Ετικέτες

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

THE AMERICAN TALIBAN IS REAL



Welcome to Dispatches, your round-up of the latest news from the frontlines of the War on Women. Have a story from your state or an idea on how to push back? Share them here and fight back against the War on Women.
A spokesman for Rep. Nan Hayworth (R, NY) insists his public comments that someone should “hurl some acid” at female Democratic senators are being totally blown out of proportion. Apparently when women object to suggestions of a violent attack in the style of the Taliban they are “manufacturing” controversy. Good to know.
A New Jersey Rite Aid reportedly refused to sell a man emergency contraception simply because he’s a man. These cases are becoming more common as religious conservatives feel emboldened to push individual conscience exceptions and double-down on legal access to contraception.
American nuns are not going to be pushed around by the Pope and have arranged for a meeting to discuss efforts to crack down on perceived doctrinal infidelity by the sisters. With reports that Cardinals were paying off pedophiles to leave the priesthood and go abuse kids somewhere else, maybe the nuns feel like they have the upper hand here.
A New York appellate court ruled that wrongly calling someone gay is of itself no longer considered slanderous.
Now would be a good time to remind you all that a Mitt Romney presidency would effectively mean a hostile takeover of the federal judiciary.
With all the attention last week on the Prenatal Nondiscrimination Act (PRENDA) one Republican lawmaker comes clean and admits the bill is part of a larger effort to simply criminalize abortion.
Part of that effort includes selectively using, or ignoring all together, widely accepted medical research.
After taking on Planned Parenthood in one of the most self-destructive acts of political ax-grinding, participation in the Susan G. Komen charity races is at a new low.
If Super PAC spending drives political discourse and significantly control our elections then, for the time being, women need to spend a lot more money in politics.
Former Michigan governor Jennifer Granholm is mad as hell and thinks you should be too.
Senior Advisor and Assistant to President Obama Valerie Jarrett makes the case for prioritizing low-income families as one way of creating opportunity for every American.
Student debt load is at nearly $905 billion in this country and threatens to be the next big economic bubble to burst.
Silicon Valley is supposed to be progressive and forward-thinking, not another hotbed of sexual harassment.
A new show gives a close-up look of the lives of women in wheelchairs.
Here are more summer reading recommendations, this time 5 great fantasy books that break the mold. Enjoy!
Thanks for checking back and don’t forget to send in your stories, suggestions and comments. We’ll be back each weekday with the latest in the best and the worst from the War on Women. So long as the battle rages, we’ll cover the latest, so please check back!


Read more: http://www.care2.com/causes/dispatches-from-the-war-on-women-the-american-taliban-is-real.html#ixzz1wrAnjZ49

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ! ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΟΣΟ Η ΠΑΤΡΙ ΔΑ!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ! ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΟΣΟ Η ΠΑΤΡΙ ΔΑ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 4, 2012
Αγαπητοί συμπατριώτες
Σας αποστέλουμε δελτίο τύπου και οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με πρόσφατη εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από την Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας με αφορμή απαξιωτικά προς την πατρίδα μας σχόλια του Υπουργού Οικονομίας της Ιρλανδίας. Στόχος μας είναι να παραδειγματίσουμε και άλλες κοινότητες της διασποράς να κάνουν ανάλογες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις. Σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε αυτά τα νέα ευρέως.

Σας ευχαριστώ
Εκ μέρους του ΔΣ
Θωμαΐς Κακούλη

Σον Κόνερι: Ο πράκτορας 007 τέθηκε στην υπηρεσία της σκωτσέζικης ανεξαρτησίας

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Σον Κόνερι: Ο πράκτορας 007 τέθηκε στην υπηρεσία της σκωτσέζικης ανεξαρτησίας

« Yes Scotland » : Ο σκωτσέζος πρωθυπουργός Alex Salmond ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή την εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. Αν και η ημερομηνία του δημοψηφίσματος δεν έχει ακόμη καθοριστεί, προβλέπεται να γίνει το φθινόπωρο του 2014. Η παράταξη υπέρ της ανεξαρτησίας έλαβε την υποστήριξη του ηθοποιού Σον Κόνερι.

Συνολικά 600 ελικόπτερα Blackhawk θα κατασκευάσει η Τουρκία

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Συνολικά 600 ελικόπτερα Blackhawk θα κατασκευάσει η Τουρκία

undefined
Σε φάση υλοποίησης προχωρά η συμφωνία της Τουρκίας με την αμερικανική εταιρεία Sikorsky Aircraft για αγορά 107 ελικοπτέρων Blackhawk από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη συναρμολόγηση στην Τουρκία 500 ακόμα ελικοπτέρων για τη διεθνή αγορά.

To "αδαμάντινο ιωβηλαίο" της βασίλισσας Ελισάβετ

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

To "αδαμάντινο ιωβηλαίο" της βασίλισσας Ελισάβετ

-Το 1953, σε ηλικία 15 ετών, κατεβάζει και τεμαχίζει την αγγλική σημαία στο Κολέγιο της Πάφου, κατά την ημέρα στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο.
- Κατηγορήθηκε για διακίνηση και κατοχή οπλισμού και η δίκη του ορίστηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1957. Ο Ευαγόρας δεν αφήνει τους δικηγόρους του να τον υπερασπιστούν και παραδέχεται ενοχή. Παρ’ όλες τις προσπάθειες να αποτραπεί ο απαγχονισμός του Παλληκαρίδη, η (τότε και νυν) Βασίλισσα Ελισάβετ αρνήθηκε την απονομή χάριτος, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής.

*Αφιερωμένο σε όλα τα Ελληνικά μέσα Ενημέρωσης που προβάλλουν με πηχαίους τίτλους  τα 60α γενέθλια της 86χρονης Ελισάβετ Β'

Η κερκόπορτα της Ελλάδος

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Η κερκόπορτα της Ελλάδος

ΗΒασιλεύουσα έπεσε στα χέρια των Σελτζούκων Τούρκων το 1453, όχι μόνο εξαιτίας της κατάληψής της και της λεηλασίας της από τους Φράγκους, όχι μόνο από την ήττα του Ρωμανού του Διογένη το 1071 στο Ματζικέρτ. Οι ημερομηνίες αυτές απλώς συμβολίζουν την κορύφωση παρακμιακών φαινομένων της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Της Άλωσης προηγήθηκε μια βαθιά, πολύπλευρη, ευρύτατη παρακμή της κοινωνίας, των λαών της αυτοκρατορίας της αλλά κυρίως της ηγεσίας της, σε όλα τα επίπεδα. Οι αυτοκρατορίες, και τα κράτη κατ’ επέκταση, δεν καταρρέουν από μία και μόνον ήττα ή πολεμική αναμέτρηση, δεν καταρρέουν από μία κρίση, όσο βαθιά και να είναι. Καταρρέουν μέσα από την κρίση ταυτότητας της κοινωνίας, μέσα από τη διάρρηξη του συστήματος αξιών του συλλογικού υποκειμένου, μέσα από τη διάβρωση, διαφθορά, ανικανότητα και παρακμή της ίδιας της ηγεσίας και της οντότητας που λέγεται κράτος, οργανωμένη κοινωνία, αυτοκρατορία ή εν γένει συλλογικό οργανωμένο υποκείμενο. Η κρίση θεσμών, αξιών και πολιτισμού, ο εκφυλισμός και η αλλοτρίωση των πνευματικών ταγών μιας κοινωνίας, οδηγεί σε παράδοση του συστήματος στο σύνολό του, φέρνει την άλωση, προϊονίζει την πτώση.

«Οι έμποροι των εθνών» Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

«Οι έμποροι των εθνών» Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος


Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου…Η δράση του τοποθετείται μεταξύ 1199 και 1207, δηλαδή λίγο πριν και λίγο μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους της τέταρτης Σταυροφορίας.Πρόκειται άραγε για ιστορικό μυθιστόρημα, με θέμα τη σύγκρουση Βενετών και Ελλήνων στο Αιγαίο; Ή μήπως για ένα μυθιστόρημα με θέση το οποίο υπερασπίζεται την Ελληνορθόδοξη Ανατολή κατά της Ρωμαιοκαθολικής Δύσης;

Merkel: Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο εάν…

Merkel: Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο εάν…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 4, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ-ΒΛΕΠΟΥΝ(πού;) ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ(η Merkel απαιτεί ό,τι δεν πήρε από τον ΓΑΠ και τον Παπαδήμο)
Merkel: Εκχωρείστε εθνική κυριαρχία με αντάλλαγμα την ανάπτυξη Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλεί την Ελλάδα η γερμανίδα καγκελάριος, AngelaMerkel, διαμηνύοντας προς τα ελληνικά κόμματα ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων τουΜνημονίου.

Η σοβαρότητα του Ισραηλινού κράτους τινάζει στον αέρα τα αργύρια των νέων Ανανολατρών στην Κύπρο.

Η σοβαρότητα του Ισραηλινού κράτους τινάζει στον αέρα τα αργύρια των νέων Ανανολατρών στην Κύπρο.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 4, 2012

Η απόδειξη της Ελληνικότητας της Κύπρου, δεν είναι άλλη από την αυτοκτονική διάθεση του Κυπριακού λαού να επαναφέρει στην εξουσία τα καθάρματα του Ανάν, την ιδια στιγμή που οι αποδείξεις για το μαύρο χρήμα που κατέληξε σε τσέπες ανανολατρών είναι τρανταχτές.

Συναγωνίζονται επάξια τον Ελληνικό λαό που επανέφερε στην εξουσία την συμμορία των σοσιαληστών, παρ’ όλο που η βαλίτσα του Τσουκάτου και τα κλεμμένα του χρηματιστηρίου ήταν πρόσφατα στην μνήμη του εκλογικού σώματος.

Μετά την δολοφονία του Άντη, τα ΜΜ”Ε” της Κύπρου φιλοδοξούν να παίξουν τον ρόλο του κοντομηνομπόμπολα το βρώμικο 2009, ώστε να επιβάλλουν τον απίστευτο τύπο του ΔΗΣΥ στην εξουσία, όπως ακριβώς έκαναν με τον απίστευτο Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Κυπριακός λαός αντί να παραδειγματιστεί από τα δικά μας χάλια, φαίνεται να μην έχει την διάθεση να αντισταθεί σε αυτή την καταστροφική πορεία. Ευτυχώς όμως, σε αυτή την ιστορική συγκυρία, έχει έναν σοβαρό και ανέλπιστο σύμμαχο που προσπαθεί να τον επαναφέρει στην στοιχειώδη λογική. Το Ισραήλ!

Ναι, το Ισραήλ, που εάν ξεπεράσουμε τα στερεότυπα που χρησιμοποίησαν διαχρονικά οι κάθε λογής σωτήρες του μνημονίου (πλευροκαρατζαφέρηδες, σοσιαλαριστεριστές κλπ) θα καταλάβουμε το πόσο σοβαρό κράτος είναι ακριβώς με την δυνατότητα του να επιβιώνει κυκλωμένο στην κυριολεξία από γείτονες που θέλουν να το εξαφανίσουν. Την ίδια στιγμή που οι κυκλωτικές κινήσεις Νταβούτογλου σε συνδυασμό με την ανυπαρξία εξωτερικής πολιτικής, έχουν καταστήσει την Ελλάδα στο Ισραήλ των Βαλκανίων με την ατυχία όμως να μην έχει “κακούς Έλληνες σιωνιστές”. Έλληνες δηλαδή που θα διεκδικήσουν τα αυτονόητα αντί να έχουν το σβέρκο στο πάτωμα και να περιμένουν πότε και από που θα τους έλθει η χαριστική σφαλιάρα.

Το Ισραήλ λοιπόν διεμήνυσε ξεκάθαρα στο Κυπριακό πολιτικό σύστημα: Οι συμφωνίες κλείστηκαν με την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν επιθυμούμε εκπλήξεις του στυλ «συνεταιρισμό με την Τουρκία» μέσω της “λύσης” του Κυπριακού από Α(υ)νανιστές πολιτικούς…

Οι ελληνόφωνοι πολιτικοί της Κύπρου λοιπόν έχουν πλέον ένα μεγάλο δίλημμα: Τα γλυκά αργύρια του Ανάν, μπορεί ως επιδόρπιο να έχουν μολύβι από Jericho. Ξέρετε κανέναν Ιούδα που να έγινε ήρωας; Ούτε στο Ισραήλ…

Από τον Μιχ. Ιγνατίου
cyprus house of representatives Η αναβολή της συνάντησης των αρχηγών των κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, δεν σημαίνει απαραίτητα και αναζωογόνηση των ελπίδων μίας μεγάλης μερίδας του λαού, που δεν επιθυμεί προεδρικό υποψήφιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ, τα οποία μονοπωλούν την εξουσία με τη συνδρομή πάντα του ΔΗΚΟ και μερικές φορές και της ΕΔΕΚ. Είναι μία παράσταση που παρακολούθησε άπειρες φορές ο λαός της Κύπρου, και τα γεγονότα αποδεικνύουν και στους πλέον δύσπιστους πως η επανάληψη του λάθους, δεν είναι σοφή απόφαση. Το Κυπριακό βρίσκεται σε παρατεταμένο τέλμα, λόγω της Τουρκίας και των συνεχών υποχωρήσεων των πολιτικών μας, και η κατάσταση της οικονομίας -που αποτελεί πλέον το πρώτο εθνικό θέμα- απαιτεί ηθικό ηγέτη, με γνώσεις και το πλέον σημαντικό, που να είναι χορτασμένος από λεφτά.
Οι επιλογές, που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής οι κομματάρχες, στον κυπριακό λαό, δεν προσφέρουν ελπίδα, ούτε θα τερματίσουν την αγωνία του, για το μέλλον, εθνικό και οικονομικό, της χώρας. Αποτελούν συνέχεια ενός αποτυχημένου κατεστημένου, που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την καταστροφική πολιτική που ακολουθήθηκε, από την εισβολή μέχρι σήμερα. Και είναι ξεκάθαρο στον πολίτη, πως η επιμονή των πολιτικών για συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από το γνωστό πολιτικό και οικονομικό διεφθαρμένο κατεστημένο, οφείλεται στην απόφαση να διασώσουν τα «κεκτημένα» τους, αλλά και για να μην αποκαλυφθεί ποτέ το μέγεθος της λαμογιάς. Δυστυχώς, ο πολιτικός κόσμος και όσοι όριζαν τα της οικονομίας είναι εικόνα και ομοίωση των συναδέλφων τους στην Ελλάδα, από την οποία πήραν μόνο τα αρνητικά και άσχημα.
Ερωτώ: Πόσοι από αυτούς που συμμετείχαν στα κοινά, μπορούν να αντέξουν ενός πραγματικού «πόθεν έσχες»; Πόσοι εισήλθαν φτωχοί στην πολιτική και γενικώς στα κοινά και σήμερα μπορούν να δικαιολογήσουν τον πλούτο τους; Ελάχιστοι, είναι η εύκολη απάντηση.
Ο ΔΗΣΥπρότεινε ως υποψήφιο τον αρχηγό του και οι μεγαλόσχημοι του ΑΚΕΛ αναζητούν τον αντίπαλό του μέσα από το κόμμα. Εάν οι αρχηγοί του λεγόμενου «ενδιάμεσου χώρου» αποτύχουν να συμφωνήσουν -όπως φαίνεται- ποιες προτάσεις θα έχει ενώπιόν του ο λαός στις εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου και με δεδομένο ότι δεν θα σταθεί καμία ανεξάρτητη υποψηφιότητα εάν δεν υποστηριχθεί από ένα κόμμα, που έχει πελατεία. Η κατάσταση, όπως περιγράφεται παραπάνω, καταδικάζει τον κυπριακό λαό σε «μία από τα ίδια». Και αυτό είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κύπρου.
Άλλες κοινωνίες, θα θεωρούσαν «καμένη» μία υποψηφιότητα από ένα πολιτικό, όπως ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε καλέσει το λαό να υπερψηφίσει το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, που παρέδιδε το νησί στην επιρροή της Τουρκίας. Το ΑΚΕΛ, αν και υπό την πίεση των μελών του, αναγκάστηκε να υποστηρίξει με βαριά καρδιά το «ΟΧΙ», δεν έχει σημαντικές διαφορές στο εθνικό θέμα με τον κ. Αναστασιάδη. Η πολιτική τους για την οικονομία είναι εξίσου απαράδεκτη. Ο μεν ΔΗΣΥσκέφτεται πρώτα και πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το δε ΑΚΕΛ φανέρωσε ερασιτεχνισμό και ανικανότητα να δαμάσει τα ελλείμματα, σκεφτόμενο μόνο την κομματική του πελατεία.
Η Κύπρος χρειάζεται υποψήφιο με καθαρές θέσεις στο Κυπριακό και με άριστες γνώσεις για τη διεθνή οικονομία και ο οποίος δεν θα λειτουργήσει σαν τον μπακάλη του χωριού, που ξαφνικά ανακαλύπτει πως ο μαυροπίνακάς του δεν χωρά άλλα ονόματα οφειλετών. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι άσπιλος και αμόλυντος, πρέπει να ’ναι χορτασμένος και νοικοκύρης, για να βάλει σε μία τάξη την οικονομία και να ασχοληθεί με το Κυπριακό ως θέμα εισβολής και κατοχής. Οι ηγέτες του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, βρίσκονται ενώπιον ιστορικών ευθυνών και όταν ξανασυναντηθούν πρέπει να σκεφθούν μόνο το συμφέρον της πατρίδας και όχι τη διατήρηση των οφικίων τους. Διαφορετικά θα έχουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Μελετώντας όλα αυτά τα χρόνια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -ιδιαίτερα τα χρόνια του στο Προεδρικό Μέγαρο- διέγνωσα καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων. Αυτό τον οδήγησε σε λάθη και δεν αναφέρομαι μόνο στην επιλογή της κ. Πραξούλας, η οποία δυστυχώς έχει ράμματα για τη γούνα (του ΑΚΕΛ). Η πολλή σκέψη κύριε Πρόεδρε είναι το βασικό μειονέκτημα των ηγετών. Είμαι βέβαιος πως αν ενημερώσετε τον κ. Καρογιάν και τον κ. Ομήρου για τις σκέψεις σας, θα τις βρουν… ελκυστικές.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Είναι επιβεβαιωμένο. Το Ισραήλ διεμήνυσε ότι οι συμφωνίες κλείστηκαν με την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν επιθυμεί εκπλήξεις του στυλ «συνεταιρισμό με την Τουρκία» μέσω της λύσης του Κυπριακού…
http://http://kourdistoportocali.com/articles/www.philenews.com/el-gr/Apopsi-ston-F/5510/106389/michalis-ignatiou-ypopsifios-me-kathares-theseis

