Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Εορτάζοντες την 21ην του μηνός Δεκεμβρίου – Η ΑΓΙΑ ΙΟΥΛΙΑΝΗ…


Εορτάζοντες την  21ην του μηνός Δεκεμβρίου – Η ΑΓΙΑ  ΙΟΥΛΙΑΝΗ…
Η ΑΓΙΑ ΙΟΥΛΙΑΝΗ
Οι γονείς της Ιουλιανής ήταν ειδωλολάτρες και θέλησαν να τη μνηστεύσουν με κάποιο διακεκριμένο αξιωματούχο της Αντιόχειας, τον Ελεύσιο. Αλλά η Ιουλιανή αρνήθηκε σθεναρά. Η άρνησή της κατέπληξε τους γονείς της, διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν τους είχε φέρει καμιά αντίρρηση και ήταν υπάκουη κόρη.
Ο Ελεύσιος με πληγωμένο εγωισμό ζητούσε εκδίκηση.
Αφού ερεύνησε και παρακολούθησε για πολύ καιρό την Ιουλιανή, έμαθε ότι εν αγνοία των γονέων της είχε γίνει χριστιανή. Έτσι ο Ελεύσιος την κατήγγειλε στον έπαρχο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να φυλακισθεί.
Μέσα στη φυλακή, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες να γίνει σύζυγος του Ελευσίου και να αποφύγει τον κίνδυνο του θανάτου. Αλλά η Ιουλιανή προτιμούσε να πεθάνει, παρά να πάρει ειδωλολάτρη σύζυγο.
Τότε ο Ελεύσιος με διαταγή του έπαρχου και πολύ μίσος την μαστίγωσε ανελέητα.

«Κάστρα στα Σύννεφα»… Η NASA θέλει να αναπτύξει επανδρωμένα ηλιακά αερόπλοια στην Αφροδίτη!


«Κάστρα στα Σύννεφα»…  Η NASA θέλει να αναπτύξει επανδρωμένα ηλιακά αερόπλοια στην Αφροδίτη! (Βίντεο)
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ… Παρά την… κολασμένη επιφάνεια της (λόγω πολύ υψηλών θερμοκρασιών), η Αφροδίτη αποδεικνύεται ότι αποτελεί έναν αρκετά ελκυστικό για εξερεύνηση πλανήτη. Οι τελευταίες πληροφορίες που καταφθάνουν αναφέρουν πως oι επιστήμονες της NASA αναπτύσσουν ένα σχέδιο για την κατάκτηση της ανώτερης ατμόσφαιρα του με έναν στόλο ηλιακών αεροσκαφών που μπορούν να δημιουργήσουν μια ολόκληρη πόλη πάνω από τα σύννεφα στο μέλλον.

Οι αδήριτες κοινωνικές διεργασίες.


 
 
 
 
 
 
1 Vote


Κώστας Μελάς
Ο Ένγκελς υποστήριζε, ότι για την κατανόηση της πραγματικότητας της τότε υπάρχουσας αστικής τάξης, ήταν αποτελεσματικότερη η μελέτη των μυθιστορημάτων του Ονορέ ντε Μπαλζάκ από τα αντίστοιχα μυθιστορήματα του Εμιλ Ζολά.
Σκέφθηκα τα παραπάνω διαβάζοντας το άρθρο του Bloomberg (EU’s Greek Drama Needs a Final Act ,18.12.2014)  στο οποίο υποστηρίζεται ότι : η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα.Σύμφωνα με το άρθρο  ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και του αποτελέσματος ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών οποιοσδήποτε έρθει στην εξουσία το επόμενο έτος δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα , προτείνοντας ανοικτά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ας μην εμπλακούμε προς το παρόν με το πρόβλημα της αναδιάρθρωσης του χρέους. Ας μείνουμε όμως στη βασική και κύρια διαπίστωση του άρθρου : ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα το επόμενο έτος.

Στους γερανούς που «χορεύουν» πονάνε εργάτες…

 
 
 
 
 
 
 
1 Vote

geranoiergatika_atiximataτης Αφροδίτης Τζιαντζή
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του μετανάστη εργάτη Μουτσάι Τζεβαΐρ, που τραυματίστηκε σοβαρότατα στο κεφάλι στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο την περασμένη Πέμπτη. Ο 41χρονος εργάτης μεταφέρθηκε σε κώμα στον «Ευαγγελισμό», υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όπου του αφαιρέθηκε επισκληρίδιο αιμάτωμα και παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.
Είναι το πλέον σοβαρό εργατικό ατύχημα που καταγράφεται στο αχανές εργοτάξιο, όπου κατασκευάζονται η νέα Λυρική Σκηνή και η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη, σε σχέδια του βραβευμένου αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο, που θα δωριστούν στο Δημόσιο από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ομως δεν είναι το πρώτο εργατικό ατύχημα που συμβαίνει σε έναν χώρο που εκτείνεται συνολικά σε 170.000 τ.μ. και απασχολεί καθημερινά πάνω από 1.400 εργαζόμενους, τους μισούς σε κατασκευαστικά έργα.

Έπρεπε το χρέος της Ελλάδας να είναι κατά 90 δισ. ευρώ μικρότερο;

 
 
 
 
 
 
 
1 Vote


Πώς θα μπορούσε το ελληνικό χρέος να είναι βιώσιμο ήδη από το 2012. Τι ρόλο έπαιξε η επαναγορά των ομολόγων στις τότε τρέχουσες τιμές της αγοράς

Μηντιακή 5η φάλαγγα: Τι πραγματικά φοβούνται οι δοσίλογοι;

 
«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ότι το 1940-44 οι Γερμανοί  τους δοσίλογους και τους σπιούνους και τους προδότες.  αφού έκαναν την δουλειά τους,  τους εκτελούσαν. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται».
 -
 ____________________________________________________________
Οι απορίες, που δημιουργούνται είναι εύλογες. Αφού πχ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι έχει κάνει στροφή… στο ρεαλισμό κι αφού έχει αποδεχθεί πλήρως το καθεστώς αποικιοκρατίας, ως προς τα δομικά του χαρακτηριστικά, τότε γιατί  ο Τράγκας φωνάζει ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την κομμουνιστική ρεβάνς του 1949

Βρε Θέμο, επειδή δεν κατάλαβα… Η θέση σου για τα παμπερς του ’89 ποιά ειναι;


Δεν το καταλαβαίνω έτσι οπως το γράφεις.
Θεωρείς τα παμπερς «ΟΚ», οπότε ειναι δικαιολογημένο να μοιράζονται βαλίτσες στους βουλευτες;
Θεωρείς τα παμπερς «μεμπτά» οπότε κατακεραυνωνεις την κυβερνηση για τις μεθοδεύσεις;
Ή μηπως ήθελες να χαρακτηρίσεις τα παμπερς «σκευωρία» αλλά στην χάλασε το βίντεο;
Τρολοκράτης

ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟ ΧΑΙΚΑΛΗ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΑΣ!

ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟ ΧΑΙΚΑΛΗ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΑΣ!!
«Η μόνη ανηθικότητα είναι να μην κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις, όταν πρέπει να το κάνεις»!!!( Jean Anouilh Γάλλος θεατρικός συγγραφέας)
Ηθοποιός σημαίνει ποιώ ήθος!!
Συγχαρητήρια κύριε Χαικάλη για το ήθος σας!!
Γιατί εγώ, σαν σκεπτόμενη πολίτης αφ’ενός και αφ’ετέρου γνωρίζουσα πολλά και σοβαρά από προσωπικές εμπειρίες, μου και έχοντας άποψη, είναι αδύνατον να πιστέψω, ό,τι κι αν ακούσω, ότι ένας καταξιωμένος ηθοποιός έχοντας και τον τίτλο του πολιτικού, θα τα κατέστρεφε όλα, κατασκευάζοντας μία σκευωρία και μάλιστα μαζί με τον άλλο καταξιωμένο Λάκη Λαζόπουλο ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου!!
Ποιό πολύ με πείθει ο οποιοσδήποτε άλλος, γιατί αυτή την στιγμή παίζονται, βουλευτικές καρέκλες , συμφέροντα τεράστια, γόητρα, αγανακτήσεις και γαμώτα όχι για την ελλάδα, αλλά μην τυχόν και έρθουν οι αριστεροί, φοβούμενοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα και όχι για σένα καλέ μου έλληνα!!
Την ώρα και την στιγμή, που βουίζει ο δημοσιογραφικός κόσμος στα γιατί και στα διότι, την ώρα που στην Ελληνική Ιστορία και στις προσωπικές σελίδες της ιστορίας του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κυρίου Σαμαρά, καταγράφεται μαζί με όλα τα άλλα και η πρωτοφανής μήνυσή του σε βουλευτή εν ενεργεία του Ελληνικού κοινοβουλίου ,όταν έχουν συμβεί απίστευτα καταγεγραμμένα γεγονότα που ακούσαμε και είδαμε όλοι οι Έλληνες, την ίδια στιγμή, κάποιοι γνωστοί άγνωστοι, επιχειρούν κατά το δοκούν να αντιστρέψουν όλα τα ενδεικτικά ή αποδεικτικά στοιχεία σε αξιόποινη πράξη εναντίον του κυρίου Χαικάλη ,γιατί αμυνόμενος και θέλοντας να αποδείξει την απόπειρα δωροδοκίας, χρησιμοποίησε ένα ρολόι για να καταγράψει αυτά που του συνέβησαν.Δηλαδή θέλουν να ποινικοποιηθεί το θύμα!!
Ενώ, για τους Υπουργούς όλα τα αίσχη και οι απάτες, είναι καλώς καμωμένα, με τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης Υπουργών!
Βρε, Θα ξεσηκωθούμε το έχετε καταλάβει;; Και να ξέρετε, ότι οι επαναστάσεις ξεκινάνε από αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτα!!
Εγώ ντρέπομαι , θυμώνω , γιατί με κυβερνούν τέτοιες επικίνδυνες προσωπικότητες, που ελέγχουν όλες τις εξουσίες του τόπου με το χρήμα και την δύναμη που αυτό τους παρέχει!
Αγαπητοί μου αναγνώστες, η υπόθεση Χαικάλη δεν χρειάζεται για μένα που γνωρίζω πλέον πώς ενεργούν σε τέτοιες περιπτώσεις οι κυβερνώντες, καμμία μέθοδο πάζλ!! Η λύση είναι πολύ εύκολη αυτή την φορά και η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ τα λέει όλα! Το κλειδί είναι, στο ποιός ειδοποίησε τον συγκεκριμένο κύριο, όταν υπήρχε και επιχείρηση της ασφάλειας;; Μα φυσικά αυτοί που τον είχαν βάλει να διαπράξει το αδίκημα!!! Ποιοί;; Όσοι έχουν τρελαθεί τις τελευταίες μέρες!!..και ο χρόνος θα φέρει και τις αποδείξεις!
Είτε μονταρισμένο το βίντεο της δωροδοκίας, είτε αμοντάριστο η φωνή που δίνει το χρήμα είναι μία! Να ερευνηθεί λοιπόν, η χροιά της φωνής αν είναι του κυρίου…Ποιοί έχουν συνέχεια το πουγκί στο χέρι και από πού προέρχεται το χρήμα;;
«Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής αντίχριστος.Αυτή γεννά την αδικίαν, αυτή τρέφει την κακουργίαν, αυτή φθείρει σώματα και ψυχές»!! (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)
«Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί είναι δυσφήμιση για το 10%»!! (Χένρι Κίσσιγκερ)
Κάντε κάτι λοιπόν όσοι δεν είστε διεφθαρμένοι βουλευτές!! Δείξτε το με πράξεις!!
Πρέπει όλοι οι έλληνες να αντιληφθούν τι συμβαίνει, όταν θαρραλέες φωνές αποφασίζουν να μιλήσουν και να καταγγείλουν!!
«Γιατί ,όταν η αρπαγή γίνεται τρόπος ζωής για μιά ομάδα ανθρώπων σε μιά κοινωνία, με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσουν ένα νομικό σύστημα που την νομιμοποιεί και έναν ηθικό κωδικό που την επιβραβεύει»!! (Frederic Bastiat,Γάλλος οικονομολόγος και κοινωνιολόγος)
Έχουμε υποχρέωση, όσοι δεν λειτουργούμε με γνώμονα το δικό μας συμφέρον, αλλά του συνόλου, να ενημερώνουμε και να είμαστε και αντικειμενικοί, γιατί εγώ δεν είμαι ούτε μίζερη ούτε μικρόψυχη και όταν δω κάτι καλό από αυτή την νέα δημοκρατία και τον πρόεδρό της θα βγώ πρώτη να το γράψω!
Τι καλό να δω όμως ,που με κυνηγάει ανελέητα το περιβάλλον Σαμαρά;;
Εγώ δημοσιοποιώ στο τέλος του άρθρου, την βεβαίωση από την τοπική μου της νέας δημοκρατίας που αγωνιζόμουν επί σειρά ετών.Πού είσασταν τότε όλοι εσείς, που τώρα σκίζεστε; Για δείξτε μας πόσα χρόνια αγωνίζεστε εσείς στα πεζοδρόμια;; Εσείς διώκετε εμένα πολιτικά;; Είστε για κλάμματα και οίκτο κύριοι, όσο χρήμα και εξουσία κι αν έχετε!!
Πρέπει όλοι οι Έλληνες να κατανοήσουν την κατάχρηση εξουσίας που ασκούν, όσοι την κατέχουν, εναντίον εκείνων που σηκώνουν το ανάστημά τους σε βρωμιές!!Όσοι δεν υπακούουν στις βρώμικες εντολές τους μετακινούνται, χάνονται, φεύγουν τελείως από υπηρεσίες ακόμα και στο εξωτερικό διαφεύγουν για να μην ακούν και βλέπουν!!
Η εντολή, αυτής της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα, επίορκης κυβέρνησης, είναι όσοι καταγγέλουν ή δεν συμμορφώνονται, «να τους κόβουν την γλώσσα και το κεφάλι»!!!
Και αυτά δεν είναι αερολογίες, με σκοπό να σας παραπλανήσω ή να λαικίσω (που για μένα ο λαικισμός δεν αποτελεί αρνητική έκφραση), αλλά είναι οι δικές μου προσωπικές εμπειρίες, σε ένα δρόμο δύσκολο της κάθαρσης , της διαφθοράς και της διαπλοκής που έχω επιλέξει και που έχω την ψυχική δύναμη και τα «κότσια» να διανύσω μέχρι το τέλος έστω κι αν τον πληρώσω με την ζωή μου!!
Δεν υπάρχει δημοκρατία πλέον , έχουν καταλυθεί τα πάντα! Όταν κάποιος λέει την πραγματικότητα και προσπαθεί να αφυπνίσει συνειδήσεις ονομάζεται λαικιστής! Ονομάστε με όπως θέλετε, γιατί όταν λέγονται και γίνονται αθλιότητες και προσπαθούν δημοσιογράφοι και τηλεοράσεις να πείσουν διαστρεβλώνοντας καταστάσεις και γεγονότα , πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι στον αντίποδα, με αλήθειες που δεν αντέχονται από πολλούς είναι η αλήθεια, με όποιο κόστος!
Ο κύριος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αντί να έχει μηνυθεί κατ’αρχήν από εμένα προσωπικά, γιατί το 1993 ήταν η αιτία να χάσω την δουλειά μου,αφού έριξε την κυβέρνηση και ένεκα αυτού, εμένα μαζί με άλλους νεοδημοκράτες μας έδιωξε το ΠΑΣΟΚ, αντί να τον έχω μηνύσει για τα τελευταία δύο χρόνια που με καταδιώκει πολιτικά, γιατί δεν τον είχα ψηφίσει για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας(πώς θα μπορούσα άλλωστε) και γιατί έχω καταγγείλει στην δικαιοσύνη και στην αστυνομία υπουργούς του που εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα και σε εγκληματικές ενέργειες εναντίον μου, διότι με τις πράξεις τους βρέθηκε και βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή μου και με τις σκευωρίες τους, είμαι εκτός υπηρεσίας, ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ, αντί να τον έχει μηνύσει όλος ο ελληνικός λαός για την φτώχεια και την κατάντια που βιώνει, από τότε που πήρε τα ηνία της χώρας, αφού μετά από χειμερία νάρκη ετών, επανήλθε στην πολιτική ζωή και μας διέλυσε, αντί να έχει μηνυθεί , για το ότι παραπλάνησε με τις εξαγγελίες του στο ζάπειο 1, 2, 3 και μετά με τις ψευδείς δηλώσεις του περί μη πλεύσης με το ΠΑΣΟΚ τους ψηφοφόρους του , αντί να έχει μηνυθεί για το ξεπούλημα της Ελλάδας στους ξένους, αντί να έχει μηνυθεί για τις εξεταστικές που δεν έκανε ,αλλά και για τον υπουργό που τοποθέτησε, ενώ είχε ζημιώσει το ελληνικό κράτος με εκατομμύρια ευρώ, αντί να μηνυθεί για τις χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας, αντί, αντί, αντί,,,,,…..,Καταθέτει μήνυση εκείνος σε εν ενεργεία βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου!! Αλήθεια , είναι για γέλια και για κλάμματα η πολιτική ζωή της χώρας όπως εξελίσσεται!!
Συγχαρητήρια κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Αντώνη Σαμαρά , θα μας μείνετε αξέχαστος και όχι βέβαια για την προσφορά σας στην πατρίδα και στους έλληνες, αλλά για τα «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» , την δικτατορική δημοκρατία σας και όλα τα παραπάνω !!
«Ό,τι εμείς οι άνθρωποι λέμε πόλεμο για την πίστη και την πατρίδα, τα κοράκια το λένε φαγοπότι και ότι εμείς λέμε ήρωα, τα κοράκια το λένε νόστιμο κρέας»!! (Νίκος Καζαντζάκης)
Έλληνες, σκεφτείτε καλά, τί θα πράξετε στις εκλογές!!! Η χειρότερη τιμωρία τους, είναι να χασουν την καρέκλα τους και αυτό επαφίεται σε σένα έλληνα πολίτη!!
Γιατί ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, σημαίνει ΖΩ!!!
βεβαίωση από την τοπική μου της νέας δημοκρατίας
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ,ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ , ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!