Ετικέτες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αγορά βλημάτων για τα άρματα Leopard

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αγορά βλημάτων για τα άρματα Leopard




Του Παναγη Γαλιατσατου

Προμήθεια πυρομαχικών ύψους 13,5 εκατ. ευρώ για τα άρματα μάχης τύπου Leopard ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε αμέσως μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Πικραμμένου. Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δ. Τσιόδρας η προμήθεια θα γίνει από την Ολλανδία μέσω διακρατικής συμφωνίας και υπήρχε γι’ αυτήν σχετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Η προμήθεια γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. Οπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας «ο πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμμένος επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες με όλα τα κόμματα, προκειμένου να τους ενημερώσει και να πάρει την έγκρισή τους, τα οποία και συμφώνησαν».

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι η Κομισιόν ξεπάγωσε τη χρηματοδότηση ύψους 252 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Σπάρτη - Καλαμάτα. Τόνισε μάλιστα ότι το έργο θα δημιουργήσει 6.000 νέες θέσεις εργασίας και θα διευκολύνει τις περαιτέρω επενδύσεις στην περιοχή. Το έργο θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2013. Οπως διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας τα 252 εκατ. προέρχονται από το ΕΣΠΑ και «είχαν μπλοκαριστεί το προηγούμενο διάστημα».


Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είχε σαν θέμα ένα «μίνι απολογισμό» του έργου της κυβέρνησης και την προετοιμασία των εκλογών. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου υπουργού κ. Μανιτάκη, όλα είναι πλήρως έτοιμα και υπάρχει μείωση του κόστους κατά 30% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι αποζημιώσεις δημοσίων υπαλλήλων, δικαστικών και σωμάτων ασφαλείας για τις εκλογές ανέρχονται σε 40 εκατ. έναντι 50 εκατ. στις 6 Μαΐου και 280 εκατ. ευρώ στις εκλογές του 2009, ενώ για υλικά θα δοθούν μόνο 6 εκατ. έναντι 10 εκατ. τον Μάιο. Επίσης, η επιχορήγηση των κομμάτων περιορίζεται σε 3,9 εκατ. έναντι 10,4 εκατ. στις εκλογές του Μαΐου και 17,5 το 2009. Συνολικά, οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα στοιχίσουν 47,9 εκατ. ευρώ έναντι 70,4 εκατ. τον Μάιο και 310,4 εκατ. το 2009.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Πικραμμένος τόνισε στους υπουργούς ότι θα πρέπει μέχρι την τελευταία στιγμή να είναι σε επιφυλακή, ώστε να πάνε όλα καλά σε σχέση με τις εκλογές και πρόσθεσε: «Η δουλειά μας δεν τελειώνει την Κυριακή, αλλά την ημέρα που θα παραδώσουμε στην επόμενη κυβέρνηση». Τέλος, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη διαπιστευτεί ήδη 620 εκπρόσωποι και τεχνικοί ξένων ΜΜΕ για τις εκλογές, έναντι 615 τον Μάιο και ότι στο πλαίσιο των ενεργειών για την προώθηση του τουρισμού διοργανώθηκε για τους δημοσιογράφους περιήγηση στον Αργοσαρωνικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου