Ετικέτες

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η δυτική αρμάδα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης


Η δυτική αρμάδα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης

Συντάχθηκε απο τον/την deepred001
Η δυτική αρμάδα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), είναι ήδη μεγαλύτερη από τη διεθνή παρουσία στην Γιουγκοσλαβική Κρίση της δεκαετίας του ενενήντα. Μια ντουζίνα πολεμικά πλοία στα ανοικτά της Λιβύης μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανοίξουν το πυρ. Αρκετές δεκάδες αεροσκάφη είναι έτοιμα σε διάφορες βάσεις της Μεσογείου, για την επιβολή της απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη μεγάλη αφρικανική χώρα.

Έτσι, η σημερινή κατάσταση έχει όπως παρακάτω:
* Η Μεγάλη Βρετανία έχει δύο φρεγάτες στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, HMS Westminster και HMS Cumberland. Στη Μάλτα είναι έτοιμα ελικόπτερα Chinook και αναγνωριστικά αεροσκάφη. Οι πρώτες αεροπορικές επιθέσεις κατά πάσα πιθανότητα θα πετάξουν τα βοβμαρδιστικά Tornado, που μόλις ήρθαν από τη Σκωτία στη Μεσόγειο. Η χρήση των αεριωθούμενων τύπου Eurofighter Typhoon είναι πιθανή. Θα μπορούσε να επιχειρήσει από την βάση Sigonella της Σικελίας – λιγότερο από 500 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Η βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα της Κρήτης θεωρείται επίσης ως πιθανή τοποθεσία. εκτόξευσης.
* Η Γαλλία έχει πολλές βάσεις στις ακτές της Μεσογείου και της Κορσικής. Επιπλέον, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle με 35 μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Super Etendard είανι επίσης στη Μεσόγειο.
* Το Βέλγιο έχει ανακοινώσει ότι έχει έτοιμα έξι F-16 από ελληνικές βάσεις.
* Η Ισπανία προσφέρει αεροσκάφη, πλοία και τη χρήση των αερολιμένων Rota και Moron στην Ανδαλουσία.
* Η Ιταλία προσφέρει επίσης τις βάσεις της.
* Οι ΗΠΑ έχουν δύο μοίρες με 40 F-16 στο ιταλικό Aviano. Στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, το ελικοπτεροφόρο USS Kearsage με 22 V-22 Osprey και πέντε Harrier. Υπάρχουν επίσης τρία αντιτορπιλικά, ένα ακόμη αμφίβιο σκάφος και το πυρηνικό υποβρύχιο USS Providence με πυραύλους κρουζ τύπου Tomahawk. Οι ειδικοί αναμένουν ότι τα νέα F-22 Raptor θα πολεμήσουν για πρώτη. Θα πρέπει, ωστόσο, να μεταφερθούν στην Ευρώπη από την Βιρτζίνια. Ακόμη και UAV του τύπου Predator και Raptor είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν. Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, εν αντιθέσει με κάποια αποκλειστικά ελληνικά δημοσιεύματα, δεν υπάρχει στην περιοχή. Το USS Enterprise είναι καθ ‘οδόν από την Ερυθρά Θάλασσα στον Κόλπο του Άντεν και έτσι απομακρύνεται από τη Λιβύη.
* Δύο αραβικές χώρες, το Κατάρ, το άλλο όνομα δεν είναι ακόμα επίσημο γνωστό, αναμένεται να συμμετάσχουν. Οι εμπειρογνώμονες λένε πως πρόκειται για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Αίγυπτος, η οποία διατηρεί μια μεγάλη αεροπορική δύναμη, φαίνεται να παρέχει μόνο όπλα στους αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου