Ετικέτες

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ;;(Το Καστελλόριζο και η σπουδαιότητα του)


ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ;;(Το Καστελλόριζο και η σπουδαιότητα του)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 22, 2011
Παράκληση το E-MAIL αυτό να κάνει το γύρω του κόσμου.ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ;;;
Από τον Καθηγητή του ΕΜΠ Ευριπίδη Μπίλη:
Για τους σοβαρότατους λόγους
που αναφέρει κατωτέρω ο συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης
παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, όχι μονό τώρα  Χριστούγεννα αλλα και Πάσχα
στη δ/νση:
Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο
Μεγίστη , 851 11 Καστελόριζο
Δωδεκάνησα
Ελλάδα

Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη:…
Βλέποντας το Καστελλόριζο από ένα χάρτη της ανατολική Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμβο, που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας. Χωρίς το Καστελλόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας αδύνατη, την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος,.

Η Ρωσία θα παραλάβει 10 υποβρύχια μέχρι το 2020


Υποβρύχιο_κλάσεως_kilo
Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας πρόκειται να παραλάβει 10 ντιζελοκίνητα υποβρύχια μέχρι το 2020.
Τα νέα υποβρύχια αρχικά θα ενισχύσουν τους στόλους της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.
Το ναυπηγείο Admiralteiskie Verfi ξεκίνησε την κατασκευή της βελτιωμένης έκδοσης υποβρυχίου κλάσεως Kilo, Project 636.3
Τα σκάφη Project 636, αποτελούνται από 52 άτομα πλήρωμα, έχουν ταχύτητα 20 κόμβων σε κατάδυση, εμβέλεια σε κατάδυση 400 μίλια και την δυνατότητα να περιπολούν για 45 μέρες. Έχουν οπλισμό 18 τορπίλες και 8 πυραύλους επιφανείας-αέρος.
Η βελτιωμένη έκδοση Kilo θα διαθέτει τεχνολογία Stealth, μεγαλύτερη εμβέλεια και την δυνατότητα να βάλλει κατά στόχων σε στεριά, επιφάνεια και υποβρυχίως.
Το ΠΝ της Ρωσίας αυτή την στιγμή διαθέτει σε υπηρεσία 20 ντιζελοκίνητα υποβρύχια.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ!


ΚΑΙ ΕΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ!

Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Νοεμβρίου 22, 2011
Θαυμάσια η τηλεοπτική προβολή της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Πρόσφυγες (20 Ιουλίου) από την ηθοποιό, Αντζελίνα Τζολί. Κάθε φορά που ο τηλεοπτικός φακός εστιάζει σε έναν πρόσφυγα ή σε ένα παιδί που μεγαλώνει σε καταυλισμό, εμφανίζεται η ηθοποιός και επαναλαμβάνει «Και ένας, είναι πολύ», θέλοντας να στείλει το μήνυμα, ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός, όσων υποφέρουν, ακόμα και ένας να υπάρχει, είναι πολύ.
Συμφωνούμε, και προσαρμόζοντας το μήνυμα της διεθνούς Ημέρας για τους Πρόσφυγες, που έχει καθιερώσει ο Ο.Η.Ε., λέμε ότι «Και ένας Πομάκος να μείνει ο οποίος μεγαλώνει μέσα σε συνθήκες γενοκτονίας, είναι πολύ!»
Η σημαία του Οργανισμού Ηνωμένων ΕθνώνΑυτή είναι και η απάντησή μας στο τουρκόφωνους και ελληνόφωνους γενίτσαρους της Θράκης, οι οποίοι με στόχο να υπονομεύσουν τον αγώνα μας, προβάλλουν το επιχείρημα «πόσοι είναι οι Πομάκοι;».
ΚΑΙ ΕΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ!
(τεύχος 55, Ιούλιος 2011)

Near Death Experience II.


Near Death Experience II.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 21, 2011
Γράφει ο Νίκος Π.
Η χαμένη ευκαιρία του Ευρώ. Όχι μόνο δεν κατάφερε να γίνει παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, αλλά έχασε και τη δεύτερη θέση. Δίκαια. Αφού ταλαιπώρησε όλο τον κόσμο, διαφαίνεται πλέον η προοπτική διάλυσής του, μέσω της διάλυσης της Ευρωζώνης. Αντί, με τα πρώτα σημάδια της Ευρωπαϊκής κρίσης – λέγε με Ελλάδα – να εξάγει το πρόβλημά της, η Ευρώπη το κράτησε αποκλειστικά γιαυτήν. Αντί να αναλύσει το πρόβλημα σφαιρικά, κλείστηκε στη λογική της λογιστικής αποτύπωσης. Τώρα το ευρωομόλογο ίσως να μήν είναι αρκετό. Δείτε παρακάτω, συγκρίσεις επιτοκίων, θυμόμαινοι ότι επιτόκιο άνω του 6%, οδηγεί σε ύφεση. Αντίθετα κάτω του 5% (σε κανονικές συνθήκες και κανονικές χώρες) οδηγεί σε ανάπτυξη.
piigs.gif
Θυμάμαι, πριν δύο εβδομάδες, θιασώτες του μνημονίου να πιέζουν υπό το φόβο του να βγεί η Ελλάδα από το επίκεντρο της Ευρωκρίσης και να πάρει τη θέση της η Ιταλία. Τους πληροφορώ ότι το πρόβλημα είναι, ότι βγαίνει η Ευρώπη από το επίκεντρο και στη θέση της αναδύεται το πρόβλημα της Κίνας. Έχουμε τις πρώτες ενδείξεις μίας Κινεζικής επιβράδυνσης. Τις τιμές του real estate. Άτακτη υποχώρηση, και θυμηθείτε ότι η αγορά εκεί τώρα αναπτύσεται. Και όταν σε μία ανώριμη αγορά υπάρχει υποχώρηση, έρχεται το σπάσιμο της φούσκας.
Τώρα, εάν κάποιοι πιστεύουν ότι οι Κινέζοι θα επενδύσουν σε Ευρωπαϊκά ομόλογα, ας δούνε τί γράφαμε ένα χρόνο πριν.
Όμορφα…

Νέα προσπάθεια ένταξης στην Ε.Ε από τους Σκοπιανούς


Νέα προσπάθεια ένταξης στην Ε.Ε από τους Σκοπιανούς

by Λουκάς Δ. Συμπεράς
Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, με σημερινή επιστολή του προς τους ομολόγους του των χωρών μελών της Ε.Ε ζήτησε να λάβει η χώρα του στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει το Δεκέμβριο ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Παράλληλα τόνισε πως μπορούν να εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας με τη χώρα μας. Η γειτονική χώρα επενδύει διπλωματικά στην ελληνική οικονομική κρίση ενώ παράλληλα εκφράζει ανοιχτά τ� �ν αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα του Δεκεμβρίου από το Δικαστήριο της Χάγης.

Το δίλημμα του Ισραήλ και οι τρεις επιλογές των ΗΠΑ


Το δίλημμα του Ισραήλ και οι τρεις επιλογές των ΗΠΑ

undefined
Ο George Friedman σε ανάλυση του στο STRATFOR γράφει για τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται στη Μέση Ανατολή μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από το Ιράκ. Σύμφωνα με τον George Friedman θεωρείται δεδομένο το γεγονός πως το Ιράν θα προσπαθήσει να φέρει υπό την επιρροή του το Ιράκ και διαμέσου Συρίας και Χεζμπολάχ να δημιουργήσει ένα ευρύτερο τόξο επιρροής ώστε να ηγηθεί στο Μουσουλμανικό κόσμο της περιοχής.

Νίκος Λυγερός: O στρατηγικός ρόλος του Πειραιά στην ΑΟΖ


Νίκος Λυγερός: O στρατηγικός ρόλος του Πειραιά στην ΑΟΖ

Ο Πειραιάς δεν ήταν ξηρά, αλλά νησί που έγινε λιμάνι, δηλαδή γη θάλασσας. Ήλθε από τη θάλασσα για να δώσει μέλλον στη γη, στην πατρίδα μας. Βέβαια αυτό το επινόησε ένας Θεμιστοκλής και το κατανόησε ένας Θουκυδίδης, ενώ άλλοι ακόμα και να το κοίταζαν δεν θα το έβλεπαν καν. Με άλλα λόγια, κι οι δυο τους ανέδειξαν το στρατηγικό ρόλο του Πειραιά. Κι αυτός ο ρόλος είχε επιπτώσεις και στο εμπόριο και στην οικονομία. Τα ναυπηγεία δημιούργησαν ένα νέο κόσμο πάνω στα κύματα.

Μήνυμα Δήμα από τη Λευκωσία: Η Τουρκία να απέχει από ενέργειες ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ


Μήνυμα Δήμα από τη Λευκωσία: Η Τουρκία να απέχει από ενέργειες ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ

Με τον Δημήτρη Χριστόφια και τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ στην Κύπρο συναντήθηκε την Τρίτη ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών. Ελλάδα και Κύπρος παρακολουθούν με προβληματισμό την τουρκική τακτική στο Κυπριακό, το Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο. Η Τουρκία δεν συμβάλλει καθόλου στις προσπάθειες για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, μετά την ενημέρωση που είχε σήμερα για την πορεία του Κυπριακού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
“Με τα σημερινά δεδομένα δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει σύντομα λύση του προβλήματος”, είπε ο κ. Δήμας ύστερα από τη συνάντησή του με τον κ. Χριστόφια στο προεδρικό μέγαρο. Η Τουρκία θα μπορούσε να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση λύσης του κυπριακού και να απέχει από ενέργειες, ειδικότερα στην κυπριακή ΑΟΖ, που συμβάλλουν στην ένταση, σημείωσε ο κ. Δήμας

Κάλεσμα Ερντογάν στον Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία


Κάλεσμα Ερντογάν στον Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία

Να εγκαταλείψει την εξουσία για να “αποτραπεί περαιτέρω αιματοχυσία” στη χώρα κάλεσε σήμερα τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ Αλ Άσαντ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών που ζητούν εκδημοκρατισμό της χώρας.
“Για χάρη του λαού σου, της χώρας σου και της περιφέρειας, παραιτήσου από την εξουσία”, είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος ρητορικά στον Σύρο πρόεδρο, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP, ισλαμικό). Νωρίτερα σήμερα, δυνάμεις των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας περικύκλωσαν μια συνοικία στην εξεγερμένη πόλη Χομς αναζητώντας διαδηλωτές που αξιώνουν εκδημοκρατισμό της χώρας και αποστάτες του στρατού, όπως είπαν ακτιβιστές που εδρεύουν στη Βηρυτό.

Τα όπλα η αιτία εμμονής Μέρκελ και Σαρκοζί για την υπογραφή Σαμαρά!


Τα όπλα η αιτία εμμονής Μέρκελ και Σαρκοζί για την υπογραφή Σαμαρά!

Σημερινό άρθρο της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης «New Europe» (neweurope.eu) επιμένει ότι η ερμηνεία πίσω από την εμμονή των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς τον ηγέτη της ελληνικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, είναι η επιθυμία τους να κατοχυρώσουν εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία είχαν συμφωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου!

Νέα προειδοποίηση για υποβάθμιση των ΗΠΑ


Νέα προειδοποίηση για υποβάθμιση των ΗΠΑ!

by economikos


Απο τον οίκο Fitch, συνεχίζοντας την κόντρα μεταξύ οίκων αξιολογησης, Wall Street και Ομπάμα.
Οι ΗΠΑ υποβαθμιστηκαν τον περασμένο Αύγουστο απο την S&P, δημιουργώντας εικόνα κατάρρευσης στις αγορές.

Αν η Γαλλια υποβαθμιστεί η Μέρκελ θα αποφασιζει και για τον Σαρκοζί;


Αν η Γαλλια υποβαθμιστεί η Μέρκελ θα αποφασιζει και για τον Σαρκοζί;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 22, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/sarkozy-_merkel.jpg?w=192&h=168Ισχυρές πιέσεις δέχεται τους τελευταίους μήνες η οικονομία της Γαλλίας. Οι οίκοι αξιολογησης έχουν προειδοποιήσει άμεσα η έμμεσα ότι ενδέχεται ακόμα και η υποβάθμιση της Γαλλίας μέχρι το τέλος του έτους, χάνοντας την ανωτάτη αξιολόγηση του “ΑΑΑ”.
Τι θα σημάνει όμως αυτή η αρνητική εξέλιξη για την Γαλλια, την Ευρώπη και το ευρω;
Ας τα πάρουμε απο το τέλος: το ευρω σίγουρα θα κλονιστεί, ως απόρροια του γεγονότος ότι η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει να τιθασευσει την κρίση χρέους.
Τι θα σημαίνει για τη Γαλλια; Ότι η Γερμανία και η Μέρκελ θα έχουν λόγο και για την κυβέρνηση Σαρκοζί! Με αλλα λόγια, θα χαθεί ο γαλλογερμανικος άξονας και πλέον η Γερμανία θα αποφασίζει για την Ευρώπη ερήμην της Ευρωπης!
Ακόμα απορείτε γιατί η Μέρκελ ζητά όχι μόνο Οικονομική, αλλα και πολιτική Ένωση στην Ευρώπη;

Οι πράκτορες της CIA και η Pizza Hut της Βηρυτού


Οι πράκτορες της CIA και η Pizza Hut της Βηρυτού

Μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή αποκάλυψε σήμερα το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC. Δώδεκα κατάσκοποι της CIA συνελήφθησαν σε Λίβανο και Ιράν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ABC υπάρχουν φόβοι πως και οι δώδεκα κατάσκοποι έχουν ήδη εκτελεστεί. Εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση ενώ σύμφωνα με ορισμένους Αμερικανούς αξιωματούχους το βίντεο που δημοσίευσε η Ιρανική τηλεόραση είναι ακριβές αλλά τα πρόσωπα που έδειξε σε εικόνες δεν είναι κατάσκοποι της CIA.
Άλλος ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η “κατασκοπεία είναι ριψοκίνδυνη υπόθεση” και παραδέχτηκε ευθέως την απώλεια των δώδεκα κατασκόπων. Ο Ρόμπερτ Μπάερ, πρώην ανώτατος αξιωματούχος της CIA που κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 έζησε καλά τον πόλεμο των μυστικών υπηρεσιών μεταξύ CIA - Χεζμπολάχ, δεν άφησε κανένα περιθώριο τονίζοντας: “Δεν νομίζω ότι θα τους δούμε ποτέ”.
Δύο διπλοί πράκτορες της Χεζμπολάχ προσποιήθηκαν ότι εργάζονταν για λογαριασμό της CIA. Με αυτό το τρόπο ανακάλυψαν το τόπο συνάντησης της CIA με τους πράκτορες. Η CIA χρησιμοποιούσε την κωδική ονομασία “Pizza” γιατί ο τόπος συνάντησης ήταν ένα κατάστημα “Pizza Hut” στο σταθμό της Βηρυτού. Μετά από διάφορες συναντήσεις, εντόπισαν τους δώδεκα μυστικούς πράκτορες.
Την ίδια ώρα διαρρέεται πως στο εσωτερικό του Ιράν άλλοι τριάντα πράκτορες, Αμερικανοί και Ισραηλινοί, έχουν ήδη εντοπιστεί και αναμένεται η σύλληψή τους από τις Ιρανικές αρχές.
Η CIA είχε επιστήσει την προσοχή στους συλληφθέντες μυστικούς πράκτορες, όπως και τους είχε προειδοποιήσει σχετικά με τη Χεζμπολάχ ότι δεν είναι απλώς μία τρομοκρατική οργάνωση όπως οι ΗΠΑ αναφέρουν. Είναι πολιτικός φορέας και οργανωμένος στρατός με καλά εκπαιδευμένους ανθρώπους στην αντικατασκοπεία.
Σχετικές πληροφορίες: THE WASHINGTON POST & LOS ANGELES TIMES

Τα δυσοίωνα σημάδια ενός επερχόμενου τρίτου παγκοσμίου πολέμου


Τα δυσοίωνα σημάδια ενός επερχόμενου τρίτου παγκοσμίου πολέμου

By Eberhard Hamer
Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, όχι μόνο μέσω της ενσωμάτωσης των τραπεζικών χρεών στον κρατικό προϋπολογισμό τους, αλλά και λόγω του δραστικά αυξανόμενου κρατικού χρέους τους – με τις ΗΠΑ να απαιτούν 1 δισ. εκατομμύρια δολάρια ημερησίως από τις ξένες χώρες. Εάν η ξένη οικονομική εισροή διακοπεί, ή εάν οι ξένες χώρες φύγουν από το δολάριο, οι ΗΠΑ σίγουρα θα αντιμετωπίσουν την κρατική πτώχευση.

Σαουδική Αραβία: σύντομα ένας νόμος για να «κρύψουν οι γυναίκες τα σέξι μάτια τους»



ΔΕΥΤΈΡΑ, 21 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Σαουδική Αραβία: σύντομα ένας νόμος για να «κρύψουν οι γυναίκες τα σέξι μάτια τους»

Οι γυναίκες με «σέξι» μάτια στη Σαουδική Αραβία μπορεί να αναγκαστούν να τα καλύψουν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Ατέλειας (CPVPV) στο συντηρητικό βασίλειο του Κόλπου.
Ο εκπρόσωπος της περιοχής του Ha'eal, ο Σεΐχης Al-Motlab Nabet, δήλωσε ότι η επιτροπή έχει το δικαίωμα να συλλάβει
μια γυναίκα, της οποίας τα μάτια φαίνονται να είναι «δελεαστικά» και να την διατάξει να τα καλύψει άμεσα.



Οι γυναίκες στη Σαουδική ήδη υποχρεούνται να φορέσουν μπούρκα. Ακόμα και τα χέρια τους πρέπει να καλύπτονται. Δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν. Και οι νομικές ποινές για τα αδικήματα ... είναι σκληρές!
Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά από τη μάχη ενός Σαουδαράβα με ένα μέλος της επιτροπής, το οποίο ήθελε να αναγκάσει τη σύζυγό του να κρύψει τα μάτια της. Υπερβολικά προκλητικά! Ο άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση με μαχαίρι.
Μια ιδέα στον αέρα; Δεν θα ήταν πιο απλό να τρυπήσουν  απευθείας τα μάτια όλων των θηλυκών μωρών που γεννιούνται, ώστε όταν μεγαλώσουν να φορούν μαύρα γυαλιά;
Amzar - JSSNews

Οι “φωστήρες” του Stratfor ξαναχτύπησαν: “Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να διατηρήσει το Αιγαίο”!


Οι “φωστήρες” του Stratfor ξαναχτύπησαν: “Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να διατηρήσει το Αιγαίο”!

Η ανανεωμένη γεωπολιτική ανάλυση που κάνει το αμερικανικό think tank Stratfor για την Ελλάδα δεν είναι ούτε ευχάριστη, ούτε αισιόδοξη. Χωρίς τα όσα υποστηρίζουν οι “εγκέφαλοι” του αμερικανικού think tank να πρέπει να αποτελούν πανάκεια, έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι υποστηρίζουν για τη χώρα και τι μηνύματα προσπαθούν να περάσουν. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή το Stratfor καταλήγει στο δύσκολο παρόν και στο απρόβλεπτο μέλλον της Ελλάδας.

Μεγάλες αποκλίσεις από τους στόχους του Μνημονίου «Φούσκα» η ανάκαμψη της Ιρλανδίας


Μεγάλες αποκλίσεις από τους στόχους του Μνημονίου «Φούσκα» η ανάκαμψη της Ιρλανδίας

Η ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας και κυρίως η προσπάθεια όλων, πρωτίστως των Γερμανών, να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας ως … υπόδειγμα για το πώς πρέπει να αντιδράσει και τι πρέπει να κάνει μια χώρα που βρίσκεται υπό καθεστώς αναδιάταξης και στις … αγκάλες του ΔΝΤ και της ΕΕ, αποδεικνύονται «φούσκες». «Πυροτεχνήματα». «Μαϊμού» επιτυχίες…

Αφγανιστάν: Απόφαση για ανάπτυξη στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τις ΗΠΑ «υπό όρους»



ΚΥΡΙΑΚΉ, 20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Αφγανιστάν: Απόφαση για ανάπτυξη στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τις ΗΠΑ «υπό όρους»

Η Λόγια Ζίργκα, η μεγάλη παραδοσιακή συνέλευση στο Αφγανιστάν που ξεκίνησε τις εργασίες της στην Καμπούλ την Τετάρτη, αποδέχθηκε «υπό όρους» τη δημιουργία μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης ανάμεσα στο Αφγανιστάν και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την τελική διακήρυξη.Λίγο αργότερα, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε ότι αποδέχεται τους «όρους» και τις «συστάσεις» της συνέλευσης.

Από τη μονή Βατοπεδίου στη Μόσχα



ΚΥΡΙΑΚΉ, 20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Από τη μονή Βατοπεδίου στη Μόσχα

Μεγάλο πλήθος προσκυνητών, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε πείσμα της κακοκαιρίας, έφθασε τις 30 χιλιάδες, στο χώρο μπροστά από τον καθεδρικό ναό προς τιμήν του Ιησού-Σωτήρα, στη Μόσχα, κάνει πολύωρη αναμονή, θέλοντας να προσκυνήσει τη "Ζώνη της Παρθένου Μαρίας" : ένα κειμήλιο της Ορθοδοξίας που παραχωρήθηκε, για ιερό προσκύνημα, από τον Ηγούμενο του Βατοπεδίου στο 'Αγιο Όρος.

2021: The New Europe του Niall Ferguson στη Wall Street Journal




ΔΕΥΤΈΡΑ, 21 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011


2021: The New Europe του Niall Ferguson στη Wall Street Journal

Η επιστροφή του οίκου  των Αψβούργων


Welcome to Europe, 2021. Ten years have elapsed since the great crisis of 2010-11, which claimed the scalps of no fewer than 10 governments, including Spain and France. Some things have stayed the same, but a lot has changed.

Η ιμπεριαλιστική πολιτική της Γερμανίας οδηγεί σε διάλυση την Ευρωζώνη


Η ιμπεριαλιστική πολιτική της Γερμανίας οδηγεί σε διάλυση την Ευρωζώνη

undefined
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Με συνεχή άρθρα μου κατά το παρελθόν (“οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Εμείς;”, “χτυπώντας την πόρτα μιας κουφής Κυβέρνησης”, “υπάρχει πεπειραμένος χειρουργός για την Ελλάδα μας”) προσπαθούσα να ενημερώσω όλους εκείνους που με διαβάζουν, πως η οικονομική κρίση της Ελλάδος δεν είναι φαινόμενο Ελληνικό, όπως πολλοί καιροσκόποι και εθελοτυφλούντες θέλουν να παρουσιάζουν, αλλά πρόκειται για μια Ευρωπαϊκή, αν όχι παγκόσμια οικονομικοπολιτική κρίση.

Τουρκία: Τις 720.000 φτάνει η στρατιωτική δύναμη της χώρας


Τουρκία: Τις 720.000 φτάνει η στρατιωτική δύναμη της χώρας

Για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν το μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε αυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας ανέρχεται στα 720.000 άτομα.
Αναλυτικά, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν 365 στρατηγούς, 39.975 αξιωματικοί, 95.824 υπαξιωματικοί, το επαγγελματικό προσωπικό ανέρχεται στους 201.379, οι κληρωτοί στους 465.197, ενώ απασχολείται πολιτικό προσωπικό 53.424 εργαζομένων.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχουν ως εξής:

Μεντβέντεφ: “Εάν το 2008 είχαμε διστάσει στο να κάνουμε πόλεμο, σήμερα θα ήμασταν με την πλάτη στο τοίχο”


undefined

Μεντβέντεφ: “Εάν το 2008 είχαμε διστάσει στο να κάνουμε πόλεμο, σήμερα θα ήμασταν με την πλάτη στο τοίχο”

by Λουκάς Δ. Συμπεράς
undefined
"Εάν το 2008 είχαμε διστάσει, σήμερα θα βρισκόμασταν μπροστά σε μια εντελώς διαφορετική γεωπολιτική κατάσταση. Στην περίπτωση που η Μόσχα δεν είχε εισβάλλει στη Γεωργία το καλοκαίρι του 2008, το ΝΑΤΟ θα είχε ήδη επεκταθεί σε πρώην Δημοκρατίες της ΕΣΣΔ. Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να γίνουν η Ουκρανία, ή η Γεωργία, μέλη της Ατλαντικής συμμαχίας", τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ, μιλώντας σε στρατιωτικούς στο Βλαντικαφκάζ, στα βόρεια της Γεωργίας.

Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία

Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία

Μιλώντας στις 4 Φεβρουαρίου 2006 στη διεθνή Συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, ο τότε υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Donald Rumsfeldείχε κάνει μία δήλωση που ξένισε αλλά και ενόχλησε πολλούς.