Ετικέτες

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

H Ιρλανδία ως το υπόδειγμα για την Κύπρο


Posted by netakias.com στο Απριλίου 29, 2015
d128irlndΑπό το Γρανάζι
«Η Ιρλανδία είναι το υπόδειγμα για την Κύπρο», δήλωνε πριν λίγες μέρες με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης. Στη κατάληξη των δηλώσεων του τόνιζε ότι «ενώ η Ιρλανδία είχε σχεδόν χρεοκοπήσει, εφάρμοσε πρόγραμμα αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων και είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην ευρωζώνη».
Συνάδουν οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ με την πραγματικότητα; Το πρώτο σκέλος των δηλώσεων του συνάδει μερικώς. Όντως, η Κύπρος ακολουθεί κατά γράμμα το ιρλανδικό μοντέλο. Όμως αυτό δεν παρατηρείται μόνο στην εποχή της μιζέριας και της κρίσης των δύο αυτών οικονομιών αλλά πολύ πριν αυτές οι δύο οικονομίες καταρρεύσουν και τεθούν σε καθεστώς μνημονίου.
Τόσο η Ιρλανδία όσο και η Κύπρος εδώ και δεκαετίες αποτελούν «παράδεισο» για το φοροδιαφεύγoν πολυεθνικό κεφάλαιο, προσφέροντας σε αυτό πλήρη εχεμύθεια. Τα προηγούμενα χρόνια της ιρλανδικής και κυπριακής «ευμάρειας» ήταν αποτέλεσμα της παγκόσμιας υπερσυσσώρευσης πολυεθνικού κεφαλαίου, μέρος του οποίου διακλαδώθηκε και στο τραπεζικό σύστημα των δύο αυτών χωρών.

Φασισμός δεν υπάρχει μόνο στην Χρυσή Αυγή…

 
Μπορεί να υπάρχουν πολλοί που εκπλήσσονται από το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δείχνει να αντέχει στον πόλεμο που δέχεται (χαρακτηριστικό δείγμα αντοχής της οι 388.387 ψήφοι που μάζεψε στις τελευταίες εκλογές) αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι εγώ εκπλήσσομαι μόνο από την έκπληξή τους. Αν, μάλιστα, δεν φοβόμουν μήπως ακουστώ υπερβολικός, θα τολμούσα να συμπληρώσω ότι ίσως αυτή η έκπληξη τρέφει τους χρυσαυγήτες αλλά ας μη γίνω προκλητικός από τον πρόλογο κιόλας.

Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Χημικού Πολέμου




Η 29η Απριλίου κάθε χρόνου είναι αφιερωμένη στα εκατομμύρια θύματα του χημικού πολέμου, ενός μαζικού μέσου εξόντωσης, που έκανε την εμφάνισή του τον 20ο αιώνα, στα πεδία των μαχών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 29 Απριλίου



μ. Χ.
1091

Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η μάχη στο Λεβούνιο. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α’ ο Κομνηνός νικά του Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει από την ιστορία.
1882

Η Ζίμενς παρουσιάζει στο Βερολίνο το πρώτο τρόλεϊ με την ονομασία Electromote.
1913

Ο σουηδός μηχανικός Γκίντιον Σούντμπακκατασκευάζει και πατεντάρει το φερμουάρ.
1941

Οι αρχές κατοχής στην Ελλάδα θέτουν σε κυκλοφορία παράλληλα με τη δραχμή, το Μάρκο Κατοχής (Reichs Kredit Kassenscheine), τη λιρέτα Κατοχής, τη μεσογειακή δραχμή, το βουλγαρικό λέβα και το αλβανικό φράγκο, νομίσματα χωρίς αντίκρυσμα.
1945

Ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύεται την Εύα Μπράουνκαι υποδεικνύει ως αντικαταστάτη του τον ναύαρχο Καρλ Ντένιτζ, μία ημέρα πριν από την αυτοκτονία του..
1998

Ο Πανιώνιος επικρατεί με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Καραϊσκάκη και κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Το «χρυσό» γκολ σημειώνει με κεφαλιά ο Δημήτρης Ναλιτζής στο 53'.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2904#ixzz3YenDNmdH