Ετικέτες

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Λυκοφώς των "θεών"

   Απο οτι φαινεται καποιοι φοβουνται (γιατι εχουν λογους να φοβουνται καθως η ηγεμονια τους πλησιαζει`στο τελος της και εχουν να δωσουν λογαριασμο για πολλα πραγματα) και για αυτο φορντιζουν προκαταβολικα να σπηλωνουν τις δυναμεις και τους ανθρωπους που υποσχονται την ανανεωση και για το οποιο δεν θα ισχυει ο στιχος απο τον Αμλετ του Σαικσπηρ "κατι σαπιο υπαρχει στο βασιλειο της Δανιμαρκιας"

Σκεψεις πανω στην Τουρκια

"«Στη βάση του συστήματος αξιών της ορθόδοξης θρησκείας, όπως και του ισλάμ, είναι η καλοσύνη, η ευαισθησία και η αυταπάρνηση, που αναμφισβήτητα συνδέει τους λαούς μας και εγγυάται την στερέωση των σχέσεων καλής γειτονιάς μεταξύ των χωρών μας», τονίζει μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Σαββίδης."
Μα η εννοιες καλοσυνη και ευαισθησια ειναι αγνωστες λεξεις για τους τουρκους οι οποιοι διαχρονικα καταλαβαινουν ειτε απο σιδηρο ειτε απο χρυσο και με τιποτα αλλο!

Απρεπης προξενος



   Συγνωμμη αλλα η συμπεριφορα της εν λογω κυριας ξεπερνα τα εσκεμμενα εκτος φυσικα και αν τιθσιται οι διπλωματες να ανακατευονται στα εσωτερικα της χωρας στην οποια ειναι δαπιστευμενοι.Αρα η ν λογω διπλβματικη αντιπροωπος κανει αυτο που διαπρατει αυτο που λεε στην διπλωματικη ορολογια !faux pas"Κατα συνεπια:
α)Θα επρεπε να της γινουν συστασεις να σταματησει "τις κακες παρεες" και παραλληλα μαι διαμαρτυρια στους ανωτερους της.Επιτελους η Ελλαδα ειναι ανεξαρτητο κρατος και οχι Πουερτο Ρικο!
β)Αν η κυρια προξενος συνεχισει αυτη την πρακτικη αμεση αιτηση για απομακρυνση της ως "persona non grata".Μας ηρθε πακετο απο το Κουρδισταν ας μας φυγει πακετο απο την Ελλαδα.
γ) Αν το α και το β δεν ειναι εφικτα να ληφθουν τα καταλληλα μετρα  για την περιπτωση της προξενου ειδικα αν μπορει να αποδεικτει οτι αυτες οι συνασντησεις εχουν και αλλες παραμετρους.Κοινως να την τυλιξουμε σε μια κολλα χαρτι! `
ΥΣ Παντως οτι και να μαγειρευουν οι Τουρκοι και οσοι  τους υποστηριζουντους το αποτελεσμα θα ειναι "μηδεν εις το πηλικον" και λιγοζωες θα ειναι οι ελπιδες τους σαν των Τρωων οπως θα θα ελεγε και ο Καβαφης αρκει να εουμε τρην στοιχειωδη επαγρυπνηση!