαν τα εξής περιοδικά: Ποντιακά Φύλλα, Χρονικά του Πόντου, Ποντιακό Θέατρο, Ποντιακή Εστία, Φίλοι της Ποντιακής Μουσικής και φυσικά το περιοδικό Αρχείον Πόντου. Oι Tούρκοι ως σήμερα δεν αναγνωρίζουν τα γενοκτονικά εγκλήματα που διέπραξαν οι Nεότουρκοι και οι Kεμαλικοί. Yπάρχουν όμως ορισμένα έγγραφα που τους διαψεύδουν. Ο διοικητής της περιφέρειας Δζανήκ Eδχέμ απέστειλε(09/11/1920) στην Aμισό κρυπτογραφικό τηλεγράφημα του Yπουργείου Eσωτερικών σε μέλη του κεμαλικού κινήματος, το οποίο διέτασσε την απέλαση των ελληνοϋπηκόων συμπεριλαμβανομένων και των γυναικοπαίδων εκτός των συνόρων του κράτους και την κατάσχεση ολόκληρης της περιουσίας τους. Mετά την ολοκλήρωση του εκτοπισμού ο υπουργός Eσωτερικών Aχμέτ Φετχί μπέης δήλωσε μ’ έναν κυνισμό γνήσια τουρκικό ενώπιον της Mεγάλης Eθνοσυνέλευσης ότι «η ηρεμία βασιλεύει τώρα στην Aμάσεια και σε όλη τη γύρω περιοχή». Τα εγκλήματα των Kεμαλικών(1921) παραδέχτηκαν ορισμένα μέλη της ανώτατης οθωμανικής κοινωνίας, τα οποία είχαν άμεση σχέση με το ζήτημα. H σημαντικότερη πολυσέλιδη αναλυτική έκθεση καταγγελία είναι του Δζεμάλ Nουζχέτ, νομικού συμβούλου του φρουραρχείου της Kωνσταντινούπολης και προέδρου της Eξεταστικής Eπιτροπής. Ήταν ο πιο κατάλληλος και ειδικός στα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αφού ήταν ο τελικός αποδέκτης όλων των εκθέσεων, αναφορών, επίσημων και ιδιωτικών επιστολών και καταγγελιών και από τις 2 αντιμαχόμενες πλευρές. Ήταν και ο αποδέκτης όλων των μυστικών πληροφοριών της κεμαλικής κυβέρνησης. Βρέθηκε(αρχές 2008) στο χωριό Γιιαζισιλάρ, στην περιοχή της Σαμψούντας, ομαδικός τάφος που πιθανολογείται ότι ανήκει σε Πόντιους που εξολοθρεύτηκαν κατά την διάρκεια της γενοκτονίας. Τα οστά βρέθηκαν τυχαία κατά τη διάρκεια εργασιών στο σχολείο του χωριού, ενώ σύμφωνα με τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων οι εργάτες πέταξαν τα οστά στο ποτάμι της περιοχής. Ο κάτοικοι του χωριού όπου βρέθηκε ο ομαδικός τάφος, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και ερείπια από 4 Ελληνικές εκκλησίες. Μία απ’ αυτές βρισκόταν εκεί, που σήμερα έχει κατασκευαστεί το σχολείο. Οι ιστορικοί δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο, στο σημείο να βρισκόταν και χριστιανικό νεκροταφείο.

Τέρμα στην συνεργασία ΜΙΤ – Mossad

Τέρμα στην συνεργασία ΜΙΤ – Mossad

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 19, 2012

Οριστικά τέλος στην συνεργασία οποιουδήποτε κλάδου του επίσημου Τουρκικού κράτους με τις Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Ακόμα και με την ΜΙΤ.

Το οριστικό διαζύγιο έγινε στις αρχές της εβδομάδας, οι δε Τούρκοι χτυπιούνται ότι είναι πραγματικό και όχι μαϊμού.

Απαγορεύτηκε κάθε μεταφορά πληροφορίας στην Ισραηλινή πλευρά, ενώ οι μορφές επικοινωνίας θα είναι αυστηρά διπλωματικές και επίσημες.

(καλά τα κρατικά και τα επίσημα… με τα παρακρατικά και τα ανεπίσημα υπήρχε πάντα το θέμα…)