Ετικέτες

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Κάστρο κατά ΝΑΤΟ για το θάνατο του Καντάφι


Κάστρο κατά ΝΑΤΟ για το θάνατο του Καντάφι

Επίθεση στο ΝΑΤΟ εξαπολύει σε άρθρο του ο Φιντέλ Κάστρο, χρεώνοντάς του τη «δολοφονία» του Μουαμάρ Καντάφι.
Επίθεση στο ΝΑΤΟ εξαπολύει σε άρθρο του ο Φιντέλ Κάστρο, χρεώνοντάς του τη «δολοφονία» -όπως αναφέρει- του Μουαμάρ Καντάφι και συμπληρώνοντας ότι οι πράξεις του για την ανατροπή του πρώην Λίβυου ηγέτη «παραπέμπουν σε γενοκτονία, η οποία είναι το πιο δόλιο όργανο καταστολής στην ιστορία».

Η Συρία σκέφτεται το ρούβλι



ΔΕΥΤΈΡΑ, 24 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Η Συρία σκέφτεται το ρούβλι

Η Συρία βρήκε απάντηση στις νέες οικονομικές κυρώσεις από μέρους της ΕΕ. Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας αυτής της χώρας της Μ. Ανατολής δήλωσε ότι η Δαμασκός στους λογαριασμούς στο εξωτερικό εμπόριο μπορεί να περάσει στο ρωσικό ρούβλι και το κινεζικό γιουάν.

Ληγμένοι υπερσύγχρονοι πύραυλοι - Σε αδιέξοδο Υπουργείο Άμυνας - Εθνική Φρουρά


Ληγμένοι υπερσύγχρονοι πύραυλοι - Σε αδιέξοδο Υπουργείο Άμυνας - Εθνική Φρουρά

Αφήνουν το στράτευμα να αργοπεθαίνει οι κυβερνώντες, αφού ώρα με την ώρα απογυμνώνεται όλο και περισσότερο η Εθνική Φρουρά η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ», έχει βρεθεί σε πλήρη αδιέξοδο όσον αφορά στην ανανέωση σημαντικών υπερσύγχρονων αντιαεροπορικών πυραύλων.

Ρωσικό ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο της Κύπρου


ΔΕΥΤΈΡΑ, 24 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Ρωσικό ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο της Κύπρου

 Έτοιμος να ξεκινήσει γεωλογικές έρευνες ο ρωσικός κολοσσός Gazprom. Κατεβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο τα αεροπλανοφόρα

Ρωσικό ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται από πλευρά Ρωσία και συγκεκριμένα από τον πετρελαϊκό κολοσσό Gazprom για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στα οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Λιβύη: η νομοθεσία της χώρας θα βασιστεί στον ισλαμικό νόμο


Λιβύη: η νομοθεσία της χώρας θα βασιστεί στον ισλαμικό νόμο

Ο Mustafa Abdel Jalil, Πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου
Ο Πρόεδρος του NTC Mustapha Abdul Jalil, δήλωσε ότι "κάθε νόμος που θα παραβιάσει τον νόμο της Σαρίας θα είναι άκυρος".

ΧΙΛΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (ANGE-TA)


Μόνο ο γερμανικός λαός εξαγοράστηκε απο τον Χίτλερ;

Χωρίς την στήριξη της Ελβετίας, η οποία άσπρισε όλο το χρυσάφι που έκλεψε ο Χίτλερ, ο πόλεμος δεν θα είχε γίνει:
Γράφει ο J. Ziegler:
7 Ιανουαρίου1939.
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Hjalmar Schacht, στέλνει μία εμπιστευτική επιστολή στον Χίτλερ στην οποία αναλύει την οικονομική κατάσταση της Γερμανίας.
«Βερολίνο
Η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα έχει προ πολλού χρόνου επισημάνει τους κινδύνους που προκύπτουν για το εθνικό νόμισμα από την υπέρμετρη αύξηση των δημοσίων δαπανών και των βραχυπρόθεσμων πιστώσεων……..
Σε σχέση με το εξωτερικό: η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα δεν διαθέτει πλέον αποθέματα χρυσού ή συναλλάγματος…….
Σε σχέση με το εσωτερικό το ενεργητικό της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας συνίσταται σχεδόν αποκλειστικά σε κρατικούς τίτλους. (ομόλογα ή αλλιώς εσωτερικά δάνεια)
Η αξία του νομίσματός μας δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί, όπως δείχνει το ιστορικό παράδειγμα των χαρτονομισμάτων της Γαλλικής Επανάστασης, όπου παρά τις υπερτιμήσεις και υποτιμήσεις που υπέστησαν, τις αυστηρές κυρώσεις, κλπ., το νόμισμα έχασε όλη τη αξία του…..»
Με δυο λόγια, η Γερμανία δεν έχει συνάλλαγμα, δεν έχει λεφτά, δεν έχει χρυσό ούτε πρώτες ύλες έχει. Για να συνεχίσει το όργιο των εξοπλισμών, που ο μεγάλος Φύρερ έχει ξεκινήσει, χρειάζεται χρώμιο, ατσάλι, πετρέλαιο, βολφράμιο, Νικέλιο, διαμάντια, αλουμίνιο και βέβαια πάρα πολλά άλλα προϊόντα, ανταλλακτικά, υπηρεσίες,κλπ.
οκτώ μόνο μήνες μετά την έκθεση του Schacht, η Γερμανία εισβάλει στην Πολωνία, και σε δεκαοκτώ ο πόλεμος έχει φτάσει σε πλήρη άνθιση!


Ο Φύρερ για να κάνει πόλεμο χρειαζόταν ένα τραπεζίτη. Ένα τραπεζίτη υπεράνω πάσης υποψίας, αξιόπιστο, ουδέτερο. Όταν ρίχτηκε στην Πολωνία δεν διέθετε πλέον συνάλλαγμα και δεν είχε παρά λίγο χρυσό. Στην συνέχεια ο μεγάλος γκάνγκστερ βρήκε χρήματα .Κυριεύοντας το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, την Νορβηγία, το Λουξεμβούργο και άλλα ειρηνικά και οικονομικώς ακμάζοντα κράτη, άρπαξε μία διόλου αμελητέα λεία. Έπρεπε όμως αυτή η λεία να ξεπλυθεί μέσω ενός συνενόχου, υπεράνω πάσης υποψίας, επιφορτισμένου να την ξαναβάλει στην παγκόσμια αγορά με ουδέτερη ονομασία. Αυτό ισχύει εξίσου για τα χρυσά δόντια που ξερίζωσαν από τα θύματα των στρατοπέδων συγκεντρώσεως οι μπράβοι των Ες – Ες, για τις βέρες και τα κοσμήματα που έκλεψαν από τους εκτοπισμένους και από όλα τα αγαθά που άρπαξαν από όλη της Ευρώπη οι υποτιθέμενες «ομάδες προστασίας συναλλάγματος». Η ελβετική χρηματαγορά ανέλαβε όλα αυτά τα ευγενή καθήκοντα.
Οι οικονομικοί καρχαρίες στην Ζυρίχη, στην Βασιλεία και στην Βέρνη έγιναν οι κλεπταποδόχοι και «ξέπλεναν» τα αποθέματα χρυσού που είχαν κλαπεί από τις κεντρικές τράπεζες της Πολωνίας της Τσεχοσλοβακίας, των Κάτω Χωρών, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Λεττονίας, της Λιθουανίας, της Αλβανίας, της Νορβηγίας….Αυτοί είναι που χρηματοδότησαν τους κατακτητικούς πολέμους του Χίτλερ.
Χωρίς την ελβετική χρηματαγορά χωρίς τους εξυπηρετικούς κλεπταποδόχους της Βέρνης ο Χίτλερ δεν θα είχε κατορθώσει να διεξαγάγει τους κατακτητικούς και ληστρικούς πολέμους».

Εκτός από τους Ελβετούς τραπεζίτες, εξίσου ένοχοι είναι και όλοι οι προμηθευτές του τρίτου Ράιχ, κρατικοί ή ιδιώτες.
Οι ναζί προμηθεύτηκαν από την Ισπανία μαγγάνιο, από την Πορτογαλία Βολφράμιο, από την Τουρκία 99,8% του χρωμίου, από την Σουηδία 40% του σιδηρομεταλεύματος, από τη Ρουμανία πετρέλαιο από την Αφρική αλουμίνιο, από την Ελβετία έτοιμους μηχανισμούς για την πλοήγηση των βομβών της και το αέριο για τους εβραίους.

Ναζισμός Πώς οι Γερμανοί εξαγοράστηκαν από τον Χίτλερ


Ναζισμός Πώς οι Γερμανοί εξαγοράστηκαν από τον Χίτλερ

Ο βρετανός ιστορικός Ιαν Κέρσοου υποστηρίζει πως η εδραίωση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στην εξουσία στηρίχτηκε στα χρήματα των Εβραίων και των κατακτημένων χωρών. Και ο γερμανικός λαός το γνώριζε...

Είναι εύκολο για μια χώρα να έρθει αντιμέτωπη με το επονείδιστο παρελθόν της; Σίγουρα όχι.
Ωστόσο, μια από τις χώρες που πρωτοστατεί προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με έναν από τους πιο έγκυρους ιστορικούς του Γ' Ράιχ, είναι... η Γερμανία. Ο σερ Ιαν Κέρσοου, που θεωρείται διεθνώς ο πλέον ειδικός για τη ναζιστική περίοδο και τον Αδόλφο Χίτλερ - έχει γράψει μάλιστα την πιο γνωστή βιογραφία του - είπε στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Τσέλτεναμ πως η χώρα οδεύει προς μια σημαντική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται όλη την περίοδο του Γ' Ράιχ. Η νέα αυτή προσέγγιση τονίζει τη συλλογική ευθύνη του γερμανικού λαού για όσα συνέβησαν τις δεκαετίες του 1930 και του 1940.

Το αμερικανικό Philippine Sea έφτασε ξαφνικά στη βάση του ρωσικού Στόλου


Το αμερικανικό Philippine Sea έφτασε ξαφνικά στη βάση του ρωσικού Στόλου


Στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, κεντρική βάση του ρωσικού Στόλου στη Μαύρη θάλασσα έφτασε για επίσημη επίσκεψη το καταδρομικό των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ Philippine Sea.Με σκοπό την αποφυγή τυχόν διαδηλώσεων διαμαρτυρίας η διοίκηση της πόλης και η Υπηεσία τύπου των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανία δεν έχουν ανακοινώσει αυτή την επίσκεψη.
Την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο επρόσωποι μερικών πολιτικών κομμάτων περίμεναν το καταδρομικό  στην είσοδο στο θαλάσσιο Σταθμό, αλλά τελικά  διαλύθηκαν  χωρίς να το δουν. Μετά την διάλυση των πικετοφόρων το αμερικανικό καταδρομικό μπήκε στον κόλπο της Σεβαστούπολης. Σκοπός της επίσκεψής  του είναι οι συναντήσεις με την ουκρανική διοίκηση.

Το καταδρομικό μεταφέρει 26 πυραύλους Κρουζ Tomahawk (Τόμαχοκ) ικανούς να προσβάλουν επιφανειακούς και επίγεους στόχους σε απόσταση 2.000 και πάνω χιλιομέτρων.

Στερνό αντίο σε ακόμα ένα παλικάρι του 1974



ΔΕΥΤΈΡΑ, 24 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Στερνό αντίο σε ακόμα ένα παλικάρι του 1974

Φωτογραφία
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟαντίο είπαν χθες οι συγγενείς, η Πολιτεία και ο λαός σε ένα ακόμα παλικάρι του 1974 που έπεσε ηρωικά κατά την τουρκική εισβολή, τον 23χρονο Ιωάννη Άντρου Σαββίδη. Η κηδεία του παλικαριού τελέστηκε χθες, με καθυστέρηση 37 χρόνων, από τον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Λακατάμια. Ο Άντρος, όπως τον φώναζαν οι συγγενείς, οι συμμαθητές και οι φίλοι του, γεννήθηκε το 1951 στο Καϊμακλί. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στην Εθνική Φρουρά και την αποστράτευσή του, άρχισε να κτίζει, όπως όλοι οι νέοι, τη ζωή και τα όνειρά του. Εργαζόταν ως ταπετσάρης αυτοκινήτων και πριν από την τουρκική εισβολή διέμενε μαζί με τη μνηστή και την οικογένειά του στο Κάτω Δίκωμο.

Καλά! Η τύχη του Καντάφι δεν τρομάζει κανένα;…


Καλά! Η τύχη του Καντάφι δεν τρομάζει κανένα;…

Τις τελευταίες μέρες όλοι παρακολουθούμε άναυδοι στο διαδίκτυο και τα τηλεοπτικά κανάλια τις σκηνές με τις τελευταίες στιγμές της ζωής του άλλοτε σκληρού δικτάτορα της Λιβύης.

Τουρκικά τανκς εισέβαλαν στο βόρειο Ιράκ


Τουρκικά τανκς εισέβαλαν στο βόρειο Ιράκ

undefined
Τουρκικά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εισέβαλαν αργά απόψε στο βόρειο Ιράκ, κατευθυνόμενα προς ένα στρατόπεδο ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), όπως ανακοίνωσαν πηγές των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας. Η εισβολή πραγματοποιείται την ώρα που οι τουρκικές επιχειρήσεις συνεχίζονται μετά από την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας από μαχητές του PKK, η οποία στοίχισε την ζωή 24 Τούρκων στρατιωτών.

“Οι Κούρδοι δεν θέλουν να ζουν ως λαός χωρίς αναγνώριση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες απειλούν την ύπαρξή τους ως έθνος”


“Οι Κούρδοι δεν θέλουν να ζουν ως λαός χωρίς αναγνώριση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες απειλούν την ύπαρξή τους ως έθνος”

undefined
H Tουρκία διαχρονικά προσπαθούσε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο να αναγκάσει τους Κούρδους- οι οποίοι αποτελούν το 20% του πληθυσμού της- να θυσιάσουν την εθνική τους ταυτότητα (ένα έθνος, μια θρησκεία, μια γλώσσα αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία της κρατικής ιδεολογίας του κεμαλισμού).

ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ


ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Οκτωβρίου 24, 2011

 
Αποστολή ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφική επιμέλεια Althea-Loccturno
Επιμέλεια θέματος ΧΡΟΝΟΣ
Το Φραγκοκάστελο ή CASTEL FRANCO -όπως το αποκαλούσαν οι Ενετοί – βρίσκεται στην Επαρχία Σφακίων κοντά στα χωριά Πατσιανό και Καψοδάσος Μια περιοχή άγριας ομορφιάς με απόκρημνες βουνοπλαγιές , στενά φαράγια , υψώματα με χαμηλούς θάμνους και με τον καλό θεούλη να μην παραλείπει όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας να ρίξει όσο πιό πολύ πέτρα μπορούσε. Μόνο που στην συγκεκριμμένη περιοχή φρόντισε να ρίξει τα πιό μεγάλα αγκωνάρια

Παραλίγο θερμό επεισόδιο με Ισραηλινά και τουρκικά μαχητικά


Παραλίγο θερμό επεισόδιο με Ισραηλινά και τουρκικά μαχητικά

Σύμφωνα με πληροφορίες 2 Τουρκικά F-16 έφτασαν σε πολύ κοντινή απόσταση αργά το απόγευμα με Ισραηλινά μαχητικά που λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις νοτίως της Κύπρου αλλά εντός του FIR Λευκωσίας.
Η απόσταση που χώριζε τα μαχητικά της Τουρκίας και του Ισραήλ ήταν μικρότερη από 30 μίλια και πετούσαν στο ίδιο ύψος. Δεν υπήρξε εμπλοκή ωστόσο στο Τελ Αβίβ σήμανε συναγερμός παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η άσκηση των Ισραηλινών η υπεροχή των μαχητικών του Ισραήλ ήταν πολύ μεγάλη.
Μπορεί οι Ισραηλινοί να διατηρούν χαμηλούς τόνους ωστόσο φαίνεται ότι πολύ σύντομα η αεροπορία των δύο χωρών θα βρεθεί και πάλι απέναντι η μία στην άλλη διότι σύμφωνα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν οι Ισραηλινοί θα διεξαχθούν νέες ασκήσεις
εντός του FIR Λευκωσίας στις 27 και 28 Οκτωβρίου.
 

Ενισχύεται η βάση των ΗΠΑ στη νήσο Γκουάμ λόγω… Κίνας!


Ενισχύεται η βάση των ΗΠΑ στη νήσο Γκουάμ λόγω… Κίνας!

Στην ιστοσελίδα της People’s Daily Online, που αποτελεί όργανό του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, υπήρξε έντονη συζήτηση για την αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στη νήσο Γκουάμ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι η αεροπορική βάση στη νήσο ενισχύονταν κατασκευαστικά με νέα καταφύγια για τα αεροσκάφη, τα καύσιμα, τα πυρομαχικά και άλλα ζωτικά υποσυστήματα, ενώ μεταφέρθηκαν αντιαεροπορικά συστήματα, Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα, στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52, πυρηνικά υποβρύχια και αεροπλανοφόρα.

Δικαίωση για τον Ελληνισμό


ΚΥΡΙΑΚΉ, 23 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Δικαίωση για τον Ελληνισμό

Του Δημήτρη Φιλιππίδη
Πράσινο φως για την ανέγερση του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν
Ο Κυβερνήτης Άντριου Κουόμο και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έδωσαν τα χέρια όσον αφορά στην ανέγερση του ναού που είχε καταστραφεί ολοσχερώς την 11η Σεπτεμβρίου 2001.Στο οικόπεδο θα ανεγερθεί και ένα διαθρησκευτικό μνημείο, περισσυλογής και προσευχής για τους πιστούς όλων των δογμάτων.

«Τεράστια» η μικρή Κύπρος στον Β' Παγκόσμιο



ΚΥΡΙΑΚΉ, 23 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

«Τεράστια» η μικρή Κύπρος στον Β' Παγκόσμιο

>Ντοκουμέντα δείχνουν ότι κατ' αναλογία πληθυσμού είχε τη μεγαλύτερη ανθρώπινη συμμετοχή 
στον Πόλεμο 
Φωτογραφία
Μελέτησε τα τεκμήρια που αποδεικνύουντη συμβολή της Κύπρου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με πολλά και άγνωστα ντοκουμέντα και στοιχεία, απέδειξε την παρουσία χιλιάδων Κυπρίων στην Ελλάδα,που πολέμησαν δίπλα δίπλα με τους Ελλαδίτες αδελφούς τους εναντίον των Γερμανών και Ιταλών εισβολέων. Και επιβεβαίωσε πως η μικρή Κύπρος λογίζεται ως η χώρα που είχε, σε αναλογία με τον πληθυσμό της, τη μεγαλύτερη ανθρώπινησυμμετοχή στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο... 

Τουρκία προς ΗΠΑ: Πρέπει να μας πληρώνετε



ΚΥΡΙΑΚΉ, 23 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Τουρκία προς ΗΠΑ: Πρέπει να μας πληρώνετε

Μπιράντ : Εφόσον μπορούμε, πρέπει να είμαστε «ταραξίες»...
Τoυ Μάριου Ευρυβιάδη
Φωτογραφία
Μετά από πάρα πολύ καιρό, δηλαδή χρόνια, επανέρχομαι να σχολιάσω ένα κείμενο του Τούρκου μεγαλοδημοσιογράφου ΜehmetΑli Βirand, τη μετάφραση του οποίου διαβάσαμε στην αγγλόφωνη «Τurkish DailyΝews», μέλους εδώ και αρκετό χρόνο του δημοσιογραφικού συγκροτήματος της «Χουριέτ». Το κείμενο του Μπιράντ τιτλοφορείται «Τurkey will notbe the cute boy anymore» και δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτωβρίου.