Ετικέτες

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Τα γαλλικά Rafale στο θέατρο της Λιβύης: Επιχείρηση Harmattan


Τα γαλλικά Rafale στο θέατρο της Λιβύης: Επιχείρηση Harmattan

Γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale πέταξαν το Σάββατο πάνω από ολόκληρη την επικράτεια της Λιβύης αναγνωριστικές αποστολές, λίγο πριν την έναρξη των συμμαχικών βομβαρδισμών στην πόλη της Βεγγάζης. Περίπου είκοσι μαχητικά τύπου Rafale και Mirage 2000 βρέθηκαν λίγο αργότερα στην περιοχή της Βεγγάζης. Οι πρώτες βόμβες από τα γαλλικά μαχητικά έπληξαν τέσσερα τεθωρακισμένα των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το Fox2Magazine παρουσιάζει τις λεπτομέρειες της πρώτης πολεμικής αποστολής των γαλλκών μαχητικών πάνω από τη Λιβύη:
Συνολικά, περίπου 20 αεροπλάνα ήταν επιφορτισμένα με τις πρώτες αποστολές πάνω από τη Λιβύη.
11.00 π.μ. 4 Rafale C από τη Μοίρα Provence, οπλισμένα με πυραύλους  αερομαχίας MICA απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Saint the Dizier.
11.10 π.μ. Δύο άλλα Rafale B με ατακτίδιο Reco-NG απογειώθηκαν από την βάση Saint the Dizier για να πραγματοποιήσoυν αναγνωριστικές αποστολές πάνω από τη Λιβύη.
02. 30 μ.μ Δύο μαχητικά Mirage 2000D της Μοίρας Ardennes συνοδευόμενa από δύο Mirage 2000-5 της Μοίρας Cigognes καθώς και 2 Rafale B με βόμβες AASM  εισήρθαν στον εναέριο χώρο της Λιβύης για αποστολές CAS.
Γαλλικά αεροσκάφη τύπου Boeing C-135 της Μοίρας Bretagne και αεροσκάφη τύπου E-3F από τις αεροπορικές βάσεις Avor και Istres απογειώθηκαν για να ενισχύχουν τη γαλλική αεροπορική δύναμη.
Στις 05.45 μ.μ. το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι από αυτά τα μαχητικά επλήγηκε ένα στρατιωιτκό όχημα των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη. Το Al Jazzeera ανέφερε ότι τουλάχιστον 4 τεθωρακισμέναεπλήγησαν από γαλλικές βόμβες.
http://www.fox 2 magazine.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618945

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου