Ετικέτες

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΒΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο ΣΚΥΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟ ΥΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 9, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
Η εν δημοκρατίνη πενίη, της παρά της δυνάστησι καλιομένης ευδαιμονίης, τοσούτον εστί αιρετοτέρη, οκόσον ελευθερίη δουλίης. Δηλ.: Η φτώχεια στη Δημοκρατία, σε σύγκριση με αυτό που οι δυνάστες ονομάζουν ευημερία, είναι τόσο προτιμότερη όσο η ελευθερία από τη δουλεία(Δημόκριτος)

Τόνι Μπλέρ: Φοβάμαι πως η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ-Από το Grexit και το Spexit στο ..Britix!

Τόνι Μπλέρ: Φοβάμαι πως η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 9, 2012
20120809-015803.jpgΟ βρετανός πρώην πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ότι «ανησυχώ βαθιά» για το ενδεχόμενο η Βρετανία να επιλέξει με δημοψήφισμα να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως αν μεταφερθούν πάρα πολλές εξουσίες στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ήταν κάποτε τραβηγμένη, όμως η κρίση στην ευρωζώνη και η προοπτική η νομισματική ένωση να προχωρήσει σε μια στενότερη πολιτική ένωση έχουν πείσει κάποιους ανώτερους βρετανούς πολιτικούς ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να αναζητήσουν μια νέα σχέση με τις Βρυξέλλες.
Ο νυν πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι είναι μια «απολύτως έντιμη θέση» να ζητήσει άμεσα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, μια σχέση την οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι πλειονότητα των Βρετανών θα απορρίψει. Παρόλα αυτά ο Κάμερον είχε επισημάνει ότι δεν θα τασσόταν ποτέ υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο με τα συμφέροντα της χώρας του.
Ο Μπλερ δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα οδηγήσει «σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στην ΕΕ», ενώ πρόσθεσε: «Σε αυτό το σημείο ανησυχώ βαθιά ότι η Βρετανία ενδέχεται να αποφασίσει έπειτα από δημοψήφισμα να εγκαταλείψει την όλη διαδικασία».
«Αν μεταφερθούν και άλλες εξουσίες στην ΕΕ, τότε θα πρέπει να ενισχυθεί και η δημοκρατικής της νομιμότητα», επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός στη συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη.
«Η Βρετανία πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό γιατί χρειαζόμαστε μια ισορροπία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και των κρατών», υπογράμμισε ο Μπλερ.
«Αν αυτό γίνει με τον λάθος τρόπο θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια πολιτική κρίση που ενδέχεται να αποδειχθεί τόσο μεγάλη όσο η κρίση του ευρώ. Οι άνθρωποι δεν θα συμφωνήσουν με την κατάργηση του έθνους κράτους», εκτίμησε ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός.
Ο Κάμερον μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αποφύγει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον και υποσχόμενος μια νέα σχέση με την Ευρώπη.
Newsit.gr
Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 8, 2012

Πρώτα είχαμε την Ελλάδα, μετά την Ισπανία…

Τώρα ο ιαπωνικός οίκος Nomura βάζει στο παιχνίδι της εξόδου από την Ευρώπη τη Μ. Βρετανία..

Η σχέση της Μ. Βρετανίας με την Ευρώπη έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο, ειδικά όσον αφορά το ζήτημα της αυστηρότερης εποπτείας του τραπεζικού τομέα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας έχει προσπαθήσει να προστατεύσει τον χρηματοοικονομικό τομέα της χώρας, ο οποίος συμβάλλει το 14% του βρετανικού ΑΕΠ, από την επιβολή ενός φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Η πρόταση για τον λεγόμενο φόρο Tobin προωθείται από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

‘Όπως αναφέρει ο οίκος, μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα είχε σημαντικό αντίκτυπο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης!

Τι λέει το Ισλάμ για την πράξη του Πακιστανού;

Τι λέει το Ισλάμ για την πράξη του Πακιστανού;Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 8, 2012

http://www.mpac.org/assets/images/Child-marriage.jpgΤο ακούσαμε και αυτό. Ότι οι υπόλοιποι Πακιστανοί κατελήφθησαν από ιερά οργή όταν αντίκρυσαν τον ομοεθνή τους που έστειλε την Μυρτώ να παλεύει με τον θάνατο, επειδή λέει, μαγάρισε το ραμαζάνι! Αυτό “διαρρέουν” κάποιοι ανεκδιήγητοι σε δημοσιογράφους. Εκτός από το ελεεινό του θέματος, (δηλαδή εάν δεν ήταν Ραμαζάνι, δεν θα υπήρχε πρόβλημα;), δεν διαρρέουν και καμμιά φωτογραφία του δράστη, έτσι βρε παιδί μου για να ξέρουμε πως έμοιαζε σε περίπτωση που “αποδράσει” ή “δηλητηριαστεί”.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα φοβάται μια θρησκευτική σύγκρουση αν ο Ασαντ καταφύγει σε οχυρό των Αλαουιτών

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας δήλωσε την Τρίτη στην τηλεόραση ότι φοβάται μια μακρά θρησκευτική σύγκρουση στη Συρία, αν η Δαμασκός πέσει στα χέρια των ανταρτών και ο Σύρος πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ καταφύγει σε ένα οχυρό των Αλαουιτών.
"Εχω την αίσθηση ότι αν (ο Μπασάρ αλ 'Ασαντ) δεν μπορέσει να ηγηθεί της Μεγάλης Συρίας, τότε ίσως το εναλλακτικό σχέδιο είναι ένας θύλακος των Αλαουιτών", δήλωσε ο Αμπντάλα, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News που μεταδόθηκε την Τρίτη.


"Νομίζω ότι θα ήταν για μας το χειρότερο σενάριο, γιατί τότε αυτό θα σήμαινε μια διαίρεση της Συρίας", εκτίμησε στη συνέντευξη αυτή που μαγνητοσκοπήθηκε την Κυριακή.

Οι εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι εάν ο Σύρος πρόεδρος χάσει τον έλεγχο της Δαμασκού θα μπορούσε να βρει καταφύγιο στους Αλαουίτες στα βουνά της βόρειας Συρίας, όπου, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, έχει ήδη αποθηκεύσει όπλα.

"Αν η Συρία καταρρεύσει, αυτό θα προκαλέσει προβλήματα που θα μας πάρει δεκαετίες για να επιλύσουμε", πρόσθεσε ο μονάρχης.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ ανήκει στη μειοψηφία των Αλαουιτών, ενώ η πλειοψηφία των Σύρων και οι αντάρτες είναι σουνίτες. Μπροστά στην κλιμακούμενη βία, οι ενώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται ότι η σύγκρουση θα γίνεται όλο και πιο θρησκευτική. Η Συρία θα μπορούσε επίσης να βυθιστεί στην "άβυσσο", εάν μια πολιτική λύση δεν βρεθεί σύντομα, λέει ο βασιλιάς Αμπντάλα στο CBS. "Όσο περισσότερο καθυστερούμε να βρούμε μια πολιτική λύση, τόσο περισσότερο θα συνεχίζεται το χάος", τονίζει.
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=215519

Μεγάλο Κουρδιστάν: Ταφόπλακα του Τουρκικού Μεγαλοϊδεατισμού


Πίσω από την συριακή κρίση κρύβεται μια αντιπαλότητα γιγάντων στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα.Οπως και παλαιότερα είχαμε αναφέρει ο Ισλαμικός αγωγός (αγωγός φυσικού αερίου που θα κατασκευαζόταν απο Ιράκ-Ιράν και Συρία και στόχευε στην Ευρωπαϊκή αγορά ήταν το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο το οποίο και θα τελείωνε το 2016 Με την ένταση στην Συρία η Ευρώπη έχει καταστεί όμηρος της Gazprom της Ρωσίας και η προσπάθεια της Ευρώπης να απαγκιστρωθεί από την απόλυτη εξάρτηση του ενεργειακού της εφοδιασμού απο την Ρωσία μάταιη. Η Τουρκία τυγχάνει να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της Gazprom.Ολόκληρη η τουρκική αρχιτεκτονική ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού εξαρτάται από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία - και το Ιράν. Η Τουρκία ονειρεύεται να γίνει η νέα Κίνα, να αποτελεί τον ρυθμιστικό παράγοντα στην Ανατολία , το στρατηγικό σταυροδρόμι αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου απο την Ρωσία,Κασπία,κεντρική Ασία ,Ιράν και Ιράκ προς την Ευρώπη.

Μνήμη των Ηρώων του "Φαέθων"

Τρισάγιο στους τάφους των επτά ηρωικών νεκρών του πληρώματος του περιπολικού πλοίου ΦΑΕΘΩΝ, τελέστηκε το πρωί με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ.


Το τρισάγιο στο Κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγλαντζία, τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας. Το πλοίο είχε δεχθεί ανελέητο χτύπημα από την τουρκική αεροπορία στις 8 οκτώ Αυγούστου του 1964, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο Καραβοστάσι, στον όρμο του Ξερού.
Από τα είκοσι-τρία μέλη του πληρώματος της ακταιωρού, η οποία ήταν εξοπλισμένη μόνο με ένα πυροβόλο, τα επτά σκοτώθηκαν ενώ άλλα δεκαέξι παλληκάρια τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ προσπαθούσαν να αντικρούσουν τα τουρκικά βομβαρδιστικά.
Σε δηλώσεις τους ο Τομεάρχης της ΕΟΚΑ Ρένος Κυριακίδης και ο γιατρός Αντρέας Δημητριάδης, ο οποίος περιέθαλψε τους τραυματίες, εξήραν την ηρωική θυσία των επτά παλικαριών.
http://www.ant1iwo.com/kypros/ 

Χέλμουτ Σμιτ: Η Γερμανία δεν μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο λόγω του Χίτλερ και του Άουσβιτς


Η Γερμανία δεν είναι σε θέση να ασκήσει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη εξαιτίας της ιστορίας της και αυτό δεν έχει έλθει ακόμη το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξει, εκτίμησε χθες βράδυ ο πρώην καγκελάριος της χώρας Χέλμουτ Σμιτ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.«Το Άουσβιτς και η δολοφονία έξι εκατ. Εβραίων, όπως επίσης και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ αποτελούν γεγονότα που έχουν εγγραφεί στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών, έτσι ώστε να αποκλείεται ένας ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας και αυτό θα συνεχισθεί ακόμη για πολύ», τόνισε ο Σμιτ, 93 ετών σήμερα, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους απόμαχους πολιτικούς στη χώρα του.

The Shadowy World of the Islamic Gülen Movement

By Maximilian Popp
Photo Gallery: The Mysterious Gülen Movement
Photos
AP
Millions of Muslims around the world idolize Turkish preacher Fethullah Gülen, who likes to present himself as the Gandhi of Islam. His Gülen movement runs schools in 140 countries and promotes interfaith dialogue. But former members describe it as a sect, and some believe the secretive organization is conspiring to expand its power in Turkey.