Ετικέτες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πρόβλεψη – σοκ για εμφύλιο… στην Ελλάδα λόγω ανέχειας




 anexia«Πόσο θα αντέξει αυτή η κοινωνία πριν εκραγεί; Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου καθώς είναι θέμα χρόνου η συλλογική απελπισία να ξεσπάσει σε βία που θα απλωθεί σε όλη τη χώρα” αναφέρει γερμανός ψυχοθεραπευτής που επισκέφθηκε την Αθήνα με δημοσιογράφο της Frankfurter Allgemeine.
Ο Γκέοργκ Πίπερ ειδικεύεται στην αντιμετώπιση ψυχικών τραυμάτων που προκαλούν καταστροφές και σοβαρά ατυχήματα και πέρασε αρκετές ημέρες στη χώρα μας εκπαιδεύοντας έλληνες συναδέλφους του.
Η εικόνα που μεταφέρει είναι δραματική. Γυναίκες που έμειναν χωρίς ασφάλιση και γυρνούσαν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να… γεννήσουν. Άνθρωποι που ανήκαν πριν από λίγα χρόνια στη μεσαία τάξη να ψάχνουν σε κάδους.

ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σε 510 δισ. οι ανεξόφλητες οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τα κατοχικά δάνεια



Σε 510 δισ. οι ανεξόφλητες οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τα κατοχικά δάνεια
Σε πεντακόσια δισεκατομμύρια ευρώ- για την ακρίβεια 510.033.165.000- ανέρχονται οι ανεξόφλητες οφειλές της Γερμανίας από τα κατοχικά δάνεια. Σε αυτό το ύψος υπολογίζει ο συγγραφέας Δημοσθένης Κούκουνας το περιλάλητο ποσό, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή» και υπότιτλο «η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερωδιός.


Σε μια ογκώδη μελέτη 556 σελίδων κάνει μια ιστορική επισκόπηση της αφαίμαξης του ελληνικού λαού από τις δυνάμεις κατοχής των Γερμανών Ναζί και των Ιταλών φασιστών, όταν υποχρέωσαν την Ελλάδα να τους δανείσει για να καλύψουν τα έξοδα συντήρησης των στρατευμάτων κατοχής! 
Ο συγγραφέας, ο οποίος έχει μια προσφορά δεκαετιών στην ιστορική έρευνα αυτού του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδας- η οποία υποχρεώθηκε να υπογράψει τη συμφωνία της Ρώμης το 1942 - αναφέρει ότι η μεταπολεμική Ιταλία αναγνώρισε την οφειλή της και ύστερα από διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές κυβερνήσεις για το ακριβές ποσό, το αποπλήρωσε. Εν αντιθέσει με την μεταπολεμική Γερμανία, η οποία δεν αναγνώρισε την οφειλή της, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να δικαιούται την είσπραξη του δανείου με τους επιπλέον τόκους που τρέχουν μέχρι και σήμερα. Η πραγματική αποτίμηση του γερμανικού χρέους -επισημαίνει ο ερευνητής- έφθασε ως την ημέρα που αποχώρησαν τα γερμανικά στρατεύματα στο συνολικό ύψος των 100 δισ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις.

Ο όρος περί άτοκης επιστροφής των δανείων ξεπεράστηκε όταν η δανειακή σύμβαση κατέστη ληξιπρόθεσμη. Αυτό συνέβη με τη Διάσκεψη Ειρήνης του 1946. Από τότε τα δάνεια είναι έντοκα και, άρα, το αρχικό κεφάλαιο των 100 δις , με ένα χαμηλό επιτόκιο 2,5% ανεβαίνει στο μεγάλο αυτό ποσό, που φθάνει και περισσεύει να ξεπληρώσει όλο το ελληνικό χρέος.

Ο συγγραφέας επισημαίνει ότι πολλοί έλληνες οικονομολόγοι και μελετητές, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες αριθμών, δίνουν άλλους αριθμούς , αλλά ουδείς από γερμανικής πλευράς μπορεί να αμφισβητήσει τα χρηματικά ποσά που έφευγαν κατά τα τακτά διαστήματα από τη Τράπεζα Ελλάδας προς τα ταμεία του Γ΄ Ραϊχ, οδηγώντας τον ελληνικό πληθυσμό στο θάνατο λόγω ασιτίας. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται πολυσέλιδος αναλυτικός πίνακας με τις μηνιαίες καταβολές προς τις κυβερνήσεις Χίτλερ και Μουσολίνι, από το 1941 έως το 1944, υπολογιζόμενες σε δραχμές και σε χρυσές λίρες.

Επιπλέον, η νομική διεκδίκηση καθίσταται ισχυρή ,ειδικώς μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, αφού βάσει της σύμβασης που υπογράφτηκε μεταξύ του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας τον Μάρτιο του 1942 και τον Δεκέμβριο του 1942, η Γερμανία δεσμεύθηκε για τον χρόνο έναρξης επιστροφής των δανείων: την 1 Απριλίου 1943. Αλλά η εξόφληση της δόσης δεν έγινε ποτέ.

Το βιβλίο εξετάζει επίσης θέματα ταμπού, όπως είναι το ζήτημα των οικονομικών δοσίλογων. Επρόκειτο για επιχειρηματίες και τεχνικούς πάσης φύσεως οι οποίοι συνεργάσθηκαν εθελουσίως με τις δυνάμεις κατοχής για έργα υποδομής και οχυρώσεις των Ναζί στην Ελλάδα και οι οποίοι πληρωνόταν αδρά όχι από τους κατακτητές αλλά από το ελληνικό δημόσιο, πλουτίζοντας εις βάρος των πεινασμένων ελλήνων. 

Η μεταπολεμική δικαιοσύνη τους επέβαλε όχι μόνο οικονομική ποινή αλλά και εκτοπισμό. Ο συγγραφέας παραθέτει τις πληρωμές σε εταιρίες και πρόσωπα με βάση τις εντολές πληρωμών προς την Εθνική Τράπεζα.

Ο τρόπος που θησαύρισαν από τη μαύρη αγορά επιχειρηματίες και μικροέμποροι αναπτύσσεται με πολλά παραστατικά στοιχεία που σοκάρουν τον αναγνώστη: Η αισχροκέρδεια ορισμένων ελλήνων εμπόρων είχε εξοργίσει ακόμη και αυτούς τους αδίστακτους κατακτητές, οι οποίοι χαρακτήρισαν την μαύρη αγορά «ιδιώνυμο» αδίκημα, στέλνοντας τους μαυραγορίτες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ένα άλλο θέμα που φωτίζεται είναι η χρησιμοποίηση ελλήνων εργατών στη Ναζιστική Γερμανία. Περίπου 2.000 εργάτες και εργάτριες έσπευσαν να δουλέψουν στη χώρα του Χίτλερ, ενώ 2.000 Έλληνες ακολούθησαν τα Γερμανικά στρατεύματα όταν αποχωρούσαν τον Οκτώβριο του 1944 από την Ελλάδα, για να βρεθούν στη Βιέννη και να συγκροτήσουν… εξόριστη Εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση.

Ένα βιβλίο με πικρές αλήθειες. 

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112954917 

Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ μέσα στο 2013



Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Νοεμβρίου 26, 2012
Στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013…
επιμένει η Capital Economics, καθώς η Γερμανία θα αρνηθεί να συναινέσει σε μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ως έναν «επίδεσμο» κι όχι θεραπεία για την ασθένεια από την οποία πάσχει η Ελλάδα, δηλαδή το χρέος, χαρακτηρίζει την εκταμίευση της δόσης ο Ben May, αναλυτής της Capital Economics.
Ο αναλυτής δηλώνει αισιόδοξος ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της τρόικα θα συμφωνήσουν για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο όχι και για το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Σε μακροπρόθεσμη βάση, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού ή η αλλαγή των στόχων για τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι απίθανο να βοηθήσουν τη χώρα, σημειώνει ο May χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ως ημίμετρα τα όσα εναλλακτικά προωθούν οι Ευρωπαίοι, προκειμένου να αποφύγουν ένα νέο «κούρεμα», δεδομένης της άρνησης του Βερολίνου.
Η Capital Economics επιμένει στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, με κυριότερο παράγοντα που θα οδηγήσει σε αυτή την εξέλιξη, την άρνηση της Γερμανίας για νέο «haircut» στο ελληνικό χρέος.
trelokouneli.gr

Αποκλειστικό: Το δέντρο της θλίψης στο Κοννέκτικατ- Περισυλλογή μετά την φρίκη..


Από την Αθηνά Κρικέλη και το Ellopia Media Group.

Πως λειτουργούν τα σοβαρά έθνη…




Διακήρυτταν το τέλος του κόσμου στην Κίνα και συνελήφθησαν!

Συνολικά 93 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Κίνα επειδή διέδιδαν φήμες σχετικά με το τέλος του κόσμου. Πρόκειται για μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης του «Παντοδύναμου Θεού». Μάλιστα ένας άνδρας ξυλοκόπησε 23 παιδιά σε δημοτικό σχολείο, υπό «την ψυχολογική επήρεια» των προβλέψεων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Αυτοκτόνησε ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ



undefined

Ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς αυτοκτόνησε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδουν σερβικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρέσβης Μιλίνκοβιτς «απεβίωσε με τραγικό τρόπο», χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Το τραγικό περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια του σέρβου υφυπουργού Εξωτερικών Ζόραν Βούγιτς, όπως μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ, τον οποίο συνόδευε στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.
Ο Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς ήταν έμπειρος διπλωμάτης με μακροχρόνια θητεία σε διεθνείς οργανισμούς. Το 2009 τοποθετήθηκε πρεσβευτής της Σερβίας στο ΝΑΤΟ ενώ από το 2004 ήταν ειδικός απεσταλμένος του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας -Μαυροβουνίου στην έδρα της συμμαχίας. Νωρίτερα, υπηρέτησε ως μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας του στον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ. Το τίτλο του πρέσβη έλαβε το 2000.http://www.tanea.gr

Το «κατά συρροή» πειραματόζωο





του Βασίλη Βιλιάρδου
σχόλιο στην προσωπική του σελίδα
Η Ελλάδα θα αγοράσει 30 δις € χρέους, πληρώνοντας μόλις 10 δις €. Πρόκειται ασφαλώς για ένα εξαιρετικά «αυστηρό μάθημα», με το μεθοδικό σχεδιασμό της Γερμανίας, στους εντολείς του ΔΝΤ: στις αγορές και στις Η.Π.Α. Προγραμματίζεται λοιπόν προσεκτικά η δεύτερη παραδειγματική τιμωρία όλων όσων δάνεισαν την πατρίδα μας στο παρελθόν, χωρίς να σταθμίσουν το ρίσκο.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι της «τιτανομαχίας» μεταξύ της Γερμανίας και των Η.Π.Α., εντός του ελληνικού εδάφους, θα είναι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια – τα οποία, έχοντας προφανώς εσωτερική πληροφόρηση, «ρισκάρισαν» την αγορά ελληνικών ομολόγων από τους κανονικούς επενδυτές, σε τιμές κάτω του 20% της ονομαστικής τους αξίας.

Ενδεχομένως δε η διαδικασία αυτή θα επιτύχει – γεγονός όμως που θα σημαίνει ότι, οι νέοι κάτοχοι των ομολόγων είναι πεπεισμένοι πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αφού διαφορετικά δεν θα έχαναν την ευκαιρία να πολλαπλασιάσουν τα ήδη τεράστια κέρδη τους.
Ο μεγάλος τώρα χαμένος φαίνεται πως θα είναι το «κατά συρροή» πειραματόζωο στην όλη διαμάχη – η Ελλάδα. Η αιτία είναι το ότι, με τη συμπεριφορά της αυτή «καίει» στην κυριολεξία όλες τις προοπτικές επιστροφής της στις αγορές, κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον – με αποτέλεσμα να είναι πλέον απολύτως εξαρτημένη από τη χρηματοδότηση της Γερμανίας, η οποία θα απαιτήσει τα πολλαπλάσια ανταλλάγματα εκ μέρους της.
Ευχόμενοι να κάνουμε λάθος, έχουμε την εντύπωση πως μία ακόμη ελληνική κυβέρνηση εργάζεται όσο καλύτερα μπορεί, οδηγώντας (μάλλον ανόητα και όχι σκόπιμα) τους πολίτες της πατρίδας της στην καταστροφή, στη λεηλασία, στην υποδούλωση και στην εξαθλίωση – έχοντας την ουτοπική ελπίδα πως η Γερμανία θα ανταποδώσει στην Ελλάδα τις μεγάλες υπηρεσίες που της προσφέρει, στα πλαίσια των προσπαθειών της πρωσικής κυβέρνησης να διώξει το ΔΝΤ (Η.Π.Α.) από την ΕΕ και να κυριαρχήσει στην ήπειρο μας.
Την ίδια στιγμή Ελλάδα κατατάσσεται στις πλέον διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης – από τη γερμανική οργάνωση, από τη (δήθεν) «Διεθνή Διαφάνεια» με έδρα το Βερολίνο, μέλη της οποίας είναι οι μεγαλύτεροι διαφθορείς παγκοσμίως: η γερμανική βαριά βιομηχανία.
Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ υπολογίζει τη διαφθορά στην πατρίδα μας στα 14 δις € σε ετήσια βάση, ενώ τη φοροδιαφυγή στα 20 δις € – χωρίς καμία αναφορά βέβαια στην τεράστια φοροαποφυγή των πολυεθνικών, απέναντι στο μέγεθος της οποίας η φοροδιαφυγή των μικρομεσαίων μοιάζει με παιδικό παιχνίδι.
Φυσικά κανένας δεν αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να παταχθεί η φοροδιαφυγή σε μία χώρα με ανύπαρκτο Κράτος Δικαίου – όπου οι πολίτες του βομβαρδίζονται καθημερινά με ειδήσεις, όπως για παράδειγμα ότι κάποιος πρωθυπουργός της χώρας είχε σε λογαριασμό συγγενούς του 500 εκ. €, κάποιος υπουργός διακίνησε πάνω από 40 εκ. € με ανάλογο τρόπο, παραμένοντας επίσης στο απυρόβλητο, ένας τρίτος τιμωρήθηκε επειδή αποδείχθηκε η υπεξαίρεση τεράστιων ποσών δημοσίου χρήματος, μία μικρή «οικονομική ολιγαρχία» χρηματίζει τους πάντες, απομυζώντας μεγάλα ποσά από το κράτος κοκ.
Πως είναι δυνατόν λοιπόν να υπάρξει φορολογική συνείδηση (το ζητούμενο σε μία ευνομούμενη κοινωνία είναι τα ανασταλτικά και όχι τα κατασταλτικά μέτρα) σε μία χώρα, η οποία υποφέρει για πολλές δεκαετίες από μία πολιτική διαφθορά άνευ προηγουμένου;
Πως είναι δυνατόν να συμμετέχουν, ως οφείλουν, οι πολίτες στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όταν καλούνται να εξοφλήσουν τα τεράστια δημόσια χρέη που συσσώρευσε η πολιτική ηγεσία στην πατρίδα τους, με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με εγκληματικά, υφεσιακά μέτρα «κατάσχεσης» των μισθών τους, με την υπερβολική φορολόγηση των εισοδημάτων τους και με την «κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας;
Από την άλλη πλευρά, πως είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί η «κοινωνική βία» των «εξτρεμιστικών» κομμάτων, η οποία πηγάζει και τρέφεται από το εύλογο μίσος που προκαλεί η οδυνηρή φτώχεια, όταν την ίδια στιγμή οι πολίτες δεν βλέπουν κάποιον άλλο αποτελεσματικό τρόπο, με τον οποίο θα μπορούσαν να αντισταθούν απέναντι στους εισβολείς, καθώς επίσης απέναντι στην «ανικανότητα» ή/και στη διαφθορά» της εξουσίας;

Οπλισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο Κοινοβούλιο



Τους έπιασαν στα πράσα. Τα ηλεκτρονικά μηχανήματα ανιχνεύσεως μετάλλων (και όπλων) που εγκαταστάθηκαν τη Βουλή (νέας τεχνολογίας) μπορούν τώρα να εντοπίσουν όσους εισέρχονται στο Κοινοβούλιο και είναι... οπλισμένοι. Και «συνέβαλαν» ήδη τους πρώτους οπλισμένους: Δύο αστυνομικούς με πολιτικά συνοδούς βουλευτών, αλλά και δύο χρυσαυγίτες βουλευτές. Τους ζητήθηκε ευγενικά να αφήσουν τα όπλα τους στην είσοδο, οι αστυνομικοί τα φύλαξαν σ΄ ένα συρτάρι γραφείου και όταν οι κάτοχοι των όπλων  αποχώρησαν τους παραδόθηκαν και πάλι. Κάτι δηλαδή, (μου θυμίζει), σαν τις παλιές καλές ταινίες (αμερικάνικες) γουέστερν με τον Τζον Γουέϊν.

Εγώ, το χρήμα



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Δεκεμβρίου 5, 2012
Του Στάθη
Η Ελλάδα πάσχει. Η Ελλάδα πεθαίνει.
Περίπου 2.000.000 Ελληνες δεν έχουν τα απαραίτητα και πολλοί, πάρα πολλοί δενέχουν να φάνε.
Περί τα 4.000.000 Ελληνες ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας (λίγο πάνω, λίγο κάτω, πολύ κάτω).
 Γύρω στα 2.300.000 Ελληνες επιβιώνουν με πενιχρό εισόδημα. Το οποίομειώνεται συνεχώς.
Η Ελλάδα (όλα τα παραπάνω στοιχεία της EUROSTAT) είναι πρώτη στην Ευρώπη στην ανεργία (η ανεργία των νέων έχει πάρει επικές διαστάσεις) – μια Μαύρη Πανώλη τρώει τη χώρα.
Αυτοί που την έφεραν ώς εδώ, κυβερνούν ακόμα. Και κυβερνούν με τον ίδιο καταστροφικό τρόπο.
Από την εποχή Σημίτη (όταν, κατά το δικό του ρηθέν, «ας πρόσεχαν» οι Ελληνες με το χρηματιστήριο έως τώρα), η μια συμφορά την άλληδιαδέχεται.
Με το ίδιο πολιτικό προσωπικό να τις διαχειρίζεται. Τις συμφορές. Και τις τύχες της χώρας. Ταυτίζοντας τις τύχες με τις συμφορές.
Ο Γιωργάκης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο κ. Σημίτης. Ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Βενιζέλος. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Ο κ.Προβόπουλος. Ολοι είναι στα πόστα τους.
Η κυρία Μπακογιάννη, ο Μητσοτάκης τζούνιορ, ακόμα και η ανεκδιήγητη κυρία Ντίνα Μπιρμπίλη, όλοι είναι στα πόστα τους, στουςθώκους της εξουσίας, στα πάνελ της προπαγάνδας.
Ολο μεταμορφώνονται κι όλο οι ίδιοι μένουν.

Λαυρεντιάδης, πώς έπεσε ο πρώτος ολιγάρχης στην Ελλάδα



  • Λαυρεντιάδης, πώς έπεσε ο πρώτος ολιγάρχης στην Ελλάδα
Φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά τη σύλληψή του από κλιμάκιο της αστυνομίας, με την παρουσία Εισαγγελέα, στο σπίτι του στη Βάρη.
Ο κ. Λαυρεντιάδης θεωρήθηκε ύποπτος να διαφύγει στο εξωτερικό από τις διωκτικές αρχές. Κατηγορείται ότι ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης συνέλαβε και εκτέλεσε το σχέδιο εκταμίευσης 701 εκατ. ευρώ από την Proton Bank εταιρείες συμφερόντων του.
Το ένταλμα εκδόθηκε από τη 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη αλλά ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Ο κ. Λαυρεντιάδης αν το επιτρέψει η υγεία του θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον της της ανακρίτριας, διαφορετικά η δικαστική λειτουργός θα μεταβεί στο νοσοκομείο και θα του απαγγείλει το κατηγορητήριο που έχει συντάξει και το οποίο έχει περισσότερες από 200 σελίδες.

Ο … μονόλογος της Χρυσής Αυγής.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 6, 2012
Γράφει η Θάλεια Χούντα
Τακτικά ακούμε τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, να διαμαρτύρεται, ότι δεν του επιτρέπεται η πρόσβαση στα ΜΜΕ, ότι δεν προβάλλει τις θέσεις του, ότι το σύστημα ¨τον πολεμάει¨ κλπ. Πριν λίγες ημέρες επικοινώνησα με το γραφείο της Χρυσής Αυγής και τους ενημέρωσα, ότι προτίθεμαι να δώσω δημόσιο βήμα στον γραμματέα και μέσω συνεντεύξεως να γνωρίσει ο κόσμος τις απόψεις του στα τρέχοντα πολιτικά θέματα. Η απάντηση ήρθε σε χρόνο ρεκόρ και ήταν αρνητική.

Φασιστικά "αποκαλυπτήρια" - Τη σημαία της χούντας σήκωσε ο Παππάς , νεκρούς υποσχέθηκε ο Κασιδιάρης




Χυδαίες και προκλητικές εκφράσεις εκστόμισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη διάρκεια έντασης που σημειώθηκε στην περιοχή Χερσονήσου της Κρήτης, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής Ο Κασιδιάρης ενοχλήθηκε από αντιφασιστική εκδήλωση έξω από τον χώρο όπου είχαν οργανώσει οι χρυσαυγίτες και απευθυνόμενος στον επικεφαλής των αστυνομικών του είπε: «Θα τους γα… όλους. Έχεις το λόγο μου θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ!» Στη συνέχεια, απείλησε τους αστυνομικούς με μήνυση «για παράβαση καθήκοντος», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς κάθεστε και τον π… και εγώ πώς να κάνω εκδήλωση.

Οι Γερμανοί διαχειριστές του αεροδρομίου χρωστούν 150 εκατ.ευρώ ΦΠΑ



Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, στη Βουλή…
Οι Γερμανοί διαχειριστές του αεροδρομίου χρωστούν 150 εκατ.ευρώ ΦΠΑ
Μπορεί οι Γερμανοί πολιτικοί να επικρίνουν συνεχώς τους Έλληνες για έλλειψη φορολογικής συνείδησης, αλλά στην πράξη… δεν είναι και πολύ καλύτεροι.
Απόδειξη ότι η γερμανική εταιρεία Hochtief, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος έχει οφειλή ύψους 150 εκατομμύρια ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ.
Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, στη Βουλή. 
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο κ. Μαυραγάνης επιβεβαίωσε ότι «η οφειλή από τον ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ» από τη δεκαετία του ’90.
Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, η εταιρεία είχε παρανόμως συμψηφίσει τον ΦΠΑ με άλλες εργασίες. Ο κ. Μαυραγάνης πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας την οφειλή, αλλά έχει πληρώσει το 10% που προβεβαιώθηκε.
Στην απάντησή του στη Βουλή ο κ. Μιχελάκης είχε δηλώσει ότι «για να μαζευτούν αυτά τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, όταν μια εταιρεία κερδοφόρα, στην οποία οι μέτοχοί της στη Γερμανία έρχονται και κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα λένε ότι δεν εφαρμόζει δημοσιονομική πειθαρχία, παρανομεί».

5 Outrageous School Punishments That Should Not Happen


We all recognize the tough job schools face in creating a nurturing education environment for their pupils. We also understand that appropriate discipline is vital to fostering a fair and respectful climate within schools — however, sometimes schools go too far.
Below are five recent news stories ranging from the ill-judged to the outrageous about when school discipline goes terribly wrong.

Σακοράφα:Ο Σαμαράς χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» υπό απόλυση υπαλλήλους



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Δεκεμβρίου 14, 2012
Σακοράφα:Ο Σαμαράς χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» υπό απόλυση υπαλλήλους«Με αποτροπιασμό, αλλά καμία έκπληξη, στεκόμαστε σε δύο χαρακτηρισμούς, στους οποίους προέβη σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τους υπό απόλυση υπαλλήλους των Δήμων», αναφέρει στη δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.
Αναφέρει συγκεκριμένα η κα. Σοφία Σακοράφα: «Ο πρώτος: χαρακτηρίζει τους υπό απόλυση υπαλλήλους «προνομιούχους». Η τρικομματική Τρόικα και ο εντολοδόχος από την Τρόικα πρωθυπουργός έχουν περιέλθει σε τέτοια κατάσταση νεοφιλελεύθερου αμόκ, που δε διστάζουν να χαρακτηρίζουν, απροκάλυπτα και προκλητικά, «προνόμιο» το δικαίωμα στην εργασία, και «προνομιούχους», όσους μέχρι και χτες είχαν εργασία, ενώ από σήμερα τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Αυτή είναι η Ελλάδα των μνημονίων και των υπηρετών της: Η Ελλάδα στην οποία ο λαός μας καταντά λεηλατημένος ιθαγενής και ταυτόχρονα ο απόβλητος άνεργος του σκληρού οικονομικού απαρτχάιντ. Ο δεύτερος: χαρακτηρίζει τους υπό απόλυση υπάλληλους «τρομοκράτες». Επιτέλους είναι η ώρα να τεθεί η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια και την γκεμπελικής σύλληψης προπαγάνδα.
Τρομοκρατία είναι η ανεργία, τρομοκρατία είναι η διάλυση της υγείας και της παιδείας, τρομοκρατία είναι οι λιποθυμίες των παιδιών στα σχολεία, τρομοκρατία είναι η εξαθλίωση και η φτώχεια. Και όσοι ασκούν αυτή την τρομοκρατία είναι οι «τρομοκράτες». Όλοι όσοι αγωνίζονται για τα θεμελιώδη δικαιώματα στη ζωή ονομάζονται αγωνιστές. Αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά ανάμεσα στη βία, την ασκούμενη από την κυβέρνηση και την αντίσταση, την προερχόμενη από το λαό μας».

Ασσύριοι, 90 χρόνια μετά τη Γενοκτονία, ζουν τη νέα γενοκτονία από τους ίδιους σφαγείς.




Πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2012 η ομιλία του στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού με θέμα «Στρατηγικές προοπτικές των Ασσυρίων 90 χρόνια μετά τη Γενοκτονία» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αιγάλεω «Γιάννη Ρίτσος». Ο κ. Λυγερός υπογράμμισε την αναγκαιότητα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ασσυρίων. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως η Ελλάδα ως κράτος που προασπίζεται και διεκδικεί τα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλει στο πλαίσιο της αναγνώρισης της τριπλής γενοκτονίας από το ελληνικό κοινοβούλιο

Ηλιούγεννα



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 13, 2012
20121212-223337.jpg
… μα ο Διόνυσος ζει…
Γύρω στις 25 του Δεκέμβρη ο ήλιος αρχίζει σιγά-σιγά να μεγαλώνει την ημέρα, κυκλοπερπατώντας έως τα μέσα του Μάρτη, προς την ισημερία, εκεί όπου το σκότος νικιέται και ξαναγεννιέται Φως. Είναι η εποχή όπου οι πρόγονοί μας γιόρταζαν κι υμνούσαν το χειμερινό Ηλιοστάσιο. Την ίδια περίοδο, επίσης, λάμβανε χώρα η μεγάλη γιορτή της γέννησης του Διονύσου, υιού Διός και Σεμέλης, που αποκαλείτο «θείο βρέφος» και «σωτήρ». Λίγο αργότερα θρηνούσαν τον σκοτωμό και διαμελισμό του από τους Τιτάνες και στο τέλος του μήνα γιόρταζαν και πάλι την αναγέννησή του, ανεβαίνοντας σ’ ένα βουνό, μ’ ένα νεογέννητο βρέφος στην αγκαλιά και φωνάζοντας:
«ο Διόνυσος ξαναγεννήθηκε, ο Διόνυσος ζει!!!»
Γιορτή ταυτισμένη με τον Ήλιο, εντελώς ξεχασμένη από τη νεοελληνική πραγματικότητα, όπου οι παραδόσεις παραφράστηκαν και μεταφέρθηκαν στο πουθενά. Μνήμη πανάρχαια που «κρεμάστηκε» πλάι σε λαμπάκια, μπαλίτσες και πλαστικά δεντράκια, επικροτώντας μια νοσηρή μορφή εορταστικής αποχαύνωσης. Λήθη επιβεβλημένη από τη δόλια στρατηγική που εγκλώβισε τον Έλληνα σ’ έναν χώρο ξένο κι εχθρικό προς το κύτταρό του και τον περιχαράκωσε στην απόλυτη παρακμή της ουσίας του, μακριά από τις αξίες της καταβολής του. Εκεί όπου ο Έλληνας, υποχείριο ξενόφερτων εντολών, αφέθηκε στα πλοκάμια της εθελούσιας ορφάνιας του και μετονομάσθηκε νεοέλληνας.

Τι ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή” (Ματθ. ιστ’26)



Αναρτήθηκε από τον/την filologos10 στο Δεκεμβρίου 17, 2012
“Τι ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή” (Ματθ. ιστ’26)
Καλά εν τάξει, είσαι μικρής ηλικίας. Όχι; Ωραία, είσαι κάποιας ηλικίας. Όχι και τόσο; Πόσο με υπολογίζεις; Πόσο σε υπολογίζω; Πάνω κάτω …χμ, άστο. Πάμε παρακάτω. Άσε τα χαζά και δώσε λίγη ώθηση στο ηθικό. Κάνε … ας πούμε …θετικές σκέψεις. Καλά τρίχες κατσαρές, είπα κοτσάνα. Τι θετικές σκέψεις να κάνεις παρέα με την μοναξιά. Κι εγώ τι είμαι ρε. Άσε εσύ είσαι το άλλο μου εγώ. Ε τότε, πάρε το αποβλακωμένο σου σαρκίο και πάντο μια βόλτα. Πούου; Εγώ θα σου πώ;

Άγνωστες μαρτυρίες από την καταστροφή της Σμύρνης



Προσωπικές μαρτυρίες ενός Αγγλικανού ιερέα που έζησε την καταστροφή της Σμύρνης κατατέθηκαν σε μια συγκινητική εκδήλωση που έγινε στο Σίδνεϊ από την ΑΧΕΠΑ και τον Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την καταστροφή της. Ομιλήτρια ήταν η Ιωάννα Χίσλοπ από την Αγγλία η οποία παρουσίασε αποσπάσματα των γραπτών αναφορών του παππού της, Τσαρλς Ντόμπσον, για την Σμύρνη του 1922. Ο Τσαρλς Ντόμπσον ήταν ιερέας της Αγγλικανικής εκκλησίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με φωτογραφίες, γράμματα και επίσημες αναφορές του παππού της η κυρία Χίσλοπ ανέπτυξε την ιστορία της Σμύρνης από τον Απρίλιο μέχρι τον εφιαλτικό Σεπτέμβριο του 1922. Την εποχή εκείνη ο παππούς της βρισκόταν στην μαρτυρική αυτή πόλη. Ο ιερέας Τσαρλς Ντόμπσον γεννήθηκε στην Νέα Ζηλανδία, υπηρέτησε στην Καλλίπολη το 1915 σαν ιερέας της Αγγλικανικής Εκκλησίας και στη συνέχεια στην Γαλλία το 1917-18, όπου και τραυματίστηκε δύο φορές. Κατά την ανάρρωσή του στο Λονδίνο γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του, την Ελένη Γεωργοπούλου.

Msθήματα από την επαναστατική δράση του Ροβεσπιέρου Πώς να σώσετε την επανάστασή σας χωρίς να χάσετε το κεφάλι σας


ΑΡΑΣΚΕΥΉ, 7 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012

Μαθήματα από την επαναστατική δράση του Ροβεσπιέρου Πώς να σώσετε την επανάστασή σας χωρίς να χάσετε το κεφάλι σας

Patrice L. R. Higonnet
Η επαναστατική Γαλλία το 1794 ήταν ένα χωνευτήρι, που συνδύαζε όλα τα στοιχεία τα οποία θα ενσωματώνονταν στην δυτική πολιτική κατά τον δέκατο ένατο και τον εικοστό αιώνα. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Παρίσι. Ανάλογα με το ποιος το μελετούσε, ο Ροβεσπιέρος ήταν είτε ένας ήρωας είτε ένας κακοποιός. Ο Ροβεσπιέρος, αρχικά ένας αφανής δικηγόρος από τη βόρεια Γαλλία, μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια μεταμορφώθηκε, ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν, στον επικεφαλής αρχιτέκτονα της μετάβασης από το παλαιό μισητό καθεστώς σε μια αβέβαιη νέα τάξη πραγμάτων.
Αυτή η νέα τάξη απειλήθηκε από την εισβολή στρατών από τις γειτονικές χώρες, από αντεπαναστάτες στην περιοχή Vendée και από έντονες διαφορές εντός των τάξεων των επαναστατών, συμπεριλαμβανομένης της φατρίας των Ιακωβίνων στην οποία ανήκε ο Ροβεσπιέρος. Η Καθολική και συντηρητική Δεξιά φοβήθηκε την ιδέα μιας δημοκρατίας και επιθυμούσε την επάνοδο στη σταθερότητα. Η Αριστερά ήθελε να δημιουργήσει μια ενάρετη κοινωνία - αλλά απλώς ήθελε και περισσότερο ψωμί. Καλώς ήρθατε στη σύγχρονη πολιτική…

Χ.Α. :Πρότυπό της τα χιτλερικά SA





Του Μιχάλη Λαγάνη
mlaganis@gmail
http://6meres.gr/details.php?aid=45483
Sturmabteilung (SA). Προφέρεται Στουρμαπτάιλουνγκ και αναφέρεται στα διαβόητα Τάγματα Εφόδου, το παρακρατικό κομμάτι του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος του Χίτλερ, που είχε αναλάβει όλη τη «βρόμικη δουλειά» κατά τη διάρκεια του περάσματος των ναζί από την ανυποληψία στην καγκελαρία της Γερμανίας και εν συνεχεία στη δημιουργία ενός παγκόσμιου ολέθρου. 
Επρόκειτο στην ουσία για συμμορίες δολοφόνων με γκρίζες ομοιόμορφες στολές σε φαιό χρώμα (φαιοχίτωνες), με καθαρά αντισημικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που δημιουργήθηκαν για να πολεμήσουν τους κομμουνιστές και να προστατέψουν τα γερμανικά σύνορα... Μετεξέλιξή τους, μετά το 1934, αποτέλεσαν τα τάγματα θανάτου των SS, για τα οποία οποιαδήποτε αναφορά είναι περιττή. 
Ο σοφός λαός  αναφέρει συχνά ότι η Ιστορία τις περισσότερες φορές επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Σαν κακόγουστο αστείο εξακολουθεί, δυστυχώς, να αντιμετωπίζει η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την ελληνική εκδοχή των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής. Την «πολιτοφυλακή» της οργάνωσης, όπως αποκαλούν οι ομοϊδεάτες τους τις μαυροφορεμένες ομάδες 4-5 ατόμων, που μοναδικό σκοπό έχουν να σκορπίσουν τον τρόμο σε όποιον αντιβαίνει στη ρήση «Πας μη Ελλην βάρβαρος». 
Θυμίζουν καταδρομικές ομάδες που έχουν μάθει να κινούνται μουλωχτά στο σκοτάδι, χτυπώντας αιφνιδιαστικά τα ανυποψίαστα θύματά τους, είτε πρόκειται για μετανάστες είτε για… αντιφρονούντες. 
Οι πρόσφατες συλλήψεις των τριών νεαρών ακροδεξιών στον Βόλο και κυρίως το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο σπίτι του ενός -σε συνδυασμό με την αποτυχημένη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης του 33χρονου μπράβου στη Σπάρτη τον περασμένο Αύγουστο- προκαλούν έντονο προβληματισμό σχετικά με τα «παρακλάδια» που αρχίζει να αναπτύσσει η οργάνωση με το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία...
Η παραδοχή των τριών νεαρών Βολιωτών πως μέλη της Χρυσής Αυγής στον Βόλο ήταν τα μόνα που ενδιαφέρθηκαν και εν τέλει τους βρήκαν δουλειά (σ.σ.: προσωρινή σε αγροτικές καλλιέργειες) ενισχύει την υπόθεση σχετικά με τον παραπλανητικό ρόλο του αυτοαποκαλούμενου «ΟΑΕΔ» της Οργάνωσης. Στην ουσία πρόκειται για το πρώτο στάδιο στρατολόγησης νέων μελών, για την ενίσχυση των ταγμάτων εφόδου.  Ακολουθεί η μύηση στον... ανταρτοπόλεμο, με υποτιθέμενες ημέρες και νύχτες εκπαίδευσης -καρικατούρα της εκπαίδευσης των καταδρομέων στον στρατό-, που περιλαμβάνουν σκοποβολή με αληθινά πυρά(!), μαθήματα αυτοάμυνας, διαβίωση και κατασκευή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών!
Οπως  προκύπτει από τη δικογραφία ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων στον Βόλο είχε υπηρετήσει στους καταδρομείς και διέθετε γνώσεις κατασκευής εμπρηστικών μηχανισμών. Ηταν αυτός ο οποίος, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, είχε φτιάξει τις δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο των νεαρών και σύμφωνα με τη δικογραφία θα τις χρησιμοποιούσαν σε καταδρομική επίθεση σε αυτοσχέδιο τζαμί, στη Νέα Ιωνία Βόλου. 
Ανησυχία προκαλεί και το οπλοστάσιο που βρέθηκε από τους αστυνομικούς στις κατ’ οίκον έρευνες, όπου κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια πολεμικού τύπου και ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχε εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια κατοχής.

Ο ξεχασμένος βομβιστής  της Σπάρτης
Η σύνδεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής με τις τακτικές που ακολουθούν οι μπράβοι της νύχτας προκύπτει από το γεγονός της έκρηξης βόμβας στα χέρια ενός 33χρονου στη Σπάρτη, στις 31 του περασμένου Αυγούστου. Πρόκειται για εξαιρετικά ύποπτη ιστορία, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο του επίδοξου βομβιστή, η οποία τρεις μήνες μετά παραμένει ανεξιχνίαστη από την ΕΛ.ΑΣ.
Πέρα από μια αρχική αναφορά ότι η βόμβα προοριζόταν για έναν κάτοικο της λακωνικής πόλης με τον οποίο ο δράστης είχε προσωπικές διαφορές, ποτέ δεν δόθηκε απάντηση στο ερώτημα ποιο ήταν το όνομα του υποψήφιου θύματος και κυρίως αν πραγματικός στόχος του επίδοξου βομβιστή ήταν το αστυνομικό τμήμα της Σπάρτης, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο της έκρηξης.  Ο 33χρονος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν «πόρτα» σε διάφορα νυχτερινά κέντρα της περιοχής, φέρεται να διατηρούσε στενές επαφές με άτομα που πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο. Υστερα, μάλιστα, από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του συνομιλιών εντοπίστηκε ο φερόμενος από την αστυνομία ως συνεργός του. Ενα πρόσωπο  γνωστό για τις φασιστικές του αντιλήψεις, στο σπίτι του οποίου είχαν βρεθεί 60 βόμβες μολότοφ! 
 Το αξιοπερίεργο είναι, βέβαια, ότι ενώ ο φερόμενος ως συνεργός του 33χρονου και προφανώς το άτομο με το οποίο ο δεύτερος είχε συνομιλίες στο κινητό τηλέφωνο -όπως προέκυψε από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών- τις πρώτες ημέρες εξαφανίστηκε από προσώπου γης, όταν εμφανίστηκε και οδηγήθηκε στις τοπικές δικαστικές Αρχές με τη δικογραφία για την κατοχή των 60 εμπρηστικών βομβών, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους! 

Διευκρινίσεις Αρχηγού Ε.Φ. για την εφεδρεία



ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ αναφορικά με τη διαταγή που εξέδωσε για την εφεδρεία, έδωσε χθες ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΓΕΕΦ, με αξιωματικούς που είναι υπεύθυνοι για την εφεδρεία, ο Αρχηγός αρχικά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, διότι παρερμηνεύτηκαν σημεία της διαταγής του, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί η εντύπωση ανάμεσα στους εφέδρους ότι οι παρουσιάσεις θα γίνονται μόνο για να καλυφθούν κενά σε σκοπιές και περίπολα. Όπως ανέφερε ο Αρχηγός, κατά τις διήμερες παρουσιάσεις των εφέδρων το χρονικό διάστημα από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεν θα ασχολούνται μόνο με τις σκοπιές αλλά και με άλλες ασχολίες, αναλόγως της ειδικότητας του κάθε εφέδρου. Απώτερος στόχος και σκοπός του νέου συστήματος εφεδρείας είναι η εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου οι έφεδροι κατά τις παρουσιάσεις τους να χάνουν άσκοπα τον χρόνο τους.
http://www.philenews.com/digital/ 

Τουρκικός Στρατός:Το 90% των Στρατιωτών που "αυτοκτονούν" είναι Κουρδικής Καταγωγής και Αντιμετωπίζουν "ψυχολογικά" προβλήματα



MAZLUMDER: Asker intiharları aydınlatılsın 

2012 yılı itibariyle 42'ye ulaşan şüpheli asker ölümü sayısına dikkat çeken MAZLUMDER, asker ölümlerinin aydınlatılması çağrısında bulundu

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
MAZLUMDER İstanbul Şubesi, Askerde şüpheli ölümler ile ilgili MAZLUMDER'e yapılan başvurular ve örnek vakalar üzerinden hazırladıkları raporu bir basın toplantısıyla açıkladı.MAZLUMDER İstanbul Şubesi Asker Hakları Komisyonu Başkanı Av. Mahir Orak tarafından yapılan açıklamada, askerde şüpheli ölüm vakaları ve ölenlerin etnik kökenleri arasındaki benzerlikler, adli tıp raporlarına yansıyan bulgular ve buna rağmen takipsizlikle sonuçlanan soruşturmalar ele alındı.Türkiye'de halen devem eden "Zorunlu Askerlik" uygulamasından kaynaklı asker ölümlerinin aratarak devem ettiğini, 2012 yılı itibariyle 42'ye ulaşan şüpheli asker ölümü sayısının bu alanın sorunlarını ortaya koyduğunu belirten Orak, askerde yaşanan ihlaller ile ilgili herhangi bir önlem alınmadığını, taleplerine rağmen hala komisyon kurulmadığını ifade etti.

Mahir Orak, "Devletin hak arama makamları olan Askeri Savcılıklar ve Sivil Cumhuriyet Savcılıkları Askerde işlenen cinayetleri soruşturmamak için âdete suç duyurularını başlarından atmaktadırlar. Askere gönderilen, gitmediklerinde devlet zoruyla götürülen gençlerin en güvende olması gerektiği askeri kurumların içerisinde cinayete kurban gitmelerine rağmen, bu cinayetleri kimse soruşturmamakta, ilgili herkes adeta üç maymunu oynamaktadır" dedi.Raporda ele alınan Oktay Can, Aydın Dere, Mazlum Karabulut vakalarını anlatan Mahir Orak, ailelerinin adalet için gittikleri yargı makamlarınca ikinci kez mağdur edildiklerini söyleyerek, "Devletin kurumlarının raporlarıyla cinayete kurban gittikleri ispat edilen bu askerlerin aileleri Türkiye Cumhuriyeti Makamlarından bulamadıkları adaleti şimdi AİHM'e başvurarak aramakta kararlılar. MAZLUMDER olarak takip ettiğimiz bu davların biz de arkasında olduğumuzu deklare ediyoruz" dedi.

42 KİŞİDEN 39'U KÜRT
Açıklamanın sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Av. Mahir Orak, söz konusu vakaların hepsinin askeri alanda gerçekleştiğini, çeşitli senaryolarla intihar olarak ailelerine bildirildiğini, hiçbirinin failinin bulunmadığını, son bir yılda intihar ettiği söylenen 42 kişiden birinin Ermeni, ikisinin Türk, geriye kalan 39 kişinin ise Kürt kökenli olduğunu, tüm bunların dikkat çektiğini ifade ederek "Bu vakalar intihar olarak kabul edilse bile bunun sebeplerinin araştırılması gerekirdi" dedi.Basın toplantısında konuşan MAZLUMDER İstanbul Şubesi İdari Koordinatörü Emekli Binbaşı Gürcan Onat ise, yıllar öncesinin köhnemiş kurallarının işlediği silahlı kuvvetlerde disiplin kurallarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu, çok bilinmeyenli bir denklem. Şüpheli asker ölümleri acil olarak masaya yatırılmalı ve çözüm yolları aranmalıdır" dedi.
http://evrensel.net/news.php?id=42955

H Κίνα διακήρυξε την υπεροχή του J-15 έναντι του Su-33



истребитель Eurofighter Typhoon истребитель Еврофайтер Тайфун
Το κινεζικό μαχητικό καταστρώματος Shenyang J-15 υπερέχει του ρωσικού Su-33 ως προς πολλές παραμέτρους και δεν αποτελεί αντίγραφο του.Αυτό γράφει την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου η διαδικτυακή εφημερίδα People's Daily Online επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Γκεν Γιανσένγκ. Σύμφωνα με την πιο διαδεδομένη εκδοχή, για την κατασκευή του μαχητικού J-15 οι Κινέζοι μηχανικοί έχουν χρησιμοποιήσει πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου Su-33 - T-10K-3, που αγοράστηκε από την Ουκρανία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2000. Ειδικότερα, το J-15 δανείστηκε από το ρωσικό αεροπλάνο τη μορφή των πτερυγίων. Σύμφωνα με τον Γκεν Γιανσένγκ, η εξωτερική ομοιότητα δεν καθιστά το ένα αεροπλάνο αντίγραφο του άλλου.
http://greek.ruvr.ru/2012_12_06/97138942/ 

WASHINGTON POST.Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, 3 αδέρφια νεκρά απο πυρκαγιά.



logo_washington+post.jpg

In tragedy related to Greece’s financial crisis, 3 young brothers dead in house fire.

By Associated Press,

Dec 08, 2012

THESSALONIKI, Greece — In a tragedy related to Greece’s financial crisis, three children died in a northern village Saturday when a fire burned down the home of their grandparents, who were using a wooden stove because heating oil prices have soared, officials and residents said.

Κυπριακό… Union Jack!



Βρετανικής επινόησης είναι, τελικά, η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας
Το σχέδιο που έχουμε σήμερα ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων του Μακαρίου και του Κουτσιούκ στην αρχική, βρετανική επινόηση, οι οποίες επρόκειτο να έχουν προσωρινό χαρακτήρα, αλλά επικράτησαν