Ετικέτες

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Στο εδώλιο στέλεχος της ΕΥΠ για κατασκοπεία


Στο εδώλιο στέλεχος της ΕΥΠ για κατασκοπεία


Με την κατηγορία της κατασκοπείας και της ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση παραπέμπεται να δικασθεί τους επόμενους μήνες υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ! Είναι η πρώτη φορά που ανώτερος υπάλληλος της ΕΥΠ κατηγορείται για αυτό το αδίκημα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με βούλευμα που εκδόθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2011 το στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών φέρεται ότι παρακράτησε παρανόμως _και έκανε αποκλειστική χρήση_ απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που αφορούσαν την ασφάλεια του κράτους. Από την άλλη πλευρά ο κατηγορούμενος μιλά για σκευωρία σε βάρος του και για ενδοϋπηρεσιακές σκοπιμότητες.

Έλληνες Ζωγράφοι: Παπά Αγλαΐα (1903-1984)



Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Έλληνες Ζωγράφοι: Παπά Αγλαΐα (1903-1984)


Κερκυραία μαθήτρια του Κ.Παρθένη
   
Η ζωγράφος Αγλαΐα Παπά γεννήθηκε το 1903 στη Κέρκυρα. Τα πρώτα της μαθήματα τα πήρε στη γενέτειρα της από τον Κωνσταντίνο Παρθένη. Ήταν   η αγαπημένη του μαθήτρια στο νησί αλλά και  στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς και στο προσωπικό του εργαστήριο, μέχρι το 1931, που  τελείωσε τις σπουδές της και έφυγε από την Αθήνα. 

J. D. Pollet - Bassae: Κινηματογραφική μελέτη σε έναν αρχαίο Ναό


Ἀναγράφω... - J. D. Pollet - Bassae: Κινηματογραφική μελέτη σε έναν αρχαίο Ναό [Video]

Link to Ἀναγράφω...


Posted: 26 Nov 2011 03:24 AM PST

Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας
 πριν από την εγκατάσταση του στεγάστρου το 1986
Το 1964 ο γάλλος σκηνοθέτης Jean-Daniel Pollet γνωστός για τις ποιητικές του προσεγγίσεις, επιχειρεί μια σύντομη κινηματογραφική μελέτη σε έναν αρχαιοελληνικό Ναό, σε ένα μέρος όπου βρήκε «το υπαρξιακό και καλλιτεχνικό του καταφύγιο και ορμητήριο». Η επιλογή της τοποθεσίας έτσι δεν είναι τυχαία. Ένα ερημικό τοπίο που ο μενεξεδένιος του ουρανός «προσπαθεί να σε πείσει ότι είναι μεσογειακό», μα και τόσο επιβλητικό όσο «τα πετρωμένα δέντρα που μιμήθηκαν την κλασσική μορφή ενός Ναού», αυτού του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο καλοδιατηρημένους ναούς στην Ελλάδα, ίσως έργο του Ικτίνου,  που δυστυχώς έπεσε και αυτός θύμα των Ευρωπαίων αρχαιοκαπήλων. Μα η ταινία δεν έχει σκοπό να μιλήσει για ερείπια. Το ιστορικό υπόβαθρο χάνεται μαζί με τον κοιμώμενο Χρόνο, όπως ίσως και κάθε γεωγραφικός προσδιορισμός αυτού του συνάμα άγριου και ήρεμου τοπίου του όρους Κωτιλίου στην Φιγαλεία. Η αφήγηση σε κείμενο του Alexandre Astruc υποβάλλεται μαζί με την μουσική του Αντουάν Ντιαμέλ και την απουσία κάθε άλλου ανθρώπινου στοιχείου. Ένα δοκίμιο για την αιώνια φθορά, τον Χρόνο... Απολαύστε το:

Η S&P υποβάθμισε το Βέλγιο – Το κερδοσκοπικό παιχνίδι στα ..φόρτε του!


Η S&P υποβάθμισε το Βέλγιο – Το κερδοσκοπικό παιχνίδι στα ..φόρτε του!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 26, 2011
Το δικό τους παιχνίδι συνεχίζουν να παίζουν εδώ και λίγες ημέρες οι οίκοι αξιολόγησης.
Μετά την υποβάθμιση της Πορτογαλίας, προ ημέρών, από την Fitch, της Ουγγαρίας που ξανακυλά στα νύχια του ΔΝΤ από την Moody’s, ήρθε η σειρά του ακυβέρνητου Βελγίου, να υποβαθμιστεί από τον τρίτο μεγάλο οίκο αξιολόγησης S&P.
Μοιάζει λες και συντεταγμένα και οι τρεις, κάναν από μια υποβάθμιση για να παίξουν το παιχνίδι τους.
Η S&P υποβάθμισε το Βέλγιο στο “AA” από “ΑΑ+”, θέτοντας αρνητικές προοπτικές.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας καταβάλει το χαράτσι για τους φτωχούς…


Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας καταβάλει το χαράτσι για τους φτωχούς…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 26, 2011

…αναμένεται η απάντηση Σηφουνάκη. Μάλλον θα δώσει σπίτια στους αστέγους πληρώνοντας τους παράλληλα και το χαράτσι. Δεν θα το αφήσει έτσι ο Νίκος…

Image
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας καταβάλει το χαράτσι για τους φτωχούς – Θα δώσει στο Βενιζέλο 50.000 ευρώ!

Το τέλος ακίνητης περιουσίας για τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, είναι διατεθημένος να καταβάλει, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Μητροπολίτης
Μεσογαίας Νικόλαος.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΟ «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»Η Τουρκία αντιμέτωπη με το παρελθόν της



ΠΈΜΠΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΟ «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»Η Τουρκία αντιμέτωπη με το παρελθόν της

Είναι καιρός να αναπαυθούν επιτέλους οι ψυχές των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας , της Ιωνίας και της Κωνσταντινούπολης.Δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία.
Λιάνα Μυστακίδου
Η τουρκική κοινή γνώμη έκπληκτη παρακολουθεί τις συζητήσεις που γίνονται για τα γεγονότα στο Ντερσίμ , όπου σφαγιάστηκαν χιλιάδες Αλεβήδες-Κούρδοι που εξεγέρθηκαν το 1938. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν γνώριζε ο Κεμάλ τι συνέβη ή αν έδωσε την εντολή της σφαγής των αμάχων.

Κατέβηκε στα παράλια της Συρίας το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας


ΠΈΜΠΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Κατέβηκε στα παράλια της Συρίας το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας

Παρακολουθεί με ανήσυχα βλέμματα η Άγκυρα τις κινήσεις της Μόσχας.
Η Άγκυρα παρακολουθεί με ιδιαίτερο προβληματισμό την νέα κίνηση της Μόσχας και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία υψώνει το ανάστημα της.
Σύμφωνα με τα τουρκικά και τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις στα ανοιχτά των παραλίων της Συρίας. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την νέα κίνηση της Μόσχας.

Ναυτικά γυμνάσια του κινεζικού στρατού στον Ειρηνικό


ΠΈΜΠΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ναυτικά γυμνάσια του κινεζικού στρατού στον Ειρηνικό



Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει στα τέλη Νοεμβρίου ναυτικά γυμνάσια στη «δυτική περιοχή του Ειρηνικού ωκεανού», μέσασε πλαίσιο αυξημένων εντάσεων σε εδάφη που διεκδικούν και γείτονες της Κίνας. «Το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού θα πραγματοποιήσει γυμνάσια στα τέλη Νοεμβρίου στη δυτική περιοχή του Ειρηνικού ωκεανού», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τετάρτη το βράδυ το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.
Το κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί τακτικά τέτοια γυμνάσια, όπως και άλλες χώρες.
«Πρόκειται για εκπαίδευση ρουτίνας που προβλέπεται από το ετήσιο χρονοδιάγραμμά μας και που δεν στρέφεται εναντίον καμιάς ιδιαίτερης χώρας και δεν έχει κανέναν ιδιαίτερο στόχο», διευκρινίζει το υπουργείο.

Συμφωνία Άγκυρας με τη Shell Διεξαγωγή ερευνών στα ανοικτά της Αττάλειας



ΠΈΜΠΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Συμφωνία Άγκυρας με τη Shell Διεξαγωγή ερευνών στα ανοικτά της Αττάλειας

Συμφωνία Άγκυρας με τη Shell

Συμφωνίες έρευνας, παραγωγής και διανομής πετρελαίου μεταξύ της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ) και της εταιρείας “Shell” για τη Νοτιοανατολική Τουρκία και τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αττάλειας, υπογράφηκε σήμερα στην Αγκυρα.

Ο Αρχηγός της ΕΦ ενημέρωσε την ΕΕ για την Κυπριακή Προεδρία-Ολοκληρώθηκε η Εθνική Ασκηση ''Λεωνίδας''



ΠΈΜΠΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ο Αρχηγός της ΕΦ ενημέρωσε την ΕΕ για την Κυπριακή Προεδρία-Ολοκληρώθηκε η Εθνική Ασκηση ''Λεωνίδας''

Οι προτάσεις για την ομαδοποίηση και κοινή χρήση των στρατιωτικών δυνατοτήτων (pooling and sharing), που αποτελεί πρωτοβουλία των κρατών μελών για την ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών Στρατιωτικών Δυνατοτήτων, ήταν το βασικό θέμα της σημερινής Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στη Σύνοδο, την Κύπρο εκπροσώπησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.

Ρωσικές προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ για αντιπυραυλική ασπίδα



ΤΕΤΆΡΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ρωσικές προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ για αντιπυραυλική ασπίδα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε σήμερα να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους Ισκαντέρ στο θύλακο του Καλίνινγκραντ, στις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αναπτύσσουν χωρίς παραχωρήσεις την αντιπυραυλική ασπίδα τους στην Ευρώπη.

Γερμανία: Απέτυχε η δημοπράτηση 6 δισ. ομολόγων, άναυδες οι αγορές


Στη νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές χρήματος απέδωσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας την αποτυχία πλήρους διάθεσης δεκαετών ομολόγων που δημοπράτησε.
Ο Οργανισμός διακράτησε τίτλους αξίας 2,356 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ διέθεσε 3,644 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,98%. Αρχικώς το Βερολίνο στόχευε στην άντληση ποσού 6 δισ. ευρώ. Το επίπεδο διακράτησης είναι περίπου διπλάσιο του συνήθους, που κυμαίνεται περί το 20% της έκδοσης, ανέφερε εκπρόσωπος του.

Συρία: Θα εκπαιδεύσει η Γαλλία τους Σύρους λιποτάκτες;


Συρία: Θα εκπαιδεύσει η Γαλλία τους Σύρους λιποτάκτες;

Le Nouvel Observateur
Σύροι λιποτάκτες που εντάχθηκαν στο κίνημα
διαμαρτυρίας έναντι του καθεστώτος Αλ-Άσαντ  
Σύμφωνα με το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «η Αλυσοδεμένη Πάπια» (leCanard enchaîné), Γάλλοι  πράκτορες που βρίσκονται ήδη στον Λίβανο και την Τουρκία «έχουν την αποστολή να εκπαιδεύσουν τις πρώτες μονάδες του Ελευθέρου Συριακού Στρατού».

Αξιωματικοί των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών εστάλησαν στο βόρειο
Λίβανο και την Τουρκία με την αποστολή να δημιουργήσουν τα πρώτα αποσπάσματα του Ελευθέρου Συριακού Στρατού με τους λιποτάκτες που έφυγαν από την Συρία, δημοσιεύει «η Αλυσοδεμένη Πάπια»  στις 23 Νοέμβριου. 
«Μερικά μέλη της υπηρεσίας δράσης και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της DGSE (γαλλικές μυστικές υπηρεσίες) είναι ήδη στην Τουρκία, έτοιμα εάν τους δίνεται η εντολή, να εκπαιδεύσουν αυτούς τους λιποτάκτες στον αντάρτικο πόλεμο των πόλεων», επιβεβαιώνει το περιοδικό.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΑ ΚΑΝΑΔΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ.Οι Καναδοί ήλθαν για να μείνουν


ΠΈΜΠΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΑ ΚΑΝΑΔΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ.Οι Καναδοί ήλθαν για να μείνουν

Λιάνα Μυστακίδου

Ο υπουργός άμυνας του Καναδά Peter Mackay που μετείχε στη σύνοδο του Φόρουμ για τη Διεθνή Ασφάλεια, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Χάλιφαξ με τη συμμετοχή 300 εκπροσώπων από 39 χώρες, δήλωσε ότι τα πολεμικά πλοία HMCS Vancouver και  HMCS Charlottetown που μετείχαν στην στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λιβύης, θα παραμείνουν στη Μεσόγειο. Τα πλοία θα είναι έτοιμα να λάβουν μέρος στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις ( Operation Avtive Endeacour). Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιηθούν για την άμεση μεταφορά Καναδών πολιτών από τη Συρία σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν επίκειται στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας, ο κ. Mackay είπε: «Είναι νωρίς για να πει κανείς κάτι για αυτό το  θέμα. Τα Η.Ε δεν μπόρεσαν να λάβουν ακόμα καμία απόφαση. Ο Καναδάς είναι έτοιμος να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια στο ζήτημα της Συρίας».
http://www.elzoni.gr/html/ent/926/ent.15926.asp 

Ε.Ε. και Η.Π.Α. πραγματοποιούν stress-tests για κυβερνοεπιθέσεις



ΤΕΤΆΡΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ε.Ε. και Η.Π.Α. πραγματοποιούν stress-tests για κυβερνοεπιθέσεις

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑπραγματοποιούν από κοινού stress-tests στις υποδομές τους με στόχο τον έλεγχο των αντοχών τους για τις περιπτώσεις ευρείας κλίμακας κυβερνοεπιθέσεων.
Τα stress-tests πραγματοποιούνται μετά από αντίστοιχες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε Ευρωπαϊκές χώρες νωρίτερα μέσα στο έτος. Το σχόλιο των οργανωτών μάλιστα από τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών ήταν πως θα πρέπει να αυξηθούν οι προσπάθειες προστασίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠ Πακιστανός κατάσκοπος



ΤΕΤΆΡΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠ Πακιστανός κατάσκοπος

Στα χέρια της «αστυνομίας» του ψευδοκράτους βρίσκεται εδώ και μια βδομάδα άτομο που φέρεται να επιδιδόταν σε κατασκοπεία εις βάρος του κατοχικού στρατού και υπέρ της ΚΥΠ. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τ/κ ΜΜΕ τα οποία αναφέρονται στη σύλληψη, στις 15 Νοεμβρίου ανήμερα δηλαδή της επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ενός Πακιστανού ο οποίος είναι παντρεμένος με Τ/Κ και ως εκ τούτου έχει την «υπηκοότητα» της «ΤΔΒΚ».