Ετικέτες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

«Δύο Τούρκοι στρατιώτες έξω από κάθε σπίτι Τουρκοκυπρίου» Απάντηση Χατζηγεωργίου σε Τούρκους βουλευτές για την «απομόνωση»

«Δύο Τούρκοι στρατιώτες έξω από κάθε σπίτι Τουρκοκυπρίου» Απάντηση Χατζηγεωργίου σε Τούρκους βουλευτές για την «απομόνωση»

«ΣΥΜΦΩΝΩπως υπάρχει απομόνωση των Τ/Κ, αλλά η απομόνωση προέρχεται από τον κατοχικό στρατό! Υπάρχουν 40.000 Τούρκοι στρατιώτες στα κατεχόμενα, δηλαδή δύο Τούρκοι στρατιώτες έξω από κάθε σπίτι Τουρκοκυπρίου». Αυτό τόνισε ο Τάκης Χατζηγεωργίου ενώπιον του Αλεξάντερ Ντάουνερ, στη σύνοδο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-Ε.Ε., απαντώντας στα σχόλια Τούρκων βουλευτών πως η ΕΕ πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να αρθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. Απορρίπτοντας μάλιστα παντελώς τον ισχυρισμό πως οι Ε/κ είναι υπαίτιοι της απομόνωσης, ο Τάκης Χατζηγεωργίου υπενθύμισε στους παρευρισκομένους πως καθόλου τυχαία πολλοί Τ/κ ζητούν να φύγει η Τουρκία από την Κύπρο. Στην εμμονή ορισμένων βουλευτών να θέτουν θέμα έναρξης απευθείας εμπορίου, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ απάντησε πως απευθείας εμπόριο μπορεί να υπάρξει από το λιμάνι της Αμμοχώστου υπό την εποπτεία όμως του ΟΗΕ και δεδομένου ότι θα επιστραφεί η Αμμόχωστος. Στο σημείο αυτό ο Τάκης Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Μπαγίς, ο οποίος, σχολιάζοντας την εν λόγω πρόταση του Ευρωβουλευτή, είπε πως θα δώσει εμπόριο για εμπόριο, ένα λιμάνι για ένα λιμάνι και εναέριο χώρο για εναέριο χώρο. Όπως παρατήρησε ο Τάκης Χατζηγεωργίου, η πρόταση του Μπαγίς δεν ευσταθεί καθώς οι Ε/κ δεν έχουν έδαφος το οποίο να κατέχουν παράνομα για να μπορούν να το παραχωρήσουν ως αντάλλαγμα για την Αμμόχωστο». 
 
Αντιγόνη: Ανέχονται τουρκική προκλητικότητα Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣτου ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου σε παρέμβασή της στη συνεδρία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας, στην παρουσία του Αλεξάντερ Ντάουνερ, επισήμανε πως η πολιτική των ίσων αποστάσεων και η επιμονή των Ηνωμένων Εθνών να μην επιρρίπτουν ευθύνες στην Τουρκική πλευρά για τα οδυνηρά αδιέξοδα στο Κυπριακό, ενθαρρύνουν την αρνητική στάση της Τουρκίας η οποία συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Παράλληλα, η κ. Παπαδοπούλου διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν τα Ηνωμένα Έθνη να μην ασκούν ουσιαστικές πιέσεις στην Τουρκία, αν ληφθεί υπόψη ότι η Άγκυρα αρνείται να σεβαστεί τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και πάνω απ’ όλα αρνείται να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο: «Είναι αδιανόητο η διεθνής κοινότητα να ανέχεται το θράσος και την προκλητικότητα της Τουρκίας». Στην παρέμβασή της η κ. Παπαδοπούλου δεν παρέλειψε να επαναλάβει τους σοβαρούς ενδοιασμούς της, τους οποίους και γραπτώς διαβίβασε πρόσφατα προς το προεδρείο της Επιτροπής, για την παρουσία του Αλεξάντερ Ντάουνερ στη συνεδρία.
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου