Ετικέτες

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αλβανικά "όνειρα θερινής νυκτος" 2


Οτι και να λενε οι αΛβανοι μια μερα ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ θα αντικαταστησει το μισητο μισοφεγγαρο στο Κοσσοβο. Παντως αν οι αλβανοι συνεχισουν αυτη την πολιτικη θα πρεπει να εξετασουμε το ενδεχομενο να τους δωσουμε ενα "μαθημα" κατα τα προτυπα του "μαθματατος" που εδωσε ο Βασιλειος Β! Βουλγαροκτονος στους Βουλγαρους στο Κλειδι το 1014 και επιπλεον θα ηταν μια καλη ιδεα μαζι με το Κοσσοβο να δωθει στους Σερβους και το Δυραχιο καθως η Σερβια εχει δικαιωμα να εχει ενα λιμανι ενων η αλβανια αμφιβαλλω αν εχει δικαιωμα να υπαρχει ποσο μαλλον να` εχει λιμανι...

21st Waffen Mountain Division of the SS Skanderbeg (1st Albanian)


21st Waffen Mountain Division of the SS Skanderbeg (1st Albanian)

From Wikipedia, the free encyclopedia
21st Waffen Mountain Division of the SS Skanderbeg
21st SS Division Logo.svg
ActiveRaised March 1944, Disbanded Nov. 1944
CountryAlbania Albania
AllegianceNazi Germany Nazi Germany
BranchFlag Schutzstaffel.svg Waffen SS
TypeMountain
Sizeabout 6,000 - 6,500
NicknameSkanderbeg
Commanders
Notable
commanders
SS-Oberführer August Schmidthuber
The 21st SS Division Skanderbeg was a Waffen SS Mountain division set up by Heinrich Himmler in March 1944, officially under the title of the 21. Waffen-Gebirgs Division der SS Skanderbeg (Albanische Nr. 1). It was named after George Kastrioti Skanderbeg, the national hero of Albanians who resisted Ottoman invasion for 25 years.

Αντέμ Ντεμάτσι: Πιθανή ένωση Αλβανίας- Κοσόβου


Αντέμ Ντεμάτσι: Πιθανή ένωση Αλβανίας- Κοσόβου

Ο Αντέμ Ντεμάτσι, γνωστός για τον αγώνα του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κόσοβο, δήλωσε ότι, εφόσον η Σερβία δεν αλλάξει τη στάση της απέναντι στο Κόσοβο, η ένωση του τελευταίου με την Αλβανία θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει πραγματικότητα.«Οι Αλβανοί θα μπορούσαν να ενωθούν. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή την πιθανότητα, εάν η Σερβία συνεχίσει να τηρεί την ίδια στάση απέναντι στην Πρίστινα. Εάν οι Αλβανοί δείξουν ότι είναι οργανωμένοι, μία εθνική ένωση θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο Ντεμάτσι, σύμφωνα με τα αλβανόφωνα, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του Κοσόβου.

Έλληνας υπηρέτησε στον οθωμανικό στρατό-διακρίθηκε στα Δαρδανέλια-οι Τούρκοι ξήλωσαν τον τάφο του


Έλληνας υπηρέτησε στον οθωμανικό στρατό-διακρίθηκε στα Δαρδανέλια-οι Τούρκοι ξήλωσαν τον τάφο του

Είναι μια ιστορία που μοιάζει με παραμύθι. Μια προσωπική ιστορία που δυστυχώς χάθηκε στο πέρασμα των χρόνων. Στοιχεία πολλά δεν διαθέτουμε. Για τον πρωταγωνιστή ξέρουμε μόνο ότι το όνομα του ήταν Δημητρογιάννης και η καταγωγή του από την Θεσσαλονίκη. Άλλο στοιχείο που διαθέτουμε είναι το όνομα του πατρός του. Γιωργάκης Δημητρογιάννης.
Ο Δημητρογιάννης, ο ήρωας της ιστορίας μας, γεννήθηκε κοντά στο 1895 στην Θεσσαλονίκη, στον Ελληνικό μαχαλά. Οι γονείς του ήταν Έλληνες χριστιανοί. Ο πατέρας του, φαρμακοποιός και σχετικά ευκατάστατος, βοήθησε τον Δημητρογιάννη να σπουδάσει ιατρός. Γρήγορα η φήμη του εξαπλώθηκε στην πόλη και όλοι γνώριζαν το νέο παλικάρι που πολλές φορές βοηθούσε τους Έλληνες αμισθί. Κάποια στιγμή όμως έπρεπε να υπηρετήσει τη θητεία του.
Η Θεσσαλονίκη, όπως και ολόκληρη η Μακεδονία πριν τους βαλκανικούς πολέμους, ήταν έδαφος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όμως ο “Μεγάλος Ασθενής” έπνεε τα λοίσθια. Ο Δημητρογιάννης προσπάθησε να κατέβει στην ελεύθερη Ελλάδα και να μην υπηρετήσει στο στρατό του Σουλτάνου. Δεν τα κατάφερε. Κάπου μετά το Λιτόχωρο στην Πιερία, ανάμεσα σε κάτι βάλτους, Τούρκοι στρατιώτες των συνέλαβαν και τον έστειλαν πίσω στο κέντρο κατάταξης στη Θεσσαλονίκη.
Ο Δημητρογιάννης υπηρέτησε στον στρατό του Σουλτάνου σαν αξιωματικός – Ιατρός.
Όταν ξέσπασαν οι βαλκανικοί πόλεμοι, φυσικά και δεν του ήρθε μετάθεση για το μέτωπο. Οι Τούρκοι γνώριζαν πολύ καλά, ότι χιλιάδες από τους υπηρετούντες στο στρατό τους, ήταν Έλληνες, ή Βούλγαροι, ή Σέρβοι και φρόντισαν να τους απομακρύνουν από το μέτωπο των Βαλκανίων για πολλούς λόγους.
Ο Δημητρογιάννης δεν ευτύχησε να δει τον Ελληνικό Στρατό να μπαίνει μετά από διαταγή του Βενιζέλου και να απελευθερώνει την πόλη που γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Τη Θεσσαλονίκη. Ήταν τότε σε κάποιο στρατόπεδο στο Μπαιμπούρτ, στα ανατολικά σύνορα. Το τέλος των Βαλκανικών τον βρίσκει στην Κωνσταντινούπολη. “Ο Ρωμιός γιατρός”, έτσι τον φώναζαν Έλληνες και Τούρκοι και ο Δημητρογιάννης προσέφερε συχνά αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του. Δεν κοίταζε εθνικότητα, κοίταζε τον άνθρωπο.
Το 1914, ξέσπασε ο Πρώτος παγκόσμιος. Νέα μετάθεση για τον Ρωμιό. Αυτή τη φορά στο Δυτικό μέτωπο. Για άλλη μια φορά ο Δημητρογιάννης δεν κατάφερε να υπηρετήσει στο στρατό της πατρίδας του.
Δαρδανέλια – Καλλίπολη : Οι Άγγλοι και οι Αυστραλοί επιχειρούν να καταλάβουν τα στενά και να πλευροκοπήσουν την Κωνσταντινούπολη, για να αναγκάσουν τον Σουλτάνο να παραδοθεί, ή τουλάχιστον να φύγει από το πλευρό των Γερμανών.
undefined
Καταστροφή. Εκατόμβη νεκρών και από τις δυο πλευρές. Οι μάχες αδυσώπητες. Χαρακώματα...Ένας άλλος Θεσσαλονικιός, αξιωματικός του Οθωμανικού στρατού, πολεμάει στα στενά. Το όνομα του Μουσταφά Κεμάλ . Μετέπειτα οι Τούρκοι θα τον ονομάσουν Ατατούρκ. Ο Δημητρογιάννης πολεμάει κάποια χιλιόμετρα βορειότερα. Οι νεκροί είναι εκατοντάδες και οι τραυματίες χιλιάδες. Δεν προλαβαίνει να χειρουργεί. Προσπαθεί να σώσει ζωές. Τιμάει τον όρκο του Ιπποκράτη. Δεν ξεχνά ότι είναι Ρωμιός αλλά είναι και γιατρός... Δεν ξεχνάει επίσης τον βασικό του στόχο. Να τελειώσει ο πόλεμος και να βρει ένα τρόπο να γυρίσει στην Ελληνική Θεσσαλονίκη.
Μια βόμβα από τα κανόνια ενός Αγγλικού πλοίου θα διαγράψει τη τροχιά της και θα χτυπήσει απευθείας το πρόχειρο χειρουργείο εκστρατείας. Ο Θεσσαλονικιός ιατρός θα αφήσει την τελευταία του πνοή την ώρα που έσωζε ζωές... Οι Τούρκοι σε αναγνώριση των υπηρεσιών του έβαλαν στο σημείο που τον βρήκε ο θάνατος μια πλάκα με το όνομα του...Μπερδεψαν βέβαια το όνομα όταν το χάρασαν στην πλάκα και από Δημητρογιάννη, το έγραψαν Δημητρογιάτη...

List of Waffen-SS units


List of Waffen-SS units

Waffen-SS divisions


Waffen-SS divisions

From Wikipedia, the free encyclopedia
See "Allgemeine-SS Order of Battle" for General-SS commands and formations
All divisions in the Waffen-SS were ordered in a single series as formed, regardless of type. Those tagged with nationalities were at least nominally recruited from those nationalities. Many of the higher-numbered units were small battlegroups (Kampfgruppen), i.e. divisions in name only.
As a general rule, an "SS Division" is made up of Germans, or other Germanic peoples, while a "Division of the SS" is made up of non-Germanic volunteers.

36th Waffen Grenadier Division of the SS


36th Waffen Grenadier Division of the SS

From Wikipedia, the free encyclopedia
  (Redirected from 36 SS)
36th Waffen Grenadier Division of the SS
36divss.gif
Insignia of the 36th Waffen Grenadier Division of the SS
Active1940 - 1945
CountryNazi Germany Nazi Germany
AllegianceAdolf Hitler
BranchFlag Schutzstaffel.svg Waffen SS
TypeInfantry
RoleAnti-partisan operations
SizeBrigade
Division
NicknameSS-Sturmbrigade Dirlewanger
Dirlewanger Brigade
EngagementsAnti-partisan operations in Belarus
Warsaw Uprising
Slovak National Uprising
Battle of Halbe
Commanders
Notable
commanders
Oberführer Oskar Dirlewanger
The 36th Waffen Grenadier Division of the SS, better known as the SS-Sturmbrigade "Dirlewanger" (often referred to as theDirlewanger Brigade), was a controversial military unit of the Waffen-SS during World War II. Originally formed for anti-partisanduties against the Polish resistance, it eventually saw action against the Soviet Red Army near the end of the war.

29th Waffen Grenadier Division of the SS (1st Italian)


29th Waffen Grenadier Division of the SS (1st Italian)

From Wikipedia, the free encyclopedia
Legione SS Italiana
29th Waffen Grenadier Division of the SS (1st Italian)
29divssit.gif
Insignia of the 29th Waffen Grenadier Division of the SS (1st Italian)
Active1943 - 1945
CountryItaly Italy
Allegiance Nazi Germany
BranchFlag Schutzstaffel.svg Waffen-SS
SizeDivision
Nickname"Italia"
EngagementsWorld War II
The 29th Waffen Grenadier Division of the SS (1st Italian) or Legione SS Italiana was created on 10 February 1945 as the second SS-Division numbered 29. The first on the 29th Waffen Grenadier Division of the SS (1st Russian), was disbanded. The new unit created in November 1943, was based on the Waffen-Grenadier-Brigade der SS (italienische Nr. 1). The division is also called "Italia".

29th Waffen Grenadier Division of the SS RONA (1st Russian)

29th Waffen Grenadier Division of the SS RONA (1st Russian)

From Wikipedia, the free encyclopedia
29th Waffen Grenadier Division of the SS RONA (1st Russian)'
RONApatch.png
ActiveAugust 1944
CountryNazi Germany Germany
AllegianceAdolf Hitler
BranchFlag Schutzstaffel.svg Waffen-SS
TypeInfantry
ColorsWhiteBlue, and Red             
Commanders
Notable
commanders

Bronislav Kaminski
Christoph Diehm
29th Waffen Grenadier Division of the SS RONA (1st Russian) (German29. Waffen-Grenadier-Division der SS RONA (russische Nr.1)German Waffen SS Grenadier division was planned to be formed from the personnel of the S.S. Sturmbrigade R.O.N.A. (also known as the Kaminski Brigade) accordingly to the order signed by Himmler August 1, 1944. At that timebrigade manpower was estimated to be as low as 3,000-4,000 persons.[1] While situated with the Warsaw Uprising which started same day and forced the Waffen SS to postpone formation procedures and use combat ready units of the brigade. On August 4, 1944 the brigade was ordered to assist in the efforts in crushing the rebellion in Warsaw. A mixed regiment (1600-1700 persons) of soldiers from the brigade was used against insurgents till end of August 1944 when German commanders decided that the unit was too undisciplined and unreliable. Waffen-Brigadeführer der SS Bronislav Kaminski and chief-of-staff Waffen-Obersturmbannführer Ilya Shavykin were said to have been shot by Germans itself. The death of Kaminski and unreliability of his troops as a combat unit brought the plans to expand the Kaminski Brigade to a division to an end. In 1945 its number was reassigned to 29th Waffen Grenadier Division of the SS (1st Italian).
29th Waffen Grenadier Division of the SS RONA (1st Russian) never existed as such.[2][3][4][5

Battle of Derne


Battle of Derne

From Wikipedia, the free encyclopedia
Battle of Derne
Part of First Barbary War
DateApril 27-May 13, 1805
LocationDerneTripoli
ResultDecisive United States victory
Belligerents
 United States Ottoman velayat ofTripoli
Commanders and leaders
William Eaton
Presley O’Bannon
Oliver Hazard Perry
Hassan Bey
Strength
10
marines,
infantry,
400-500 mercenaries,
unknown artillery,
4,000
infantry,
cavalry,
unknown artillery
Casualties and losses
United States:
2 killed, 3 wounded
Christian mercenaries:
9 killed and wounded
Muslim mercenaries:
unknown
~800 killed,
~1,200 wounded
The Battle of Derne was a decisive victory of a mercenary army led by a detachment of United States Marines and soldiersover pirate forces along the Barbary coast nation of Tripoli during the First Barbary War. It was the first recorded land battle of the