Ετικέτες

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΣΔΟΕ: Εκατομμύρια στη «Γερμανός» για τα αντισταθμιστικά των υποβρυχίων….


undefined
Λαβράκια έβγαλαν οι ελεγκτές στην έρευνα που έγινε τα τρία τελευταία χρόνια
Τη μερίδα του λέοντος πήρε η εταιρεία «Γερμανός» στη δουλειά με τα υποβρύχια, όπως ανακάλυψαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με την σημερινή έκδοση της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αρχικά επισκέφτηκαν τα γραφεία της εταιρείας το 2010. Ωστόσο εκεί δεν μπόρεσαν να βρουν άκρη καθώς από τον «Γερμανό» τους είπαν ότι τα αρχεία τους είχαν μεταφερθεί σε αποθήκη της νέας ιδιοκτησίας (η εταιρεία μεταβιβάστηκε το 2006 στην Cosmote).
Τελικά όμως η έρευνα προχώρησε έπειτα και από καταγγελίες για τα υποβρύχια και έβγαλε λαβράκια. Στη ανάμιξη της «Γερμανός» στα αντισταθμιστικά ωφελήματα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αφιερώνουν τις περισσότερες σελίδες του πορίσματος και καταχωρίζουν τιμολόγια με δουλειές ακόμα και στην Υεμένη. Πρόκειται για τιμολόγια που συνδέονται με τη δικαιολόγηση εξόδων για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία.
Στην έρευνα τους «έπεσαν» σε αντισταθμιστικά ωφελήματα που ανέλαβε η εταιρεία σχετικά με τα υποβρύχια, αλλά τελικά δεν είδε το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με το πόρισμα, με τροποποιήσεις οι οποίες έγιναν και μετά την εποχή που υπουργός Εθνικής Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος, δηλαδή επί Γιάννου Παπαντωνίου, τα έργα για την εταιρεία από 38 εκατ. ευρώ έφτασαν τα 57,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά ανέλαβε προγράμματα ύψους 93,2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή επί της υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου τα ωφελήματα για τον Γερμανό αυξήθηκαν έτι περαιτέρω χωρίς επαρκή αιτιολογία, όπως αναφέρει το πόρισμα.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου