Ετικέτες

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η Τεχεράνη χαιρετίζει το σχέδιο ΗΠΑ – Ρωσίας για την Συρία


undefined
Ο αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Μοχαμαντιζαντέχ σε συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο REUTERS εξέφρασε την ικανοποίηση της Τεχεράνης για την από κοινού πρόταση ΗΠΑ – Ρωσίας για τερματισμό των εχθροπραξιών στην Συρία. 
 
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα ήταν ευτυχής στην περίπτωση που κληθεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία αλλά και για μια καλύτερη ζωή για το λαό της», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
GEOPOLITICS & DAILY NEWS - http://www.geopolitics.com.gr/

 
Iran backs Syria meeting plan, expects to be part of process
(Reuters) - Iran welcomes a U.S.-Russian proposal for an international conference on ending the conflict in Syria and hopes it will be held in Geneva, Vice President Mohammad-Javad Mohammadizadeh said in Geneva on Friday.
“We hope that the coming meeting would also be in Geneva and the Islamic Republic of Iran would be more than happy and pleased to assist in whatever way that it can, and we expect to be part of the process to restore peace and a better livelihood to the people of Syria,” he told Reuters through an interpreter.
Shi’ite Muslim Iran is Syrian President Bashar al-Assad’s closest ally and has provided money, weapons, intelligence and training for his forces against a mainly Sunni Muslim uprising in which more than 70,000 people have been killed in two years.
Russia and the United States agreed at talks on Tuesday to try to arrange the conference, possibly by the end of this month.
The United Nations in Geneva hosted a meeting on Syria in June 2012, where Iran’s wish to attend became a bone of contention between Washington and Moscow. No venue has been confirmed but Kerry has talked of a “Geneva two” meeting.
“We are very much in harmony with the belief that the only solution would be a Syrian-Syrian solution for the future through diplomatic and political dialogues,” said Mohammadizadeh, who was in Switzerland for an environmental conference.
(Reporting by Tom Miles; Editing by Alison Williams)

Τι σημαίνει το χρώμα των λαχανικών;


undefined
Γιατί να προτιμήσουμε μια δροσερή κίτρινη πιπεριά από μια πράσινη; Έχει διαφορά το άσπρο από το μοβ λάχανο; Τελικά, τι αποκαλύπτει το χρώμα των λαχανικών για την θρεπτική τους αξία, αλλά και για την υγεία μας;
Πράσινα, πορτοκαλί, κόκκινα και πορτοκαλοκόκκινα, μοβ και άσπρα… Τα χρώματα των λαχανικών συνθέτουν μια πολύχρωμη παλέτα υψηλής θρεπτικής αξίας. Επιπλέον, πολλές από τις φυτοχημικές ενώσεις (π.χ. καροτενοειδή, γλυκοσινολικές ενώσεις) που δίνουν στα λαχανικά το χαρακτηριστικό τους χρώμα έχουν συσχετιστεί βάσει ερευνών με σημαντικά οφέλη για την υγεία, π.χ. όσον αφορά την καρδιοπροστατευτική ή την αντικαρκινική τους δράση.

Bαρουφάκης: Γιατί η Morgan Stanley αναβαθμίζει τα ελληνικά σκουπίδια-ομόλογα


Η Morgan Stanley προτείνει στους πελάτες της να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα και η Ελλάς γιορτάζει. Ανοήτως, δυστυχώς, γράφει ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης στο protagon.
Tο άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη με τίτλο «Η αβάσταχτη γοητεία των ομολόγων»:
Η Morgan Stanley προτείνει στους πελάτες της να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα και η Ελλάς γιορτάζει. Ανοήτως, δυστυχώς

Ψυχολογια του υπνου και των ονειρων


Τα όνειρα για τη δοκιμή και την επιλογή των ψυχικών σχημάτων.Ο Coutts υποθέτει ότι τα όνειρα τροποποιούν και δοκιμάζουν ψυχικά σχήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου με μια διαδικασία που ο ίδιος αποκαλεί συναισθηματική επιλογή, και ότι οι μόνες τροποποιήσεις εμφανίζονται συναισθηματικά προσαρμοσμένες στη διάρκεια των δοκιμών των ονείρων που έχουν επιλεγεί για διατήρηση, ενώ εκείνα που δεν επιλέγονται εγκαταλείπονται ή τροποποιούνται περαιτέρω για να δοκιμαστούν και πάλι.

Μεγάλο κύκλωμα εμπορίας πτυχιακών εργασιών κατά παραγγελία




Φοιτητές πληρώνουν έως και 1.000 ευρώ σε γραφεία που αναλαμβάνουν τη συγγραφή
Μεγάλο κύκλωμα εμπορίας πτυχιακών εργασιών κατά παραγγελία
Κύκλωμα εμπορίας πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών δρα στη λεωφόρο Συγγρού.
Φοιτητές πληρώνουν έως και 1.000 ευρώ σε γραφεία που αναλαμβάνουν τη συγγραφή πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών. Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία παρουσιάζεται ως εκπαιδευτικό κέντρο και αναφέρει ότι έχει παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, ο κάθε φοιτητής που παρουσιάζεται στο εν λόγω “κέντρο”, επικοινωνεί με την υπεύθυνη ανάθεσης, μαθαίνει το κόστος της εργασίας και αν ο φοιτητής συμφωνεί, καταβάλλει προκαταβολή, που είναι το 1/3 της συνολικής τιμής.

Ραγδαίες εξελίξεις: Επιστρατεύονται οι καθηγητές μόλις επιδοθεί η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία στο υπουργείο Παιδείας

Το Μαξίμου επισκέφτηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ο οποίος είχε νωρίτερα και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά
undefined
Παπαματθαίου Μάρνυ  
Ακαριαία ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στην εξαγγελία της απεργίας της ΟΛΜΕ μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ νωρίτερα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις στο θέμα ίσως και μέσα στην ημέρα.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ - Από εδώλιο σε εδώλιο ο Σίλβιο


ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν έχουν τελειωμό οι καταδίκες και οι νέες δικαστικές υποθέσεις που ανοίγουν εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο γενικά ψύχραιμος Καβαλιέρε, με το άκουσμα της καταδίκης του για την υπόθεση της Mediaset, κλείστηκε στο γραφείο του και ζήτησε να μην τον ενοχλήσει κανένας
Ο γενικά ψύχραιμος Καβαλιέρε, με το άκουσμα της καταδίκης του για την υπόθεση της Mediaset, κλείστηκε στο γραφείο του και ζήτησε να μην τον ενοχλήσει κανένας.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΥΠΟΠΤΟΣ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ – Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο


Ερευνες έχει ξεκινήσει η εισαγγελία της Άγκυρας σχετικά με σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπως μετέδωσαν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε αφότου εστάλη επιστολή από την επαρχία Καϊσερί (Καισάρεια) της κεντρικής Ανατολίας, η οποία ανέφερε ότι ο πατριάρχης θα είναι στόχος δολοφονικής επίθεσης στις 29 Μαΐου, ημέρα της 560ης επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

Σαλαφιστές vs Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος


undefined
του Ανδρέα Μπανούτσου
Σε παλαιότερα άρθρα μας στο RIMSE είχαμε αναφερθεί στις σχέσεις μεταξύ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος (ΜΕΕ) καθώς επίσης και στη δραστηριότητα του Συλλόγου Ελ Ραχμάν και της ιστοσελίδας islamforgreeks.org, που συνδέονται με τον Σαλαφισμό. Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε στη σύγκρουση μεταξύ των εν Ελλάδι Σαλαφιστών και της ΜΕΕ.

“Η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που δεν είναι ισλαμικό, είναι ένα σύστημα απίστων”


Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν τους πολίτες
Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν σήμερα τους πολίτες «να αποφύγουν» να πάνε στα εκλογικά τμήματα κατά τις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο στο Πακιστάν, αν θέλουν να ζήσουν, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τους.
«Η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που δεν είναι ισλαμικό, είναι ένα σύστημα απίστων. Ζητώ επομένως από τον πληθυσμό να αποφύγει τα εκλογικά τμήματα αν δεν θέλει να κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν, Εχσανουλάχ Εχσάν, σε ηχητικό του μήνυμα.

«Προαγωγός» η Τουρκία στην υπηρεσία των ισλαμιστών



Σοκαριστικές πληροφορίες έφερε στο φως η εφημερίδα του Λιβάνου «Αλ Άκμπαρ» για τις «διευκολύνσεις» που παρέχει η Τουρκία σε ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις που δρουν μέσα στη συριακή αντιπολίτευση.
«Προαγωγός» η Τουρκία στην υπηρεσία των ισλαμιστών
Εκτός από καταφύγιο σε προσφυγικούς καταυλισμούς, μέσα στο τουρκικό έδαφος και εξοπλισμό με όπλα, παρέχει και γυναίκες για να ικανοποιούνται οι σεξουαλικές ανάγκες των ανταρτών, υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας.

Οι 14 που αρνήθηκαν να…πεθάνουν!

Οι 14 που αρνήθηκαν να…πεθάνουν!

perierga.gr - 14 άνθρωποι που αρνήθηκαν να πεθάνουν!
Μπορεί να είχαν τύχη ή να γνώριζαν καλά το παιχνίδι της επιβίωσης σε δύσκολες συνθήκες. Ό,τι κι αν συνέβη πάντως οι 14 άνθρωποι που θα δείτε στη συνέχεια είχαν κότσια και τσαγανό και κατάφεραν ο καθένας με τον δικό του τρόπο να ξεγελάσουν το θάνατο. Γιατί έφτασαν ένα βήμα πριν το τέλος και όμως η ζωή συνέχισε να τους χαμογελά…

Τούρκος Φιλόσοφος Εκφράζει τον Φόβο ότι η Κυβέρνηση Ερντογάν Οδηγείται σε μια Μορφή «Πράσινου Ολοκληρωτισμού»

undefined
Στις 15 Απριλίου, ο τούρκος πιανίστας Φαζίλ Σάι καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών με αναστολή για βλασφημία. Κρίθηκε ένοχος για «προσβολή των θρησκευτικών αξιών μιας μερίδας του πληθυσμού» επειδή έγραψε κάποια μηνύματα στο Twitter που κορόιδευαν το Ισλάμ. Η ποινή επιδοκιμάστηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σύμφωνα με τον οποίο «όποιος προσβάλλει τις πεποιθήσεις του άλλου πρέπει να τιμωρείται». Στις 26 Απριλίου, η ποινή ακυρώθηκε από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης λόγω διαδικαστικών ανωμαλιών. Ο Φαζίλ Σάι θα ξαναδικαστεί.

Μόσχα: Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης επί του ναζισμού



undefined
Χιλιάδες στρατιώτες, άρματα και φορτηγά που μεταφέρουν στρατηγικούς πυραύλους παρελαύνουν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να τιμήσουν τη νίκη του 1945 επί των ναζί, υπό το βλέμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, και της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Γιατί η 8η Μαΐου του 1945 γιορτάζεται στις 9 στη Ρωσία;


Suite101 (Γαλλία)         (μτφ. Κριστιάν)
 
undefined
   Ενώ η νίκη των συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας και το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου γιορτάζεται στις 8 του Μάη στην Ευρώπη και στην Αμερική, είναι η 9η Μαΐου που ισχύει στην Ρωσία …
 
Στις 30 Απριλίου 1945, εγκλωβισμένος από τον Κόκκινο Στρατό στην πρωτεύουσα του, το Βερολίνο, ο αρχηγός της ναζιστικής Γερμανίας Αδόλφος Χίτλερ (1889-1945) αυτοκτόνησε μέσα στο καταφύγιο του. 

Εύκολο θήραμα θεωρούν την Κύπρο τώρα οι Βρετανοί

Γιώργος Ντελαστίκ
   Οι Αγγλοι ανέκαθεν ήταν εξαιρετικοί υποκριτές. Η χαρά όμως του αγγλικού περιοδικού «Εκόνομιστ» για τις δυνατότητες νομιμοποίησης των αποτελεσμάτων της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο πριν από σαράντα χρόνια είναι τόσο μεγάλη που είναι αδύνατον να κρυφτεί.
Αποτυπώνεται ήδη στον υπότιτλο κύριου άρθρου του: «Οι προοπτικές για την Κύπρο είναι τρομερά κακές. Καιρός να ξανασκεφτεί γύρω από την επανένωση»!
Με κλασική βρετανική χαιρεκακία παραθέτει τα στοιχεία που δικαιολογούν την εκτίμηση του Λονδίνου ότι η καταβαράθρωση της κυπριακής οικονομίας και η δυστυχία των Ελληνοκυπρίων, που αναπότρεπτα θα ακολουθήσει, συνιστούν… χρυσή ευκαιρία για να τους επιβληθεί αυτή τη φορά το σχέδιο Ανάν σε κάποια παραλλαγή του – ένα σχέδιο που το 2004 απέρριψαν τα τρία τέταρτα των Ελληνοκυπρίων.

Πλανήτης Άρης: Ανερχόμενος «τουριστικός» προορισμός


undefined

Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Mars One για το ταξίδι στον Άρη «χωρίς επιστροφή». Έτσι η διαδικασία υποβολής πήρε παράταση για τις 31 Αυγούστου. Η Mars One σχεδιάζει η πρώτη τετραμελής αποστολή να φτάσει στον Άρη το 2023 ως τα πρώτα μέλη μιας μόνιμης αποικίας στην οποία κάθε δύο χρόνια θα προστίθενται νέα μέλη. Ταυτόχρονα ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στην Σελήνη δηλώνει ότι «οι άνθρωποι μπορούν και πρέπει να αποικήσουν τον Άρη».

Παραλήρημα Σκοπιανών κατά του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης!


3333
Αντίχριστο χαρακτηρίζει τον Μητροπολίτη Άνθιμο η ιστοσελίδα των Σκοπίων MINA Breaking News, με δημοσίευμά της με τίτλο «Μητροπολίτης Άνθιμος της Θεσσαλονίκης, Ιερέας ή Αντίχριστος;».