Εκπαίδευση …

Γράφει ο Δημήτρης Μ.
Το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θα ήθελαν οι διαχειριστές μας, είναι ένας κόσμος ενήμερος και μορφωμένος. Γι αυτό και ο πρώτος-πρώτος στόχος παντού και πάντα ήταν και είναι η παιδεία. Για την εποχή μας αρκεί να θυμηθεί ο καθένας μας τι έχει συμβεί από τότε που ήταν παιδί έως σήμερα. Από το κακό στο χειρότερο. Έχουν πετύχει να «μεγαλώνουν» παιδιά-παπαγάλους, εξαφανίζοντας από τα  βιβλία και τον τρόπο διδασκαλίας ο,τιδήποτε έχει σχέση με την σκέψη και την κριτική. Δεν χρειάζεται να κουραζόμαστε, σκέφτονται και πράττουν άλλοι για μας. Ασφαλώς υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις δασκάλων που δυστυχώς έχουν καταντήσει να είναι μια μικρή μειοψηφία.

12 Νοεμβρίου 1716-Ο 'Αγ.Σπυρίδων αποτρέπει τους καθολικούς απ'το να χτίσουν αλτάριο στον ναό του!

12 Νοεμβρίου 1716-Ο 'Αγ.Σπυρίδων αποτρέπει τους καθολικούς απ'το να χτίσουν αλτάριο στον ναό του!
Το 1716 οι Τούρκοι πολιορκήσανε στενά την Κέρκυρα. Πενήντα χιλ. στρατός και αρκετά καράβια κυκλώσανε το νησί και το απειλούσανε από στεριά και θάλασσα. Τα βαρβαρικά στρατεύματα είχαν συγκεντρωθεί στο ακρότειχος της πόλεως. Ο Πιζιάνης, πού ήταν αρχηγός κατά την πολιορκία εκείνη των δυνάμεων της Ενετικής Δημοκρατίας, περίμενε την μεγάλη επίθεση των έχθρων.
Τα ξημερώματα όμως της ημέρας εκείνης ήταν 11 Αυγούστου του 1976, παρουσιάζεται στα βαρβαρικά στίφη ο Άγιος Σπυρίδων. Στο δεξί χέρι κρατούσε αστραφτερό ξίφος. Με θυμό τους έδιωξε και τους τρομοκράτησε. Τα χάσανε οι Αγαρηνοί από την επιβλιτική εκείνη παρουσία και ορμή του Αγίου. Αφήσανε όπλα και ζώα και φύγανε πανικόβλητοι. Σε λίγο μάθανε όλοι, ότι είχε συμβεί το μεγάλο θαύμα.

Η ίδρυση της Κωνσταντινούπολης

Η ίδρυση της Κωνσταντινούπολης
Το δεύτερο γεγονός της βασιλείας του Κωνσταντίνου που, ύστερα από την αναγνώριση του Χριστιανισμού, έχει πρωταρχική σημασία, είναι η ίδρυση μιας νέας πρωτεύουσας στις ευρωπαϊκές ακτές του Βοσπόρου και στη θέση του αρχαίου Βυζαντίου.
Πριν από τον Κωνσταντίνο οι αρχαίοι είχαν πολύ καλά εκτιμήσει τις στρατηγικές και εμπορικές δυνατότητες που είχε το Βυζάντιο, λόγω της θέσης του στα σύνορα Ασίας και Ευρώπης και λόγω του ελέγχου που ασκούσε στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Επίσης ήταν πολύ κοντά στις κύριες εστίες των ένδοξων αρχαίων πολιτισμών.

AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ: Οι Τούρκοι ζητούν την επιστροφή των νησιών του Αιγαίου!

AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ: Οι Τούρκοι ζητούν την επιστροφή των νησιών του Αιγαίου!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 15, 2012
http://olympiada.files.wordpress.com/2012/05/ploia.jpg?w=320&h=195Το εγχειρίδιο Ιστορίας της γείτονος (έκδοση 1996, του Μεχμέτ Σακά) που τιτλοφορείται «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο», το οποίο… διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερεςτάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το…2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής. Η εργασία του εγκρίθηκε απ’ το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. -Σελίδα 19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή». -Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!) -Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία». -Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Βάση των ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου -μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!

H Ρωσία θα «βάλει πλάτη» στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία

H Ρωσία θα «βάλει πλάτη» στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 15, 2012

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της Ρωσίας, πραγματοποίησε τις πρώτες διεθνείς συναντήσεις του. Στις 11 και 12 Μαΐου στο Σότσι συναντήθηκε με τους ομολόγους του από τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία.

ΗΠΕΙΡΟΣ




Όλη η Ελλάδα έχει απίστευτες ομορφιές αλλά η Ήπειρος είναι σαν την παραμυθοχώρα…
Όποιος δεν την έχει ζησει έστω και λίγο, δεν μπορεί να καταλάβει για ποση ομορφιά μιλάμε….
Τι να πρωτοπιάσεις..αρχιτεκτονική, γεφυρια, εκκλησιές, μοναστηρια, αρχοντικά …ορεινα τοπία, ζαγορια, αστράκα, δρακόλιμνες..
ποτάμια , πηγές , νερομάνες…
ακτές πχ συβοτα…
μουσικές , λαϊκά πανηγύρια….
χλωρίδα, πανίδα
Εξαιρετικο!
Τα γεφυρια της Ηπειρου δεν ειναι μονο εργο αξιο προσοχης και παρατηρησης της τεχνης των τεχνιτων-μαστορων της εποχης.
Ειναι ενας ισχυρος συμβολισμος τοπικης ηθογραφιας και παραδοσης.
Τα Ηπειρωτικα γεφυρια ενωνουν ζωες,ψυχες,κοινωνιες,χωρια,ανθρωπους.
Το δαμασμα της φυσης – το περασμα των ποταμιων και χειμαρων – με τετοιο περιτεχνο τροπο με σκληρα σχεδον αφθαρτα υλικα απο ανθρωπους των βουνων της Ηπειρου μαρτυρα αδιασειστα το πεισμα και την υπομονη των Ηπειρωτων για ζωη και προοδο.
Σημερα αυτο δεν εχει σταματησει!! Τα ερημωμενα χωρια της φτωχοτερης γειτονιας της Ευρωπης γεφυρωνονται με ολους τους αποδημους Ηπειρωτες, με τις αδελφοτητες των Χωριων, με τις Ομοσπονδιες, με τους συλλογους σε ολη την γη.
Οι Ηπειρωτες στιγματισαν την δυσκολη γη τους οχι μονο με τα αηθαλη πετρινα περιτεχνα λαξευμενα γεφυρια αλλα και με τις προσωπικοτητες που γεννησε αυτη η ηρωικη γη.
Με εκτιμηση

Γαλατάς και εμπόριο

Η εμπορική κυριαρχία της περιοχής άνηκε στους
Ρωμιούς ενώ υπήρχε και δραστηριότητα Εβραίων
και Γάλλων. Η κατάσταση παρέμεινε η ίδια και
μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή με το ελληνικό
στοιχείο να αναπτύσσεται έχοντας υπό τον έλεγχό
του το εμπόριο της Πόλης. Το τέλος της ελληνικής
παρουσίας στο Γαλατά και το ευρύτερο Πέραν
ήρθε με τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955.
Τότε καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς τα
ελληνικά καταστήματα και διαπράχθηκαν
αποτρόπαιες βιαιοπραγίες κατά των ομογενών. Η
οργανωμένη βία οδήγησε στο πρώτο κύμα φυγής
των Ρωμιών από την Πόλη ακολουθούμενο από
την εγκατάσταση στην περιοχή Τούρκων και την
παράλληλη ανάληψη του εμπορίου από αυτούς.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Τουρκμένοι ο Δούρειος Ιππος της Αγκυρας

Μια πιο σαφή διάσταση των διαθέσεων των Τουρκμένων και κατ' επέκτασιν της Τουρκικής Κυβέρνησης δίνει ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κόμματος των Τουρκμένων Asam Adel ο οποίος ανέφερε ότι το ζήτημα του Κιρκούκ της πιο πλούσιας σε κοιτασμα πετρελαίου επαρχίς του Ιράκ (ενσωμάτωση των διαφιλονικούμενvn εδαφών) δεν είναι το πρόβλημα μεταξύ της Κυβέρνησης της Βαγδάτης και της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης του Ιρακινού Κουρδιστάν , αλλά είναι μια διαφορά ανάμεσα σε Κούρδους και Τουρκμένους καθώς στην επαρχία του Κιρκούκ υπάρχουν αυτόχθονες Τουρκμένοι οι οποίοι και επιθυμούν η Επαρχία να αποτελέσει μια αυτόνομη περιοχή στο Ιρακινό Κράτος.Σε περίπτωση συμφωνίας Κούρδων και Τουρκμένων πάνω σε βασικά ζητήματα τα όποια και θα επιτρέψουν την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, το 70% της διαφοράς επι του ζητήματος του Κιρκούκ θα έχει επιλυθεί (1)Ποιεί είναι οι Τουρκμένοι;

(2) Τουρκμένοι Οι Ιρακινοί Τουρκμένοι, που δεν διακρίνονται για την οργάνωσή τους ως φυλή, ισχυρίζονται ότι αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη εθνότητα του Ιράκ, μετά τους Ιρακινούς Σιίτες και Σουνίτες. Κατοικούν αποκλειστικά στο βόρειο Ιράκ, σ ένα τόξο που αρχίζει από το Tel Afar (δυτικά της Μοσούλης), διέρχεται από τη Μοσούλη, το Erbil, το Altun Kopru, το Κιρκούκ, το Tuz Khurmatu, το Kifri και καταλήγει στο Khaniqin. Ομιλούν μια τουρκική διάλεκτο, και παρά την εφαρμογή της πολιτικής αραβοποίησης από το Saddam Hussein, έχουν διαφυλάξει τη γλώσσα τους σε ικανοποιητικό βαθμό. Οι Ιρακινοί Τουρκμένοι πιθανόν είναι απόγονοι Τούρκων στρατιωτικών, που επάνδρωναν φρουρές στην περιοχή. Αναφορικά με τους Σιίτες Τουρκένους πιστεύεται ότι κατάγονται από φυγάδες, που κυνηγήθηκαν από τους Οθωμανούς, αν και οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των Σελτζούκων Τούρκων.

Ο Δαλάι Λάμα φοβάται πως η Κίνα σχεδιάζει τη δολοφονία του

Ο Δαλάι Λάμα φοβάται πως η Κίνα σχεδιάζει τη δολοφονία του

Ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών, Δαλάι Λάμα, φοβάται ότι η Κίνα ενδέχεται να σχεδιάζει να τον σκοτώσει, εκπαιδεύοντας γυναίκες πράκτορες με δηλητήριο στα μαλλιά και τα ρούχα τους, όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph.

Η Κίνα κυβερνά το Θιβέτ από το 1950 και οι κινεζικές αρχές έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα εξόριστους Θιβετιανούς, περιλαμβανομένου του Δαλάι Λάμα, ότι υπονομεύουν την εξουσία τους. Ο πνευματικός ηγέτης διέφυγε το 1959 στην Ινδία έπειτα από μια αποτυχημένη εξέγερση.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Σύσταση Πατριωτικού Κοινωνικού Μετώπου

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Σύσταση Πατριωτικού Κοινωνικού Μετώπου


 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Μόντι είπε: «Εμείς δεν έχουμε παραδώσει την εθνική μας κυριαρχία, όπως έκαναν οι Έλληνες».
            Ποιος είχε τάχα συμφέρον να κρύβει αυτή την αλήθεια από τον λαό μας; Γιατί ξαφνικά μετά τις εκλογές έπεσε πάνω από τη χώρα σαν μαύρο νέφος αυτή η συνωμοσία της σιωπής.
Σε δημόσια δήλωσή μου στις 11.V.2012  υπενθύμιζα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που το πρώτο του χρέος είναι η υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας, ότι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ο ελληνικός λαός καταδίκασε τα «Μνημονιακά» κόμματα είναι ότι παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους, χωρίς να προηγηθεί στρατιωτική ήττα όπως συνέβη στα 1941, όταν και πάλι ο Λαός και η ιστορία υπήρξαν αμείλικτοι απέναντι στον στρατηγό Τσολάκογλου, τον οποίο θεώρησαν προδότη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Αναγκαία και απαραίτητη η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Αναγκαία και απαραίτητη η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων


To έλλειμμα του σημερινού πολιτικού λόγου για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ελλάδος
1. Οι βάσεις των «Μνημονίων», που δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα, δεν είναι απλώς οικονομικές. Τα «Μνημόνια» δεν είναι  απλά δανειακά κείμενα που εκμεταλλεύονται οικονομικά τον οφειλέτη. Με τα «Μνημόνια» δεν επιδιώκεται μόνο η διασφάλιση με σκληρούς όρους των δανειζόμενων κεφαλαίων. Τα «Μνημόνια» έχουν στόχο την ολοκληρωτική κατάλυση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας ως κυρίαρχου κράτους.

Επιτέθηκε με ρουκέτα στην πεθερά του!

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012


Επιτέθηκε με ρουκέτα στην πεθερά του!

ΒΟΣΝΙΑΟλόκληρη ρουκέτα επιστράτευσε Βόσνιος προκειμένου να απαλλαγεί από την πεθερά του, χωρίς, ευτυχώς, να πετύχει το στόχο του, μιας και η γυναίκα επέζησε από την πρωτοφανή επίθεση του γαμπρού της… Ο Μίροσλαβ Μίλιτς αποφάσισε να καταφύγει στα άκρα μετά από άγριο καβγά που είχε με την πεθερά του, την οποία θεωρούσε υπεύθυνη για τον αποτυχημένο γάμο του.Αρχικά, ο δράστης εκτόξευσε αντιαρματική ρουκέτα στο σπίτι της. Ωστόσο, η πεθερά στάθηκε τυχερή στην ατυχία της και, αν και τραυματίστηκε σοβαρά, παρ’ όλα αυτά επέζησε. Ο Μίλιτς όμως δεν το έβαλε κάτω.
Μόλις αντιλήφθηκε ότι απέτυχε, προσπάθησε να αποτελειώσει την πεθερά του με ένα καλάσνικοφ, αλλά και πάλι αστόχησε. Εξίσου τυχεροί στάθηκαν ο σύζυγος και ο πατέρας της, που βρίσκονταν μαζί της στο σπίτι, αφού τη γλύτωσαν με ελαφρά τραύματα. Το δικαστήριο στη βόρεια Βοσνία έκρινε τον Μίροσλαβ Μίλιτς ένοχο για απόπειρα δολοφονίας και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 6½ ετών. 
http://www.philenews.com/digital/

Μάνος είπε...
Αν η πεθερά δυναστεύει τόν πεθερό τότε η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.
Θά δυναστεύει καί τόν γαμπρό.
Αν ο πεθερός ρίχνει σφαλιάρες στήν πεθερά τότε αυτή θά ξεσπά στόν γαμπρό.
από οπου καί νά τό δεί κανείς η ..πεθερά πάντα είναι πρόβλημα.
Η μόνη λύση είναι νά σχίσουμε δύο γάτες όχι μία!!!!!
Λύση δέν υπάρχει εάν η πεθερά μένει κοντά στό σπίτι σέ ακτίνα 9.000 κμ.!!!!
Nativist είπε...
Φαίνεται ότι οι πεθερές είναι ... διεθνώς πρόβλημα. Ένας Κινέζος μου έλεγε ότι ο παππούς του είχε παντρευτεί τρεις αδελφές (τότε επιτρεπόταν η πολυγαμία στην Κίνα). Όταν ο πατέρας του τον ρώτησε γιατί τρεις αδελφές, εκείνος απάντησε ότι ήταν ο μόνος τρόπος να έχει τρεις γυναίκες και μία μόνο πεθερά!

Ποιες υπηρεσιακές κυβερνήσεις είχε η Ελλάδα

Ποιες υπηρεσιακές κυβερνήσεις είχε η Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 16, 2012

Toυ Βασίλη Σκουλαράκου

Η δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Στο παρελθόν και μάλιστα όχι στο πολύ μακρινό, μόλις 23 χρόνια πριν, η Ελλάδα αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε υπηρεσιακές κυβερνήσεις, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε βουλευτικές εκλογές.

Δύο Ελληνικά Μουσεία συναγωνίζονται για το καλύτερο Ευρωπαϊκό Μουσείο 2012

Δύο Ελληνικά Μουσεία συναγωνίζονται για το καλύτερο Ευρωπαϊκό Μουσείο 2012

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 16, 2012
http://www.pinnokio.gr/Uploads/Articles/DYO-ELLHNIKA-MOYSEIA-SYNAGWNIZONTAI-GIA-TO-KALYTERO-EYRWPAIKO-MOYSEIO-2012/ArticleImage_22117-jpg.xpng?p=22117&w=330Yποψήφια για την ύψιστη ετήσια διάκριση «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2012» (European Museum Year Award) είναι, ανάμεσα σε 47 ευρωπαϊκά μουσεία, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Ρογδιά της Κρήτης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.
Το «Βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς» (ΕΜΥΑ) ιδρύθηκε το 1977, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ — ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΦΕΛΕΙΣ

XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ — ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΦΕΛΕΙΣ
Ένα μηνα πριν τις εκλογες του Μαιου του 12 ελαχιστοι γνωριζαν οτιδηποτε από τη οργανωση αυτή …Ξαφνικα το συστημα :
1. βαζει τα πιστα σκυλακια του ,τις εταιρειες δημοσκοπησεων και την εμφανιζουν ,αρχικα με 2,5% ,μετα με 3,5% …..4,5% και βαλε Ετσι την μαθαινει ο πολυς κοσμος
2. βαζει τα πιο μισητα στο λαο προσωπα ,(μετα τον ΓΑΠ)Μπεννυ,Σαμαρα,Καρατζαφερη από τα προεκλογικα μπαλκονια να οριονται δηθεν για τον φασιστικο κινδυνο ….( είναι οπαδοι του Χιτλερ !!!! χαιρετουν ναζιστικα !!!! και άλλες τετοιες ευκολα αποδεικνυομενες παπαριες)
Όταν ακους καποιον που θες να τιμωρησεις εκλογικα να σου ουρλιαζει «μακρυα από τον βεελζεβουλ» …τι άλλο εκτος από βεελζεβουλ θα ψηφισεις;
3. οι δημοσιογραφοι τους καλουν στα πανελ τα προεκλογικα ,αλλα αυτοι δεν πανε ….αντιθετα γυρνουν τις γειτονιες και τα χωρια και το παιζουν διωκομενοι …ότι το «συστημα» τους φοβαται και δεν τους καλει και αλλα ωραια .Μια λεπτομερεια : τα γλοιωδη δημοσιογραφακια ουτε μια φορα δεν λενε στις εκπομπες τους ότι πχ « καλεσαμε την ΧΑ και δεν ηρθε « ,επιτρεποντας τους
να σπεκουλαρουν ολη μερα τους διωκομενους
4. μετεκλογικα το παιχνιδι χοντραινει ,ξερουν καλα ότι τους ψηφισαν ανθρωποι από αντιδραση και μονο ,που ουτε τη φατσα του αρχηγου δεν γνωριζαν ,κι αυτοι οι ανθρωποι θα ΨΑΞΟΥΝ ισως να δουν τι ψηφισαν .Και μαλιστα ορισμενοι ψαγμενοι θα κοιταξουν και προγραμματα και θεσεις και ιστορια της οργανωσης .Και τι κανουν τοτε ;;;; Ριχνουν το σαιτ τους !!!!!!! βεβαια οι ιδιοι τα ριχνουν σε διεθνη συνομωσια εναντιον τους, αλλα παπαριες …οι ιδιοι το προκαλεσαν όπως αποδεικνυει η αλληλογραφια της Worldpress.Και γιατι ;;;
Για να μην βρισκει κανενας μετα αποδεικτικα στοιχεια εναντιον τους όπως ,θεσεις τους για ΕΕ ,χρεος ,μνημονια , ΝΑΤΟ , θρησκεια ,σατανισμο,παγανισμο ,απειλες κατά ζωης δημοσιογραφων και αλλα τετοια «μπουμπουκια»
5.Τωρα ,μετεκλογικα ,τους εμφανιζουν τα καναλια ,αλλα πως ;; με στημενες ερωτησεις ,βολικες γι αυτους και στην ουσια προπαγανδας .Το δε ιστορικο επιπεδο των δημοσιογραφων είναι αστα να πανε …..
6 .κορυφαια διαφημιση από τον Προεδρο της Δημοκρατιας !!!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ το 7ο ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ στην τελικη συσκεψη !!!!!!
Χαρα της προπαγανδας για τη ΧΑ « Οριστε Λαε μας εδιωκαν και τωρα με την ψηφο σου ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ «
Ετσι το συστημα μεγαλωσε με στοργη το αυγο του φιδιου ,ωσπου βγηκε απ το κελυφος …το θεμα είναι ΓΙΑΤΙ;;;
ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ;;; Θελει απλα ένα αντιπαλο δεος σε μια κοινωνια που μετατοπιζεται αριστερα και ριζοσπαστικοποιειται …’η ετοιμαζουν κατι «μεγαλυτερο»?

Οι ΗΠΑ απειλούν τη Ρωσία με υπερόπλο

Οι ΗΠΑ απειλούν τη Ρωσία με υπερόπλο

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 16, 2012

Το υπερηχητικό όπλο, την ανάπτυξη του οποίου οι ΗΠΑ μπορούν να ολοκληρώσουν ήδη έως το 2015, είναι πολύ επικίνδυνο για τη Ρωσία. Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές έρευνες στον τομέα αυτόν ξανάρχισαν μόλις τρία χρόνια πριν.

Ο αντιπρόεδρος επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του υπερηχητικού όπλου υλοποιείται από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο των προγραμμάτων Χ-51, Falcon, HiFire, HyFly και αποτελεί «ιδιαίτερο κίνδυνο από την άποψη της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας». Κατά τα λεγόμενά του η Ρωσία σήμερα υστερεί των ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα, μάλιστα κάποτε οι ρωσικές σχετικές επεξεργασίες υπερέβαιναν τα αμερικανικά ανάλογα.
Voice Of Russia

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 16, 2012
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ !ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΚΑΘΕΚΤΗ !

AΛΒΑΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ!

AΛΒΑΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 18, 2012
antigonea-1-naiΈνας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Ευρώπης, που μίλησε πριν μερικές ημέρες στα Γιάννινα, ο Αλβανός Νεριτάν Τσέκα, παραδέχεται… την ελληνική προέλευση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αλβανία! Ο σπουδαίος αρχαιολόγος παρουσίασε το …
ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Χαονίας, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με τις ανασκαφές που έκανε ο Σωτήρης Δάκαρης στην Ήπειρο.

1922

..το 1922 έλαβε χώρα η μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισε ο Ελληνισμός στην ιστορία του! Τότε το Γένος μας δεν έχασε απλώς ένα τμήμα του, αλλά στην κυριολεξία απώλεσε τον μισό εαυτό του!!! (Κατά διαφόρους υπολογισμούς, οι Έλληνες του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους ήταν περίπου άλλοι τόσοι). Δεν επρόκειτο απλώς για υποδούλωση, αλλά για γενοκτονία και ξεριζωμό με ενάμισι εκατομμύριο νεκρούς και αγνοούμενους και άλλους τόσους πρόσφυγες. Έτσι, μιλάμε για τις Χαμένες Πατρίδες της Μικράς Ασίας, που αποτελούσε ως τότε το ένα από τα δυο πόδια του Ελληνισμού…

ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΟΣΟ ΖΩ – ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΟΣΟ ΖΩ – ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 19, 2012
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Η εξόντωση των Ποντίων και όλων των άλλων λαών της Οθωμανικής
Αυτοκρατορίας, οι οποίοι δεν ήταν Τούρκοι, άρχισε από την εποχή του Β’ Γερμανικού
Ράιχ, όταν ο Κάιζερ Β’, έθεσε υπό την προστασία του την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Το 1908, οι Νεότουρκοι, φορέας του παντουρκισμού, με Γερμανούς συμβούλους

Έρνεστ Χέμινγουέι: “Στην προκυμαία της Σμύρνης”

Έρνεστ Χέμινγουέι: “Στην προκυμαία της Σμύρνης”
΄
Η Μικρασιατική Καταστροφή όπως την έζησε και την κατέγραψε ο μεγάλος Νομπελίστας

«Το χειρότερο, είπε, ήταν οι γυναίκες με τα νεκρά παιδιά. Δε μπορούσαμε να τις πείσουμε να μας δώσουν τα πεθαμένα παιδιά τους. Είχαν τα παιδιά τους, νεκρά ακόμα και έξι μέρες, αλλά δεν τα εγκατέλειπαν. Δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τελικά έπρεπε να τους τα πάρουμε με τη βία.»

MOLDOVA DELETED. Μολδαβικό έθνος δεν υπάρχει!!

MOLDOVA DELETED. Μολδαβικό έθνος δεν υπάρχει!!



undefined
Γράφει ο Αντγος (ε.α.) Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης

Το έθνος της Μολδαβίας δεν υπάρχει πλέον. Αυτή ήταν η συμφωνία(!!) που έγινε πρόσφατα (3 Μαΐου 2012) από τους προέδρους της Μολδαβίας και της Ρουμανίας, τον Νικόλαο Τιμοφτί και Τραϊάν Μπασέσκου αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, η τελευταία απογραφή στην Μολδαβία έδειξε ότι η πλειοψηφία των Μολδαβών, δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Ρουμάνους, παρά τις ομοιότητες μεταξύ των δύο εθνών και την ιστορική συνύπαρξή τους.

Αν ρωτήσουμε κάποιον τι του έρχεται πρώτα στο νου με το άκουσμα της λέξης «Μολδαβία» θα απαντήσει όμορφα, πολύ όμορφα κορίτσια. Οι πιο ενημερωμένοι θα πουν ότι πρόκειται για την φτωχότερη χώρα της Ευρώπης, με γεωργική παραγωγή και η οποία παράγει και εξαίρετο κρασί. Η Δημοκρατία του Μόλδοβα λοιπόν ή Μολδαβία, όπως είναι επίσης γνωστή, είναι χώρα που βρίσκεται ανάμεσα στη Ρουμανία από τα δυτικά και την Ουκρανία από τα ανατολικά. Τα σύνορά της με τη Ρουμανία οριοθετούνται από το ρου των ποταμών Προύθου και κάτω Δούναβη. Υπήρξε μέλος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1945 ως το 1991 ως Μολδαβική Σοσιαλιστική Σοβιετική Δημοκρατία. Κήρυξε την ανεξαρτησία της στις 27 Αυγούστου του 1991. 

Τ Α Σ Ο Σ Χ Α Λ Κ Ι Α Σ: «Την παράδοση και τα μάτια σας !!..»

Τ Α Σ Ο Σ Χ Α Λ Κ Ι Α Σ: «Την παράδοση και τα μάτια σας !!..»

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 3, 2012
20120603-204502.jpgΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
Γράφει ο Δημήτρης Κραουνάκης
Φωτογραφίες από το αρχείο του Λάκη Χαλκιά.
Εκατόν πενήντα πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τότε που οι κομπανίες των Χαλκιάδων άρχισαν να γυρίζουν από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό παίζοντας και τραγουδώντας τις χαρές και τις λύπες του λαού μας, σε γιορτές, σε γάμους, σε πανηγύρια δημιουργώντας και αντλώντας από την μεγάλη δεξαμενή της μουσικής παράδοσης του τόπου μας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, στην επαφή λαών και πολιτισμών, σε αυτό το σταυροδρόμι της ανθρώπινης ιστορίας που λέγεται Ελλάδα. Διατήρησαν αυτόν τον θησαυρό μέχρι τις μέρες μας, παραδίδοντας τον από πατέρα σε γιο σε πέντε γενιές, ατόφιο με τιμιότητα και αγάπη πλουτίζοντας τον με νέα κάθε φορά ακούσματα και νέες αξίες από τις λαϊκές εμπειρίες της κάθε γενιάς…

Πως η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ επηρεάζει τους εξοπλισμούς της Ρωσίας!

Πως η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ επηρεάζει τους εξοπλισμούς της Ρωσίας!



Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας εκφράζει τις ανησυχίες του για τις αμυντικές δαπάνες των 120 δις δολαρίων που έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Δαπάνες που γίνουν για εξοπλισμούς μέχρι το 2020. Το Υπουργείο Οικονομικών φοβάται ότι αυτές οι δαπάνες θα θα μπορούσαν να επηρεάσουν σοβαρά τα οικονομικά της Ρωσίας, γι 'αυτό θέλει να κάνει περικοπές. Το δίλημμα αμυντικές δαπάνες ή χρηματοπιστωτική σταθερότητα υπάρχει και στη Μόσχα, σύμφωνα με όσα γράφει το Stratfor. Το ενδιαφέρον της ανάλυσης του Stratfor ,έχει να κάνει και με τη χώρα μας καθώς όπως αναφέρει πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ επηρεάζει τις οικονομικές αποφάσεις της Μόσχας!

Η Ρωσία έχει βγει σχεδόν αλώβητη από την πρόσφατη οικονομική κρίση και έχει $ 600 δισ. ταμειακών αποθεμάτων. Επί του παρόντος, τα ρωσικά σχέδια προβλέπουν 1.5 % έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2012 - για όσο διάστημα οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι.