Ετικέτες

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα Δήμα από τη Λευκωσία: Η Τουρκία να απέχει από ενέργειες ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ


Μήνυμα Δήμα από τη Λευκωσία: Η Τουρκία να απέχει από ενέργειες ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ

Με τον Δημήτρη Χριστόφια και τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ στην Κύπρο συναντήθηκε την Τρίτη ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών. Ελλάδα και Κύπρος παρακολουθούν με προβληματισμό την τουρκική τακτική στο Κυπριακό, το Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο. Η Τουρκία δεν συμβάλλει καθόλου στις προσπάθειες για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, μετά την ενημέρωση που είχε σήμερα για την πορεία του Κυπριακού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
“Με τα σημερινά δεδομένα δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει σύντομα λύση του προβλήματος”, είπε ο κ. Δήμας ύστερα από τη συνάντησή του με τον κ. Χριστόφια στο προεδρικό μέγαρο. Η Τουρκία θα μπορούσε να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση λύσης του κυπριακού και να απέχει από ενέργειες, ειδικότερα στην κυπριακή ΑΟΖ, που συμβάλλουν στην ένταση, σημείωσε ο κ. Δήμας
.
Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Αθήνα στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια. Είπε, επίσης, ότι ο Ελληνισμός θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά χρειάζεται και αυτή να αναθεωρήσει τη στάση της.
Ο κ. Δήμας χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστόφια χρήσιμη και εποικοδομητική και είπε ότι είχε μια πολύ καλή ενημέρωση για τις συνομιλίες. “Συζητήσαμε και άλλα θέματα και προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, τα οποία έχουν να κάνουν και με τη σταθερότητά της”, ανέφερε και υπογράμμισε η Ελλάδα στηρίζει την επανένωση της Κύπρου με μια λύση βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη, που θα στηρίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου