Ετικέτες

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

F-35 Joint Strike Fighter: 450 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος


F-35 Joint Strike Fighter: 450 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος


Το μαχητικό F-35 Joint Strike Fighter, το οποίο αναμένεται να κοστίσει για το Αμερικανικό Ναυτικό περίπου 132 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, η τιμή του θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε 450 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος για την πρόσφατη περικομμένη προμήθεια του Καναδά σε 65 μαχητικά stealth, αν οι νέοι υπολογισμοί του κόστους από το Γραφείο του Καναδά του Κοινοβουλευτικού Γραφείου Προϋπολογισμού είναι ορθοί.
Το γραφείο εκτιμά ότι το συνολικό κόστος του προγράμματος θα είναι 29 δισεκατομμύρια δολάρια. «Δεν είναι άμεσα εμφανές, με βάση τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία, πώς θα μπορύσε να μειωθεί το κόστος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την Lockheed Martin, για ένα διάστημα πάνω από 10 χρόνια», αναφέρει η έκθεση.
Με τίτλο: «An Estimate of the Fiscal Impact of Canada’s Proposed Acquisition of the F-35 Lightning II Joint Strike Fighter,» η έκθεση βλέπει το φως της δημοσιότητα από χθες Πέμπτη. Η πιο πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Αμερικανικό Πεντάγωνο αναφέρει το μέσο όρο του κόστους ανά μονάδα παραγωγής με 91 εκατομμύρια δολάρια. Αναλύσεις του Αμερικανικού Ναυτικού εκτιμούν ένα μέσο όρος κόστους ανά μονάδα στα 128 εκατομμύρια δολάρια.
http://www.fox 2 magazine.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618945

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου