Ετικέτες

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΤO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Δελαστικ-3
Γ.Δελαστίκ
Τίποτα τελικά δεν θα μείνει όρθιο από το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Αυτήν την αναπότρεπτη εξέλιξη τη συνειδητοποιούν σταδιακά ολοένα και περισσότεροι βουλευτές όλων των κομμάτων και προσαρμόζουν ανάλογα την πολιτική συμπεριφορά τους, επιλέγοντας και προτάσσοντας τακτικές προσωπικής πολιτικής επιβίωσης. Καμιά κομματική πειθαρχία δεν υφίσταται πλέον σε κανένα κόμμα. Μόνο η αποτροπή των εκλογών πάση θυσία ενώνει τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Γερμανία κερδίζει €20 δισ. από χαμηλά επιτόκια



 
 
 
 
 
 
1 Vote

Η Γερμανία εξοικονομεί ετησίως €20 δισ. εκτιμά ο Γερμανός καθηγητής οικονομίας Πέτερ Μπόφινγκερ. Τάσσεται υπέρ ταχύτερης υλοποίησης της τραπεζικής ένωσης και ενισχυμένης δημοσιονομικής ένωσης.

Bofinger

«Στη Γερμανία εκνευρίζονται πολλοί, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τις εγγυήσεις που δίνονται για την Ελλάδα και κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι ο προϋπολογισμός στη Γερμανία, εξαιτίας των τρομερά χαμηλών επιτοκίων, εξοικονομεί ετησίως 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε πληρωμές τόκων», τονίζει ο γνωστός Γερμανός καθηγητής Οικονομίας, Πέτερ Μπόφινγκερ.
Ο ίδιος τάσσεται σαφώς υπέρ «περισσότερης Ευρώπης», επικρίνοντας συγχρόνως τα Μέσα Ενημέρωσης που έχουν διαμορφώσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα, και υποστηρίζει μια ταχύτερη υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης, για να αφαιρεθεί, όπως σημειώνει, το βάρος από τις χώρες να καταβάλουν σε περίπτωση ανάγκης εκ νέου βοήθειες δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όχι στην αστυνομική αντίληψη της πολιτικής και της ιστορίας



 
 
 
 
 
 
1 Vote

8F9016BA7D9EB72D32EE74FE5B7BD1EA
Έπειτα από την ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, για μια φορά ακόμη οι συντηρητικοί, οι ευρωπαϊστές καθώς και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, έσπευσαν ευθέως να μιλήσουν για «αριστερό φασισμό». Από την άλλη, μεγάλο κομμάτι της αριστεράς και του αναρχικού χώρου επιδίδεται στη γνωστή φλυαρία αναφορικά με το κατά πόσο η προκήρυξη είναι «γνήσια» (δεδομένου του θεωρητικού κομφουζιονισμού αυτών που συνέγραψαν το κείμενο), αν συνδέεται ή όχι με το χτύπημα, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια, για παρακράτος, για εσωτερική δουλειά που στοχεύει στη συκοφάντηση του (ανύπαρκτου) λαϊκού κινήματος, λέγοντας ότι με αφορμή το περιστατικό αυτό, το κράτος και η αστυνομία θα εντείνουν την καταστολή με σκοπό την πάταξη της «αριστερής ανομίας». Έτσι, και πάλι αυτό που κυριάρχησε είναι η κατάφωρη συνωμοσιολογία και η κατανόηση του πολιτικού πράττεινμε το βλέμμα του αστυνόμου, ή οι λίγο πολύ γνωστές φανφάρες περί «άκρων» που επικαλούνται οι τεχνοκράτες, οι συντηρητικοί, οι δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου», μια άποψη που, στην πραγματικότητα, αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος (πράγμα που θα εξηγήσω παρακάτω).

Αλεξάνδρεια η επί του Όξου (Αλ Χανούμ)


undefined
Τελικά, όσο ζει κανείς μαθαίνει. Φίλος του ιστολογίου μας, που αγαπάει τον Ελληνισμό και την ιστορία του, μας έστειλε ένα βίντεο για την Αλεξάνδρεια την επί του Όξου, η οποία ήταν χτισμένη στην όχθη του ποταμού Όξου, της Βακτριανής, o οποίος τώρα ονομάζεται Αμού Ντάρια. Σας αφήνουμε να απολαύσετε βίντεο, ενώ για όσους θέλουν μερικές άλλες λεπτομέρειες, μπορούν να ανατρέξουν στο:

Σάλος από την αποκάλυψη των "Επικαίρων" για το σταθμό υποκλοπών των Άγγλων στην καρδιά της Αθήνας!


Μεγάλος θόρυβος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα των "Επικαίρων" για το πως λειτουργεί το δίκτυο υποκλοπών των Βρετανών σε όλο τον κόσμο και η «ασπίδα» που προσφέρουν οι εκάστοτε πρεσβείες...

Σάλος από την αποκάλυψη των Επικαίρων για το σταθμό υποκλοπών των Άγγλων στην καρδιά της Αθήνας!
Του Μάνου Ηλιάδη
Ο θόρυβος για τις υποκλοπές των επικοινωνιών σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, με πλέον εντυπωσιακό στοιχείο την υποκλοπή του κινητού τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ από το 2002 και μετά, επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικώς στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA). Η πραγματικότητα, πάντως, είναι ότι στο θέμα αυτό εμπλέκονται –βάσει συμφωνιών για συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών που ισχύουν από εξήντα και πλέον ετών– και η Αγγλία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, οι πέντε δηλαδή αγγλόφωνες χώρες που αποτελούν αυτό που είναι γνωστό και ως «Συμμαχία Πέντε Μάτια» (FiveEyesAlliance).

Η αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα.

Από τα πρόσφατα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ένα βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι στον τομέα των υποκλοπών η συνεισφορά της Αγγλίας είναι τεράστια, εκ του γεγονότος ότι στο έδαφός της υπάρχει έξοδος τουλάχιστον δεκατεσσάρων μεγάλων υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών –στοιχείο απαραίτητο για την παράνομη διασύνδεση για υποκλοπές επικοινωνιών δεκάδων χωρών–, πριν τα καλώδια αυτά συνεχίσουν για τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Ιδιαίτερης αναφοράς είναι και η σχεδόν αποκλειστική συνεισφορά της Αγγλίας και της αρμόδιας υπηρεσίας της, της γνωστής Government Communications Headquarters (GCHQ), στη συλλογή πληροφοριών μέσω υποκλοπών σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, οι οποίες γίνονται από την αγγλική βάση του Αγίου Νικολάου στην Κύπρο, που είναι και η μεγαλύτερη βάση υποκλοπών στον κόσμο.

Αυτό που έγινε επίσης γνωστό από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν είναι ότι το τεράστιο αυτό δίκτυο υποκλοπών συμπληρώνεται από τις μονάδες SpecialCollectionServices (SCS), οι οποίες λειτουργούν υπό πλήρη διπλωματική ασυλία, δεδομένου ότι πρόκειται για εξοπλισμό ο οποίος εγκαθίσταται στο κτήριο της Πρεσβείας (κατά προτίμηση στην ταράτσα ή στον τελευταίο όροφο), καλυπτόμενος από ειδικές ελαφρές κατασκευές, που δίδουν εξωτερικά την εντύπωση ότι πρόκειται για εγκαταστάσεις κλιματισμού ή του ανελκυστήρα κ.λπ. Φωτογραφίες διαφόρων ανά τον κόσμο αμερικανικών πρεσβειών με τέτοιες κατασκευές δημοσίευσε πρόσφατα το γερμανικό περιοδικό DerSpiegel, ορισμένες των οποίων δημοσιεύονται εδώ προκειμένου ο αναγνώστης να κατανοήσει καλύτερα αυτό που αποτελεί το κύριο θέμα του παρόντος.

undefined
Η αμερικάνικη πρεσβεία στο Βερολίνο.

Στο σχετικό δημοσίευμα του DerSpiegel, που προφανώς οφείλεται σε διαρροή της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών ΒΝD, αναφέρεται ακόμη ότι μια τέτοια SCS υπάρχει και στην πρεσβεία της Αγγλίας στο Βερολίνο, η οποία βρίσκεται πλησίον της γερμανικής Βουλής και των γραφείων της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, γεγονός που προκάλεσε την κλήση του Άγγλου πρέσβη από τον Γερμανό ΥΠΕΞ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι τέτοιες εγκαταστάσεις λειτουργούν σε ογδόντα περιοχές του κόσμου, εκ των οποίων οι δεκαεννέα είναι σε πόλεις της Ευρώπης.

Μεταξύ των φωτογραφιών με τις σχετικές ελαφρές κατασκευές που μοιάζουν με τετράγωνους κλωβούς χωρίς παράθυρα και ανεφέρθησαν παραπάνω υπάρχει μια φωτογραφία της οροφής της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και μια άλλη στην αντίστοιχη πρεσβεία της Λευκωσίας. Να σημειωθεί ότι ανάλογος θόρυβος για υποκλοπές από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία είχε γίνει πριν από το έτος 2000, αν θυμόμαστε καλά, με τη διαφορά ότι οι τότε δημοσιευθείσες πληροφορίες του κυπριακού Τύπου έδειχναν, αντί της ελαφράς αυτοσχέδιας κατασκευής που υπάρχει σήμερα στην οροφή, τα παράθυρα του άνω ορόφου της πρεσβείας που ήταν μόνιμα κλειστά, καλυμμένα από ένα υλικό που έμοιαζε με πλαστικό.

Η αμερικάνικη πρεσβεία στη Λευκωσία.

undefined
Η ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία.

Στην Κύπρο, που θυμίζει πλέον την Καζαμπλάνκα, τη Λισαβόνα και την Κωνσταντινούπολη την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υπάρχει ακόμη και μια αντίστοιχη εγκατάσταση στην οροφή της ρωσικής πρεσβείας – ήταν δυνατόν να λείψει η Ρωσία από αυτό το πανηγύρι που γίνεται στην Κύπρο;

Στον κατάλογο με τις παραπάνω δεκαεννέα πόλεις της Ευρώπης που έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις την πρώτη θέση εμφανίζεται να κατέχει η Αθήνα, η οποία μαζί με τη Βιέννη και τη Μόσχα είναι οι μόνες πρωτεύουσες στις οποίες υπάρχουν –εκτός από τηλεχειριζόμενες συσκευές υποκλοπών– και οι προαναφερθείσες ειδικές μονάδες τωνSCS (Ειδικές ΥπηρεσίεςΣυλλογής). Στις πόλεις στις οποίες υπάρχουν τέτοια συστήματα συλλογής πληροφοριών περιλαμβάνονται, εκτός από την Αθήνα και τη Λευκωσία, οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο, η Βαρσοβία, η Μαδρίτη, η Γενεύη (στο αμερικανικό προξενείο που γειτνιάζει με το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών), το Ζάγκρεμπ, η Βιέννη, η Στοκχόλμη, η Μόσχα, το Λάγκος της Νιγηρίας, το Καράκας, η Αβάνα, η πόλη του Μεξικού, η Σάναα (Υεμένη) κ.ά.


undefined
Το αμερικάνικο προξενείο στη Γενεύη.

Χαρακτηριστικό όλων των εγκαταστάσεων υποκλοπών που υπάρχουν στις πόλεις με τέτοια συστήματα είναι είτε η ύπαρξη των αυτοσχέδιωνκλωβών στις οροφές πρεσβειών είτε τα κλειστά παράθυρα που είναιμόνιμα καλυμμένα από ένα ειδικό διηλεκτρικό (μη αγώγιμο) υλικό, το οποίο επιτρέπει τη διέλευση ακόμη και των πλέον ασθενών ραδιοσημάτων και τη συλλογή τους από τις κεραίες (δίσκοι-πιάτα) ή διατάξεις κεραιών διαφόρων τύπων που είναι τοποθετημένες πίσω από το υλικό αυτό. Σε άλλες περιπτώσεις, τέτοιες εγκαταστάσεις εμφανίζονται ως ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, σε ορισμένα σημεία των οποίων υπάρχουν τα συγκεκριμένα διηλεκτρικά πλέγματα πίσω από τα οποία κρύβεται ο εξοπλισμός υποκλοπών. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι, δεδομένης της ανάγκης για επεξεργασία και ανάλυση των συλλεγομένων σημάτων πριν αυτά αποσταλούν στο εξωτερικό, απαιτείται σχετικά μεγάλος χώρος για τη στέγαση εξοπλισμού και προσωπικού, ο οποίος συνήθως είναι στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, τα παράθυρα του οποίου δεν επιτρέπουν την παρατήρηση από έξω προς τα μέσα. Η πλέον εμφανής εγκατάσταση σε κτήριο διπλωματικής αποστολής είναι αυτή του αμερικανικού προξενείου στη Γενεύη, το οποίο, ως προανεφέρθη, «βλέπει» το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, όπως κι αυτή στην πρεσβεία στο Βερολίνο, που είναι από τις μεγαλύτερες και συγκρίσιμη σε μέγεθος με αυτές στην Κύπρο και την Υεμένη. Μια δορυφορική φωτογραφία ή μια αεροφωτογραφία από χώρες που δεν διαθέτουν δικούς τους δορυφόρους συμπληρώνει την εικόνα.

Η εγκατάσταση υποκλοπών των Άγγλων στην Αθήνα
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, οι διαρρεύσασες πληροφορίες αναφέρονται μόνο στις υποκλοπές που γίνονται από τις ΗΠΑ και ουδέν για την Αγγλία (ούτε και καμία φωτογραφία από τέτοιες εγκαταστάσεις στην αγγλική πρεσβεία). Η πραγματικότητα είναι ότι σημαντικό ρόλο στις υποκλοπές επικοινωνιών πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών στη χώρα μας παίζει η Αγγλία, και μάλιστα από ένα σημείο που απέχει λιγότερο από 200 μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο και βρίσκεται περίπου στην ίδια απόσταση, σε νοητή ευθεία γραμμή, από το υπουργείο Εξωτερικών και πλήθος άλλων υπουργείων.

Πρόκειται για το κτήριο που στεγάζει από ετών το περίφημο Βρετανικό Συμβούλιο(BritishCouncil), επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στην οροφή του οποίου εντοπίσαμε μία από τις πλέον εντυπωσιακές ιδιοκατασκευές τύπου κλωβού που είδαμε σε φωτογραφίες πρεσβειών σε άλλες χώρες.

undefined

Η σχετική φωτογραφία, που δημοσιεύουμε σήμερα, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική τόσο για το μέγεθός του συγκεκριμένου ορθογώνιου κλωβού και το υλικό κατασκευής του –τελείως διαφορετικό από το υπόλοιπο κτήριο– όσο και για την προφανή έλλειψη του λόγου υπάρξεώς του. Η κατασκευή αυτή δεν υπήρχε μέχρι και πριν από ελάχιστα χρόνια, το πολύ τρία με τέσσερα, αν δεν μας απατά η μνήμη μας.

Το μόνο που υπήρχε μέχρι τότε ήταν μια περιφερειακή κατασκευή (κάτι σαν πάνελ) δίκην στηθαίου, προφανώς από κάποιο συνθετικό υλικό, με σκοπό μάλλον την απόκρυψη ορισμένων εγκαταστάσεων στην ταράτσα του κτηρίου. Το διαφορετικό ακόμη και σε χρώμα με το υπόλοιπο κτήριο υλικό κατασκευής του έχει την ίδια εμφάνιση που επισημάνθηκε στην αγγλική πρεσβεία στο Βερολίνο. Στη σημερινή μορφή της οροφής, το προαναφερθέν «στηθαίο» από το επισημανθέν συνθετικό υλικό δεν υπάρχει, καθώς οι ανάγκες αποκρύψεως του όποιου εξοπλισμού υπήρχε στην ταράτσα προφανώς καλύφθηκαν από την πρόσφατη κατασκευή. Ο προσανατολισμός της κατασκευής αυτής, που είναι τοποθετημένη έκκεντρα προς την πρόσοψη του κτηρίου, είναι προφανής για τους σκοπούς που εξυπηρετεί.

Τα προβλήματα και τα ερωτήματα που τίθενται και χρειάζονται σίγουρα περαιτέρω διερεύνηση από την ΕΥΠ είναι πολλά:
• Πρώτον, ο προσδιορισμός της ακριβούς ημερομηνίας ανεγέρσεως αυτής της κατασκευής και εάν ζητήθηκε προς τούτο η σχετική άδεια, και η διασύνδεσή τους με γεγονότα που αναφέρονται στην Ελλάδα – π.χ., το Κυπριακό, η οικονομική κρίση κ.ά.
• Δεύτερον, η συμπλήρωση του υλικού που αποκαλύπτεται εδώ με μιααεροφωτογραφία ή και από κάποιο ενδεχομένως παρακείμενο υψηλότερο κτήριο. Στην εικόνα (κάτοψη) που κατεβάσαμε από το GoogleEarth υπάρχουν, εκτός του κλωβού, κάτι αντικείμενα τα οποία δεν μπορέσαμε να ερμηνεύσουμε.
• Τρίτον, η έρευνα για την έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων ατελούς εισαγωγής εξοπλισμού που συνήθως υποβάλλουν οι πρεσβείες, από τα οποία μπορεί να προσδιορισθεί ενδεχομένως ο χρόνος εγκαταστάσεώς τους.
• Τέταρτον, το σχετικό κτήριο που στεγάζεται το Βρετανικό Συμβούλιοκαλύπτεται από διπλωματική ασυλία, όπως η βρετανική πρεσβεία; Γιατί, εάν δεν καλύπτεται, η είσοδος των αρμόδιων ελληνικών Αρχών δεν μπορεί να αποτραπεί.

Η εγκατάσταση αυτή στη στέγη του Βρετανικού Συμβουλίου, και όχι στη στέγη της βρετανικής πρεσβείας, έχει προφανή εξήγηση. Η πρεσβεία, που είναι στην οδό Πλουτάρχου 1, είναι κτισμένη σε «γούβωμα» του λόφου του Κολωνακίου, με πλήθος υψηλότερων κτηρίων να εμποδίζει την όψη - πρόσβαση προς την περιοχή ενδιαφέροντος.

Το πρόβλημα που τίθεται είναι ιδιαίτερα επείγον διότι, στην ουσία καιστην πράξη, άμυνα εναντίον τέτοιων συστημάτων υποκλοπών δεν υπάρχει. Το μόνο που μπορεί να γίνει άμεσα είναι η δημιουργία ειδικών αιθουσών σε αίθουσες ασφαλείας (σε συνδυασμό με άλλα ήσσονος σημασίας μέτρα ασφαλείας – π.χ., jammers, πιστή τήρηση των κανόνων εκμεταλλεύσεως των μέσων επικοινωνιών, ασφάλειας υπολογιστών κ.λπ.), αλλά και τούτο μόνο στον περιορισμό της εκτάσεως των υποκλοπών μπορεί να οδηγήσει, καθώς όλες οι υπόλοιπες επικοινωνίες του Μαξίμου, του ΥΠΕΞ και των υπουργείων και υπηρεσιών που επικοινωνούν με αυτά (π.χ., ΥΠΕΘΑ) θα συνεχίσουν να υποκλέπτονται.

Στην ουσία, η μόνη άμυνα είναι είτε να... μην χρησιμοποιούνται τα μέσα επικοινωνίας είτε η κατάργηση αυτού του παράνομου μηχανισμού που έστησαν κακόβουλα οι Άγγλοι κυριολεκτικώς κάτω από τη μύτη μας.

Το τι σημαίνει αυτή η εξ υποκλοπών διαφάνεια των προθέσεων και των σχεδιασμών της ελληνικής πολιτικής σε θέματα όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό, των κοιτασμάτων πετρελαίου κ.λπ. σε συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τονισθεί. Απλώς, είναι σαν να παίζεις πόκερ με κάποιον που γνωρίζει πλήρως τα χαρτιά σου και, ακόμη, και το πώς σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις.

Η άμεση διερεύνηση του θέματος από την ΕΥΠ με σκοπό τη συμπλήρωση της εικόνας, που λόγω χώρου μόνο συνοπτικώς περιγράφεται εδώ, και την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας –του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένου– για άμεση παρέμβαση προς την αγγλική πλευρά είναι επιβεβλημένη. Μια έντονη και αποφασιστική παρέμβαση, χωρίς φοβικά σύνδρομα του τύπου «μα πώς θα το πάρουν οι ξένοι;» και παρόμοιες ενδοτικές συμπεριφορές, η οποία θα πρέπει να έχει ως αποκλειστικό σκοπό την κατάργηση με κάθε τρόπο (ακόμη και κόβοντάς τους... τη ΔΕΗ) αυτής της κακόβουλης και παράνομης κατά τα διπλωματικά ειωθότα ενέργειας του κακού δαίμονα της Ελλάδας τις τελευταίες αρκετές δεκαετίες. Εάν, δε, έχουν κάνει το λάθος να έχουν εγκαταστήσει τον παράνομο αυτό εξοπλισμό σε κτήριο που δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία, η λύση είναι πανεύκολη.

Υ.Γ.: Με την ευκαιρία αυτή, μια έρευνα της ΕΥΠ που θα καλύπτει το σύνολο των ξένων πρεσβειών και ανάλογων ξένων αποστολών δεν θα ήταν άσκοπη.

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα» στις 14/11/2013

Ο Ιταλός ζωγράφος Tiziano Vecellio (1485/90 - 1576)


O Τιτσιάνο Βετσέλιο (Tiziano Vecellio ή Vecelli, ευρύτερα γνωστός ως Τιτσιάνο, ήταν Ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης. Ανήκει στη σχολή της Βενετίας και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της, του οποίου το έργο αντιπροσωπεύει τη μετάβαση από την παράδοση του 15ου αιώνα στην τεχνοτροπία που υιοθετήθηκε κατά τον 16ο. Επηρέασε σημαντικούς ζωγράφους του επόμενου αιώνα, όπως τον Ρούμπενς και τον Βελάσκεθ. Διακρίθηκε εξίσου σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, φιλοτεχνώντας προσωπογραφίες, αλληγορίες, θρησκευτικά έργα, ιστορικές και μυθολογικές σκηνές.


Καταγόταν από ευυπόληπτη οικογένεια, αρκετά μέλη της οποίας ασχολήθηκαν επίσης με τη ζωγραφική. Ο ίδιος εκπαιδεύτηκε στο εργαστήριο του Τζιοβάνι Μπελίνι και τα πρώιμα έργα του εμφανίζουν έντονες επιδράσεις από το ύφος του Τζορτζόνε. Έζησε και εργάστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Βενετία, ωστόσο η πληθώρα παραγγελιών που ανέλαβε για βασιλείς και άλλους ευγενείς της ιταλικής επικράτειας, ευνόησε τη διάδοση της φήμης του πέρα από τα σύνορα της γενέτειράς του. Υπήρξε ένας από τους πλέον διακεκριμένους ζωγράφους της εποχής του, που έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης. Στο εργαστήριο του μαθήτευσε πιθανότατα ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και ο Τζιάκοπο Τιντορέτο, αν και είναι εν γένει δύσκολο να αναγνωριστούν συνεχιστές του έργου του.

Από ρουφιάνοι Πρετεντέρηδες


Από ρουφιάνοι Πρετεντέρηδες
Γιατί βάζουν αλεξίσφαιρα τζάμια;», ρώτησα με ισχυρή δόση αφέλειας μια συνάδελφο, καθώς ένας εργάτης άλλαζε τα παράθυρα στους πρώτους ορόφους του κτιρίου. «Με τις μ…ίες που λέμε στον αέρα, καλά κάνουν», μου απάντησε. Το ένα μετά το άλλο τα γραφεία των μεγάλων μέσων ενημέρωσης ύψωναν «ανεπαισθήτως» υψηλά τείχη γύρω τους. Μέρα με την ημέρα μετατρέπονταν σε απόρθητα φρούρια με ηλεκτροφόρα σύρματα, κάμερες, στρατιές από σεκιουριτάδες αλλά και ένστολους αστυνομικούς που περιπολούσαν την ώρα των δελτίων ειδήσεων. Και πάντα έμενες με την απορία εάν οι καναλάρχες και οι εκδότες φοβούνταν περισσότερο τον εξωτερικό ή τον εσωτερικό εχθρό: τους οργισμένους πολίτες που έπρεπε να κρατηθούν μακριά ή τους απολυμένους

Αναχώρησε για τον Άρη το Maven


Το διαστημικό σκάφος Maven εκτοξεύτηκε σήμερα από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριδα με προορισμό τον Άρη και με στόχο να βρει απαντήσεις στα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτηματικά για την ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη.

Από την Οχράνα στη CIA


Τι σχέση έχει η μυστική υπηρεσία που δημιουργήθηκε επί τσαρικής Ρωσίας με τον Στάλιν και τις σύγχρονες αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες;
undefined
Ιωσήφ Στάλιν – Στα αρχεία της Οχράνα βρέθηκαν φωτογραφίες του σε νεαρή ηλικία από την εποχή που βρισκόταν στην παρανομία.
Βιστωνίτης Αναστάσης 
Το 1917, λίγο προτού ξεσπάσει η Οκτωβριανή Επανάσταση, ο ρώσος δικηγόρος Βασίλι Μακλάκοφ διορίστηκε πρέσβης της χώρας του στο Παρίσι, αντικαθιστώντας τον τελευταίο πρέσβη του τσαρικού καθεστώτος Αλεξάντερ Πέτροβιτς Ιζβόλσκι. Ηταν πολέμιος των μπολσεβίκων και μάλιστα πρωταγωνίστησε στις προσπάθειες των αυτοεξόριστων Λευκών να ανατρέψουν το σοβιετικό καθεστώς. Αλλά για επτά χρόνια πέρασε ζωή χαρισάμενη. Ως το 1924, που η Γαλλία δεν είχε αναγνωρίσει το σοβιετικό κράτος, έμενε στην έπαυλη της πρεσβείας, η οποία λειτουργούσε ως κατοικία του πρέσβη.

Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι”


παραγ
«Ήμουνα προσωπικός οδηγός του Συνταγματάρχη Ντερτιλή. Την Παρασκευή το απόγευμα (16ης Νοεμβρίου) τον παρέλαβα από το σπίτι του και τον μετέφερα με το τζιπ στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στην οδό Σταδίου 10, γύρω στις 7 το βράδυ. Κατά τις 10 η ώρα βγήκε ο Ντερτιλής μαζί με κάποιον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας και έφυγαν. Πότε επέστρεψαν δεν τους αντελήφθην.

«Μάγοι και αποκρυφιστές διεκδικούν το όνομα Χρυσή Αυγή»


Με τίτλο «Η μαγεία ενάντια στη Χρυσή Αυγή» και υπότιτλο «Μία κρυφή αγγλική εταιρεία, που συμπεριλαμβάνει μάγους και αποκρυφιστές, εξαπολύει επίθεση στο ακροδεξιό κόμμα διότι τους έκλεψε το όνομα», η βελγική εφημεριδα La Libre Belgique αναφέρει ότι πρόκειται για το τάγμα Χρυσή Αυγή ή Hermetic Order of thε Golden Dawn το οποίο δημιουργήθηκε το 1888 και στη συνέχεια διαλύθηκε σε πολλές μικρές ομάδες.

ΧΑΜΟΣ στην Ευρώπη! 6 ακροδεξιά κόμματα ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ για τις Ευρωεκλογές!!!


ΧΑΜΟΣ στην Ευρώπη! 6 ακροδεξιά κόμματα ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ για τις Ευρωεκλογές!!!
Έξι ακροδεξιά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου 2014 με την ελπίδα να γίνουν η “τρίτη δύναμη” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αλλάξουν τη σημερινή πορεία της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO).Αντιπρόσωποι του Εθνικού Μετώπου (Γαλλία), μεταξύ των οποίων η βουλευτής Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, της Λέγκας του Βορρά (Ιταλία), των Σουηδών Δημοκρατών, του Φλάαμς Μπελάνγκ (Βέλγιο) και του Σλοβακικού Εθνικού Κόμματος SNS, συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του FPO στις 15 Νοεμβρίου στη Βιέννη για να συζητήσουν τη σύσταση μιας συμμαχίας για να επιστρέψει η Ευρώπη “στο σωστό δρόμο”, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός του FPO, o Χανς-Κρίστιαν Στράχε.

“Φίλος Σημαίνει Όφελος” Επίκουρος


τι εστι φιλια...
Η φιλοσοφία, κατά τον Επίκουρο, δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά μέσο και βοήθημα στην επίτευξη του σκοπού του ανθρώπινου βίου, που είναι η ευδαιμονία. Γι αυτό το λόγο ο Επίκουρος δεν έδινε σχεδόν καμιά σημασία στις εκτεταμένες θεωρητικές, γραμματικές, ιστορικές και μαθηματικές έρευνες, εφόσον δεν εξυπηρετούσαν το να ζει ο άνθρωπος ευτυχισμένος. Από την άλλη όμως επειδή θεωρούσε ότι η κακοδαιμονία των ανθρώπων προέρχεται από την αμάθεια, τη δεισιδαιμονία, τις προλήψεις, τους φόβους και τις ελπίδες που γεννούν όλα αυτά στους ανθρώπους και επειδή θεωρούσε πως αιτία όλων αυτών είναι η άγνοια των φυσικών νόμων, πίστευε ότι μόνο μέσο θεραπείας είναι η ορθή γνώση των νόμων που διέπουν τη φύση και τον άνθρωπο.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΓΚΙΚΑ ΜΑΝΑΛΗ (MIΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΩΝ)


Nov
18

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ ΓΚΙΚΑ ΜΑΝΑΛΗ, ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ…

Πριν από λίγο κάποιος καλόπιστος αναγνώστης του blog μου έστειλε τις απόψεις του περί ΕΡΤ (πόσο μοιάζουν με αυτές του Βορίδη, του Μπαλτάκου, του Καήλου, του Χρύσανθου και των άλλων ακροδεξιών της ΠΟΛΑΝ).
Στο μήνυμά του υπερασπιζόταν (για ποιον λόγο δεν κατάλαβα) τη μεγάλη Μεσσήνια κρατικοδίαιτη κατσαρίδα που γυρνά στο όνομα Γκίκας Μάναλης.
Σημείωσε ότι ο Γκίκας Μάναλης, ως Διευθύνων Σύμβουλος και πριν κλείσει την ΕΡΤ, προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε, το καημένο, να βάλει τάξη στα της ΕΡΤ.
Πως προσπάθησε?

Ο Πόλεμος της Αλγερίας



Η εξέγερση για ανεξαρτησία είχε δεκάδες χιλιάδες θύματα και προκάλεσε βαθύ διχασμό στη γαλλική κοινωνία
Της Αννας Καρακατσουλη*
Ο τερματισμός του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σηματοδότησε την απώλεια της ηγεμονικής θέσης της Ευρώπης και την έναρξη της διάλυσης των μεγάλων αποικιακών σχηματισμών του 19ου αιώνα. Στην Αλγερία σημειώνεται η πρώτη λαϊκή εξέγερση κατά της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, την ημέρα ακριβώς που τελείωνε ο πόλεμος στην Ευρώπη, στις 8 Μαΐου 1945. Εκείνη την Τρίτη, στο Σετίφ της Κωνσταντίνης στη βόρεια Αλγερία, συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας ήχησαν και αλγερινές σημαίες ξεδιπλώθηκαν στην πανηγυρική συγκέντρωση για τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά του πλήθους και προκάλεσε έτσι μια πολυήμερη εξέγερση, που κατεστάλη με πρωτοφανή βιαιότητα από τον γαλλικό στρατό και είχε χιλιάδες θύματα (οι εκτιμήσεις κυμαίνονται μεταξύ 20 και 45 χιλιάδων νεκρών από την πλευρά των Αλγερινών και 103 Ευρωπαίων). Ο Χουαρί Μπουμεντιέν, μελλοντικός πρόεδρος της ανεξάρτητης Αλγερίας (1965-1978), σημείωνε σχετικά: «Εκείνη τη μέρα γέρασα πριν την ώρα μου. Από έφηβος έγινα άντρας. Εκείνη τη μέρα αναποδογύρισε ο κόσμος. Ακόμη και οι πρόγονοί μας σείστηκαν στους τάφους τους. Και τα παιδιά κατάλαβαν ότι έπρεπε να πάρουν τα όπλα και να πολεμήσουν για να γίνουν ελεύθεροι άνθρωποι. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνη τη μέρα».

18 Νοεμβρίου 1973, δολοφονείται απο τον Ντερτιλή έξω από το Πολυτεχνείο ο 20χρονος Μιχάλης Μυρογιάννης. Η επιστολή της μητέρας του Μυρογιάννη το 1983


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 18, 2013

18 Νοεμβρίου 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής πυροβολεί με περίστροφο και σκοτώνει τον Μιχάλη Μυρογιάννη, 20 ετών, ηλεκτρολόγο από τη Μυτιλήνη, ο οποίος βρισκόταν στο Πολυτεχνείο (Πατησίων και Στουρνάρη) προσπαθώντας να ξεφύγει απο τους αστυφύλακες.18 Νοεμβρίου 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής πυροβολεί με περίστροφο και σκοτώνει τον Μιχάλη Μυρογιάννη, 20 ετών, ηλεκτρολόγο από τη Μυτιλήνη, ο οποίος βρισκόταν στο Πολυτεχνείο (Πατησίων και Στουρνάρη) προσπαθώντας να ξεφύγει απο τους αστυφύλακες.