Ετικέτες

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΛΥΣΗ:Λιβύη: Η «ενεργειακή συγκυρία» της απόφασης του ΟΗΕ


ΑΝΑΛΥΣΗ:Λιβύη: Η «ενεργειακή συγκυρία» της απόφασης του ΟΗΕ…

undefined
Κι όμως, η ημερομηνία απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη και η έναρξη των «πολεμικών προετοιμασιών» δεν ήταν τυχαία…
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 18η Μαρτίου, ημερομηνία λήψης της απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την έγκριση επιβολής «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» (no fly zone) υπεράνω της Λιβύης, επελέγη σκόπιμα, αφού νωρίτερα δεν ήταν δυνατό να ληφθεί τέτοια απόφαση για έναν σημαντικό οικονομικό λόγο:

Γιατί ονόμασαν το κοίτασμα φυσικού αερίου ΛΕΒΙΑΘΑΝ.


Γιατί ονόμασαν το κοίτασμα φυσικού αερίου ΛΕΒΙΑΘΑΝ.

Του  Απόστολου Παπαδημητρίου
Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου υπό τον πυθμένα της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου είναι τεράστια! Η άπληστη για κατανάλωση ενέργειας κοινωνία δυτικού τύπου έχοντας σαφή την αίσθηση των συνεπειών από την ολοένα και αυξανόμενη τιμή των υγρών καυσίμων, λόγω της επικείμενης εξάντλησης των πετρελαιοπηγών, αναζητά εναγωνίως νέες πηγές.
Θα ήταν αφελές να δεχθούμε ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ήσαν ώς πρόσφατα άγνωστα στους διεθνείς επιστημονικούς και κατ’ επέκταση πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους. Το γιατί εκδηλώνεται τόσο έντονη κινητικότητα από το τέλος του παρελθόντος έτους, εμείς, οι “κοινοί θνητοί”, θα το πληροφορηθούμε αργότερα, όταν τα σχέδια τεθούν σε εφαρμογή με συνέπειες πέρα από τις οικονομικές τόσο πολιτικές όσο και στρατιωτικές.
Προ εβδομάδων αμερικανοϊσραηλινή κοινοπραξία επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις για το μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν, ανακοινώνοντας τη μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτάσματος αερίου την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Noble Energy και της ισραηλινής Delek το Λεβιάθαν περιέχει 450 δισ. κυβικά μέτρα.Γιατί όμως οι Ισραηλινοί απεκάλεσαν το κοίτασμα Λεβιάθαν;
Λεβιάθαν είναι σύνθετη εβραϊκή λέξη που ερμηνεύεται ως “σύνολο δρακόντων” και μεταφορικά ως τεράστιο και τερατώδες. Λεβιάθαν είναι και ο τίτλος έργου του Άγγλου συγγραφέα-φιλοσόφου Τόμας Χόμπς (1651).
Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι: “Λεβιάθαν ή το αντικείμενο, η μορφή και η ισχύς μιας Κοινοπολιτείας εκκλησιαστικής και πολιτικής”. Κατά τον συγγραφέα ο άνθρωπος δεν έχει αγαθή φύση αλλά είναι εκ φύσεως εγωιστής και ηδονιστής.
Το γεγονός ότι τα ανθρώπινα κίνητρα οδηγούνται, σύμφωνα με τη φύση τους, από προσωπικό συμφέρον, θα μπορούσε να είχε καταστροφικές συνέπειες.
Ανεξέλεγκτοι, οι άνθρωποι, και καθοδηγούμενοι από την εσωτερική δυναμική τους, το πιθανότερο είναι πως θα αλληλοκαταστραφούν. Τις ελπίδες για διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης ο Χομπς εναποθέτει στο Κράτος (Λεβιάθαν), είτε με τη μορφή της απόλυτης μοναρχίας, είτε με τη μορφή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι αυτό το Κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας και της απόλυτης εξουσίας. Γράφει σε κάποιο σημείο: «Ιδού, λοιπόν, η γένεση εκείνου του μεγάλου Λεβιάθαν, ή μάλλον (για να μιλήσουμε με μεγαλύτερο σεβασμό) εκείνου του θνητού θεού, στον οποίο οφείλουμε, ύστερα από τον αθάνατο θεό, την ειρήνη και την διαφέντεψή μας».
Με λόγια παχιά μας έχει θρέψει η Δύση και με το παραπάνω. Σήμερα βέβαια δεν ζούμε τον γιγαντισμό του κράτους, όπως στις κομμουνιστικές κοινωνίες, αλλά τον αντίποδα, δηλαδή την αυτοκατάργησή του μέσα από την εκχώρηση πλείστων όσων δικαιοδοσιών αυτού, αλλά και της περιουσίας του σε υπερκρατικά και άκρως σκοτεινά κέντρα εξουσίας και στο αδηφάγο κεφάλαιο! Μήπως Λεβιάθαν είναι στις ημέρες μας ο πανίσχυρος μηχανισμός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των σιωνιστών, που θα κινήσει τα νήματα για τις όποιες οικονομικές, πολιτικές και γεωστρατηγικές μεταβολές στην έκταση του πλανήτη;
Τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου σημάδεψε η προϊούσα ψυχρότητα των σχέσεων Τουρκίας Ισραήλ, η οποία έφθασε σε παροξυσμό όταν ο Ερντογάν μίλησε κατά του Ισραήλ με την ανθρώπινη και όχι τη διπλωματική γλώσσα. Αυτό έδωσε πρώτης τάξεως άλλοθι στην ελληνική διπλωματία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στη θέρμανση των σχέσεων της χώρας μας με το Ισραήλ, από το οποίο πολλοί ελπίζουν να δώσει ένα “καλό μάθημα” στον επίβουλο γείτονα! Δύο παρατηρήσεις:
Η πρώτη είναι η αίσθηση στην ελληνική κοινή γνώμη ότι το Ισραήλ έχει τη δύναμη να δαμάσει την Τουρκία.Συνεπώς δεν είναι το περιορισμένης έκτασης κρατίδιο της Μέσης Ανατολής με τον φοβερό πονοκέφαλο στο εσωτερικό του, τους Παλαιστίνιους. Να που ο μέσος Έλλην γνωρίζει ποιός έχει τη δύναμη. Γνωρίζει ακόμη και γιατί την έχει. Το θλιβερό είναι ότι προσδοκά να διαθέσει μέρος αυτής στην Ελλάδα προς διευθέτηση των προβλημάτων με τον γείτονα στα πλαίσια της οικονομικής συνεργασίας! Έτσι οι ειδήσεις περί κοινών συνεδριάσεων των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών και περί της επίσκεψης των ισχυρών του σιωνισμού στη χώρα μας περνούν απαρατήρητες, για να μη γράψουμε ότι γίνονται δεκτές με ανακούφιση και ελπίδες!
Η δεύτερη είναι η έξαρση της προβολής της κακής Τουρκίας, την οποία εμείς ενθαρρύναμε με την ενδοτική εξωτερική πολιτική. Μήπως ακολουθούμε την τακτική των κεμαλιστών που επέρριπταν την αιτία όλων των κακών της χώρας τους στους κακούς γείτονες, δηλαδή σε μας; Τώρα έγινε κακή η Τουρκία, τώρα που η αναθεωρητική ιστοριογραφία με την πλήρη υποστήριξη της Πολιτείας προσπαθεί να μας πείσει ότι οι πρόγονοί μας δεν πέρασαν και πολύ άσχημα υπό τον τουρκικό ζυγό;
Το Ισραήλ ενέχεται για πλήθος εγκληματικών ενεργειών κατά των Παλαιστινίων. Ο σιωνισμός για πλήθος εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Και εμείς αδιαφορώντας για την πολιτική καλών σχέσεων με τις αραβικές και γενικότερα μουσουλμανικές χώρες, στρεφόμαστε προς το Ισραήλ! Από την άλλη θάρρος για να εφαρμόσουμε στη θάλασσα όσα το διεθνές δίκαιο υπαγορεύει δεν διαθέτουμε!
Στον ισλαμικό κόσμο της περιοχής που εξετάζουμε παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Οι εκλεκτοί της Δύσης, συνεπώς και του Ισραήλ, και μέλη της σοσιαλιστικής διεθνούς Μπεν Αλί και Μουμπάρακ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την εξουσία.
Ο δεύτερος επιχείρησε να προβάλει αντίσταση, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σπεύσει να εκφράσει την επιθυμία του να παραιτηθεί ο Αιγύπτιος “σοσιαλιστής” δικτάτωρ! Αν λάβουμε υπ’ όψη και την περίεργη απομάκρυνση από την εξουσία του δουλικά πιστού στη Δύση Μουσάραφ, δικτάτορα του Πακιστάν, πρέπει να αναρρωτηθούμε τί άραγε να ετοιμάζουν οι δυτικοί υπό την καθοδήγηση του σιωνισμού; Θα ακολουθήσουν άλλες ανατροπές στις ισλαμικές χώρες; Και ποιά καθεστώτα θα διαδεχθούν τους ώς σήμερα αφοσιωμένους στη Δύση δικτάτορες, που κυβερνούν καταστέλλοντας βίαια την αντίδραση που απορρέει από τη θρησκευτική πίστη των λαών τους και την ταπεινωτική έναντι τους στάση της Δύσης; Είναι δυνατόν ο Αμερικανός πρόεδρος να προτρέχει των εξελίξεων ενεργώντας υπέρ των δικαίων του αιγυπτιακού λαού; Μήπως επιχειρούν τον σχηματισμό ενός ισχυρού σουνιτικού μετώπου με ανίσχυρους νέους ηγέτες, τους οποίους θα πιέσουν να στραφούν κατά του σιιτικού Ιράν; Αλλά τί θα γίνει, αν εμπλακούν στις εξελίξεις η Ρωσία και η Κίνα;
Από την άλλη η Μέρκελ, που δεν άνοιξε ποτέ το στόμα της να υπερασπιστεί τα δίκαια της κυπριακής δημοκρατίας, έσπευσε στην Κύπρο για διαβουλεύσεις, καθώς είδε με ανησυχία τις προηγηθείσες μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου. Φθάσαμε να δούμε και Τουρκοκύπριους στα κατεχόμενα να διαδηλώνουν (αυθόρμητα;) κατά της μητέρας πατρίδας! Είναι πράγματι στις προθέσεις των ισχυρών η πλήρης απομόνωση και μάλιστα η αποδυνάμωση της Τουρκίας; Συμπίπτουν τα συμφέροντα του διεθνούς σιωνισμού με τα γερμανικά ή θα δούμε στο προσεχές μέλλον αντιπαραθέσεις στα πλαίσια του εμφανώς αναδυομένου γερμανικού εθνικισμού; Είχαμε το θάρρος να προσφύγουμε για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο διεθνές δικαστήριο ή μας έσπρωξαν την ύστατη στιγμή;
Η διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, στην οποία εμφανιζόταν η σημαία της αυτόνομης Κρήτης ήταν ατυχές συμβάν; Το ότι δανειστές μας μας καλούν να ξεπουλήσουμε ακόμη και μνημεία ήταν φραστικό και μόνο ολίσθημα; Αν τελικά βρεθούμε να μην ελέγχουμε τα κοιτάσματά μας, αλλά να έχουμε εκχωρήσει αυτά σε άλλους, όπως εκχωρήσαμε και εθνικά μας δίκαια, θα ανακουφισθούμε, επειδή αποφύγαμε κάποια σύρραξη; Και αν η σύρραξη είναι στο σχέδιο για την αρπαγή του πλούτου της χώρας μας; Εμείς θα συνεχίζουμε να μετρούμε μόνο τις προσωπικές οικονομικές απώλειες στα πλαίσια της διευθέτησης του χρέους μας; Πατρίδα δεν έχουμε να την πονέσουμε λίγο;
“ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ”
Το 1651 έγραψε τον Λεβιάθαν, (Leviathan or the Matter, Form and Power of a Comonwealth Ecclesiastical and Civil)2, που αποτελεί και το σπουδαιότερο έργο του. Ο άνθρωπος δεν έχει αγαθή φύση, υποστηρίζει ο φιλόσοφος, αλλά είναι εκ φύσεως εγωιστής και ηδονιστής. Το γεγονός ότι τα ανθρώπινα κίνητρα οδηγούνται, σύμφωνα με τη φύση τους, από προσωπικό συμφέρον, θα μπορούσε να είχε καταστροφικές συνέπειες. Ανεξέλεγκτοι, οι άνθρωποι, και καθοδηγούμενοι από την εσωτερική δυναμική τους, το πιθανότερο είναι πως θα αλληλοκαταστραφούν. Για να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη, ο Χομπς δημιουργεί ένα τέχνασμα, τον Λεβιάθαν, το Κράτος3, είτε με τη μορφή της απόλυτης μοναρχίας, είτε με τη μορφή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι αυτό το Κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας και της απόλυτης εξουσίας4. Ως ανταπόδοση προς τον άνθρωπο, το Κράτος ασκεί αυτή την απόλυτη εξουσία με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης:
«Ιδού, λοιπόν, η γένεση εκείνου του μεγάλου Λεβιάθαν, ή μάλλον (για να μιλήσουμε με μεγαλύτερο σεβασμό) εκείνου του θνητού θεού, στον οποίο οφείλουμε, ύστερα από τον αθάνατο θεό, την ειρήνη και την διαφέντεψή μας»5.
Ο Λεβιάθαν, λοιπόν, αναλαμβάνει την προστασία των πολιτών από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες, μέσω του στρατού και της αστυνομίας. Άλλο σημαντικό καθήκον είναι επίσης η προστασία των πολιτών από τον ίδιο τον Λεβιάθαν. Από αυτήν την ιδέα πηγάζει το Σύνταγμα, ως αυτοπεριορισμός της εξουσίας.
Ο Χομπς με την θεωρία αυτή λοιπόν αρνείται το δικαίωμα επανάστασης εναντίον του κοινωνικού συμβολαίου (μια έννοια που θα ονομαστεί έτσι αργότερα από τον Λοκ). Όταν όμως ο Λεβιάθαν δεν φροντίζει πια για την ειρήνη και άμυνα των πολιτών, τότε το συμβόλαιο ακυρώνεται και το κράτος μπορεί να διαλυθεί. Οι άνθρωποι γυρίζουν στον φυσικό νόμο, έως ότου γίνει ένα νέο συμβόλαιο.
Σύνθετη εβραϊκή λέξ εκ του λεβιάθ και θαννέμ = «σύνολο δρακόντων», σημαίνουσα θαλάσσιο τέρας. Μεταφορικώς: «το κολοσσιαίον και τερατώδες», εις την Αγία γραφή αναφέρεται ο Λεβιάθαν ως μέγιστο τέρας φοβερό στην εμφάνιση που τρέπει τους θεωμένους εις φυγή.
Ο Ιώβ το παρουσιάζει ως κροκόδειλο και ο Ησαϊας ως όφι «σκοτεινό δράκοντα», κατά την Καββάλα την από στόματος παραδοθείσαν μυστηριώδη Ιουδαϊκή διδασκαλία, ο Λεβιάθαν είναι ένα από τα πνεύματα των τεσσάρων σημείων του ορίζοντα και κυβερνά την Θάλασσα εις το κράτος του Βεελζεβούλ.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Η Ιταλία κέρδισε την έφεση για την παρουσία των σταυρών στις αίθουσες διδασκαλίας


Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Η Ιταλία κέρδισε την έφεση για την παρουσία των σταυρών στις αίθουσες διδασκαλίας


undefined
Οι Ευρωπαίοι δικαστές αναγνώρισαν ότι η έκθεση
του Σταυρού είναι "η έκφραση της πολιτιστικής
και θρησκευτικής ταυτότητας των χωρών
με χριστιανική παράδοση". (φωτογραφία AFP)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, Γαλλία (AP)
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που εδρεύει στο Στρασβούργο, συνεδρίασε την Παρασκευή και αποφάσισε  ότι είναι αποδεκτή η έκθεση των σταυρών στις αίθουσες διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία.

Η απόφαση αυτή που αφορά την παρουσία των σταυρών στις σχολικές αίθουσες στην Ιταλία, θα εφαρμοστεί σε όλα τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΛΙΒΥΗ: Η φρίκη του πολέμου σε 27 εικόνες


ΛΙΒΥΗ: Η φρίκη του πολέμου σε 27 εικόνες

ΠΗΓΗ: REUTERS

ΑΝΑΛΥΣΗ: Επιχείρηση «Οδύσσεια» και η ελληνική στρατηγική σύγχυση


ΑΝΑΛΥΣΗ: Επιχείρηση «Οδύσσεια» και η ελληνική στρατηγική σύγχυση


Για αρκετά χρόνια μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου πολλοί «αναλυτές», έλεγαν ότι η Ελλάδα πλέον δεν έχει καμία στρατηγική αξία.
Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΝΑΒΑΚΗ (ειδικευμένος σε θέματα στρατηγικής – στρατιωτικής ανάλυσης)
Επρόκειτο για αξιολογικές κρίσεις με ισχυρές δόσεις γενίκευσης στην προσπάθεια πρόβλεψης του μέλλοντος Την έλλειψη αυτή θεωρούσαν κι ως έναν από τους λόγους που οι ΗΠΑ στήριζαν περισσότερο την Τουρκία, οπότε η χώρα μας ήταν απλά καταδικασμένη σε απαξίωση, στρατηγική και εθνική

Τα γαλλικά Rafale στο θέατρο της Λιβύης: Επιχείρηση Harmattan


Τα γαλλικά Rafale στο θέατρο της Λιβύης: Επιχείρηση Harmattan

Γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale πέταξαν το Σάββατο πάνω από ολόκληρη την επικράτεια της Λιβύης αναγνωριστικές αποστολές, λίγο πριν την έναρξη των συμμαχικών βομβαρδισμών στην πόλη της Βεγγάζης. Περίπου είκοσι μαχητικά τύπου Rafale και Mirage 2000 βρέθηκαν λίγο αργότερα στην περιοχή της Βεγγάζης. Οι πρώτες βόμβες από τα γαλλικά μαχητικά έπληξαν τέσσερα τεθωρακισμένα των κυβερνητικών δυνάμεων.

ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΙΑΘΑΝ!


ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΙΑΘΑΝ!


Γράφει: Ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος*
Η πυρηνική τραγωδία στην Ιαπωνία οδηγεί άμεσα σε αναθεώρηση ή και αναστολή της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, υπό την πίεση της τρομοκρατημένης κοινής γνώμης. Η απελευθερωμένη ραδιενέργεια είναι ένας αόρατος δολοφόνος χωρίς σύνορα. Ο πολιτισμός επιστρέφει λοιπόν προσώρας στο πετρέλαιο και κυρίως στο φυσικό αέριο. Οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας δεν έχουν ακόμα επαρκώς αναπτυχθεί ώστε να υποκαταστήσουν τις συμβατικές (και ρυπογόνες). Η δε ανάπτυξή τους απαιτεί ακόμα χρόνο.

«ΠΕΡΣΕΑΣ»: Ευρωπαϊκό σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης, χρυσή ελληνική ευκαιρία.


«ΠΕΡΣΕΑΣ»: Ευρωπαϊκό σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης, χρυσή ελληνική ευκαιρία.

undefined
Τελικά η λύση του τεχνικού προβλήματος επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων ίσως έρθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ισπανική εταιρεία Indra ηγείται της ανάπτυξης προγράμματος θαλάσσιας επιτήρησης με την ονομασία «ΠΕΡΣΕΑΣ» (PERSEUS: Protection of European Borders and Seas through the Intelligent Use of Surveillance), στο οποίο συμμετέχει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.

Η δυτική αρμάδα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης


Η δυτική αρμάδα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης

Συντάχθηκε απο τον/την deepred001
Η δυτική αρμάδα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), είναι ήδη μεγαλύτερη από τη διεθνή παρουσία στην Γιουγκοσλαβική Κρίση της δεκαετίας του ενενήντα. Μια ντουζίνα πολεμικά πλοία στα ανοικτά της Λιβύης μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανοίξουν το πυρ. Αρκετές δεκάδες αεροσκάφη είναι έτοιμα σε διάφορες βάσεις της Μεσογείου, για την επιβολή της απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη μεγάλη αφρικανική χώρα.

Φιάσκο η πρώτη δοκιμή του τουρκικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους!


Φιάσκο η πρώτη δοκιμή του τουρκικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους!

Λουκάς | Μαρτίου 19, 2011 at 10:13 | Ετικέτες: ΤΟΥΡΚΙΑ | Κατηγορίες: ΔΙΕΘΝΗ | URL: http://wp.me/p1aYwg-2Mo

Δεν είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που προσπαθούν να φτιάξουν οι γείτονες μας στην Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία. Κατα τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης του τουρκικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους "Hürkuş", o κυβερνήτης θέλησε να κάνει μανούβρες, μόλις το αεροσκάφος γυρισε ανάποδα, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός εκτόξευσης του πιλότου.
Ο κυβερνήτης άρχισε την κάθετη πτώση απο τα περίπου 3000 μέτρα και πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτο του. Δεν τραυματίστηκε σοβαρά, όμως το αεροσκάφος καταστράφηκε. Τωρα στην ΤΑΙ ψάχνουν τα αίτια της συτγκεκριρμένης βλάβης για ανα καταφέρουν να "απογειώσουν" το σχέδιο παραγωγής του τουρκικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Οι αερομαχίες ξεκίνησαν… – Συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν στη Βεγγάζη


Οι αερομαχίες ξεκίνησαν… – Συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν στη Βεγγάζη

Το πράσινο φως έδωσε η Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Καντάφι. Οπως είπε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έπειτα από ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης συνόδου, ξεκινούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να προστατευθούν οι άμαχοι της Λιβύης.  Ο ίδιος είπε ότι συμμαχικά πολεμικά αεροσκάφη ήδη παρεμποδίζουν τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.

BBC: Χάρτης με στόχους!

Λιβύη: Η ισορροπία δυνάμεων


Λιβύη: Η ισορροπία δυνάμεων

Η ανάπτυξη ζώνης απαγόρευσης πτήσεων υπεράνω της Λιβύης εξαρτάται από τις εκατέρωθεν δυνάμεις αεροπορικού πολέμου. Σε περίπτωση που υπάρξει αντίσταση, οι δυνάμες επέμβασης θα στηριχτούν βασικά σε αεροσκάφη αναχαιτίσεως, προκειμένου να εμποδίζονται οι πτήσεις των λιβυκών αεροσκαφών βομβαρδισμού και κρούσεως (γαλλικά Mirage F-1AD, σοβιετικά Su-22M3, MiG-23BN και ίσως και MiG-21 και Su-24), τα οποία σφυροκοπούν τους αντικαθεστωτικούς.
Οι καθεστωτικοί Λίβυοι θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν αυτές τις αποστολές με δικά τους αεροσκάφη αναχαιτίσεως και συστήματα επίγειας αεράμυνας, κυρίως αντιαεροπορικούς πυραύλους μακράς εμβέλειας και μεγάλου ύψους. 

Θρησκευτική «επιθεώρηση» στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο – Κατάσχεσαν βιβλία που προορίζονταν για μαθητές.


Θρησκευτική «επιθεώρηση» στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο – Κατάσχεσαν βιβλία που προορίζονταν για μαθητές.


Οι Καινές Διαθήκες και τα προσευχητάρια, που προορίζονταν για τους ελληνοκύπριους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, κατασχέθηκαν από τις τουρκικές αρχές.
Τα συγκεκριμένα βιβλία προσπάθησε να μεταφέρει στα κατεχόμενα σχολεία ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ως δώρα προς τα παιδιά. Παρόλα αυτά, το λεγόμενο τελωνείο στο κατοχικό οδόφραγμα απαγόρευσε τη μεταφορά τους και κράτησε τα βιβλία.

Οι Έλληνες της Ανατολής στην Επανάσταση του 1821


Οι Έλληνες της Ανατολής στην Επανάσταση του 1821

undefined
Παρότι η Επανάσταση του 1821 έχει μελετηθεί σε μεγάλο βαθμό, εν τούτοις διάφορες παράμετροι που σχετίζονται με το ιδεολογικό, κοινωνικό αλλά και γεωγραφικό πλαίσιο, παραμένουν ακόμα άγνωστοι. Στις παραμέτρους αυτές περιλαμβάνεται και η συμμετοχή των Ελλήνων που κατοικούσαν στις περιοχές που χάθηκαν οριστικά για τον ελληνικό κόσμο μετά το 1922.

Απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τον Σταυρό στα σχολεία


Απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τον Σταυρό στα σχολεία

undefined
Η Μείζων Σύνθεση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε την Παρασκευή 18.3.2011, με δέκα πέντε ψήφους υπέρ (με συγκλίνουσα γνώμη και του Έλληνα δικαστή) και δύο ψήφους κατά, στην κρίση ότι η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας δεν συνιστά παραβίαση του δικαιώματος των γονέων να μορφώνουν τα τέκνα τους με βάση τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις κατά το άρθρο 2 του 1ου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαΐκής Σύμβασεως των ΔΙκαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Στην σχετική δίκη είχε παρέμβει με επιχειρήματα υπέρ της παρουσίας του Τιμίου Σταυρού στις σχολικές αίθουσες, μεταξύ άλλων κρατών, και η Ελληνική Κυβέρνηση.
http://www.antivaro.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618945

F-22 στη Σούδα;


F-22 στη Σούδα;

undefined
Η Κρήτη και η Κορσική αναμένεται να διαδραματίσουν έναν βασικό ρόλο στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη. Οι στρατιωτικές προετοιμασίες για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ως βάσεις για στρατιωτική χρήση, υπάρχουν δύο αεροδρόμια του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Πρώτον, το αεροδρόμιο στο γαλλικό νησί της Κορσικής, από την άλλη πλευρά, η μεγάλη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα της Κρήτης. Από εκεί, ο χρόνος πτήσης προς τη Λιβύη, είναι περίπου 20 λεπτά.

Νικη της ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και τηε ΛΟΓΙΚΗΣ


Ευτηχως που βρεθηκαν καποιοι Δικαστες με στοιχειωδη λογικη διαφορεετικα ορισμενοι αυριο-μεθαυριο θα εβγαζαν το ΣΤΑΥΡΟ για να βαλουν αργοτερα ρτην ημισεληνο.Το τελευταιο πραγμα που χρειαζομαστε ειναι η επαναληψη της διαμαχης Συμμαχου-Αγιου Αμβρσιου αλλα αντεστραμμμενη.Σε τελκη αναλυση η αναγκη του "θρησκευειν" ειναι ενα απο τα βασικα στοιχεια του ανθρωπου και ισως ενα απο τα στοιχεια που τον ξεχωριζουν απο τα ζωα.Αρα απο την στιγμη που ο Πολιτισμος τησ Ευρωπης εχει τον ΧΡΙΣΤΑΝΙΣΜΟ (οποιασδηποτε ομολογιας)ως ενα απο τους ΒΑΣΙΚΟΥΣ πυλωνες του τουλαχιστον στα σχολεια θα πρεπει να υπαρχει το συμβολο του ΧΡΙΣΤΑΙΝΙΣΜΟΥ δηλαδη ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.Φυσικα αν καποιος εχει αντιρηση μπορει να αν θελει να ζητησει κατι διαφορετικο μπορει να ζητησει μια ξεχωριστη ταξη για αυτον και τα πιστευω του και αν δεν του αρεσει μπρει καλιστα να σηκωθει και να φυγει καθως δεν ημαστε Σοβιετικη Ενωση για αν κραταμε τον κοσμο δια της βιας! Αυτο ομως που ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει το δικαιωμα να πραξει ειναι επειδη ειναι μειοψηφια να προσπαθησει να επιβαλει τισ οποιες αποψεις του ετσιθελικα οπως η εναγουσα σε αυτην την υποθεση

Βενιζέλος


18 Μαρτίου 1936: Ο Βενιζέλος και το λάθος του να…πεθάνει

Του Κώστα Μπογδανίδη
Eκτακτο παράρτημα! Ο Εθνάρχης άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι! Κάπως έτσι ανήγγειλαν τα φύλλα των εφημερίδων τη θλιβερή είδηση της 18ης Μαρτίου 1936. Ο Βενιζέλος, αυτοεξόριστος στο Παρίσι, άφησε την τελευταία του πνοή…Για τους φανατικούς του βενιζελισμού ήταν και το …μόνο λάθος που έκανε ο Βενιζέλος, ότι…πέθανε! Και αν σήμερα η χώρα δοκιμάζεται τόσο πολύ μπορεί ορισμένοι να βρεθούν να το πιστέψουν…