Ετικέτες

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα Ερντογάν στον Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία


Κάλεσμα Ερντογάν στον Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία

Να εγκαταλείψει την εξουσία για να “αποτραπεί περαιτέρω αιματοχυσία” στη χώρα κάλεσε σήμερα τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ Αλ Άσαντ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών που ζητούν εκδημοκρατισμό της χώρας.
“Για χάρη του λαού σου, της χώρας σου και της περιφέρειας, παραιτήσου από την εξουσία”, είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος ρητορικά στον Σύρο πρόεδρο, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP, ισλαμικό). Νωρίτερα σήμερα, δυνάμεις των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας περικύκλωσαν μια συνοικία στην εξεγερμένη πόλη Χομς αναζητώντας διαδηλωτές που αξιώνουν εκδημοκρατισμό της χώρας και αποστάτες του στρατού, όπως είπαν ακτιβιστές που εδρεύουν στη Βηρυτό.


Στην επαρχία Χομς, οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τέσσερις χωρικούς στην διάρκεια επιχείρησής τους, ανάμεσά τους δύο παιδιά ηλικίας περίπου 10 ετών, όταν άρματα μάχης άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών στο Ταλ Ντάο, στην περιφέρεια Χούλα, 22 χλμ. από την πόλη της Χομς.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα θύματα περιλαμβάνονται ένα παιδί και δύο έφηβοι, 10, 13 και 15 ετών, που σκοτώθηκαν όταν στρατιωτικοί “άνοιξαν πυρ αδιακρίτως”.
Ακτιβιστές ανέφεραν ότι τα θύματα παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας στο χωριό και τις εντολές από μεγάφωνα στα άρματα μάχης.”Η συνοικία αλ Μπαγιάντα είναι πλέον περικυκλωμένη από τις συμμορίες του (σύρου προέδρου Μπασάρ) αλ Άσαντ οι οποίες υποστηρίζονται από άρματα μάχης”, είπε σύρος ακτιβιστής από το βόρειο Λίβανο.
Συριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέφεραν ότι “ο συριακός στρατός διεξάγει μια στρατιωτική επιχείρηση στη συνοικία” ψάχνοντας για “ένοπλες συμμορίες που τρομοκρατούν τους αμάχους”.
Τη Δευτέρα 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων στη συνοικία αλ Μπαγιάντα, σε επιθέσεις από άνδρες των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου