Ετικέτες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αποκλειστική ανταπόκριση από την πόλη της θλίψης… Το Ντένμπορυ θρηνεί για τα δολοφονημένα παιδιά.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 16, 2012

20121216-181458.jpgΑπό την Αθηνά Κρικέλη – Ellopia Media Group
Κυριακή πρωί , στην περιοχή Ντένμπορυ όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναος Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Η πόλη ξημέρωσε και υποδέχεται την θλίψη των κατοίκων της που πλέον αρχίζουν να προετοιμαζονται για τη δύσκολη στιγμή του τελευταίου αποχαιρετισμού 27 ανθρώπων.
Στον Ιερό Ορθόδοξο Ναό βρίσκεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σήμερα για να συνλειτουργήσει με τον Ιερέα της κοινότητας Πατερ Πέτρο Καρλούτσο.

Κατά την είσοδό του ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις τραγικές στιγμές που περνά η κοινότητα. “Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να προσευχηθώ να βρεθώ κοντά στις οικογένειες
αυτές που βίωσαν τόσο τραγικές στιγμές” Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε σχετική ερώτηση του Αντέννα είπε “Η εκκλησία συγχωρεί όμως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Οι ελληνοαμερικανοί κάτοικοι έρχονται σιγά σιγά στον χώρο της εκκλησίας και αντιλαμβάνεται κανείς πως αιωρείται μια θλίψη άν και δεν θρηνεί η κοινότητα θύματα, όμως συμμετέχει ειλικρινά στο γενικό πένθος. Τι ρόλο παιζει η θρησκεία και η Ορθοδοξία στους ανθρώπους – ρωτά η Ellopia TV USA τον Αρχιεπίσκοπο – και άν θα μπορούσε να λειτουργήσει ώς ψυχική ασφαλιστική δικλίδα σε ανθρώπους που χάνουν την αίσθηση με τον χώρο και την λογική οπως συνέβει στον 20χρονο δράστη? Η Ορθοδοξία και ο Θεός είναι τα στοιχεία αυτά που θα μπορούσαν να κανουν μια κοινωνία καλύτερη. Θα μπορούσε η αγάπη του Θεού και η Ορθή δόξα του να μειώσει μέχρι και να εξαλίψει τέτοια περιστατικά που αποδεικνύουν πως κάπου έχει χαθεί το φώς και η αλήθεια στους ανθρώπους.
Στην εκκλησία βρίσκονται και τα δύο ελληνόπουλα που ανήκαν στα τυχερά παιδιά που ξέφυγαν απο το μακελειό της Παρασκευής. Σεβόμενοι την παράκληση των γονιών δεν τα πλησιάζουμε.
Καθόμαστε στον “γυναικονίτη” εδώ που βρίσκεται η χορωδία της εκκλησίας.
Μας πλησιάζει ο Νίκος Μεταξάς. “Ειμαι Ελληνας από την Κεφαλλονιά” μας συστήνεται. Αυτό που έγινε μόνο ώς μικρό Ολοκαύτωμα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε. Επειδή τα θύματα ήταν μωρά παδιά. Εχουν γίνει και άλλες επιθέσεις όπως στο Βιρτζίνια Τεκ, όμως δεν συγκλόνησε τα θεμέλια της χώρας.
Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος τον ρωτώ. “Δεν έχετε θυμώσει με την ελευθερία της οπλοφορία “Είναι συνταγματικό δικαίωμα μας λέει για αγορά και κατοχή των όπλων” Το ΝRA πιέζει να ισχύει ο νόμος αυτός. Για μένα “έπρεπε να απαγορεύσουν τα ημιαυτόματα. Ομως πρέπει να αλλάξει και η κοινωνία μας”
Η Αμερική δυστυχώς θα συνεχίζει να βιώνει τέτοιες ακραίες καταστάσεις , θα θρηνεί θύματα μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Το άψογο σύστημα λειτουργίας της δέν είναι τόσο άψογο. Υπάρχουν κοινωνικές “μαύρες τρύπες” που άλλοτε καλύπτονται και άλλοτε μεγαλώνουν ανάλογα με τις τοπικές κοινωνίες και πως αυτές αντιλαμβάνονται τις συνταγματικές ελευθερίες
Εμείς κλείνουμε με την φράση του ιερέα Πατήρ Πέτρου Καρλούτσου. “Δεν σκοτώνουν τα όπλα, αλλά οι άνθρωποι”
Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπαμα εδώ , οπως αντιλαμβάνεστε έχει αυξήσει την παρουσία αστυνομιας και των μέτρων ασφαλείας. Σήμερα θα παρευρεθεί στις μνημόσυνες λειτουργίες ενώ θα βρεθεί και με τις οικογένειες των θυματων.
20121216-182239.jpg
20121216-182249.jpg
20121216-182254.jpg
20121216-182259.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου