Ετικέτες

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ



«Mετά βαθυτάτης συγκινήσεως οι συγγραφείς και καλλιτέχναι της Eλλάδος απευθύνονται προς τους διανοουμένους του πεπολιτισμένου κόσμου όπως γνωστοποιήσουν εις αυτούς την τραγωδίαν χιλιάδων οικογενειών του Eλληνικού Πόντου. ξηρά, εξηκριβωμένα και αναμφισβήτητα τα γεγονότα είναι τα εξής:
Oι Tούρκοι εφόνευσαν όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της πόλεως Mερζιφούντος, αφού την ελεηλάτησαν και την επυρπόλησαν. Tους προσπαθήσαντας να διασωθούν ετυφέκισαν και εθανάτωσαν καταλαβόντες τας διόδους. Mετετόπισαν όλον τον άρρενα πληθυσμόν των πόλεων Tριπόλεως, Kερασούντος, Oρδούς, Oινόης, Aμισού και Πάφρας και καθ” οδόν κατέσφαξαν τους πλείστους εξ αυτών. Έκλεισαν εντός του ναού του χωρίου Έλεζλη εν Σουλού-Tερέ 535 Έλληνας και τους κατέσφαξαν διασωθέντων μόνον τεσσάρων. Πρώτους έσφαξαν 7 Iερείς διά πελέκεως προ της θύρας του ναού. Aπηγχόνισαν εν Aμασεία 168 προκρίτους Aμισού και Πάφρας. Eβίασαν όλας ανεξαιρέτως τας γυναίκας, τας παρθένους και τα παιδία των άνω πόλεων, τας ωραιοτέρας δε παρθένους και νέους έκλεισαν εις τα χαρέμια. Πλείστα βρέφη εφόνευσαν, σφενδονίζοντες αυτά κατά των τοίχων.
Oι υπογεγραμμένοι θέτουσι τα ανωτέρω υπ” όψιν των διανοουμένων της Eυρώπης και της Aμερικής θεωρούντες ότι όχι μόνον τα γεγονότα ταύτα αλλά και η ανοχή αυτών αποτελεί πένθος της ανθρωπότητος.»
Aθήναι, 22 Nοεμβρίου 1921.

Λαβρόφ κατα ναζιστων και “σταλινοφαγων”: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει την αναβίωση του ναζισμού και της πλαστογράφησης της ιστορίας.


Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 22, 2014

«Σήμερα δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις για το ιωβηλαίο της νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, που θα εορταστεί πανηγυρικά στις 9 Μαΐου του 2015, σηματοδοτώντας τα 70 χρόνια από τη μεγάλη νίκη κατά του ναζισμού. Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα συνενοχής ή ακόμα και υποστήριξης των νεοναζί που σαρώνουν την Ευρώπη και ζητούν να παραδώσουμε στη λήθη τις θηριωδίες και τα φριχτά εγκλήματα του Χίτλερ. Η πλαστογράφηση της ιστορίας και η προσπάθεια να ξαναγραφτούν τα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούν μέρος της προσπάθειας υπονόμευσης των ευρωπαϊκών αξιών που διακηρύσσονται στα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων των αρχών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)» τόνισε ο Λαβρόφ.
Τέλος ζήτησε την προσοχή και την αντίσταση της νεολαίας μέσα από εθελοντικά κινήματα και μέσα από τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων, διαδικτυακών φόρουμ και συνεργασίας ακόμα και μέσα από προγράμματα ανταλλαγών των φοιτητών αλλά και εν γένει των τουριστών, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κοινωνικό πλέγμα που θα σταθεί ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια γιγάντωσης του νεοναζισμού που τρώει τις σάρκες της Ευρώπης.
«Η δημιουργία κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών δεσμών με τους νέους και τους φοιτητές άλλων χωρών αποτελεί την πλέον σημαντική προϋπόθεση για ένα ασφαλή κόσμο, το μέλλον του οποίου βρίσκεται στα χέρια σας» κατέληξε ο κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης.

ΦΑΚΕΛΛΟΣ TOTAL : "Όταν ο Θεός θέλει να διασκεδάσει βάζει τους αναθρώπους να κάνουν σχέδια" (Μικρή συλλογή άρθρων)








Η Total είναι γαλλική εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου, τέταρτη σε όγκο παραγωγής παγκοσμίως, μετά τις Royal Dutch Shell, BP και ExxonMobil. Στη Ρωσία η εταιρία δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια. Το 2013 ο όγκος παραγωγής (πετρελαίου και φυσικού αερίου) της εταιρίας έφτασε τα 207.000 βαρέλια την ημέρα.

Στη Ρωσία η Total συμμετέχει στην υλοποίηση πέντε μεγάλων προγραμμάτων:

Ανακαλεί τα περί πρότασης για μοίρασμα της Ουκρανίας ο πρώην Πολωνός ΥΠΕΞ




Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θυμόταν σωστά όταν είπε σε συνέντευξή του ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε η Μόσχα και η Βαρσοβία να καταλάβουν την Ουκρανία και να την μοιράσουν μεταξύ τους.

Σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό, αμερικανικό ιστότοπο Politico, με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου, ο Σικόρσκι δήλωσε ότι ο Πούτιν είχε κάνει την πρόταση αυτή στον τότε πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ στη διάρκεια μιας συνάντησής τους το 2008 στη Μόσχα.

Πέθανε o Μπεν Μπράντλι που συντόνισε την αποκάλυψη του Watergate.





Ο πρώην επικεφαλής της Washington Post, Μπεν Μπράντλι, ο οποίος είχε την πλήρη επίβλεψη της αποκάλυψης από την εφημερίδα του περίφημου σκανδάλου Γουότεργκεϊτ που ανέτρεψε τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, πέθανε σε ηλικία 93 ετών. 

Ο Μπράντλι που θεωρείτο μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της αμερικανικής και παγκόσμιας δημοσιογραφίας πέθανε στο σπίτι του στην Ουάσιγκτον από φυσικά αίτια, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εφημερίδα.

Από το 1968 μέχρι το 1991 ήταν διευθυντής σύνταξης της Washington Post και αναδείχθηκε σε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην Ουάσιγκτον, ενώ κατείχε σημαντικό μερίδιο στην παγκόσμια ιστορία της δημοσιογραφίας.

Επί των ημερών του, η Washington Post μετατράπηκε από καθημερινή συμβατική εφημερίδα σε μια από τις πιο δυναμικές και σεβαστές εκδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Κορωνίδα της δημοσιογραφικής καριέρας του Μπράντλι ήταν η καθοδήγηση των δημοσιογράφων Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπερνστάϊν στην έρευνά τους και στην αποκάλυψη του περίφημου πολιτικού σκανδάλου Γουότεργκεϊτ που προκάλεσε την παραίτηση του Νίξον από την αμερικανική προεδρία.

Ο νυν αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τιμήσει τον Μπεν Μπράντλι, με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη τιμή για έναν πολίτη του αμερικανικού έθνους.
Geopolitics & Daily News

Γιατί απορρίφθηκε η υποψηφιότητα της Τουρκίας στο UNSC.


=


Η Τουρκική κυβέρνηση δέχτηκε ένα μεγάλο χαστούκι την περασμένη εβδομάδα, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία να απορρίψει την αίτησή της για μια έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, η διεθνής κοινότητα απορρίπτει την εχθρική πολιτική της Τουρκίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.


Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε αλαζονικά προβλέψει την επιτυχή εξασφάλιση της θέσης του συμβουλίου ασφαλείας,  για τη χώρα τους. Την νύχτα πριν από την ψηφοφορία, ο Τσαβούσογλου είχε διοργανώσει μια εκδήλωση για πρέσβεις του ΟΗΕ στο παγκοσμίου φήμης ξενοδοχείο Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη.

Τζούλιαν Ασάνζ: Η NSA και η Google κάνουν την ίδια δουλειά







Συλλογή πληροφοριών, φακέλωμα και πώληση των πληροφοριών σε τρίτους. Η Google και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ ουσιαστικά ανήκουν στην ίδια βιομηχανία, λέει ο διαβόητος συνιδρυτής των Wikileaks σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Scientist.

O συγκλονιστικός θόρυβος του διαστήματος – Video από τη NASA


O συγκλονιστικός θόρυβος του διαστήματος - Video από τη NASA
Ποιος είπε ότι στο διάστημα δεν έχει ήχο; Έχει και το να τους ακούει κανείς είναι απλά συγκλονιστικό και δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Κάθε πλανήτης και ένας ήχος…