Ετικέτες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η Μόσχα συμβουλεύει την Άγκυρα να μην αναπτύξει πυραύλους Πάτριοτ στα σύνορα με τη Συρία

 
 
 
 

 

 

undefined
Η Ρωσία συμβούλευσε την Τουρκία να μην αναπτύξει πυραύλους Πάτριοτ κοντά στα σύνορά της με τη Συρία και την προέτρεψε αντιθέτως να εργαστεί για μια ειρηνική λύση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μαζικοί απαγχονισμοί στο Αφγανιστάν

 

 


AFP
ΚΑΜΠΟΥΛ. Εξι «εγκληματίες και τρομοκράτες» απαγχονίστηκαν χθες με απόφαση των αφγανικών αρχών, στο πλαίσιο μαζικών εκτελέσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα, την ώρα που οι Ταλιμπάν εκτοξεύουν απειλές για αντίποινα σε περίπτωση που η εντολή ισχύσει για τους μαχητές τους. Ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι ενέκρινε τον απαγχονισμό των έξι, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε θάνατο κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ενέργειες, ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις και οργάνωση επιθέσεων αυτοκτονίας, όπως ανέφερε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μία ημέρα νωρίτερα απαγχονίστηκαν άλλοι οκτώ κρατούμενοι, παρά τις αντιδράσεις των οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι εκτελέσεις, όπως απειλούν οι Ταλιμπάν, ανοίγουν τώρα την προοπτική «σκληρών αντιποίνων» εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων. Εάν οι «αιχμάλωτοι πολέμου» εκτελούνται, οι υπεύθυνοι δεν θα μείνουν ατιμώρητοι, προειδοποίησαν, ενώ κάλεσαν τα Ηνωμένα Εθνη, τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης και τον Ερυθρό Σταυρό να εμποδίσουν περαιτέρω απαγχονισμούς. Η Ε.Ε. και διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν την εκτέλεση των πρώτων οκτώ φυλακισμένων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για φόνους, απαγωγές και βιασμούς. «Η αδυναμία του αφγανικού δικαστικού συστήματος και των δικαστηρίων να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο καθιστά ιδιαιτέρως προβληματική τη χρήση, από το Αφγανιστάν, της θανατικής ποινής», παρατήρησε η οργάνωση Human Rights Watch. H Διεθνής Αμνηστία μίλησε για «τρομακτικά βάναυσες και απάνθρωπες» ποινές.

Israel and Hamas: Moral Clarity, Moral Fog, Moral Hypocrisy

 



Since the escalation of Hamas missile strikes against Israel began on November 14, there have been three basic kinds of reactions -- moral clarity, moral fog, and moral hypocrisy.
Moral clarity distinguishes between the aggressor and the victim, the arsonist and the fireman, and includes the courage to say so.
Fortunately, this latest round of Hamas-triggered violence has evoked voices of moral clarity.

Το Μνημόνιο είναι η μόνη λύση


undefined
Θα πρέπει πια να παραδεχτούμε πως -στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα- η μόνη λύση είναι το Μνημόνιο. Θα πρέπει να υπακούσουμε σε όλες τις εντολές της Τρόικας και να αποδεχτούμε περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις, και ό,τι άλλο μας ζητήσουν.
Αν θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει να υπάρχει, θα πρέπει να τα αποδεχτούμε όλα. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Η σωτηρία των τραπεζών προέχει της σωτηρίας της χώρας. Αν δεν σωθούν ο Λάτσης και ο Σάλλας, είμαστε όλοι καταδικασμένοι. Η Ελλάδα θα γυρίσει στο 1850 μ.Χ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της παλαβής Αριστεράς έχουν σκοπό να μας οδηγήσουν στο χάος. Πρέπει να τα απομονώσουμε.
Αγαπητοί αναγνώστες, όχι δεν τρελάθηκα• απλά, αλλάζω γραμμή. Πάω απέναντι. Δεν κατάλαβα, μόνο ο Ψυχάρης θα αλλάζει γραμμή και από κάργα μνημονιακός θα γίνεται ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες; Αού! Αού! Αού!
Στο κάτω-κάτω, τώρα που ο Σταύρος Ψυχάρης θα πάει στο Σύνταγμα να πλακώνεται με τα ΜΑΤ για να ανατρέψει το Μνημόνιο, δεν θα φαίνεται η δική μου απουσία από τους λαϊκούς αγώνες. Θα καλύψει το κενό μου ο Σταύρος.
Σταύρο, μην ξεχάσεις τα Riopan για τα ασφυξιογόνα. Αν θέλεις, μπορώ να σου δώσω τα δικά μου. Τρία κουτιά έχω.
Οπωσδήποτε, η κωλοτούμπα Ψυχάρη –που έχει μετατρέψει εσχάτως το «Βήμα» σε αντιμνημονιακό έντυπο- είναι η πιο μεγαλοπρεπής κωλοτούμπα εκδοτικού συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια. Φάνηκε κι ο ποπός του.

Οι καθεστωτικοί εκδότες, αν δεν πάρουν το δάνειο από τις τράπεζες, γίνονται Τσε Γκεβάρα.
Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την «Ελευθεροτυπία» που –επειδή δεν έπαιρνε το δάνειο από την τράπεζα- έμοιαζε στα τελευταία της με αναρχικό φυλλάδιο των Εξαρχείων. Και κάποιοι ανόητοι ξέχασαν αμέσως το παρελθόν των εκδοτών της.
Ευτυχώς που έκλεισε η «Ελευθεροτυπία» γιατί, αν δεν είχε κλείσει η «Ελευθεροτυπία», ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ακόμα στο 4%.
Είναι υπέροχο να βλέπεις τον Ψυχάρη να έχει μετατραπεί σε γελωτοποιό του έθνους.
Είναι υπέροχο να βλέπεις μεγαλοεκδότες, εθνικούς εργολάβους και εφοπλιστές να πέφτουν.
Αλλά είναι θλιβερό ότι αυτό οφείλεται στην Τρόικα.
Θα έπρεπε να τους έχουμε ρίξει εμείς. Συνειδητά.
Τότε μόνο θα είχε αξία.
(Γράφω επί χρόνια «Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους» αλλά υπάρχουν ακόμα και σήμερα ζώα που την βρίσκουν με το «Βήμα» και την «Καθημερινή». Βέβαια, πρέπει να έχουν τις εφημερίδες τους και οι σκλάβοι. Κάτι πρέπει να διαβάζουν κι αυτοί.)

Η Θράκη στο στόχαστρο της Γερμανίας και της Τουρκίας

 
Επικίνδυνα παιχνίδια Γερμανών και Τούρκων στην Θράκη
Η βόμβα και το φυτίλι έχουν τοποθετηθεί και αναμένεται η… πυροδότηση
Ανθελληνικό γεωπολιτικό πόκερ εις βάρος της Ελληνικότητας της Θράκης

Έχετε ακούσει για μεθυσμένα πουλιά;

\

Πριν από λίγες μέρες ο Πούτιν ξεκίνησε εκστρατεία κατά της υπερκατανάλωσης αλκοόλ και τσιγάρων.
Στην Αγία Πετρούπολη παρατηρείται ένα σπάνιο φαινόμενο με μεθυσμένα… πουλιά!

Επίθεση μεθυσμένων πουλιών στην Αγία Πετρούπολη

Στο προάστιο της Αγίας Πετρούπολης Σεστρορέτσκ εμφανίστηκαν “μεθυσμένα” πουλιά. Τα πτηνά αυτά τρέφονται με σούρβα, που έχουν υποστεί ζύμωση λόγω του ζεστού και υγρού καιρού.