Ετικέτες

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία εν κινδύνω – 9 (Μικρή συλλογή άρθρων)

Σοκ: O νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας, εκτός από φιλοευρωπαίος τραπεζίτης, κάνει καλά και τον ναζιστικό χαιρετισμό


Σοκ: O νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας, εκτός από φιλοευρωπαίος τραπεζίτης, κάνει καλά και τον ναζιστικό χαιρετισμό [εικόνα]
Mια φωτογραφία-σοκ του νέου πρωθυπουργού της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσιένιουκ, ο οποίος θεωρείται φιλοευρωπαίος τεχνοκράτης, τον δείχνει να χαιρετάει ναζιστικά, δίπλα στον ακροδεξιό ηγέτη του κόμματος Σβόμπονα και στον πυγμάχο Κλίτσκοφ.
Σύμφωνα με το σάιτ «L’echelle de Jacob», ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας είναι γνωστός ακροδεξιός. Μέλος του κόμματος της Γιούλια Τιμοσένκο, υπήρξε στο παρελθόν υπουργός οικονομικών και υπουργός Εξωτερικών, ενώ καλείται να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και να αποφύγει την πτώχευση.

Οι ΗΠΑ ήξεραν για την 11η Σεπτεμβρίου από το 1993!





Ένας πληροφοριοδότης του FBI ήταν σε επαφή με τον Οσάμα μπιν Λάντεν οκτώ χρόνια πριν από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.


Ένας πληροφοριοδότης του FBI στους κόλπους της αλ Κάιντα συναντήθηκε με τον μπιν Λάντεν και γνώριζε ότι ο πρώην ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει επιθέσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου NBC και της εφημερίδας Washington Times.

Το εσωτερικό του εγκεφάλου κατάφεραν να εξερευνήσουν επιστήμονες του Χάρβαρντ


Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κατάφεραν, με τη χρήση νέων hi-tech απεικονιστικών μεθόδων, να εξερευνήσουν το εσωτερικό του ανθρώπινου εγκεφάλου
Με τη βοήθεια μαγνητικού τομογράφου, που προσφέρει τρισδιάστατες έγχρωμες εικόνες, οι ειδικοί μπορούν πλέον να έχουν την πρώτη πραγματική εικόνα των εκατό δισεκατομμυρίων κυττάρων του εγκεφάλου, αλλά και του τρόπου λειτουργίας τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία πολλών εγκεφαλικών διαταραχών.«Ο εγκέφαλος που μελετούσαμε με συμβατικές απεικονιστικές μεθόδους όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι ο πραγματικός εγκέφαλος. Βλέπαμε μόνο μια σκιά των επιφανειών του», τόνισε ο καθηγητής Γιαν Γουιντίν, αναφερόμενος στη νέα μέθοδο, που χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά χρώματα για να μαρκάρει τους νευρώνες πριν εντοπίσει τις μεταξύ τους συνδέσεις, μια διαδικασία που θα έπαιρνε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια για να ολοκληρωθεί με τις παραδοσιακές μεθόδους.

15χρονη: «Έζησα μια κόλαση στο σχολείο. Με απειλούσαν και με έβριζαν χυδαία»

Τρόμος, απόγνωση, απελπισία, απομόνωση, μοναξιά. Αυτές είναι οι λέξεις που περιγράφουν το πώς νιώθουν τα παιδιά που πέφτουν θύματα bullying από συμμαθητές τους και όχι μόνο. Στην δύσκολη ηλικία της εφηβείας, όταν τα παιδιά έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ να αισθανθούν ότι ανήκουν σε ένα σύνολο, το bullying αφήνει αγιάτρευτες πληγές που κάνουν πολύ καιρό να επουλωθούν και πολλές φορές έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.

Θέμα χρόνου η ένταξη της Κριμαίας στη Μεγάλη Ρωσία




russianΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία με τον ρωσικό στρατό να αναπτύσσεται στην γύρω περιοχή.