Ετικέτες

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΤΣΕΡ (1925-2013)

 

Του Χρήστου Βούλγαρη
Image
Υποθέτω ότι είναι η ώρα να  να κάνουμε ένα πρώτο απολογισμό για την εκλιπούσα…
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ :Απο την μια υπεράσπισε αυτά που θεωρούσε ότι ήταν  δικαιώματα της χώρας της κι  ενήργησε  με αρκετή μαχητικότητα και δεν απεφάνθη πχ. οτι τα Φώκλαντ είναι μακριά. Ας μην κάνουμε εδώ μια σύγκριση με μια άλλη χώρα,  που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε γιατί θα μελαγχολήσουμε.Στα ίδια πλαίσια, θα πρέπει να ερμηνευτεί και η στάση της απέναντι στην τότε Ε.Ο.Κ. ,  απέναντι στις Η.Π.Α  (Ατλαντισμός) , ή ακόμα και η  ατελέσφορη τελικά προσπάθεια της να διατηρήσει το Χόγκ Κόγκ, καθώς κι η εναντίωση της στην Γερμανική Ενοποίηση.Πιθανότατα  “φοβόταν ότι μια ενωμένη Γερμάνια θα ήθελε εκδίκηση για τον Β’ Π.Π. και θα ήθελε να ανακτήσει εδάφη ανατολικά της Γραμμής Οντέρ- Ναίσε” (το σύνορο με την Πολώνια από το 1945).[1]

Η Κίνα αποκάλυψε τη δομή των ενόπλων της δυνάμεων


800px-Type_99_MBT_front_left
ΑP
ΠΕΚΙΝΟ. Τη δομή των ενόπλων δυνάμεών της αποκάλυψε χθες για πρώτη φορά στα χρονικά η Κίνα μέσω ανεπίσημου εγγράφου που «διέρρευσε» στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Xinhua. Σύμφωνα με το εξαιρετικά ενδιαφέρον έγγραφο, οί χερσαίες δυνάμεις αποτελείται από 850.000 αξιωματικούς, η πολεμική αεροπορία από 398.000 και το πολεμικό ναυτικό από 235.000. Στο ίδιο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κίνας αυξήθηκε κατά 11,2% το 2012, ξεπερνώντας τα 100 δισ. δολάρια, ενώ γίνεται επικριτική αναφορά στη διαρκώς αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας. Οι συντάκτες του εγγράφου, πάντως, τονίζουν ότι «η Κίνα παραμένει προσηλωμένη στον δρόμο της ειρηνικής ανάπτυξης». Οι ίδιοι, ωστόσο, επισημαίνουν ότι «οι απειλές για την ασφάλεια της Κίνας είναι πολλαπλές και πολύπλοκες» και υπογραμμίζουν την ανάγκη προάσπισης της «εθνικής ενοποίησης, της εδαφικής ακεραιότητας και των αναπτυξιακών συμφερόντων» της χώρας.

A Mediterranean League?

Source: PJMedia

Three democracies in the Eastern Mediterranean have come under pressure from an increasingly aggressive Turkey aiming to expand and consolidate its regional influence. Distinguished by their Western affiliations in an explosive part of the Islamic world and by a geographic proximity that may constitute an eventual advantage, these three countries are Israel, Greece, and the Republic of Cyprus.

ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΑΣ???

Posted: 18 Apr 2013 02:03 AM PDT
Βαρέθηκα να βλέπω έναν ολόκληρο λαό να πέφτει από τα σύννεφα.
Ξέρουμε κανέναν, γνωστό μας, οικείο, να μαζεύει φράουλες?
Σάμπως, είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι για τις ελληνικές φράουλες και το καθεστώς που επικρατεί γύρω από αυτές?

«Ομάδα Αλήθειας» Νέας Δημοκρατίας, Χαλκείο με Πρωθυπουργική Σφραγίδα

  Επεξεργασία Γράψτε ένα σχόλιο Go to comments

undefined
Παρά τα ψεύδη ότι αποτελεί απλώς «ομάδα φίλων» που κάνουν «πολιτική ανάλυση», η «Ομάδα Αλήθειας» είναι ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός που έχει συγκροτηθεί από στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, με στόχο την απαξίωση, ακόμα και με συκοφαντικό τρόπο ή με χάλκευση στοιχείων, των αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας.
Της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου

Για καθε σχολειο που κλεινει ανοιγει μια φυλακη…

daskala_279522508
σσ greekx : Λαβαμε και δημοσιευουμε την επιστολη της αναγνωστριας εκπαιδευτικου Σοφιας Μ.
Συμφωνουμε απολυτα με τα γραφομενα της καλης φιλης !!!!
Σαν εκπαιδευτικος απευθυνομαι στην κοινωνια… μα κυριως σ ολους αυτους που μας δαιμονοποιουν εμας τους εκπαιδευτικους και μας εχουν στησει απο καιρο στον τοιχο και μας πυροβολουν..
Δε θα μπω ακομα στον κοπο να δικαιολογησω καποια αδικαιολογητα οσα ασχημα δλδ βλεπω σε συναδελφους που ετσι κι αλλιως τα εντοπιζουμε σε καθε χωρο εργασιας.Δεν εχω τετοιο σκοπο τωρα.
Θελω πολυ ομως να σας πω πως τον επομενο καιρο θα ακουσετε για …διαφανεια στη δημοσια παιδεια για αξιολογηση για αυτοαξιολογηση των σχολικων μοναδων για βελτιωση ποιοτητας εκπαιδευσης για μειωση των θεσεων που τοσο πολυ λαχταρατε ολοι σας(!) γιατι εχουμε πολλους δασκαλους…και τελος για αναβαθμιση του επιπεδου των μαθητων!
Οντως θα υπαρχει διαφανεια: με το ηλεκτρονικο σχολειο ξερουν πια τα παντα μεχρι και ποσα τετραγωνικα ειναι η καθε ταξη… κι ετσι θα μπορουν να στιβαξουν μεχρι και 33 μαθητες δλδ 1 τετραγωνικο για καθε μαθητη! Ακομα και στις στανες στα προβατα αναλογει χωρος 1,50 τετραγωνικα..!!
Κι ετσι θα διωξουν τους περισσευαμενους καθηγητες… Και ερχεται κι η αξιολογηση …τρομαρα τους! Οχι για να με κανουν καλυτερη! Ο εκπαιδευτικος που θελει να ειναι καλυτερος ενημερωνεται διαβαζει πηγαινει σεμιναρια.. Η αξιολογηση η δικη τους δεν περιλαμβανει σεμιναρια περιλαμβανει μονο απολυσεις. Αυτο ειναι το ποθουμενο!

Μανωλάδα: Το μακάβριο σύμπτωμα της εισαγόμενης δουλείας…

Του Θύμιου Παπανικολάου   

Η Μανωλάδα Ηλείας αποτυπώνει τη σύγχρονη φιλοσοφία και κτηνωδία του δουλεμπορίου και του τσιφλικά. Φιλοσοφία και κτηνωδία που εκφράζεται στο γνωστό, από πολύ παλιά, «αξίωμα» των Αφεντάδων: «ΟΙ δούλοι είναι αντικείμενο, περιουσιακό  μας στοιχείο και μπορεί να τους κάνουμε ό,τι θέλουμε, ακόμα και να τους εκτελούμε…».

«Φτωχή, καημένη Γερμανία», το νέο εθνικό αφήγημα του Spiegel

Γνωρίζαμε μέχρι τώρα το Der Spiegel ως ένα νηφάλιο, μετριοπαθές, σοβαρό περιοδικό που πρόσκειται σαφώς στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD). Κατά καιρούς ακούγονταν κάποια «φάλτσα», που ναι μεν δεν παρέπεμπαν σε μια Bild-οποίηση του περιοδικού αλλά σημείωναν σαφέστατα μία αλλαγή στην οπτική του γωνία.
Με το σημερινό όμως πρωτοσέλιδο και κεντρικό άρθρο φαίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο «αφήγημα» που προσπαθεί να παράσχει ο γερμανικός λαός στον… εαυτό του, με το Spiegel ως παραδειγματικό πεδίο. Σύμφωνα με αυτό, η πολιτική της Γερμανίας όχι απλώς δεν δρα καταπιεστικά και εκμεταλλευτικά απέναντι στις λοιπές χώρες της Ευρώπης, αλλά οι Γερμανοί είναι οι «ριγμένοι», τα «θύματα» της υπόθεσης. Οι «Νότιοι» δεν έχουν βρεθεί σε πρωτοφανή φτώχεια λόγω της λιτότητας, αλλά αντιθέτως τους τρέχουν τα χρήματα από τα μπατζάκια, χρήματα τα οποία αποκρύβουν κακομοιρολογώντας, και περνάνε υπέροχα. Οι πλούσιοί τους είναι υπερβολικά πλούσιοι, και οι φτωχοί όχι και τόσο φτωχοί. Το δέον γενέσθαι είναι να σταματήσει να είναι η μονίμως δύσμοιρη και «ριγμένη» Γερμανία, που πληρώνει για τις διασώσεις των ακαμάτων, το θύμα της υπόθεσης: πρέπει να αναλάβει δράση ώστε να σταματήσει αυτή η αδικία εναντίον της. Υπενθυμίζουμε: δεν τα γράφει η Bild, δεν τα γράφει το Focus, τα γράφει το Spiegel…

Κρις Σπύρου: «να επανέλθει η Αγία Σοφία στους νόμιμους δικαιούχους της»

undefined
O Κρις Σπύρου, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας και ο Αχιλλέας Δημητριάδης, νομικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Αμφιθέατρο  της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Η Γερμανία πήρε από την Ελλάδα 13,5 εκατ. χρυσές λίρες με δέσμευση να τα επιστρέψει

Οι γερμανικές αποζημιώσεις και πάλι στο τραπέζι με την προσδοκία, από ελληνικής πλευράς, τη διεκδίκησή τους δια της νομικής οδού. Ρητή δέσμευση να τα επιστρέψει μετά τον πόλεμο
Στη δημιουργία πρωτόγνωρου μετώπου στην Ελλάδα με την προσδοκία διεκδίκησης διά της νομικής οδού ”όσων μας χρωστούν οι Γερμανοί” από τον πόλεμο, καθώς και στην αντίδραση, με προφανή διάθεση απαξίωσης των ελληνικών συμφερόντων, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οδήγησε η απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Χρυσή Αυγή μπορεί να απαγορευθεί

 

 

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Χρυσή Αυγή μπορεί να απαγορευθεί
Την Τρίτη αναμένεται να παρουσιάσει την έκθεσή του ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, σχετικά με κρούσματα ρατσισμού και εγκλήματα μίσους που διαπίστωσε ότι συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ο Νιλς επισκέφθηκε τη χώρα από τις 28 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου του 2013.

Μην τολμήσετε να πάτε στη Χάγη για τις αποζημιώσεις

Έντονη ανησυχία και κινητικότητα επικρατεί στη Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων 24 ωρών, με το άνοιγμα του θέματος της καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ.Σόιμπλε, σε μία πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, συνέστησε στην Αθήνα να ασχοληθεί με τις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή του Μνημονίου και να ξεχάσει το θέμα της καταβολής των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.  Μάλιστα προεξόφλησε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα.

Ισλαμικό τζαμί κάνουν την Αγια-Σοφιά

 

Η μετατροπή της ελληνικής Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα της Τουρκίας, σε μουσουλμανικό τέμενος, ανοίγει και νομικά πλέον το δρόμο για να συμβεί το ίδιο και με την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη.
Ισλαμικό τζαμί κάνουν την Αγια-Σοφιά
Του Κώστα ΧαρδαβέλλαΜιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο μουφτής της Τραπεζούντας παραδέχτηκε ότι «οι εργασίες για να λειτουργήσει η Αγία Σοφία Τραπεζούντας ως χώρος προσευχής συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς», διευκρινίζοντας ότι «οι τοιχογραφίες που υπάρχουν δεν θα πειραχτούν, απλώς θα σκεπάζονται με κουρτίνες».

Οι Μάγισσες των Σάλεμ(ένων)

 

20130414-222522.jpg
     Ήταν χειμώνας του 1692 όταν στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης η Μπέτι Πάρις, εννέα ετών και η Άμπι Ουίλιαμς έντεκα ετών άρχισαν να παρουσιάζουν κάποια περίεργα συμπτώματα, όπως σπασμούς, κραυγές, βλασφημίες και κατάσταση έκστασης.

Γλέζος: «Ας προσέξει η Γερμανία γιατί και στους 2 πολέμους ηττήθηκε»-ΓΛΕΖΟΣ ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ “Φέρτε πίσω (και) τα κλεμμένα αρχαία”!

undefined
Την έντονη αντίδραση του Μανώλη Γλέζου προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός ανέφερε πως δε βλέπει «καμία ελπίδα» στη σχετική αξίωση της Ελλάδας.«Ο Β. Σόιμπλε εκτός από “ηγεμόνας” των κρατών της Ευρώπης, είναι και ανιστόρητος», είπε ο κ. Γλέζος, ενώ προσέθεσε πως η δήλωσή του «αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και άγνοιας της ιστορίας του Β΄παγκόσμιου πόλεμου. Είναι αγνώμων γιατί δεν αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά του ελληνικού λαού, που με την αντίστασή του βοήθησε να εδραιωθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη».
Στη συνέχεια το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς προσέθεσε: «Ή μήπως αυτή την αντίσταση θέλει να εκδικηθεί; Ας προσέξει η Γερμανία γιατί στο τέλος και στους 2 πολέμους ηττήθηκε».
=============================================================================

ΓΛΕΖΟΣ ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ “Φέρτε πίσω (και) τα κλεμμένα αρχαία”!

undefined
«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα αρχαία» λέει τώρα στους Γερμανούς ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος ενοχλήθηκε από τον περιφρονητικό τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ελληνικό αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Με επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα Die Welt απαντά στον γερμανό υπουργό Οικονομικών και του καταλογίζει άγνοια αφού, όπως αναφέρει, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το θέμα του κατοχικού δανείου δεν έχει λήξει τη στιγμή που η Γερμανία έχει εξοφλήσει το κατοχικό δάνειο που αναγκαστικά εισέπραξε από την πρώην Γιουγκοσλαβία αλλά και από την Πολωνία.
Ο κ. Γλέζος ζητάει ευθέως από τη γερμανική κυβέρνηση να επιστρέψει εδώ και τώρα τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Ο στρατάρχης της Βέρμαχτ, Βίλχελμ φον Λιστ, ανώτατος διοικητής Νοτιοανατολικής Ευρώπης με έδρα την κατεχόμενη Αθήνα, όργωνε, λέει ο κ. Γλέζος, την Ελλάδα έχοντας στο όχημά του μια αρχαία κεφαλή του θεού Ερμή.
Ο κ. Γλέζος παραθέτει και ένα βιβλίο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας όπου εκεί μέσα βρίσκονται όλα τα κλεμμένα αρχαία καταγερμαμμένα. Παραθέτει, επίσης, τον τρόπο με τον οποίο οι Ναζί μας έκλεβαν τα αρχαία. Τα έκλεβαν από Μουσεί, τα οικειοποιήθηκαν όταν έσκαβαν δρόμους για τα Πάντσερ τους ή τα ανακάλυπταν κατά τη διάρκεια οχυρωματικών έργων κλπ.
Ποιος είναι ο φον Λιστ
Ο Βίλχελμ Ζίγκμουντ Βάλτερ Λιστ (γερμανικά: Wilhelm Σίγκμουντ Walther List) [1] (* 14 Μαΐου 1880, Ομπερκίρχμπεργκ του Ουλμ / Βάδη-Βυρτεμβέργη, † 16 Αυγούστου 1971, Γκάρμις-Παρτενκίρχεν) ήταν Γερμανός αξιωματικός της Βέρμαχτ (από το 1940 Στρατάρχης) κατά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αν και δεν φοίτησε σε κάποια στρατιωτική σχολή, ο δεκαοκτάχρονος Λιστ εισήλθε στη στρατιωτική υπηρεσία το 1898. Κατά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε κυρίως σε επιτελικές θέσεις. Παρέμεινε στο στρατό της Γερμανίας του Μεσοπολέμου, όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των γερμανικών Ορεινών Στρατευμάτων και στην ανάπτυξη της απαγορευμένης στη Γερμανία, από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, επιτελικής εκπαίδευσης. Μετά την άνοδο των Ναζί στην εξουσία (1933) ανέλαβε υψηλές διοικητικές θέσεις.
Όταν ξέσπασε ο Β ‘Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Λιστ διοικούσε την 14η Στρατιά, με την οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα κατά την Πολωνική Εκστρατεία, όπου έλαβε τον Σταυρό των Ιπποτών του Σιδηρού Σταυρού και κατά τη μάχη της Γαλλίας, μετά την οποία προήχθη σε Στρατάρχη. Ως διοικητής της 12ης Στρατιάς ήταν από τους κυριότερους ηγέτες κατά την Βαλκανική Εκστρατεία, μετά το πέρας της οποίας διορίστηκε για λίγους μήνες Ανώτατος Διοικητής Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ελλάδα, θέση από την οποία ήταν υπεύθυνος για πολλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου μέσω της χρήσης αντιποίνων κατά αμάχων για την δράση των ανταρτών. Έχοντας μετατεθεί σε κάποια περιθωριακή θέση στην Αρκτική μετά από μια εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, ανέλαβε τη διοίκηση της Ομάδας Στρατιών «Α» στη νότια Σοβιετική Ένωση το καλοκαίρι του 1942. Η αποτυχία του όμως να καταλάβει τον Καύκασο σήμανε και το τέλος της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας, αφού απολύθηκε και τέθηκε στην εφεδρεία χωρίς να επανενεργοποιηθεί.
Λίγες ημέρες πριν τη λήξη του πολέμου συνελήφθη από αμερικανικά στρατεύματα και το 1947 ήταν ο κύριος κατηγορούμενος στη λεγόμενη «Δίκη των Ομήρων». Λόγω των εκτελέσεων ανταρτών και αμάχων την περίοδο που ήταν Ανώτατος Διοικητής Νοτιοανατολικής Ευρώπης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, από την οποία απελευθερώθηκε το 1952 για λόγους υγείας, έχοντας εκτίσει πέντε χρόνια. Επέστρεψε στον τόπο κατοικίας του στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν όπου και έζησε υπό μερικό περιορισμό ως τον θάνατό του το 1971, σε ηλικία 91 ετών.
[Πηγή Wikipedia]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Tagesspiegel:”Οι ναζί κατέστρεψαν την Ελλάδα όσο καμία άλλη χώρα”

Για πρώτη φορά μετά την ανακίνηση της αξίωσης για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων, το Βερολίνο απαντά αρνητικά
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, τοποθετήθηκε επί του θέματος των πολεμικών αποζημιώσεων που ανακινήθηκε τελευταία με το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Για το θέμα φιλοξενείται σήμερα εκτενές άρθρο στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου. Ο αρθρογράφος περιγράφει με συγκεκριμένους αριθμούς τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.

Όταν η Γερμανία βύθιζε πλωτά νοσοκομεία! Η τραγωδία του πλοίου Αττική

Τα γερμανικά εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας είναι ατελείωτα. Μπορεί κάποια να είναι γνωστά εδώ στην Ελλάδα, όπως… το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και άλλα πολλά, που στοίχισαν ζωές, ξεκλήρισαν οικογένειες, διέλυσαν τη χώρα.