Ετικέτες

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μόσχα: Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης επί του ναζισμού



undefined
Χιλιάδες στρατιώτες, άρματα και φορτηγά που μεταφέρουν στρατηγικούς πυραύλους παρελαύνουν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να τιμήσουν τη νίκη του 1945 επί των ναζί, υπό το βλέμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, και της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ RUSSIA TODAY.

Στην ομιλία του, για την 68η επέτειο της νίκης στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε τη φρίκη του πολέμου και τόνισε το ρόλο της Ρωσίας στη διατήρηση της ειρήνης και την πρόληψη νέων πολέμων.
“Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την τραγωδία αυτού του πολέμου, και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε, πως ποτέ κανείς δεν θα τολμήσει να υποτάξει τον άλλο, ότι κανείς δεν θα απειλήσει τα παιδιά μας, το σπίτι, τη γη μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να ενισχύσουμε την παγκόσμια ασφάλεια” υπογράμμισε.
Στη φετινή μεγαλειώδη παρέλαση συμμετέχουν 11 χιλ. στρατιωτικοί, πάνω από 100 μονάδες επίγειου στρατιωτικού εξοπλισμού και 68 μαχητικά αεροσκάφη. Το βράδυ προς τιμήν της Μεγάλης Νίκης ο ουρανός θα φωτιστεί από τα παραδοσιακά γιορταστικά πυροτεχνήματα.
Парад Победы в Москве 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου