Ετικέτες

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Λίγα λόγια για τον αντάρτη “Huey P. Newton” και τους Μαύρους Πάνθηρες

Λίγα λόγια για τον αντάρτη “Huey P. Newton” και τους Μαύρους Πάνθηρες

 
 
 
 
 
 
 
Rate This

Move on over, or we ‘ll move on over you!
j_blankfort_hueynewton1968b
“Γράφει o Κώστας Φουρίκος”
Είναι δύσκολο, για πολλούς λόγους, να μπορέσουμε από εδώ, αυτήν τη χρονική στιγμή, να διηγηθούμε με τον τρόπο που θα έπρεπε, την ιστορία του Huey P. Newton, ή -πολύ περισσότερο- την ιστορία του Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων, του οποίου o Newton υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Είναι δύσκολο δηλαδή να αποτυπωθεί ολοκληρωμένα το εύρος των πληροφοριών και των ερωτημάτων, για το πώς προέκυψε και πως τελείωσε, για το ποιες αδυναμίες μπορούμε να διακρίνουμε σήμερα και ποιες παρακαταθήκες άφησε στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή -και όχι μόνο- το μαύρο κίνημα και ο σημαντικότερος πολιτικός σχηματισμός του: οι Μαύροι Πάνθηρες. Η οργάνωση που αποτέλεσε, σύμφωνα με τα λόγια του διαβόητου επικεφαλής του FBI, J. Edgar Hoover, τη «μεγαλύτερη απειλή για την εσωτερική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιος είναι ο ρόλος του Ισλαμικού Κράτους στα σχέδια του «Μακελάρη Χαλίφη» Ερντογάν

Posted by spitha80 στο Αυγούστου 26, 2014

ερντογαν2Είναι πλέον γνωστό ότι η Τουρκία, δηλαδή ο Ερντογάν και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η Τουρκία, της οποίας μάλιστα η υποψηφιότητα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται εξαιρετικά ισχυρή… Πόσο αρρωστημένο είναι πια το «φιλελεύθερο» πολιτικό σκηνικό!

Η Τουρκία διοχετεύει ισλαμιστές τρομοκράτες προς τη Συρία εδώ και αρκετό καιρό.

Σήμερα, η ιρακινή πολιτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις Τούρκους πράκτορες της MIT μεταξύ τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ, στην περιοχή Tuz Khurma, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Τικρίτ και Κιρκούκ.

Κλαγγή πολέμου…


Του Περικλή Κοροβέση

Το 1983, ο Ρίγκαν, ένας εκ των θεμελιωτών του νεοφιλελευθερισμού -οι άλλοι δύο ήταν η Θάτσερ και ο αιμοσταγής δικτάτορας Πινοσέτ-, πήρε την πρωτοβουλία να ανασκευάσει ριζικά τον ρόλο της CIA.

Αυτός ο οργανισμός ήταν βεβαρημένος με πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα, πολιτικές δολοφονίες και ωμές επεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών. Στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης ήταν ένας μαφιόζικος γκανγκστερισμός, που έπληττε θανάσιμα το κύρος των ΗΠΑ. Και έτσι γεννήθηκε μια νέα οργάνωση με ωραίο όνομα, το «Εθνικό Κληροδότημα για τη Δημοκρατία» (National Edowment for Democracy-ΝΕD),που θα αναλάμβανε την πολιτική δουλειά της CIA ανοιχτά και ξάστερα και όχι υπογείως όπως οι προκάτοχοί της. Το NED παρουσιάζεται σαν μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αλλά χρηματοδοτείται κατευθείαν από το Κογκρέσο.
Συνεταίρους έχει τη USAID (Αμερικανική Επιτροπή για τη Διεθνή Ανάπτυξη), τα ινστιτούτα των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις των εργοδοτών και των συνδικάτων. Υπάρχουν ακόμα μια σειρά από νεφελώδεις οργανώσεις και πολλά think tanks (δεξαμενές σκέψης)

Αμερικάνοι στρατιώτες στο “ανεξάρτητο” Κιεβο. Υπό ποια ιδιότητα;


Καρφωνεστε παιδιά…

www.olympia.gr

Μίλητος-Μια πόλις σε τέσσερεις διαστάσεις (Ντοκιμαντέρ)


Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ αρχαιολογικού περιεχομένου, που βασίζεται σε δραματοποιημένο σενάριο και συνδυάζει κινηματογραφικές λήψεις στο φυσικό χώρο της Μιλήτου με τρισδιάστατες ψηφιακές φωτορεαλιστικές αναπαραστάσεις για να ζωντανέψει την Μίλητο κατά την εποχή της ακμής της.

Ένας περιηγητής, λάτρης του μεγαλείου της αρχαίας πόλης, ξεκινά από την Αθήνα για να επισκεφτεί τη Μίλητο, που στη σημερινή της μορφή διασώζει...
ελάχιστα στοιχεία της αρχαίας πόλης. Πολύ συχνά συνομιλεί με μια γυναικεία μορφή, την προσωποποίηση της Μιλήτου, η οποία αναδύεται μέσα από τα ερείπια και τον παρακινεί να ανακαλύψει το παρελθόν της πόλης. Μέσα απ'αυτόν τον διάλογο αντλούνται οι ιστορικές πληροφορίες.