Ετικέτες

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Περί του Άβατου του Αγίου Όρους

Περί του Άβατου του Αγίου Όρους

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 3, 2012
20120503-002033.jpgΔικαίωμα εναντίον δικαιώματος;
Γράφει ο ΑΠΕΛΛΗΣ
Λόγω της επικαιρότητας που έχει πάρει ξανά το όνομα του Αγίου Όρους, και εξαιτίας της άγνοιας που διαπίστωσα ότι έχουν ορισμένοι συνέλληνες, περί της νομικής και πνευματικής υπόστασης του, σας παραθέτω το παρακάτω δημοσιευμένο μου άρθρο σε περιοδικό, το 2003, στο οποίο, εξαιρώντας κανείς τα λίγα ανεπίκαιρα σημεία, θα βρει πλήθος σημαντικών πληροφοριών.

«Ακούστε τη νεολαία»! – Άρθρο 57 προσωπικοτήτων στην γαλλική Le Monde

«Ακούστε τη νεολαία»! – Άρθρο 57 προσωπικοτήτων στην γαλλική Le Monde

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 3, 2012

«Να ακούσουμε τη νεολαία μας» ώστε «να ανοικοδομηθεί η Ευρώπη από τα χαμηλά» ζητούν μέσω της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» ο συμπροεδρεύων των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ και ο Γερμανός κοινωνιολόγος Ούλριχ Μπεκ.

Το κοινό τους άρθρο συνυπογράφουν συνολικά 57 προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Μεταξύ αυτών, ο σκηνοθέτης και φωτογράφος Βιμ Βέντερς, η νομπελίστρια συγγραφέας Χέρτα Μίλερ, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, ο πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα και πολλοί άλλοι.

Οι Γερμανοί είναι πιο διεφθαρμένοι από τους Έλληνες!

Οι Γερμανοί είναι πιο διεφθαρμένοι από τους Έλληνες!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 3, 2012
Στην παγκόσμια κατάταξη διαφθοράς η Γερμανία καταλαμβάνει την 14η θέση και η…
Ελλάδα την 80η θέση, αν και η αρμόδια ευρωπαία επίτροπος αμφισβητεί τα στοιχεία που δίνει κάθε χώρα, υπενθυμίζοντας τα greek statistics.
”Ο ειλικρινής να μην αισθάνεται ως ο πιο χαζός”