Ετικέτες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ, ΤΑΣΟ ΧΑΛΚΙΑ..

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ, ΤΑΣΟ ΧΑΛΚΙΑ..

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 18, 2012

undefinedΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ Ε.Η.Μ. ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

Του Δημήτρη Κραουνάκη

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται αυτό το καλοκαίρι από τον θάνατο του μπάρμπα  Τάσου Χαλκιά. Του στυλοβάτη της μουσικής μας παράδοσης, του σημαντικότερου Ηπειρώτη κλαρινίστα που για έξι δεκαετίες συνέβαλε στη διάδοση και διατήρηση της αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής. Του συνεχιστεί της οικογένειας των Χαλκιάδων που επί 155 χρόνια υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν το Ηπειρώτικο και όχι μόνο τραγούδι.

Με αφορμή αυτή την επέτειο ο γιος του, ο γνωστός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς οργανώνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο Υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] συναυλία- αφιέρωμα στην μνήμη του και με αυτό τον τρόπο γιορτάζει και ο ίδιος τα πενήντα χρόνια του στο τραγούδι!.

Financial Times: Τα 11 ερωτήματα για τη μετά εκλογών εποχή στην Ελλάδα

Financial Times: Τα 11 ερωτήματα για τη μετά εκλογών εποχή στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 18, 2012
Financial Times: Τα 11 ερωτήματα για τη μετά εκλογών εποχή στην Ελλάδα
«Η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε την απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ είναι απασχολημένο με το να παριστά το σημαντικό παράγοντα αλλά μάλλον θα συμμετάσχει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ‘θα είναι πολύ ισχυρός’ στην αντιπολίτευση…» γράφουν σήμερα στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι Financial Times, συντάσσοντας μια λίστα με 11 ερωτήματα για τη μετά εκλογών εποχή στην Ελλάδα…
Ιδού λοιπόν τα ερωτήματα που θέτει η οικονομική εφημερίδα και μια απόπειρα να απαντήσει σε κάποια από αυτά:

Το μεγαλύτερο τρόπαιο του Περικλή: “Οὐδεὶς γάρ, δι’ ἐμὲ τῶν ὄντων Ἀφηναίων μέλαν ἱμάτιον περιεβάλετο.” (“Κανένας Αθηναίος δεν μαυροφόρεσε εξαιτίας μου”)

Το μεγαλύτερο τρόπαιο του Περικλή: “Οὐδεὶς γάρ, δι’ ἐμὲ τῶν ὄντων Ἀφηναίων μέλαν ἱμάτιον περιεβάλετο.” (“Κανένας Αθηναίος δεν μαυροφόρεσε εξαιτίας μου”)

Αναρτήθηκε από τον/την anarmodios στο Ιουνίου 18, 2012
Ηταν στα τελευταία του ο Περικλής ο Αθηναίος. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι του ετοιμοθανάτου και γύρω του διάφοροι φίλοι και γνωστοί, συζητούσαν χαμηλόφωνα. Κι έλεγαν για τα σπουδαία επιτεύγματα του. Και για τα εννέα του τρόπαια σαν στρατηγός. Και μιλούσαν νομίζοντας πως ο Περικλής δεν είχε πια τις αισθήσεις του και δεν άκουγε την κουβέντα τους.
Μα εκείνος τους άκουγε. Και σε μια στιγμή τους έκοψε λέγοντας πως απορεί που επαινούν όλες εκείνες τις πράξεις του, τις οποίες είτε η τύχη βοήθησε να γίνουν, είτε τις έχουν κάνει κι άλλοι πολλοί στρατηγοί, αλλά δεν λένε για το μεγαλύτερο και καλλίτερο τρόπαιό του: “Πως κανένας Αθηναίος δεν μαυροφόρεσε εξαιτίας του“.
Τα ιστορεί ο Πλούταρχος, που ζει κοντά έξι αιώνες αργότερα, στον Βίο του Περικλή, στο 38.3 – 38.4.
Εδώ το αρχαίο κείμενο, που δεν νομίζω πως χρειάζεται απόδοση στην νέα ελληνική.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να τα βάζεις ποτέ με μια γερακίνα…

Γι’ αυτό δεν πρέπει να τα βάζεις ποτέ με μια γερακίνα…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 18, 2012

Ερευνητές θέλησαν να μαρκάρουν τα μικρά γεράκια που ζουν σε έναν πύργο στο Πανεπιστήμιο του Τολέδο, αλλά η μαμά γερακίνα δεν έδειξε να χαίρεται και πολύ με το γεγονός. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την… εμπόλεμη ζώνη!

undefined

undefined

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζει, δηλώνει ο πρόεδρος της Bundesbank

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζει, δηλώνει ο πρόεδρος της Bundesbank

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 15, 2012
undefined
Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να επιτρέψει σε μια χώρα να την εκβιάζει, απειλώντας με τις συνέπειες μετάδοσης της κρίσης, δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γενς Βάιντμαν και παράλληλα απορρίπτει…τις προεκλογικές υποσχέσεις των Ελλήνων πολιτικών ηγετών που κάνουν λόγο για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, καθώς, όπως λέει, αυτό θα δυσχέραινε τη θέση των άλλων χωρών που εφαρμόζουν προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μαρτυρίες από την Αρχαιότητα για τον Κηφισό ποταμό

Μαρτυρίες από την Αρχαιότητα για τον Κηφισό ποταμό


Ο θεός Κηφισός αγκαλιάζει τον Ιλισό.
(Ανάγλυφο, Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών). 
Γράφει η Δρ. Ζωή Καβόγλη-Δ/ντρια 
και η Περιβαλλοντική Ομάδα του 1ου Γυμν. Αιγάλεω

Στη μετάφραση του Κορδάτου, να πως ο Πλάτωνας περιγράφει αυτή την περιοχή:
«Και το κάρπημα τούτου του τόπου έλεγαν πως ξεπερνούσε κάθε άλλο μέρος, επειδή όμως έγιναν πολλοί και μεγάλοι κατακλυσμοί μέσα στα εννιά χιλιάδες χρόνια, το χώμα που μέσα στα χρόνια αυτά και στο διάστημα αυτών των συμβάντων δεν εμαζεύονταν πάνω στο έδαφος, όπως γινόταν σ' άλλα μέρη, μα κάθε φορά μπόλικο απ' αυτό τραβιότανε προς τα παραθαλάσσια, χάνονταν μέσα στα βαθιά νερά της θάλασσας και αυτός ο πετρότοπος που σήμερα τονε λένε φελλέα, τότε ήταν γεμάτος από παχιά χώματα και τα βουνά ήταν γεμάτα από πολλά δάση όπου ακόμα υπάρχουν φανερά σημάδια... Υπάρχουν δε και πολλά άλλα ήμερα και μεγάλα δέντρα και πολλά βοσκοτόπια για τα κοπάδια».

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αγορά βλημάτων για τα άρματα Leopard

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αγορά βλημάτων για τα άρματα Leopard




Του Παναγη Γαλιατσατου

Προμήθεια πυρομαχικών ύψους 13,5 εκατ. ευρώ για τα άρματα μάχης τύπου Leopard ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε αμέσως μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Πικραμμένου. Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δ. Τσιόδρας η προμήθεια θα γίνει από την Ολλανδία μέσω διακρατικής συμφωνίας και υπήρχε γι’ αυτήν σχετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Η προμήθεια γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. Οπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας «ο πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμμένος επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες με όλα τα κόμματα, προκειμένου να τους ενημερώσει και να πάρει την έγκρισή τους, τα οποία και συμφώνησαν».

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι η Κομισιόν ξεπάγωσε τη χρηματοδότηση ύψους 252 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Σπάρτη - Καλαμάτα. Τόνισε μάλιστα ότι το έργο θα δημιουργήσει 6.000 νέες θέσεις εργασίας και θα διευκολύνει τις περαιτέρω επενδύσεις στην περιοχή. Το έργο θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2013. Οπως διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας τα 252 εκατ. προέρχονται από το ΕΣΠΑ και «είχαν μπλοκαριστεί το προηγούμενο διάστημα».

Επιστολές Καποδίστρια …σα να μην πέρασε μια μέρα…

Επιστολές Καποδίστρια …σα να μην πέρασε μ ια μέρα…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 16, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
Εκπληκτικά επίκαιρες αποδεικνύονται οι 37 ιδιόχειρες επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια, οι οποίες θα δημοπρατηθούν στις 24/06 από τον οίκο δημοπρασιών Πέτρος Βέργος μαζί με συνολικά 442 σπάνια βιβλία, έγγραφα και χαρακτικά. Πρόκειται για επιστολές που απευθύνονται στον στενό συνεργάτη του Αλέξανδρο Κοντόσταυλο(1789-1865) και αναφέρονται σε τρέχουσες κρατικές υποθέσεις, κυρίως οικονομικού χαρακτήρα, των ετών 1828-30.

Πολύτεκνοι – Δημογραφικό

Πολύτεκνοι – Δημογραφικό

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 16, 2012
ΣΜΟΛΟΚΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ – Ανεξάρτητοι Έλληνες
Email: nsmoloktos@yahoo.gr
ΠΡΟΣ: Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος
Πρόεδρο κ. Θεοτοκάτο Βασ.(Γενικό Συμβούλιο)
Σχετ. : Επιστολή Α.Σ.Π.Ε. στις 23 Μαΐου 2012
ΘΕΜΑ: Πολύτεκνοι – Δημογραφικό

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Ιουνίου 18, 2012
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφική επιμέλεια: RA’KI’
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας άνοιξε τις πύλες του για το
κοινό το 1984, εκατό χρόνια μετά τις πρώτες επίσημες ανασκαφές στην περιοχή από
την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή. Μεγαλύτερο και πλουσιότερο σύνολο θεωρείται
αυτό του ανακτόρου της Κάτω Ζάκρου με πολυάριθμα και σπουδαία ευρήματα,
ορισμένα από τα οποία αποτελούν αριστουργήματα της μινωικής τέχνης. Πιο διάσημο
αντικείμενο του Μουσείου θεωρείται το χρυσελεφάντινο αγαλματίδιο από τη μινωική
πόλη του Παλαικάστρου

Η προέλευση της ονομασίας της Παλαιστίνης

Η προέλευση της ονομασίας της Παλαιστίνης είναι πολύ παλαιά, στην πραγματικότητα είναι πάνω από τριών χιλιάδων χρόνων. Το όνομα Παλαιστίνη προέρχεται από τους Φιλισταίους που είναι ελληνικό φύλο με καταγωγή από τους Αχαιούς από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του αιγαίου πελάγους. Έφθασαν στη νότια ακτή της Παλαιστίνης σε διάφορα κύματα. Μια ομάδα έφθασε στις αρχές της ιστορικής περιόδου και εγκαταστάθηκε στη Γάζα. Μια άλλη ομάδα, προήλθε από την Κρήτη αφού είχε πρώτα απωθηθεί από τον Ράμσι ΙΙΙ το.1194 π.Χ. από μια απόπειρα εισβολής που είχαν κάνει στην Αίγυπτο. Αυτή η ομάδα των Κρητών κατέλαβε τη νότια παράκτια περιοχή, όπου ίδρυσαν πέντε πόλεις στην παράκτια πεδιάδα.

LE MONDE: Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έκαναν περισσότερες προσπάθειες από ό,τι η Γερμανία

LE MONDE: Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έκαναν περισσότερες προσπάθειες από ό,τι η Γερμανία

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 18, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ(η LE MONDE μιλάει για τις δήθεν πολλές μεταρρυθμίσεις της Γερμανίας που δεν την έχουν αφήσει να πέσει στην δίνη της κρίσης)
[δεν τα λέει ΚΑΝΕΝΑ «ελληνικό» ΜΜΕ αυτά. Απλά «θίγεται» όταν μας βρίζει η BILD]
Οι Γερμανοί ηγέτες επαναλαμβάνουν διαρκώς στους Ευρωπαίους: «Να κάνετε όπως εμείς και τα προβλήματά σας θα εξαφανιστούν». Οι Γερμανοί δεν ήσαν αυτοί που από το 2002 εφάρμοσαν τις δομικές μεταρρυθμίσεις που, επώδυνες βραχυπρόθεσμα, αποφέρουν σήμερα καρπούς; Τα πράγματα ίσως να μην είναι τόσο απλά, όπως φανερώνει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 12/06 από ένα think tank των Βρυξελλών, το European Council για τις Ευρωπαϊκές Σχέσεις.

Ο εκλογικός χάρτης του 2004 και του 2012: Νικητές και χαμένοι

Ο εκλογικός χάρτης του 2004 και του 2012: Νικητές και χαμένοι

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 18, 2012
Ο εκλογικός χάρτης του 2004 και του 2012: Νικητές και χαμένοι
Μέσα σε μόλις οκτώ χρόνια συντελέστηκαν θεαματικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.
Μια γρήγορη σύγκριση του εκλογικού χάρτη, όπως διαμορφώθηκε στις εκλογές του 2004 και στις εκλογές του Ιουνίου 2012, αποτυπώνουν πλήρως την εικόνα.
Σταθερή πορεία παρουσιάζει μόνο η Νέα Δημοκρατία.

΄΄ Ο Φόβος νίκησε τον Θυμό ΄΄

΄΄ Ο Φόβος νίκησε τον Θυμό ΄΄

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 18, 2012
Του Ηλία Καραβόλια, 18/6/12
Στην εξαιρετική κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του Nixon , από τον σκηνοθέτη O. Stone, ένας σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, λέει σε μια στιγμή της ταινίας: ”Δυστυχώς για την δημοκρατία, δεν χρειάζεται να πεισθούν πολλοί για τις αποφάσεις μας…” Η φράση αποτυπώνει εξαιρετικά τόσο την χθεσινή ψηφοφορία στην χώρα μας όσο και την παγκόσμια ‘δημοκρατική version’ ( εκδοχή) των κοινωνιών.

Ο Davutoğlu κατηγορεί την Ελλάδα..ότι δεν προστατεύει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης! Δηλαδή τι; Να θεσμοθετήσουμε και την κοπρολαγνεία στα αμνοερίφια;

Ο Davutoğlu κατηγορεί την Ελλάδα..ότι δεν προστατεύει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης! Δηλαδή τι; Να θεσμοθετήσουμε και την κοπρολαγνεία στα αμνοερίφια;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 18, 2012
20120618-181214.jpg
Γιατί αν δεν απατώμεθα, η Θράκη είναι το μοναδικό μέρος στον πολιτισμένο κόσμο, που ισχύει η… Σαρία! Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή;

Γράφει η Σοφία Τ.
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΤΟΥΡΚΟΥΣ» ΕΚΕΙ(ζήτω η «περήφανη» εξωτερική πολιτική του ΓΑΠ και όχι μόνο)

Στη Ρωσία είναι ακόμη οι στρατιώτες, όχι στη Συρία

Στη Ρωσία είναι ακόμη οι στρατιώτες, όχι στη Συρία




Το ρωσικό πλοίο που υποτίθεται βρίσκεται στη Συρία και στο οποίο επιβαίνουν Ρώσοι κομάντο, βρίσκεται στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, αγκυροβολημένο! Το σκάφος «Nikolay Filchenkov», το οποίο σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ βρίσκεται στη Συρία, στην πραγματικότητα δεν απέπλευσε ποτέ από την Σεβαστούπολη, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.
Εμείς στην παρουσίαση του σχετικού θέματος είχαμε τουλάχιστον βάλει ερωτηματικό. Επίσης, συμπληρώνουμε, δεν αποκλείεται καθόλου να οδεύσουν το ερχόμενο διάστημα στη Συρία για να προστατεύσουν τη ναυτική βάση στο Ταρτούς. Χωρίς να διεκδικούμε «παγκόσμιες αποκλειστικότητες». Εκτιμήσεις βάσει λογικής κάνουμε.

Συρία: Στα χέρια της Χεζμπολάχ οι Scud;

undefined
Σοβαρές ανησυχίες εξέφρασε το Ισραήλ μετά τα όσα αναφέρθηκαν για απώλεια στρατιωτικού υλικού από τα στρατεύματα του Μπάσαρ αλ Άσαντ. Ειδικότερα, το ισραηλινό κανάλι 10 ανέφερε ότι η κυβέρνηση της χώρας φοβάται ότι εξελιγμένα όπλα, μεταξύ των οποίων και οι πύραυλοι Scud, έχουν μεταφερθεί από τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ, στον Λίβανο.
Μάλιστα, το κανάλι παρουσίασε βίντεο από εναέρια μέσα που δείχνουν τους Scud να μετακινούνται προς άγνωστες κατευθύνσεις. Η Jerusalem Post με τη σειρά της αναφέρει ότι οι πύραυλοι μετακινούνται σε άλλες τοποθεσίες από την Χεζμπολάχ, λόγω του φόβου να πέσουν στα χέρια των Σύρων επαναστατών.

ΠΓΔΜ: Σε αναζήτηση πρακτόρων που ομιλούν την Ελληνική γλώσσα


ΠΓΔΜ: Σε αναζήτηση πρακτόρων που ομιλούν την Ελληνική γλώσσα




Με αγγελίες σε εφημερίδες, η υπηρεσία πληροφοριών της ΠΓΔΜ αναζητά στελέχη προς στρατολόγηση που να ομιλούν απταίστως την Ελληνική γλώσσα, επαναφέρoντας στην επιφάνεια την εθνικιστική πολιτική και ρητορεία της κυβέρνησης των Σκοπίων κατά της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι σχετικό δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας Focus με τίτλο «Ζητούνται εθελοντές για κατασκοπία στην Ελλάδα». Η υπηρεσία πληροφοριών της ΠΓΔΜ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1995 με στόχο την προστασία του Συντάγματος και της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Tα διεθνή ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα

Tα διεθνή ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 18, 2012
http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/12/06/18/mme_ekloges.jpg?TA%20DIEUNH%20MME%20GIA%20TO%20APOTELESMA%20TVN%20EKLOGVN%20STHN%20ELLADAΓια «πύρρειο νίκη» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δίνει ανάσα στην ευρωζώνη αλλά δεν εγγυάται ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, προεξοφλώντας τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η Ελλάδα ως θύμα…

Η Ελλάδα ως θύμα…

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουνίου 18, 2012

Άρθρο του PAUL KRUGMAN(Νew Υork Times)
Από τότε που άρχισε η κρίση στην Ελλάδα, έχουμε ακούσει πολλά για το τι συμβαίνει με κάθε τι το Ελληνικό. Μερικές από τις κατηγορίες είναι αλήθεια, μερικές είναι λάθος – αλλά όλα αυτά είναι εκτός θέματος. Ναι, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στην οικονομία στην Ελλάδα, την πολιτική της και χωρίς αμφιβολία την κοινωνία της. Αλλά αυτές οι παραλείψεις δεν είναι αυτό που προκάλεσε την κρίση στην Ελλάδα και απειλεί να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.

Ελληνικές περιουσίες πάνε στην Τουρκία…

Ελληνικές περιουσίες πάνε στην Τουρκία…

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 18, 2012
Την απουσία ελέγχων «πόθεν έσχες» στο τουρκικό τραπεζικό σύστημα εκμεταλλεύονται Έλληνες καταθέτες, οι οποίοι σηκώνουν τις καταθέσεις τους από ελληνικές τράπεζες και τις μεταφέρουν σε τουρκικές!
Συνολικά μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί σε τουρκικές τράπεζες 300-400 εκατ. ευρώ: «Οι περισσότερες μεταφορές έγιναν από άτομα που έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα, αλλά διατηρούν δεσμούς με την Τουρκία», αναφέρουν τουρκικές εφημερίδες, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά…

LE MONDE: Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έκαναν περισσότερες προσπάθειες από ό,τι η Γερμανία

LE MONDE: Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έκαναν περισσότερες προσπάθειες από ό,τι η Γερμανία

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 18, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ(η LE MONDE μιλάει για τις δήθεν πολλές μεταρρυθμίσεις της Γερμανίας που δεν την έχουν αφήσει να πέσει στην δίνη της κρίσης)
[δεν τα λέει ΚΑΝΕΝΑ «ελληνικό» ΜΜΕ αυτά. Απλά «θίγεται» όταν μας βρίζει η BILD]
Οι Γερμανοί ηγέτες επαναλαμβάνουν διαρκώς στους Ευρωπαίους: «Να κάνετε όπως εμείς και τα προβλήματά σας θα εξαφανιστούν». Οι Γερμανοί δεν ήσαν αυτοί που από το 2002 εφάρμοσαν τις δομικές μεταρρυθμίσεις που, επώδυνες βραχυπρόθεσμα, αποφέρουν σήμερα καρπούς; Τα πράγματα ίσως να μην είναι τόσο απλά, όπως φανερώνει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 12/06 από ένα think tank των Βρυξελλών, το European Council για τις Ευρωπαϊκές Σχέσεις.

Πολίτες πρόβατα ... γεννούν Κυβερνήσεις Λύκων !

Πολίτες πρόβατα ... γεννούν Κυβερνήσεις Λύκων !

undefined

Τι να λέμε τώρα ...?

Ας ασχοληθούμε ,καλύτερα με Ποδόσφαιρο .

Ο ποιητής είπε  : ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΙΣΤΕΣ ''ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ''.

Συντονισμένο χτύπημα της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής (GHS) σε υπουργείο παιδείας και μεταφορών.

Συντονισμένο χτύπημα της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής (GHS) σε υπουργείο παιδείας και μεταφορών.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 18, 2012
ghs.message1.ekloges [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Υποκλοπή δεδομένων από την GHS σε Υπουργείο Παιδείας (minedu.gov.gr) και Υπουργείο Μεταφορών (www.yme.gr)!
undefined
  • Δείγμα δεδομένων που υποκλάπησαν από το Υπουργείο Παιδείας:
  • Τα PrintScreens από secnews.grundefined

«Δύο Τούρκοι στρατιώτες έξω από κάθε σπίτι Τουρκοκυπρίου» Απάντηση Χατζηγεωργίου σε Τούρκους βουλευτές για την «απομόνωση»

«Δύο Τούρκοι στρατιώτες έξω από κάθε σπίτι Τουρκοκυπρίου» Απάντηση Χατζηγεωργίου σε Τούρκους βουλευτές για την «απομόνωση»

«ΣΥΜΦΩΝΩπως υπάρχει απομόνωση των Τ/Κ, αλλά η απομόνωση προέρχεται από τον κατοχικό στρατό! Υπάρχουν 40.000 Τούρκοι στρατιώτες στα κατεχόμενα, δηλαδή δύο Τούρκοι στρατιώτες έξω από κάθε σπίτι Τουρκοκυπρίου». Αυτό τόνισε ο Τάκης Χατζηγεωργίου ενώπιον του Αλεξάντερ Ντάουνερ, στη σύνοδο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-Ε.Ε., απαντώντας στα σχόλια Τούρκων βουλευτών πως η ΕΕ πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να αρθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων.

Καταστράφηκαν τα τελευταία 2.280 βλήματα

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Καταστράφηκαν τα τελευταία 2.280 βλήματα

ΝΕΑΡΧΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
ΕΞΑΛΕΙΦΘΗΚΕοριστικά ο κίνδυνος από την ύπαρξη και αποθήκευση πεπαλαιωμένων βλημάτων σε εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς. Χθες στο πεδίο βολής Καλού Χωριού Λάρνακας καταστράφηκαν τα τελευταία 2.280 βλήματα ΒΟFΟR 40 χιλιοστών που ήταν αποθηκευμένα σε στρατόπεδο της Παλώδιας.
Τα πυρομαχικά καταστράφηκαν με τη μέθοδο ηλεκτρικής πυροδότησης και επί των πυρομαχικών είχε τοποθετηθεί μια αντιαρματική νάρκη και τρεις λίβρες ΤΝΤ βάρους μισού περίπου κιλού και ακαριαίο πυραγωγό σχοινί. Χρησιμοποιήθηκαν 40 εστίες και στην κάθε εστία υπήρχαν περίπου 57 βλήματα. Ο υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση του δύσκολου και επικίνδυνου έργου της καταστροφής συνολικά 223.845 βλημάτων (περίπου 770 τόνων) που ήταν αποθηκευμένα για δεκαετίες σε υπαίθριες στιβάδες στο στρατόπεδο «Νίκου Ευαγόρου» στην Παλώδια. «Ήταν μια τεράστια ποσότητα από πεπαλαιωμένα και επικίνδυνα πυρομαχικά που αποτελούσαν πραγματικό, άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για την πόλη της Λεμεσού

Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400

Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400
Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400
Οι τουρκικές Αρχές εν μέσω της διαρκώς πιο οξυμένης κατάστασης στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 Triumf για την άμυνα της χώρας.

Οριστική απόφαση για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού-πυραυλικού συστήματος θα ληφθεί στις 4 Ιουλίου κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται 4 εκδοχές συστημάτων για τη διασφάλιση της αντιπυραυλικής άμυνας: το ρωσικό S-400, το αμερικανικό αντιαεροπορικό-πυραυλικό σύστημα Patriot, το γαλλο-ιταλικό Eurosam SAMP/T και το κινεζικό σύστημα FD-2000.

Η Τουρκία σχεδιάζει να ξοδεύσει για τη δημιουργία του εθνικού αντιπυραυλικού της συστήματος 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πειστήριο: μισό λεμόνι Ποινή 25 ετών σε κωφάλαλο Κούρδο για «υποστήριξη της τρομοκρατίας» πρότεινε εισαγγελέας

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Πειστήριο: μισό λεμόνι Ποινή 25 ετών σε κωφάλαλο Κούρδο για «υποστήριξη της τρομοκρατίας» πρότεινε εισαγγελέας

Διαδήλωση Κούρδων στην Τουρκία.
Διαδήλωση Κούρδων στην Τουρκία.
Άγκυρα: Τούρκος εισαγγελέας εξάντλησε κάθε αυστηρότητα ζητώντας να επιβληθεί ποινή 25 ετών σε κωφάλαλο Κούρδο για υποστήριξη της τρομοκρατίας με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο μισό λεμόνι που είχε ο άνδρας για να προστατευτεί από τα δακρυγόνα. Ο Μεχμέτ Ιλχάν από την Μερσίνα, που κατηγορείται ότι προπαγάνδιζε υπέρ του παράνομου στην Τουρκία PKK, συνελήφθη σε διαδήλωση.
Πάντως ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.Αν καταδικαστεί η ποινή του θα είναι αρκετά χρόνια αν και σχετικά λιγότερα από τα 25 που ζήτησε ο εισαγγελέας. Οι βαριές ποινές για αδικήματα αυτού του τύπου με ελάχιστα ευρήματα κατά των κατηγορούμενων είναι συνηθισμένες στην Τουρκία, λέει το BBC. Αλλά ακόμα και έτσι πρόκειται για μία μάλλον ασυνήθιστη περίπτωση.
Πηγή: news.in.gr

Η Αργεντινή επιμένει ότι της ανήκουν τα Φόκλαντ

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Η Αργεντινή επιμένει ότι της ανήκουν τα Φόκλαντ

undefined

Επιμέλεια: Μικαέλλα Λοίζου 

Τριάντα χρόνια μετά την ήττα των δυνάμεων της Αργεντινής από τις δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου για την κυριαρχία επί των νησιών Φόκλαντ στον Νότιο Ατλαντικό, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρτσνερ δήλωσε ότι τα νησιά ανήκουν στη χώρα της και ζήτησε από τον ΟΗΕ να στηρίξει επισήμως τη θέση αυτή. Μιλώντας στη σχετικά άγνωστη Επιτροπή Αποαποικιοποίησης των Ηνωμένων Εθνών (είναι η πρώτη αρχηγός κράτους που απευθύνεται στην εν λόγω επιτροπή), η πρόεδρος Φερνάντες ζήτησε να ξεκινήσουν συνομιλίες με τη Βρετανία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ - κάτι που το Λονδίνο σταθερά αρνείται.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ;

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 17, 2012
Τρεις χριστιανικοί ναοί στη βόρεια Νιγηρία έγιναν σήμερα στόχος βομβιστικών επιθέσεων , χωρίς μέχρις ώρας να υπάρχει απολογισμός θυμάτων , ή να υπάρχει η ανάληψη ευθύνης.
Οι επιθέσεις έγιναν στις εκκλησίες των πόλεων Σαμπόν Γκάρι , Ούσασα, και Καντούνα. ‘Επτά νεκροί είναι ο συνολικός απολογισμός από τις επιθέσεις ενώ οι τοπικές αρχές κάνουν όμως λόγο “για άλλες δύο βομβιστικές επιθέσεις εναντίον ναών”.

Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.

Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 10, 2010
http://s.enet.gr/resources/2009-06/putin-3-thumb-large.jpgΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα διανύει τις μαύρες ημέρες της Ρωσίας του Γιέλτσιν. Σε όλα τα επίπεδα με ταυτόσημα, γεωμετρικώς αυξανόμενα συμπτώματα. Πολλοί εδώ στο “Ολυμπία” έχουν μιλήσει για Αργεντινοποίηση της Ελλάδας. Αυτό ισχύει όσον αφορά την πολιτική συμπεριφορά στο εσωτερικό, τους μηχανισμούς προπαγάνδας και την δράση του παρακράτους.

Μέρκελ προς Σαμαρά: Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Μέρκελ προς Σαμαρά: Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

undefined
Τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, συνεχάρη η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ για την νίκη του στις εκλογές, όπως μεταδίδει το CNBC.

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά συνεχάρη η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ για την νίκη του στις εκλογές, όπως μεταδίδει το CNBC.

Παράλληλα, στο μήνυμά της η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να εκληρώσει τις δεσμεύσεις της για τη διάσωση της χώρας

ΟΟΣΑ: Ίσως χρειαστεί επαναδιαπραγμάτευση όρων του ελληνικού πακέτου

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

ΟΟΣΑ: Ίσως χρειαστεί επαναδιαπραγμάτευση όρων του ελληνικού πακέτου


«Είναι ένα σενάριο που βλέπω πιθανό και, εάν αυτή είναι η προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα και να προχωρήσει, θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει να επιχειρηθεί», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρίαα, σε συνέντευξή του, στο Λος Κάμπος του Μεξικού, πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.

Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του πακέτου διάσωσής της, εάν αυτό σημαίνει την παραμονή της στην ευρωζώνη, υποστήριξε ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ανχελ Γκουρία.
Όπως σημείωσε, εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση επιλέξει να παραμείνει στην ευρωζώνη, είναι πιθανό να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πακέτου διάσωσής της, που έχει προσφέρει η ΕΕ και το ΔΝΤ
«Είναι ένα σενάριο που βλέπω πιθανό και, εάν αυτή είναι η προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα και να προχωρήσει, θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει να επιχειρηθεί», υπογράμμισε ο κ. Γκουρία, σε συνέντευξή του, στο Λος Κάμπος του Μεξικού, πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.
Νωρίτερα, πάντως, η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ απέκλεισε κάθε διαπραγμάτευση των όρων του πακέτου διάσωσης και τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της.
Ο κ. Γκουρία επισήμανε ότι οι ηγέτες των μεγάλων πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για παραμονή στην ευρωζώνη.
«Συνεπώς, δεν αποκλείω να γίνει κάποια αναπροσαρμογή των όρων διάσωσης, για να δοθεί περισσότερος χρόνος ή για να δοθεί περισσότερη έμφαση σε ορισμένα από τα μέτρα», πρόσθεσε.
«Εάν ο καθένας από τους υποψήφιους λέει ότι θέλει την παραμονή στην ευρωζώνη, τότε αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Πριν από ένα μήνα αναρωτιόμασταν "Τι θα γινόταν, αν;"» τόνισε ο κ. Γκουρία.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, η Ευρώπη διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, αλλά πρέπει «να συντονίσει καλύτερα» τις αποφάσεις της. «Η Ευρώπη διαθέτει τα μέσα, τους θεσμούς και το σθένος για ν΄αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση, αλλά η βούληση αυτή δεν εκφράζεται κατά τρόπο σωστό και επαρκώς σαφή, εξαιτίας των προβλημάτων λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών», σημείωσε ο Γκουρία.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Καθαγιάζοντας την αποτυχίας μας

Καθαγιάζοντας την αποτυχίας μας


Οι Κλόουν - José Gutiérrez Solana

Θα ήταν κάποιος σίγουρα αφελής αν αμφισβητούσε τον βαθιά πολιτικό χαρακτήρα του ελληνικού ζητήματος, με ρίζες που πρέπει να εντοπιστούν μέχρι και τις πρώτες δεκαετίες του σχετικά νεογέννητου ελλαδικού κράτους. Θα είχε κανείς όμως και αυταπάτες αν πίστευε πως το πρόβλημα περιορίζεται στην έλλειψη ηγετών και δεν πηγάζει από αυτές καθ' αυτές τις θεσμοθετημένες και μη σχέσεις εξουσίας και τις προτεραιότητες που θέτουμε ως λαός, ως κοινωνία.