Ετικέτες

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Το αριστερό άκρο μπορεί να κάψει ακόμα και το Mall


 
 
 
 
 
 
Rate This


Διάφορα μπουμπούκια της ελληνικής διανόησης πολλές φορές αναφέρονται στη θεωρία των δύο άκρων η οποία υποστηρίζει ότι οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί ταυτίζονται , καθώς αποτελούν πανομοιότυπες βίαιες εκφράσεις του ολοκληρωτισμού .
Στην Αμερική για παράδειγμα οι μορφές των δύο άκρων αναλώνονται ανάμεσα στα Στρουμφάκια και τον Δρακουμέλ , το κογιότ και τον roadrunner  , τον Σιλβέστρο και τον Τουίτι . Αυτά στην Αμερική όπου οι άνθρωποι είναι πιο κατασταλαγμένοι .
Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο σύνθετα .
Από τη μία έχουμε το άκρο της δεξιάς που ουσιαστικά με έχει μπερδέψει αφού δεν μπορώ να καταλάβω ποιος βρίσκεται δεξιότερα του άλλου . Ο Σαμαράς , ο Καμένος , ο Μιχαλολιάκος ή ο Βενιζέλος ;
Αν το δεις λογικά ο Μιχαλολιάκος είναι πιο δεξιά από τον Βενιζέλο ενώ ο Σαμαράς , αφού συγκυβερνάει μαζί με τον Βενιζέλο , ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ , άρα ο Μιχαλολιάκος είναι δεξιότερα και του Σαμαρά . Από την άλλη ο Σαμαράς φαίνεται να βαδίζει σε δεξιότερα μονοπάτια από τον Καμένο ο οποίος όμως τοποθετείται δεξιότερα από τον Βενιζέλο .
Οπότε καταλήγουμε σε παράδοξο αφού δεν μπορεί ταυτόχρονα ο Σαμαράς να είναι δεξιότερα και αριστερότερα του Καμένου . Εκτός αν ο Σαμαράς αποτελεί το Ον του Παρμενίδη και βρίσκεται παντού ή αν αποτελεί μια ιδέα του Πλάτωνα και βρίσκεται σε άλλο κόσμο . Ρε κοίτα να δεις φιλοσοφικό μπέρδεμα με τους δεξιούς .
Από την άλλη , τη μεριά της ακροαριστεράς , τα πράγματα είναι απλά . Ακροαριστερός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοστάτες τους Λαφαζάνη , Γλέζο και Στρατούλη . Αν τους αφήσεις ελεύθερους είναι ικανοί να κάψουν όλη την Αθήνα και τη μισή Θεσσαλονίκη . Μην τους βλέπεις χαμογελαστούς και χαλαρούς . Επίτηδες το κάνουν για να τουμπάρουν τον λαό και να τους ψηφίσει ώστε να βγουν κυβέρνηση και μετά να τα κάψουν όλα . Όχι μόνο τα δάση αλλά και τις πόλεις . Ακόμα και τις θάλασσες θα κάψουν επειδή έχει χρώμα μπλε και μετά θα έρθουν οι καταπατητές να χτίσουν (βασικά το μπλε χρώμα αποτελεί αντανάκλαση του ουρανού αλλά αυτοί δεν το ξέρουν) .
Αλλά και κυβέρνηση να μην βγουν πάλι θα τα κάψουν όλα . Σαν θηρία μέσα σε κλουβί είναι . Ο Τσίπρας τους κρατάει μέχρι τώρα με νύχια και με δόντια . Οπότε , για την ώρα , αναλώνουν το αιμοβόρο μίσος τους σε εκδηλώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας απέναντι στον ρατσισμό και στην ανεργία .
Σε αυτή την αντιπαράθεση ανάμεσα στα άκρα , το κράτος παρατηρεί τη σύγκρουση από τη μεριά του ουδέτερου παρατηρητή . Μην κοιτάς που η αστυνομία βαράει τους ακροαριστερούς και γλύφει τους ακροδεξιούς . Σωστά πράττει διότι οι ακροαριστεροί είναι περισσότεροι οπότε το κράτος , ως από μηχανής θεός , προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες και να πετύχει την συναίνεση .
Μια συναίνεση που όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται και πιο δύσκολη . Κάποτε σου καθόταν χάρη στην αποχαύνωση . Σήμερα έχει γίνει απαιτητική . Ζητάει εμφυλιοπολεμική ρητορική . Μεγάλη πουτάνα η συναίνεση . Και ακόμα μεγαλύτερη ο συναινετικός .
Οπότε όταν γίνουν εκλογές να ψηφίσεις το δεξιό άκρο . Αυτοί κάτι ομοφυλόφιλους βαράνε και κάτι μετανάστες μαχαιρώνουν . Δεν σε χαλάει κιόλας . Ενώ οι άλλοι , οι ακροαριστεροί , ακόμα και το Mall μπορεί να κάψουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου