Ετικέτες

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Λιβύη: η νομοθεσία της χώρας θα βασιστεί στον ισλαμικό νόμο


Λιβύη: η νομοθεσία της χώρας θα βασιστεί στον ισλαμικό νόμο

Ο Mustafa Abdel Jalil, Πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου
Ο Πρόεδρος του NTC Mustapha Abdul Jalil, δήλωσε ότι "κάθε νόμος που θα παραβιάσει τον νόμο της Σαρίας θα είναι άκυρος".

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβούλιου (NTC) Mustafa Abdel Jalil επανέλαβε την Κυριακή στη Βεγγάζη, όπου ανακηρύχθηκε η «απελευθέρωση» της Λιβύης, ότι το δίκαιο της χώρας θα βασιστεί στη Σαρία (ισλαμικό νόμο). 
«Ως ισλαμική χώρα, έχουμε υιοθετήσει τον νόμο της Σαρίας ως θεμελιώδη και κάθε νόμος που θα παραβιάζει τη Σαρία θα είναι νομικά άκυρη και δεν θα εφαρμοστεί», δήλωσε ο Abdel Jalil ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ατόμων που συγκεντρώθηκαν για την τελετή της ανακήρυξης της «απελευθέρωσης» της χώρας.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής των μεταβατικών αρχών είχε δηλώσει ότι το Ισλάμ θα είναι η κύρια πηγή της νομοθεσίας στη νέα Λιβύη και απέρριψε κάθε «εξτρεμιστική ιδεολογία». 
Την Κυριακή, ανέφερε το παράδειγμα των νόμων για το διαζύγιο και το γάμο, οι οποίοι, στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, απαγόρευαν την πολυγαμία και επέτρεπαν το διαζύγιο. «Για παράδειγμα, ο νόμος περί διαζυγίου και γάμου (...), ο νόμος αυτός έρχεται σε αντίθεση με το νόμο της Σαρίας και δεν είναι πλέον σε ισχύ», δήλωσε ο Μουσταφά Abdul Jalil.


Ανακοίνωσε επίσης την έναρξη λειτουργίας ισλαμικών τραπεζών στη Λιβύη οι οποίες, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, δεν θα εισπράττουν τόκο. 
«Υπάρχουν καλές προθέσεις πίσω από τη ρύθμιση του τραπεζικού συστήματος. Επιδιώκουμε ιδιαιτέρα  τη δημιουργία ισλαμικών τραπεζών, στις οποίες θα απαγορεύσουμε (...) να εισπράττουν τόκους, σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση», δήλωσε ακόμη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου