Ετικέτες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζει, δηλώνει ο πρόεδρος της Bundesbank

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζει, δηλώνει ο πρόεδρος της Bundesbank

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 15, 2012
undefined
Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να επιτρέψει σε μια χώρα να την εκβιάζει, απειλώντας με τις συνέπειες μετάδοσης της κρίσης, δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γενς Βάιντμαν και παράλληλα απορρίπτει…τις προεκλογικές υποσχέσεις των Ελλήνων πολιτικών ηγετών που κάνουν λόγο για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, καθώς, όπως λέει, αυτό θα δυσχέραινε τη θέση των άλλων χωρών που εφαρμόζουν προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
«Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε μια χώρα να μας εκβιάζει λόγω των συνεπειών μετάδοσης», είπε.
Ερωτηθείς για περιθώρια επαναδιαπργμάτευσης του Μνημονίου, ο κ. Βάιντμαν λέει ότι «το σημείο-κλειδί είναι πως υπάρχει μία συμφωνία που όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν υπογράψει, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης».
Και προσθέτει: «Εάν οι συμφωνίες εμφανιστούν τώρα ως ανοικτές σε επαναδιαπραγμάτευση, τότε για παράδειγμα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός θα είχε δυσκολίες να πάει στο Κοινοβούλιό του για να εξηγήσει ότι πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.
Νομίζω ότι αυτή θα ήταν μία πολύ επικίνδυνη στρατηγική. Θα έπληττε αυτές τις χώρες που αθόρυβα υλοποιούν μεταρρυθμίσεις».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου