Ετικέτες

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Τους σέρβιρε προσβολές ο Πούτιν



undefined …από την άλλη, ο Πούτιν, φαίνεται, προτιμά την παρέα της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ
undefined
Ο Ομπάμα μάλλον δεν περίμενε τέτοια αντιμετώπιση από τη Ρωσία στη σύνοδο G20.

ΨΥΧΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ G20
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη διάρκεια του δείπνου των 20 ηγετών, εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς λεκτικές συγκρούσεις, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τους συμβούλους του να βάλλουν κατά των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

Το αποτρόπαιο πρόσωπο του πολέμου – σχεδόν 11.000 νεκρά παιδιά στη Συρία



Σοκ, θλίψη και οργή προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα των Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συριά, αναφορικά με τους θανάτους παιδιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι σήμερα έχουν βρει το θάνατο 10.905 παιδιά, εκ των οποίων σχεδόν 2.500 δεν είχαν προλάβει να κλείσουν τα 10 τους χρόνια.

Το αριστερό άκρο μπορεί να κάψει ακόμα και το Mall


 
 
 
 
 
 
Rate This


Διάφορα μπουμπούκια της ελληνικής διανόησης πολλές φορές αναφέρονται στη θεωρία των δύο άκρων η οποία υποστηρίζει ότι οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί ταυτίζονται , καθώς αποτελούν πανομοιότυπες βίαιες εκφράσεις του ολοκληρωτισμού .
Στην Αμερική για παράδειγμα οι μορφές των δύο άκρων αναλώνονται ανάμεσα στα Στρουμφάκια και τον Δρακουμέλ , το κογιότ και τον roadrunner  , τον Σιλβέστρο και τον Τουίτι . Αυτά στην Αμερική όπου οι άνθρωποι είναι πιο κατασταλαγμένοι .
Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο σύνθετα .
Από τη μία έχουμε το άκρο της δεξιάς που ουσιαστικά με έχει μπερδέψει αφού δεν μπορώ να καταλάβω ποιος βρίσκεται δεξιότερα του άλλου . Ο Σαμαράς , ο Καμένος , ο Μιχαλολιάκος ή ο Βενιζέλος ;

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.


20130908-080156.jpg

«Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι. Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !….»

Σαν σήμερα






Τα σημαντικότερα γεγονότα της 8ης Σεπτεμβρίου από το newsbeast.gr


1570: Με την κυρίευση της Λευκωσίας, ολοκληρώνεται η κατάληψη της Κύπρου από τους Τούρκους.

1636
: Ιδρύεται το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πρώτο κολέγιο στην αμερικανική ήπειρο.1822: Ναυμαχία των Σπετσών: Ο ελληνικός στόλος καταναυμαχεί τον οθωμανικό και εμποδίζεται έτσι ο ανεφοδιασμός του Ναυπλίου που πολιορκούσαν οι Έλληνες επαναστάτες. 1888: Διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες της νεοσύστατης football league στην Αγγλία.

ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ




.
 22-09-11_407541_1
 Η Ιαπωνία έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με το Ισλάμ και όλους τους μουσουλμάνους .
Οι λόγοι που δεν πάνε είναι οι εξής:
α) Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που δεν δίνει ιθαγένεια στους μουσουλμάνους.β) Στην Ιαπωνία μόνιμη κατοικία δεν δίνεται σε μουσουλμάνους.γ) Υπάρχει αυστηρή απαγόρευση για τη διάδοση του Ισλάμ στην Ιαπωνία.δ) Στα Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, αραβική ή οποιαδήποτε ισλαμική γλώσσα δεν διδάσκεται.ε) Απαγορεύεται η εισαγωγή «Κορανίου» στη χώρα, στην αραβική γλώσσα.στ) Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση, έχει δοθεί προσωρινή κατοικία μόνο σε 2 τυχερούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν τον ιαπωνικό νόμο του ομόσπονδου κράτους στο οποίο βρίσκονται. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μιλούν Ιαπωνικά και να τελούν τις θρησκευτικές τελετές τους μόνο στα σπίτια τους.ζ) Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει έναν αμελητέο αριθμό πρεσβειών ισλαμικών χωρών.

«Έφυγε» η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός Τζούλι Χάρις


«Έφυγε» η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός Τζούλι Χάρις
Η Τζούλι Χάρις, μια αμερικανίδα ηθοποιός που κέρδισε πέντε βραβεία Τόνι για τις θεατρικές ερμηνείες της και είχε επίσης τιμηθεί για τη δουλειά της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, πέθανε στις 24 Αυγούστου σε ηλικία 87 ετών, έγινε γνωστό από γραφείο τελετών στη Μασαχουσέτη.
Η Χάρις ήταν υποψήφια για Όσκαρ και είχε εμφανισθεί σε περισσότερες από 30 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες το “Ανατολικά της Εδέμ”, το 1955.

Ο Ρωσικός Στόλος στην Συρία θα καταστραφεί μέσα σε 20 λεπτά!

Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας επιτρέπει στην Μόσχα να είναι υπερδύναμη, αλλά στον τομέα των συμβατικών όπλων η Ρωσία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμπεριληφθεί προς το παρόν σε αυτή την κατηγορία.
Αυτό αναφέρθηκε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσι.
Οι ειδικοί αναγνωρίζουν ότι δεν υφίσταται μεταξύ των δύο χωρών ισορροπία ισχύος στα συμβατικά όπλα, και η Ρωσία αντισταθμίζει αυτό το γεγονός με τα πυρηνικά όπλα.

Την Τετάρτη το βράδυ η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ υποστήριξε με ένα ψήφισμα την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας. Στην επ ‘ακροατηρίου συζήτηση συμμετείχε και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσι, ο οποίος εκτίμησε την πιθανή ρωσική απάντηση – την οποία παρουσίασε στους γερουσιαστές σε μια ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία εξακολουθεί να έχει στοιχεία που της επιτρέπουν να παραμένει εδραιωμένη στο καθεστώς της υπερδύναμης. Για παράδειγμα, το υφιστάμενο πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά στα συμβατικά όπλα, η Ρωσία δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη σύνοδο κορυφής της oμάδας G20, η οποία ξεκίνησε με τις εργασίες της την Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης. Ο Πούτιν ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να απαντήσει η Ρωσία στην περίπτωση χρήσης βίας κατά της Συρίας.

Το κινέζικο ναυτικό μπαίνει στο χορό στη Μεσόγειο



Réseau International (Γαλλία)       (μτφ. Κριστιάν)
undefined
Σύμφωνα με τον ιστοτόπο Telegrafist.org (info ή intox ;) , ο κινέζικος λαϊκός στρατός στέλνει ένα πολεμικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Συρίας και αυτό το πλοίο δεν θα είναι το μοναδικό.

«Το κινεζικό πολεμικό πλοίο ετοιμάζεται να διασχίσει τη διώρυγα του Σουέζ από την Ερυθρά Θάλασσα και σύντομα θα αναπτυχθεί στη Μεσόγειο για να πλεύσει κατά μήκος των ακτών του Ισραήλ και του Λιβάνου», αναφέρει η ιστοσελίδα.
Κινεζική πηγή διευκρίνισε ότι η αποστολή αυτού του σκάφους δεν έχει πολεμικό στόχο, και δεν έχει σκοπό να παρέμβει σε στρατιωτική δράση. «Πρόκειται μόνο για μια αποστολή παρακολούθησης των μετακινήσεων των αμερικανικών και ρωσικών πλοίων σε αυτή την εξαιρετικά εκρηκτική περιοχή», δήλωσε η ίδια πηγή, επιβεβαιώνοντας ότι άλλα πολεμικά σκάφη θα αποσταλούν στη Μεσόγειο.
Τη Πέμπτη τρία ρωσικά πολεμικά πλοία με πυραύλους cruise κατευθύνθηκαν προς την ανατολική Μεσόγειο, ενώ πέντε αμερικανικά πολεμικά πλοία και ένα αεροπλανοφόρο έχουν ήδη αναπτυχθεί.
Almanar

Σεπτεμβριανά, 6-7 Σεπτεμβρίου 1955, Κωνσταντινούπολη



Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας προσεύχεται μπρος στην αναποδογυρισμένη 
Αγία Τράπεζα της κατεστραμμένης Παναγίας Βελιγραδίου (Μπελγρατκαπού) 
[© Κληρονόμοι Δημητρίου Καλούμενου / 
Διπλωματικό και Iστορικό Aρχείο ΥΠΕΞ]. 
Φωτογραφία από:opatmios.blogspot.gr
Συμπληρώθηκαν κιόλας πέντε δεκαετίες απ’ την εφιαλτική εκείνη νύχτα του τρόμου και του πανικού που έζησε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης με την ψυχρή και οργανωμένη καθοδήγηση της Τουρκικής Κυβέρνησης. Η αφορμή των γεγονότων της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 οδηγεί στην Κύπρο. Στην Κύπρο, που από τον Απρίλιο του 1955, η ΕΟΚΑ, έχει κηρύξει ένοπλο επαναστατικό αγώνα εναντίον της Βρετανίας μετά το ναυάγιο όλων των προσπαθειών να πειστεί η Αγγλία να αναγνωρίσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του Κυπριακού λαού. Η Μ. Βρετανία, με τη σειρά της, για να εξυπηρετήσει την απόφασή της να παραμείνει στην Κύπρο με κάθε τρόπο, καθοδηγεί αριστοτεχνικά την Τουρκία, σαν αντίβαρο, βάζοντάς την να διατυπώνει ανύπαρκτες απαιτήσεις της πάνω στο νησί.

Τουρκική ομολογία σοκ – “Τα Σεπτεμβριανά ήταν επιχείρηση του “βαθέως κράτους”.


\

undefined
07.09.13
Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ Μια επιχείρηση του ”βαθέως κράτους” της Τουρκίας και ειδικότερα  της «Ειδικής Διεύθυνσης Πολέμου» ήταν η προβοκάτσια και όσα ακολούθησαν κατά των Ελλήνων – και των άλλων μειονοτήτων Εβραίων και Αρμενίων – στην Κωνσταντινούπολη στις 6-7 Σεπτεμβρίου 1955, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Zaman.σε αφιέρωμα της Αλίν Οζινιάν,για την μαύρη επέτειο.
Ο στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, ήταν αυτός ο οποίος ομολόγησε, με επαίνους, ότι τα γεγονότα ήταν μία διοργάνωση αυτής της Διεύθυνσης. Είχαν συλληφθεί ο Οκτάι Ενγκίν, που σπούδαζε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης, και ήταν μέλος της Υπηρεσίας Πληροφοριών καθώς και ο κλητήρας του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, Χασάν Ουτσάρ για την  βόμβα που. δήθεν έβαλαν Έλληνες στο σπίτι του Ατατουρκ στην Θεσσαλονίκη.Οι αρμόδιοι του Προξενείου δε δικάστηκαν λόγω ασυλίας, αλλά ο Ουτσάρ και ο Ενγκίν, αφού έμειναν υπό κράτηση για κάποιο διάστημα, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 
Ο βομβιστής της ΜΙΤ που έγινε Νομάρχης!

Όταν ο Κέρι ήθελε να σταματήσει τον πόλεμο στο Βιετνάμ…


undefined
07.09.2013

Την άμεση αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από το Βιετνάμ είχε ζητήσει ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, όταν το 1971 -και αφού είχε επιστρέψει ο ίδιος από το Βιετνάμ- είχε καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας.

Ο 27χρονος τότε Κέρι φορώντας τη στρατιωτική του στολή στάθηκε μπροστά από την κατάμεστη αίθουσα της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας, και έβγαλε τον πιο διάσημο λόγο της ζωής του, που μάλιστα αποτέλεσε την αρχή της πολιτικής του καριέρας.

Ο κόσμος που αλλάζει!


Posted: 06 Sep 2013 02:21 PM PDT
undefined
07.09.2013

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ*

Αυτή την κρίσιμη περίοδο, όπου αναμένεται η  στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και της Γαλλίας, κατά της Συρίας, όπου όπως φαίνεται,  πολλά θα κριθούν και μια νέα τάξη πραγμάτων θα αναπηδήσει, με αλλαγές συμμαχιών, συνόρων κρατών και οικονομικών διαφοροποιήσεων σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Και ας μην εφησυχάζουμε ότι είμαστε μακριά και μάλλον δεν μας επηρεάζουν οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, γιατί είμαστε πολύ πιο κοντά από ότι νομίζουμε και σίγουρα οι εξελίξεις θα μας αφορούν άμεσα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στηρίζει την πρωτοβουλία του Πάπα για προσευχή


undefined
07.09.13
Την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του πάπα Φραγκίσκου να αφιερωθεί η αυριανή ημέρα σε προσευχή και νηστεία κατά του πολέμου στην Συρία εξέφρασε Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.