Ετικέτες

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ε.Ε. και Η.Π.Α. πραγματοποιούν stress-tests για κυβερνοεπιθέσεις



ΤΕΤΆΡΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ε.Ε. και Η.Π.Α. πραγματοποιούν stress-tests για κυβερνοεπιθέσεις

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑπραγματοποιούν από κοινού stress-tests στις υποδομές τους με στόχο τον έλεγχο των αντοχών τους για τις περιπτώσεις ευρείας κλίμακας κυβερνοεπιθέσεων.
Τα stress-tests πραγματοποιούνται μετά από αντίστοιχες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε Ευρωπαϊκές χώρες νωρίτερα μέσα στο έτος. Το σχόλιο των οργανωτών μάλιστα από τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών ήταν πως θα πρέπει να αυξηθούν οι προσπάθειες προστασίας.


Neelie Kroes, επίτροπος στην Ε.Ε. για την Ψηφιακή Ατζέντα και μια εκ τωνΑντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε πως οι πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις ευρείας κλίμακας δείχνουν πως χρειάζεται παγκόσμια δράση για την αντιμετώπιση τους. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι οι σημερινές ασκήσεις δίνουν πολύτιμα μαθήματα στους ειδικούς και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι ασκήσεις περιελάμβαναν δύο σενάρια. Το πρώτο αφορούσε μια κυβερνοεπίθεση με στόχο την προσπάθεια κλοπής μυστικών πληροφοριών από τις υπηρεσίες ασφάλειας της Ε.Ε. και ταυτόχρονα ανεβάσματος αυτών των πληροφοριών online. Το δεύτερο σενάριο ήταν εξίσου σοβαρό και αφορούσε σε προσπάθειες διατάραξης των συστημάτων ελέγχου σε βιομηχανίες παραγωγής ενέργειας.

Τα σενάρια σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε πλευρά να είναι σε θέση να γνωρίζει άμεσα ποιος είναι σε θέση να βοηθήσει από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και τι ακριβώς βοήθεια μπορεί να προσφέρει για την αντιμετώπιση τους.


Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου