Ετικέτες

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΝ ΚΡΙΣΗ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

Α)
Posted: 21 Jan 2014 01:08 PM PST
21.01.2014

Συνεχίζονται εδώ και τρεις ημέρες οι ταραχές, που έχουν ξεσπάσει στην ουκρανική πρωτεύουσα. 

Η πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο γέμισε και απόψε με χιλιάδες οργισμένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τον αυστηρό νόμο που πέρασε η κυβέρνηση Γιανουκόβιτς αναφορικά με τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. 

Σταθεροί στον αγώνα τους για ελεύθερη έκφραση επιτέθηκαν ξανά στις αστυνομικές δυνάμεις που προστατεύουν τα κυβερνητικά κτίρια, ενώ όλα δείχνουν πως τίποτα δε θα τους σταματήσει, εάν δεν ανοίξει άμεσα διάλογος. 


Δεκάδες οι τραυματίες
Ο αριθμός των διαδηλωτών που τραυματίστηκαν στις πρόσφατες συγκρούσεις στο Κίεβο έχει φτάσει τους 122, οι 50 από τους οποίους παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Από τις επιθέσεις του τριημέρου, επίσης, τουλάχιστον 163 αστυνομικοί ζήτησαν ιατρική βοήθεια, ενώ από αυτούς οι 80 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι, κατάγματα , εγκαύματα, πληγές από μαχαιριά, καθώς και δηλητηρίαση από «άγνωστες ουσίες», αναφέρει σε μία δήλωσή του το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Θύματα της έντασης στην Ουκρανία και οι δημοσιογράφοι – Τι καταγγέλλουν 



Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση μίας κυβερνητικής οργάνωσης προάσπισης των μέσων ενημέρωσης, τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί στις συμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις της τάξης στο κέντρο του Κιέβου από την Κυριακή.

Οι περισσότεροι από αυτούς που τραυματίστηκαν είναι Ουκρανοί δημοσιογράφοι, με βάση το Ινστιτούτο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ωστόσο και ένας ανταποκριτής του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου REN TV τραυματίστηκε στο πόδι από μια χειροβομβίδα κρότου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο αυτό.



Παράλληλα, δύο δημοσιογράφοι του Radio Svoboda, που είναι η ουκρανική υπηρεσία του αμερικανικού ραδιοσταθμού Radio Free Europe/Radio Liberty, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για πολλές ώρες την Κυριακή, κατήγγειλαν ότι ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

«Με πέταξαν στο έδαφος βίαια, άρπαξαν το κράνος στο οποίο αναγραφόταν 'Τύπος', με χτύπησαν τουλάχιστον δύο φορές με ρόπαλο στο κεφάλι, μου έδεσαν τα χέρια στην πλάτη και με έβαλαν μέσα σε ένα όχημα της αστυνομίας», διηγείται ο δημοσιογράφος Ντμίτρο Μπάρκαρ σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ραδιοσταθμού.



«Είπα πολλές φορές ότι δεν μετείχα στις συμπλοκές», προσθέτει ο δημοσιογράφος. Ο εικονολήπτης Ιγκόρ Ισκάνοφ διηγείται από την πλευρά του ότι ξυλοκοπήθηκε από πολλούς αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων τον κλώτσησε στο πρόσωπο.

Η ελευθερία του Τύπου στην Ουκρανία θεωρείτο εδώ και καιρό ως ένα από τα επιτεύγματα της Πορτοκαλί Επανάστασης του 2004.

Ωστόσο από την εκλογή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2010 η κατάσταση στο θέμα της ελευθεροτυπίας δεν έχει πάψει να επιδεινώνεται, με επιθέσεις και τον εκφοβισμό δημοσιογράφων.


Την Τετάρτη θα τεθεί σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος.
Εν τω μεταξύ, υψηλόβαθμος σύμβουλος του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κίεβο, για να σταματήσουν οι ταραχές που προκλήθηκαν από τις βίαιες συμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές και στην αστυνομία στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η προεδρία εξετάζει τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου, ο Αντρέι Κλιούγεφ, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας, απάντησε: «Δεν θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης».


Εντούτοις, ο αμφιλεγόμενος νόμος που περιορίζει τις μαζικές διαδηλώσεις και προβλέπει βαριές κυρώσεις για τη συμμετοχή σε ταραχές θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σύμφωνα με την Ουκρανή υπουργό Δικαιοσύνης, κυρία Έλενα Λούκας.

Ουκρανική κυβέρνηση: Η αντιπολίτευση και οι ξένες δυνάμεις ευθύνονται για τις ταραχές.
Την ευθύνη, τέλος, και για τα αποψινά επεισόδια, ένας βοηθός του Ουκρανού προέδρου, την επέρριψε στην ουκρανική αντιπολίτευση, αλλά και σε «εκπροσώπους διάφορων ξένων κρατών».



Παρά το γεγονός ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν απευθύνει έκκληση για ειρηνική διαμαρτυρία, τώρα ταυτίζονται με τους υπεύθυνους για τον αποκλεισμό των κυβερνητικών κτιρίων και των συγκρούσεων με τους αστυνομικούς, είπε ο Αντρέι Πορτνόβ.



Οι διεθνείς ομάδες και οι ξένοι αξιωματούχοι που «δικαιολογούν τις παράνομες ενέργειες των εξεγερμένων» φέρουν, επίσης, την ευθύνη για την κατάσταση στην Ουκρανία, πρόσθεσε.
protothema.gr
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Β)
Posted: 22 Jan 2014 12:27 AM PST
22.1.14


Νεκρός από πυροβολισμούς έπεσε το πρωί της Τετάρτης τουλάχιστον ένας αντικυβερνητικός ακτιβιστής στο Κίεβο, εν μέσω νέων σφοδρών συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπως διεμήνυσε πριν από λίγη ώρα η υπηρεσία περίθαλψης που έχουν οργανώσει οι διαδηλωτές, και επιβεβαιώνει ανταποκριτής του BBC.

Πληροφορίες του πρακτορείου Associated Press κάνουν λόγο και για δεύτερο νεκρό, που επίσης φέρεται να έχασε τη ζωή του στα κοντά στα οδοφράγματα.



Ήταν ακόμη μια νύχτα διαδηλώσεων και επεισοδίων στην Ουκρανία, με δακρυγόνα, μολότοφ, πυροβολισμούς κι έναν διαδηλωτή νεκρό από σφαίρες της αστυνομίας.


Η μέρα ξημέρωσε με επιχείρηση της αστυνομίας στην κεντρική πλατεία του Κιέβου όπου διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει από τον Νοέμβριο.


Μόλις ξημέρωσε, οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν την επιχείρηση εκκαθάρισης, με έφοδο στην πλατεία όπου βρίσκονται οι διαδηλωτές. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας.
Οι αρχές, όμως, ασφαλείας αρνούνται όμως ότι ο διαδηλωτής σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις, δεν οπλοφορούν!


"Ο άνδρας σκοτώθηκε νωρίς το πρωί πιθανότατα από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή", δήλωσε πηγή της αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι οι συγκρούσεις με την αστυνομία σημειώθηκαν τη νύχτα στο κέντρο του Κιέβου.

Κατά τις 06.00 οι δυνάμεις ασφαλείας επέδραμαν εναντίον των διαδηλωτών που ήταν οχυρωμένοι πίσω από οδοφράγματα στο ύψος της οδού Γκρουσέφσκι, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, η αστυνομία προσχώρησε σε συλλήψεις διαδηλωτών.



Οι ιατρικές υπηρεσίες που έχουν συγκροτηθεί από την αντιπολίτευση ανακοίνωσαν ότι ακόμη έναν διαδηλωτής υπέκυψε στα τραύματά του χθες έπειτα από πτώση από ύψος 10 μέτρων. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε τον θάνατο αυτόν.

Η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας έρχεται μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ απείλησε με προσφυγή στη βία τους "προβοκάτορες".


Αψηφώντας τις απειλές του, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ τη νύκτα κατά των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν με δακρυγόνα.

Πηγή: ΑΠΕ, in.gr, skai.gr
------------------------------------------------------------------------------------
Γ)
Posted: 21 Jan 2014 02:00 PM PST
21.01.2014

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις στην Ουκρανία «βγαίνουν εκτός ελέγχου», αφήνοντας αιχμές εναντίον της στάσης των Βρυξελλών απέναντι στην κατάσταση. 

«Τα γεγονότα στην Ουκρανία μπορεί να βγαίνουν εκτός ελέγχου» είπε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ στράφηκε κατά της ΕΕ, καλώντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «να μην παρεμβαίνουν στην Ουκρανία». 

Η Μόσχα, η οποία βλέπει την πρώην σοβιετική δημοκρατία ως μέρος της παραδοσιακής σφαίρας επιρροής της, παρακολουθεί με νευρικότητα την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς οι διαδηλώσεις κατά της απόφασης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να απορρίψει συμφωνία εμπορικής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζονται.
Ο Γιανουκόβιτς, ο οποίος έλαβε βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Μόσχα μετά την άρνησή του να υπογράψει τη συμφωνία με την ΕΕ, εξαγρίωσε τους διαδηλωτές με την επικύρωση νόμων που περιορίζουν τις δημόσιες διαμαρτυρίες.
«Θα προτιμούσαμε ορισμένοι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας να απέχουν από οποιαδήποτε ανάρμοστη πράξη όσον αφορά την ουκρανική κρίση γιατί, χωρίς καμία πρόσκληση, μέλη ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σπεύδουν στην πλατεία Μεϊντάν (κεντρική πλατεία του Κιέβου) και συμμετέχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε μια χώρα, με την οποία έχουν διπλωματικές σχέσεις» τόνισε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.
«Είναι απλώς δυσάρεστο» πρόσθεσε.
Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι οι διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν καταλάβει εδώ και δυο μήνες την πλατεία της Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου, έχουν καταλάβει και δημόσια κτίρια όπως το δημαρχείο.
«Φανταστείτε να συνέβαινε αυτό σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μπορούσε; Δε θα το επέτρεπαν ποτέ» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός.
«Σήμερα γίνονται διώξεις, επιθέσεις κατά της αστυνομίας, πυρπολήσεις, ρίψεις κοκτέιλ μολότοφ και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών. Είναι φοβερό. Αποτελεί παραβίαση όλων των ευρωπαϊκών κανόνων» πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι οι εκκλήσεις για ηρεμία που απευθύνουν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, όπως ο Βιτάλι Κλίτσκο, δείχνουν ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο» είπε.
Οι «28» είχαν καταδικάσει τη Δευτέρα την καταστολή των διαδηλώσεων και είχαν προειδοποιήσει ακόμη και με μελλοντικές κυρώσεις σε βάρος του Κιέβου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία βάλλει ανοικτά εναντίον των Ευρωπαίων στην ουκρανική κρίση -η οποία ξέσπασε όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Γιανούκοβιτς έστρεψε απότομα το «τιμόνι» μακριά από την ΕΕ και πιο κοντά στη Μόσχα. 

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε κατηγορήσει τη Γερμανία για ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας επειδή ο τότε Γερμανός ΥΠΕΞ είχε βρεθεί στις διαδηλώσεις στο Κίεβο.

Μετά από δύο ημέρες ταραχών, η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει το Κίεβο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η προεδρία εξετάζει τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου, ο Αντρέι Κλιούγεφ, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας, απάντησε: «Δεν θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Στόχος και δημοσιογράφοι

Τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν στις συμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις της τάξης στο κέντρο του Κιέβου από την Κυριακή, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των μέσων ενημέρωσης.
Οι περισσότεροι από αυτούς που τραυματίστηκαν είναι Ουκρανοί δημοσιογράφοι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας ανταποκριτής του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου REN TV, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι από μια χειροβομβίδα κρότου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο αυτό.
Παράλληλα, δύο δημοσιογράφοι του Radio Svoboda, που είναι η ουκρανική υπηρεσία του αμερικανικού ραδιοσταθμού Radio Free Europe/Radio Liberty, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για πολλές ώρες την Κυριακή, κατήγγειλαν ότι ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.
«Με πέταξαν στο έδαφος βίαια, άρπαξαν το κράνος στο οποίο αναγραφόταν 'Τύπος', με χτύπησαν τουλάχιστον δύο φορές με ρόπαλο στο κεφάλι, μου έδεσαν τα χέρια στην πλάτη και με έβαλαν μέσα σε ένα όχημα της αστυνομίας» διηγείται ο δημοσιογράφος Ντμίτρο Μπάρκαρ σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ραδιοσταθμού.
«Είπα πολλές φορές ότι δεν μετείχα στις συμπλοκές» προσθέτει ο δημοσιογράφος.
Ο εικονολήπτης Ιγκόρ Ισκάνοφ διηγείται από την πλευρά του ότι ξυλοκοπήθηκε από πολλούς αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων τον κλότσησε στο πρόσωπο.

Μέσω των κινητών τους παρακολουθούνται οι διαδηλωτές στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας στρέφεται σε νέα μέσα για την καταστολή των διαδηλωτών και πλέον παρακολουθεί τις θέσεις τους μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, αποκαλύπτουν την Τρίτη οι Νew York Times.

«Αγαπητέ συνδρομητή, έχετε καταχωρηθεί ως συμμετέχων σε μαζικές ταραχές» έγραφε το SMS που έλαβαν τα ξημερώματα όσοι βρίσκονταν σε περιοχές επεισοδίων, γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

H φρασεολογία του μηνύματος παραπέμπει στο νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ την ίδια μέρα και απαγορεύει τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις που θεωρούνται βίαιες.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, ο νόμος κατά των διαδηλώσεων, όπως και άλλα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη φιλορωσική κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά κόμματα, παραπέμπουν με τη σειρά τους σε αντίστοιχα μέτρα που εφαρμόζει η γειτονική Ρωσίας.

Τα κυβερνητικά SMS δεν φάνηκαν πάντως να πνοούν τους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές. Φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα, πολέμιοι του προέδρου Γιανούκοβιτς συγκρούστηκαν με την αστυνομία τα ξημερώματα, όταν οι δυνάμεις καταστολής πέρασαν τα καμμένα λεωφορεία που είχαν στηθεί ως οδοφράγματα στην οδό Χρουσέφσκοχο του Κιέβου. 

Οι διαδηλωτές δέχονται ωστόσο επιθέσεις από νέους άνδρες που φορούσαν φούτερ και κρατούσαν ρόπαλα του μπέιζμπολ -οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «χούλιγκαν» που στρατολογήθηκαν από την κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές έπιασαν και ανάκριναν πάνω από δέκα νεαρούς της αντίπαλης ομάδας, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι είχαν πληρωθεί περίπου 25 δολάρια για να προκαλέσουν ταραχές στο κέντρο του Κιέβου. Δεν διευκρίνισαν πάντως ποιος τους πλήρωσε.

Τα επεισόδια στην Ουκρανία ξέσπασαν το Νοέμβριο, όταν ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, και προτίμησε να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία μια συμφωνία οικονομικής βοήθειας.


http://www.tovima.gr/world/article/?aid=559305

Γκιουλέν: Ο Ερντογάν ανέκοψε τη δημοκρατική πρόοδο της Τουρκίας


21.01.2014

Ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, από τις ΗΠΑ, όπου διαμένει, έσπασε τη σιωπή του, κατηγορώντας την ισλαμική-συντηρητική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ανατροπή, εδώ και δύο χρόνια, της δημοκρατικής προόδου στην Τουρκία.

«Οι Τούρκοι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι για το ότι, τα δύο τελευταία χρόνια, η δημοκρατική πρόοδος έχει τεθεί εν αμφιβόλω» δήλωσε ο Φετουλάχ Γκιουλέν σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

F. Times: Οι ΗΠΑ αποποιούνται το ρόλο του «παγκόσμιου χωροφύλακα»


21.01.2014

Το επίσημο θέμα του φετινού Φόρουμ του Νταβός είναι -όπως θα ανέμενε κανείς- αόριστο: «Αναμορφώνοντας τον κόσμο». Το ανεπίσημο σύνθημα όμως, γράφει ο Γκίντεον Ράχμαν στους Financial Times, είναι «η Αμερική επέστρεψε». Οι εκτιμήσεις ότι η αμερικανική οικονομία θα παρουσιάσει φέτος ρυθμό ανάπτυξης ίσο με 3% φέρνουν την Αμερική σε πλεονεκτική θέση για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Ο Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Στάθηςτου ΣΤΑΘΗ
Όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, το βέβαιον είναι ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο. Μακρά ή πιο σύντομη, άγνωστον, όσον άγνωστον είναι και πόσους μήνες θα περιέχει το (επ)ερχόμενο εξάμηνο, υπό την έννοια του τι θα προλάβει να κάνει εναντίον μας η κυβέρνηση, ποιες εντολές της Τρόικας θα προλάβει να εκτελέσει και ποιες κεραμίδες θα της έρθουν κατακέφαλα.
Αυτό το προεκλογικό κλίμα επιβάλλει στη χώρα ένα αναπάντεχο κλίμα σοβαρότητας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του μέλλοντος προεισπράττοντας επί παραδείγματι φόρους για το 2015, ώστε να μην τη γλιτώσουν όσοι φερθούν πονηρά και ως τότε πεθάνουν.

Η ηθοποιός που πέθανε στη σκηνή....


Αρκετοί είναι οι ηθοποιοί που έχουν χάσει τη ζωή τους την ώρα που υποδύονταν κάποιον ρόλο σε μία θεατρική παράσταση. Όμως, ο θάνατος της Edith Webster αποτελεί μοναδικό και ταυτόχρονα το πιο ειρωνικό γεγονός.

Η Edith Webster ήταν μία σχετικά άγνωστη ηθοποιός, που δεν κατάφερε ποτέ να γίνει όνομα, όμως άφησε το στίγμα της στην ιστορία από τον παράξενο θάνατό της.

ΣΔΟΕ: Εκατομμύρια στη «Γερμανός» για τα αντισταθμιστικά των υποβρυχίων….


undefined
Λαβράκια έβγαλαν οι ελεγκτές στην έρευνα που έγινε τα τρία τελευταία χρόνια
Τη μερίδα του λέοντος πήρε η εταιρεία «Γερμανός» στη δουλειά με τα υποβρύχια, όπως ανακάλυψαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

The Geopolitics of the Syrian Civil War



syria


International diplomats will gather Jan. 22 in the Swiss town of Montreux to hammer out a settlement designed to end Syria’s three-year civil war. The conference, however, will be far removed from the reality on the Syrian battleground. Only days before the conference was scheduled to begin, a controversy threatened to engulf the proceedings after the United Nations invited Iran to participate, and Syrian rebel representatives successfully pushed for the offer to be rescinded. The inability to agree upon even who would be attending the negotiations is an inauspicious sign for a diplomatic effort that was never likely to prove very fruitful.

Η ΝΗΣΙΔΑ ΖΟΥΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ



ladoksera zourafa
Παπανικολόπουλος Νικόλαος, Υποναύαρχος ΛΣ (ε.α)
Στους ναυτικούς χάρτες σημειώνονται ωκεανοί, θάλασσες, πελάγη, κόλποι, νησιά ή συμπλέγματα νησιών.
Υπάρχουν όμως και πλήθος άλλα νησιά, που είναι τόσο μικρά, ώστε και με μεγάλη μεγέθυνση δεν μπορείς καν να τα σημαδέψεις με κάποια «στιγμή».

To πρώτο καντόνι του Δυτικού Κουρδιστάν είναι γεγονός – Θα διοικείται από 22μελές υπουργικό συμβούλιο


Σχετικό άρθρο: Το Κουρδιστάν γίνεται …Ελβετία και βγαίνει στη Μεσόγειο. Η Άγκυρα τρέμει!!!
Στις 18 Νομεβρίου 2013 είχαμε αναφερθεί στο μοντέλο που επέλεξε ο λαός του Δυτικού Κουρδιστάν, δηλαδή αυτό των καντονίων, εξ ου και το σχετικό άρθρο.
Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, γιατί μπήκε το πρώτο θεμέλιο μια γενικής αναδιάταξης των ισορροπιών, με τους Κούρδους να διεκδικούν το ρόλο της “ραχοκοκκαλιάς”, αφού είναι το πολυπληθέστερο έθνος της περιοχής, με τα υδάτινα και τα πετρελαϊκά αποθέματα να ευρίσκονται στην ευρύτατη περιοχή που καλείται Κουρδιστάν και εκτείνεται σε τέσσερις χώρες.

Τα μυστικά της τεχνογνωσίας που διατηρεί το σώμα του Λένιν


Ντάρια Γκονζάλες
Ποιά είναι τα μυστικά που διατηρούν εδώ και δεκαετίες τη σορό του ηγέτη της παγκόσμιας εργατικής τάξης, Βλαντίμιρ Λένιν; Πως και με ποια σχέδια κατασκευάστηκε το μαυσωλείο του στην Κόκκινη πλατεία, αλλά και τα μαυσωλεία άλλων ηγετών σε άλλες χώρες του κόσμου;
Την ημέρα του θανάτου του Λένιν, στις 21 Ιανουαρίου 1924, στην Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος και στο Συμβούλιο Εθνικών Επιτρόπων άρχισαν να φτάνουν τηλεγραφήματα και επιστολές με την παράκληση να μην ταφεί το σώμα του ηγέτη του κόμματος των μπολσεβίκων στη γη. Ύστερα από λίγες μόνο ημέρες εμφανίστηκε στην Κόκκινη πλατεία το Μαυσωλείο, με βάση το σχέδιο του Αλεξέι Στσούσεφ. Για την ετοιμασία του σχεδίου της πυραμίδας τριών βαθμίδων χρειάστηκε μισή νύχτα, ενώ για την κατασκευή λιγότερο από τρεις ημέρες.

Οι γυναίκες που για χάρη τους «στέναξαν» κυβερνήσεις!


oi-gynaikes-poy-gia-xarh-toys-stenaksan-kybernhseis
Από τη Φανή Πλατσατούρα
Είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας και το έχουν δοκιμάσει από απλοί θνητοί μέχρι γαλαζοαίματοι πρίγκιπες και αμφιλεγόμενοι αρχηγοί κρατών. Από τα χρόνια της μοναρχίας ακόμη, είχαμε… κρούσματα απιστίας όταν ο βασιλιάς της Αγγλίας Εδουάρδος Η΄ παραιτήθηκε από τον θρόνο του για να παντρευτεί την δύο φορές διαζευμένη Αμερικανίδα Γουόλις Σίμπσον. Ο Καζαντζάκης τοποθετούσε τη γυναίκα ανάμεσα στα τετραθέμελα του κόσμου, ικανή για όλα τα θαύματα και όλες τις καταστροφές την ίδια στιγμή… Τα ξένα tabloids πάλι, κατέταξαν τις παρακάτω γυναίκες στην κατηγορία με τα «θηλυκά – ωρολογιακές βόμβες», έτοιμες να τινάξουν στον αέρα ολόκληρες κυβερνήσεις! Όπως και έπραξαν…